Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34368 hozzászólás a témában

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Lancnyulas kapcsan: En ugyan nem meregetem (nincs mivel), de szerintem legalabb 7-8k mar van benne. Jol valt, nem ugrik. Azert kivancsinak kivancsi vagyok mennyit nyult, kene vennem egy merot. Tolomerovel probaltam, nem tudtam vele megbizhatoan megmerni.
Persze hasznalat intenzitasan sok mulhat, nem mindegy, hogy bekesen 5k, vagy versenyen 3k.

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás
Réges-régen egy bringámon én is használtam ilyet,akkor még ritka volt az országúti kormányokon a fékbowden helyének a bemélyesztése és ilyenekkel oldották meg a bowdenvezetést,a Shimano fékkarokhoz járt régen ilyen.

Ki tudja mi ez? (Én tudom. :) )
Feltöltött kép

GT-Atee

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
@Troy: Sima Kiumos Antares miert nem jo? Engem erdekelne a "csere".

coffein

coffein

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás

nem írtad, hány sebességes rendszerre gondolsz, saját tapasztalat 10-es sram és BBB láncokkal 3000-3300 km....de boltos ismerõs szerint sajnos a 10-es rendszer ilyen, ennyit bírnak ezek a 10-es láncok.

10-es láncokról írtam le tapasztalataimat.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

fékbovden vezetõ bandázs alá. :)

mitnyertem? mitnyertem? :D

Én azt hittem, hogy valami Goauld kiborg gerinc... :)
Amúgy miért van erre szükség? Én odafogattam szigszalaggal a tekerés idejére, aztán az ott maradt.
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

csimpy

csimpy

vendég

• fórumtag
  • 184 hozzászólás

Sziasztok!
Tapasztalat országúti lánc tartóssága szempontjából???
Nálam a 105-ös és Dura Ace 2000 km után láncnyúlás mérõvel uazt mutatja, 0,75 beleesik.
Van valakinek összehasonlítási alapja ?
Köszönöm!

nem írtad, hány sebességes rendszerre gondolsz, saját tapasztalat 10-es sram és BBB láncokkal 3000-3300 km....de boltos ismerõs szerint sajnos a 10-es rendszer ilyen, ennyit bírnak ezek a 10-es láncok.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás

kosmodisk

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás
ha az valóban fékbowden vezetõ bandázs alá, akkor szeretnék olyat :-), hol lehet beszereznííííííí????????

Ridley Noah Fast 

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

Egyébként nekem is van több kerékszettem de én mindig a féktesten lévõ ki-be tekerhetõ bowdenház felütközõvel állítottam a féket a felnihez. Ennél persze versenyen gyors kerékcsere után egyszerûbb ezt babrálni - akár menet közben - ha nem ott fog ahol kellene.

http://i589.photobuc...es/P9295225.jpg
Ez is egy jó megoldás :) szerintem. persze hazabeszélek, ilyen van az én régi outimon.
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás
Igen, ez lehet a megoldás, a különbözõ kerekek használata. Most megpróbáltam és az ultegra fékemen a kis kart 14 állásban lehet az alsó végállásból a felsõig kihajtani. Ezek jól érezhetõ kattanások. Gondolom erre nem lenne szükség, ha a mérnökök szerint is csak digitális lenne a rendszer (vagy kint, vagy bent).
Mondjuk az elõzõ fékemen - valami tektro volt - nem voltak érezhetõ kattanások. Mondjuk megállt a kar középen is ha akartam de a jobb fékeken gondolom ez már mind pozicionált.

Egyébként nekem is van több kerékszettem de én mindig a féktesten lévõ ki-be tekerhetõ bowdenház felütközõvel állítottam a féket a felnihez. Ennél persze versenyen gyors kerékcsere után egyszerûbb ezt babrálni - akár menet közben - ha nem ott fog ahol kellene.

Versenyzok bringajan azert allhat kozbenso allasban, mert sokfele, kulonbozo szelessegu kerekeket hasznalnak.
Evidens, hogy kerekcsere utan nem oldjak a rogzitoimbuszt.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.466 hozzászólás
fékbovden vezetõ bandázs alá. :)

mitnyertem? mitnyertem? :D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Feltöltött kép

A sebesség mindent megold.

Troy

Troy

törzsvendég

• fórumtag
  • 252 hozzászólás
Hajt a kivancsisag...:)
Van esetleg vkinek egy Fizik Antares Carbon, vagy Antares 00 nyerge amit kiprobalhatnek par napra? Esetleg San Marco Aspide FX Carbon..
Cserebe ugyanezen idore vki probalgathatja a Prologo Scratch Nack nyergemet :)
Koszi elore is

coffein

coffein

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás
Sziasztok!
Tapasztalat országúti lánc tartóssága szempontjából???
Nálam a 105-ös és Dura Ace 2000 km után láncnyúlás mérõvel uazt mutatja, 0,75 beleesik.
Van valakinek összehasonlítási alapja ?
Köszönöm!

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás
Végre Mavic Open Pro felniken gurul a betontorpedóm,remélem tudom tesztelni hétvégén.

Mikor átcseréltem a kerekeket én is szembesültem a különbözõ felni szélességbõl adódó pofa távolsággal.Az elõzõ simán kifért nyitott helyzetü féknél,az új meg nem fért be így,egy kis bowden hangolás azt már oké is.

GT-Atee

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Pl nálam is úgy van, amikor éppen több kerékszettem van, hogy az edzõkeréknél teljesen nyitott állásban, a versenykeréknél meg zártban. Egyébként én nem használom kerékkivételhez, mert annyira messze vannak a betéteim, hogy simán ki tudom venni a kereket.

A sebesség mindent megold.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Versenyzok bringajan azert allhat kozbenso allasban, mert sokfele, kulonbozo szelessegu kerekeket hasznalnak.
Evidens, hogy kerekcsere utan nem oldjak a rogzitoimbuszt.

dirobi

dirobi

vendég

• fórumtag
  • 139 hozzászólás
Nekem az egyik ismerösõm meg azt állitotta, hogy az a kerék rögzitésére szolgál,
hogy ne guruljon el amikor letámasztja a biciklit és ezért a nyitott helyzet a jó.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.466 hozzászólás
amikor még szereltem,nálam is megfordult néhány ilyen felfogású kuncsaft. vlkit meg lehetett gyõzni arról,h nem finomhangolásra való a kioldó kar,vlkit meg nem...... az 1. komolyabb 8asig,v defektig. ;)

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

Más: miért jó az, hogy a kioldókaros SH fékeket elég gyakran úgy látom felszerelve, hogy a kioldókar kifelé áll (vagyis félig kinyitva) vagy teljesen felfelé áll (teljesen kinyitva)?
Én ezt csak akkor nyitom ki ha kiveszem a kereket, mondjuk akkor kell is különben nem fér ki. Esetleg ha üt a kerék, de ahhoz nagyon kell ütnie, hogy a fékpofába érjen a felni fékezés nélkül is.
Ez pl. hogy veszi ki a kereket? az SH váltókarokon nincs kioldó fokozat mint a campákon (vagy mint a régi sh fékkarokon volt némelyiken)
Gallery: Teams Test Paris-Roubaix Bikes At Scheldeprijs - BikeRadar

A kép szvsz csak szemléltetés, nem perdöntõ.
A kérdés azonban nekem is felötlött: egy barátom (Bp-n) vett egy jó országúti biciklit egy versenyzõtõl, megnézegettem, az egyetlen kifogásolható része pont ez volt, azaz köztes állapotban volt a kioldókar. Amikor erre figyelmeztettem, kicsit sajnálkozva nézett rám, s elmondta, hogy ezt így kell, mert a versenyzõk is így csinálják, így tudják finomhangolni a fékállítást. Nem erre való, vitatkoztam, ez egy kétállapotú rendszer, de szerinte nem. Lehet, hogy van egy olyan szubkultúra, amelyik ebben hisz?