Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34373 replies to this topic

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,470 posts
itt tök király katalógusok vannak beszkennelve: VeloBase.com - Catalog Scans lehet mazsolázni rendesen. :)

nézegettem 1 régebbi stronglight katalógust,és õk csináltak még 182,5 mm-es hajtókarhosszal hajtómûvet.

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts

Múltkor nem azt számoltam ki, hogy mégis jó volt a láncod?

Az bizony matematikailag stimmelt, még a közepes matek szigorlatommal is alátámaszthatom. :D
Sajnos a gyakorlat azt mutatta, h az új lánccal már nem ugrott a soron. Én meg gyakorlati ember vagyok. :P
A probléma megoldódott, elég sokat agyalogtunk rajta, a láncot kidobtam, a sort elajándékoztam.

Ridley Noah Fast 

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

BBB-t ne vegyél, az a legolcsóbb, de annyit is ér.

Múltkor nem azt számoltam ki, hogy mégis jó volt a láncod?

A sebesség mindent megold.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Réges-régen egy bringámon én is használtam ilyet,akkor még ritka volt az országúti kormányokon a fékbowden helyének a bemélyesztése és ilyenekkel oldották meg a bowdenvezetést,a Shimano fékkarokhoz járt régen ilyen.

Ez egy 9éves bringán volt, amin már bõven volt bemélyesztés.

fékbovden vezetõ bandázs alá. :)

mitnyertem? mitnyertem? :D

Semmit, tõled alapkövetelmény. :)

ha az valóban fékbowden vezetõ bandázs alá, akkor szeretnék olyat :-), hol lehet beszereznííííííí????????

Nem tudom, ezt találtam egy kormányon.

kosmodisk

Majdnem. :)

Én azt hittem, hogy valami Goauld kiborg gerinc... :)
Amúgy miért van erre szükség? Én odafogattam szigszalaggal a tekerés idejére, aztán az ott maradt.

Szerintem még arra is jó lehet, hogy úgy lehet bovdenházat cserélni, hogy nem kell leszedni a bandázst.

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts

Lancnyulas kapcsan: En ugyan nem meregetem (nincs mivel), de szerintem legalabb 7-8k mar van benne. Jol valt, nem ugrik. Azert kivancsinak kivancsi vagyok mennyit nyult, kene vennem egy merot. Tolomerovel probaltam, nem tudtam vele megbizhatoan megmerni.
Persze hasznalat intenzitasan sok mulhat, nem mindegy, hogy bekesen 5k, vagy versenyen 3k.

BBB-t ne vegyél, az a legolcsóbb, de annyit is ér.

Ridley Noah Fast 

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Lancnyulas kapcsan: En ugyan nem meregetem (nincs mivel), de szerintem legalabb 7-8k mar van benne. Jol valt, nem ugrik. Azert kivancsinak kivancsi vagyok mennyit nyult, kene vennem egy merot. Tolomerovel probaltam, nem tudtam vele megbizhatoan megmerni.
Persze hasznalat intenzitasan sok mulhat, nem mindegy, hogy bekesen 5k, vagy versenyen 3k.

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,743 posts
Réges-régen egy bringámon én is használtam ilyet,akkor még ritka volt az országúti kormányokon a fékbowden helyének a bemélyesztése és ilyenekkel oldották meg a bowdenvezetést,a Shimano fékkarokhoz járt régen ilyen.

Ki tudja mi ez? (Én tudom. :) )
Feltöltött kép

GT-Atee

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
@Troy: Sima Kiumos Antares miert nem jo? Engem erdekelne a "csere".

coffein

coffein

vendég

• fórumtag
  • 129 posts

nem írtad, hány sebességes rendszerre gondolsz, saját tapasztalat 10-es sram és BBB láncokkal 3000-3300 km....de boltos ismerõs szerint sajnos a 10-es rendszer ilyen, ennyit bírnak ezek a 10-es láncok.

10-es láncokról írtam le tapasztalataimat.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts

Én azt hittem, hogy valami Goauld kiborg gerinc... :)
Amúgy miért van erre szükség? Én odafogattam szigszalaggal a tekerés idejére, aztán az ott maradt.
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

csimpy

csimpy

vendég

• fórumtag
  • 184 posts

Sziasztok!
Tapasztalat országúti lánc tartóssága szempontjából???
Nálam a 105-ös és Dura Ace 2000 km után láncnyúlás mérõvel uazt mutatja, 0,75 beleesik.
Van valakinek összehasonlítási alapja ?
Köszönöm!

nem írtad, hány sebességes rendszerre gondolsz, saját tapasztalat 10-es sram és BBB láncokkal 3000-3300 km....de boltos ismerõs szerint sajnos a 10-es rendszer ilyen, ennyit bírnak ezek a 10-es láncok.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts

kosmodisk

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts
ha az valóban fékbowden vezetõ bandázs alá, akkor szeretnék olyat :-), hol lehet beszereznííííííí????????

Ridley Noah Fast 

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts

Egyébként nekem is van több kerékszettem de én mindig a féktesten lévõ ki-be tekerhetõ bowdenház felütközõvel állítottam a féket a felnihez. Ennél persze versenyen gyors kerékcsere után egyszerûbb ezt babrálni - akár menet közben - ha nem ott fog ahol kellene.

http://i589.photobuc...es/P9295225.jpg
Ez is egy jó megoldás :) szerintem. persze hazabeszélek, ilyen van az én régi outimon.
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 posts
Igen, ez lehet a megoldás, a különbözõ kerekek használata. Most megpróbáltam és az ultegra fékemen a kis kart 14 állásban lehet az alsó végállásból a felsõig kihajtani. Ezek jól érezhetõ kattanások. Gondolom erre nem lenne szükség, ha a mérnökök szerint is csak digitális lenne a rendszer (vagy kint, vagy bent).
Mondjuk az elõzõ fékemen - valami tektro volt - nem voltak érezhetõ kattanások. Mondjuk megállt a kar középen is ha akartam de a jobb fékeken gondolom ez már mind pozicionált.

Egyébként nekem is van több kerékszettem de én mindig a féktesten lévõ ki-be tekerhetõ bowdenház felütközõvel állítottam a féket a felnihez. Ennél persze versenyen gyors kerékcsere után egyszerûbb ezt babrálni - akár menet közben - ha nem ott fog ahol kellene.

Versenyzok bringajan azert allhat kozbenso allasban, mert sokfele, kulonbozo szelessegu kerekeket hasznalnak.
Evidens, hogy kerekcsere utan nem oldjak a rogzitoimbuszt.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,470 posts

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Feltöltött kép

Troy

Troy

törzsvendég

• fórumtag
  • 252 posts
Hajt a kivancsisag...:)
Van esetleg vkinek egy Fizik Antares Carbon, vagy Antares 00 nyerge amit kiprobalhatnek par napra? Esetleg San Marco Aspide FX Carbon..
Cserebe ugyanezen idore vki probalgathatja a Prologo Scratch Nack nyergemet :)
Koszi elore is

coffein

coffein

vendég

• fórumtag
  • 129 posts
Sziasztok!
Tapasztalat országúti lánc tartóssága szempontjából???
Nálam a 105-ös és Dura Ace 2000 km után láncnyúlás mérõvel uazt mutatja, 0,75 beleesik.
Van valakinek összehasonlítási alapja ?
Köszönöm!

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,743 posts
Végre Mavic Open Pro felniken gurul a betontorpedóm,remélem tudom tesztelni hétvégén.

Mikor átcseréltem a kerekeket én is szembesültem a különbözõ felni szélességbõl adódó pofa távolsággal.Az elõzõ simán kifért nyitott helyzetü féknél,az új meg nem fért be így,egy kis bowden hangolás azt már oké is.

GT-Atee