Jelentkezz be Regisztrálj

Országútikról mindent
Írta 2012. május 10. - 11:35

Írta 2012. május 10. - 09:25

Ez volt az. Mavic Ksyrium és Ambrosio Exellence kerékszettek! « kerék « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózásaNem tudom belinkelni a hirdetést mert nem megy rendesen az apró, meg lassú is. Szóval az apróban volt egy hirdetés valami ilyesmi volt a fejléc: Ambrosio Excellence és Ksyrium kerekek eladók.
35 volt a Ksyrium equipe pár.
Chamois krém? azon én is töröm a fejem, van olyan gatyám ami 2-3 óra után szétszed, ezen talán tudna segíteni.
Milyet használsz? Rapha, Assos? én eddig csak ezeket láttam, aranyáron. Állítólag a sima vazelin is jó. Gondolom a betétre kented, mennyit? az egész felületet vagy csak a combhajlatokat? Nekem ott szokott gond lenni a kidörzsölés
(a cahamois krém a dörzsölõdések elkerülésére való hosszabb távok tekerése során, a gatya betétjére szokás kenni - bár hallottam olyat is aki a bõrre keni - és ez ott csúszósabbá teszi a betétet ami kevésbé fog dörzsölni)
A leírással ellentétben ez 2008-as és 1770gramm.
Sokféle krém jó, sokan a kisbabáknak való krémeket használják.
A sebesség mindent megold.
Írta 2012. május 10. - 09:15

Dombos versenyekre kellett egy hátsókerék. Melyik Ksyrium Equipe-re gondolsz?
Nem tudom belinkelni a hirdetést mert nem megy rendesen az apró, meg lassú is. Szóval az apróban volt egy hirdetés valami ilyesmi volt a fejléc: Ambrosio Excellence és Ksyrium kerekek eladók.
35 volt a Ksyrium equipe pár.
Chamois krém? azon én is töröm a fejem, van olyan gatyám ami 2-3 óra után szétszed, ezen talán tudna segíteni.
Milyet használsz? Rapha, Assos? én eddig csak ezeket láttam, aranyáron. Állítólag a sima vazelin is jó. Gondolom a betétre kented, mennyit? az egész felületet vagy csak a combhajlatokat? Nekem ott szokott gond lenni a kidörzsölés
(a cahamois krém a dörzsölõdések elkerülésére való hosszabb távok tekerése során, a gatya betétjére szokás kenni - bár hallottam olyat is aki a bõrre keni - és ez ott csúszósabbá teszi a betétet ami kevésbé fog dörzsölni)
Írta 2012. május 10. - 06:20

Írta 2012. május 10. - 00:29

>Probalt/Hasznal vki chamois kremet
A bringas evolucio fontos lepcsoje.A borotva lesz a kovetkezo amit kiprobalsz...
(ha ugyan meg nem)
Igazabol sosem volt gondom hosszabb tavokon se, csak az uj gatyamhoz volt, es kiprobaltam

Borotva a nyusziknak valo...en reszemrol gyanta

Írta 2012. május 09. - 23:00

A bringas evolucio fontos lepcsoje.

Írta 2012. május 09. - 22:44

A Kinok kinja mar csak ilyen, hu a nevehez.
En megyek. Lehet felszerelem a sarvedoket, ugy azert valamivel kellemesebb esoben.
Velencere termeszetesen nem. Nem tetszik, hogy egy hetvegere teszik egy kupas futammal.
Szívni fogunk megint, de így lesz izgalmas a verseny.

Írta 2012. május 09. - 17:19

Írta 2012. május 09. - 16:38

MJani: minek neked ez a kerék? Versenyre? Akkor inkább venném 35-ért a Ksyrium Equipe-et, az is van fönt. Az biztos, hogy merevebb, kb. egy súlyban lehetnek és aero szempontól is jobb mint a fûzött.
Dombos versenyekre kellett egy hátsókerék. Melyik Ksyrium Equipe-re gondolsz?
Írta 2012. május 09. - 16:29

Közel van, de túl meredek az elsõ "hegy", utána meg nincs kedvem üldözõversenyt játszani. A tavalyi baki után nem szívesen megyek a Tósport rendezvényeire.Én tervezem, jó lenne már egy versenyt befejezni...
Szombaton nem indulsz Velencén, neked az közel van, nem? Úgy néztem szombaton lesz szarabb idõ széllel, esõvel, ami vasárnapra enyhül. Eredetileg a velenceit néztük ki a haverommal - be is jártuk az útvonalat - de ha valóban ilyen marad az idõ akkor inkább Esztergom vasárnap. A Gerecsét egyébként is szeretem, csak az utak szarok néhol.
A velencei pedig megint csak Vision kupa futam ahogy láttam, vagyis tempó az lesz, meg szélezés is :-)
A kerék amit néztél szerintem kb. árában van. Tavaly vettem szintén open-pro felnikkel fûzött 7700-as DA agyakkal kerékszettet, 9-es sorral, tökjó Conti gumikkal, tokkal-vonóval 36.000-ért. A kerék szinte alig mehetett 500 km-t. A sor ment is a haveromnak 6-ért szóval 30-ért lett egy tuti kis szettem.
Vasárnap hideg lesz és lesz szél is. Az úttal nincs bajom, mert úgyis szétesik hamar a mezõny, akkor meg ki lehet kerülni a kátyúkat.
Már nálam a kerék. Meglátjuk mi lesz a sorsa, egész jó állapotban van. 1590g 2,0-s küllõkkel.
Írta 2012. május 09. - 16:12

MJani: minek neked ez a kerék? Versenyre? Akkor inkább venném 35-ért a Ksyrium Equipe-et, az is van fönt. Az biztos, hogy merevebb, kb. egy súlyban lehetnek és aero szempontól is jobb mint a fûzött.
szvsz D/A vagy A/C agyak az nem kis kulonbseg... Marpedig te 36-ert meg gumikat is kaptal, meg sort is...
Írta 2012. május 09. - 15:49

Velencere termeszetesen nem. Nem tetszik, hogy egy hetvegere teszik egy kupas futammal.
Írta 2012. május 09. - 15:45

Írta 2012. május 09. - 15:05

Szombaton nem indulsz Velencén, neked az közel van, nem? Úgy néztem szombaton lesz szarabb idõ széllel, esõvel, ami vasárnapra enyhül. Eredetileg a velenceit néztük ki a haverommal - be is jártuk az útvonalat - de ha valóban ilyen marad az idõ akkor inkább Esztergom vasárnap. A Gerecsét egyébként is szeretem, csak az utak szarok néhol.
A velencei pedig megint csak Vision kupa futam ahogy láttam, vagyis tempó az lesz, meg szélezés is :-)
A kerék amit néztél szerintem kb. árában van. Tavaly vettem szintén open-pro felnikkel fûzött 7700-as DA agyakkal kerékszettet, 9-es sorral, tökjó Conti gumikkal, tokkal-vonóval 36.000-ért. A kerék szinte alig mehetett 500 km-t. A sor ment is a haveromnak 6-ért szóval 30-ért lett egy tuti kis szettem.
Vasárnap megy valaki innen a Kínok Kínjára? Megint "jó" idõnk lesz.
Írta 2012. május 09. - 14:41

Szeretném leszögezni, hogy elméletben vagyok jó, nem volt ilyenem. Én a TRP-t néztem ki magamnak, arról van rengeteg teszt is.
Lényegesen nagyobb fékereje van mint a cantinak. A CX9-es pillangója 90mm, a CX8.4-nek 84 mm. A Shimano karokhoz elvileg a hosszabb pillangó a jobb, a Sram/Campa karokhoz a rövidebb (bovdenhúzás miatt). A rövidebb pillangó több helyet enged a pofa és a felni között ha Shimanoval használod. A CX9-es tök ugyan az mint a Tektro, kivétel a titán csavarok és a pofája egyszerûbb a Tektronak. A 8.4-est egy finomabb cuccnak írják, nincsen Tektro megfelelõje. Amúgy valóban tök ugyan az mint az MTB v-fékek. Érdemes lenne talán a Tektrot beszerezni, jobb csavarokat venni hozzá, és egy jobb pofát.
Valami ilyesmi sem árt hozzá az egyszerûbb beállítás érdekében: Inline Adjusters | Jagwire USA
Nekem nem gond (és nem is néztem utána), de szerintem ezekbõl a cuccokból semmi nem elérhetõ itthon...
Ma reggel kipróbáltam (ráadásul sárban) az SD7 pofákkal a Shorty 6-ot, és sokkal jobb volt a fékteljesítmény. Van valami ötlete valakinek, hogy miért nem a hosszabb v-fék pofákkal árulják ezeket a fékeket?
én a shorty 6-ot gyárilag a sd7-es fékpofáival vettem (rw2 azt hiszem)
Írta 2012. május 09. - 13:48

Írta 2012. május 09. - 13:00

A hosszú mindenkinél beleér a villába, még a montiknál is így van.Lehet, hogy UCI elõírás a fékpofa hossza is? Illetve nálam a hosszú betét beleér a villába, ha kiakasztom a féket. Persze ez a gyakorlatban nem probléma, mert outi gumival használva a fék kiakasztása nélkül lehet ki- be pakolgatni a kereket.
Írta 2012. május 09. - 07:41

Írta 2012. május 09. - 07:32

Viszont a TRP CX9-et megrendeltem, majd beszámolok az eredményrõl. Az egyik megbízható európai online boltban több mint 10 000 pénzzel volt olcsóbb, mintha kintrõl rendelem, de elég hosszú a szállítási idõ...
Írta 2012. május 08. - 22:37

a kösz
teljesen jó a tektro is. nem igazán lennék hajlandó tiagra szint fölé menni csak ha nagyon muszáj. ha egyáltalán lesz vmi ebbõl a projektbõl.
a tektro mini v-féket bike+ matricával simán megkapod itthon is (legalábbis 2-3 éve még volt) bovdenhez finomállítót pedig nem csak a jagwire csinál....