Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34373 hozzászólás a témában

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás
Én tervezem, jó lenne már egy versenyt befejezni...
Szombaton nem indulsz Velencén, neked az közel van, nem? Úgy néztem szombaton lesz szarabb idõ széllel, esõvel, ami vasárnapra enyhül. Eredetileg a velenceit néztük ki a haverommal - be is jártuk az útvonalat - de ha valóban ilyen marad az idõ akkor inkább Esztergom vasárnap. A Gerecsét egyébként is szeretem, csak az utak szarok néhol.
A velencei pedig megint csak Vision kupa futam ahogy láttam, vagyis tempó az lesz, meg szélezés is :-)

A kerék amit néztél szerintem kb. árában van. Tavaly vettem szintén open-pro felnikkel fûzött 7700-as DA agyakkal kerékszettet, 9-es sorral, tökjó Conti gumikkal, tokkal-vonóval 36.000-ért. A kerék szinte alig mehetett 500 km-t. A sor ment is a haveromnak 6-ért szóval 30-ért lett egy tuti kis szettem.

Vasárnap megy valaki innen a Kínok Kínjára? Megint "jó" idõnk lesz.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Szeretném leszögezni, hogy elméletben vagyok jó, nem volt ilyenem. Én a TRP-t néztem ki magamnak, arról van rengeteg teszt is.

Lényegesen nagyobb fékereje van mint a cantinak. A CX9-es pillangója 90mm, a CX8.4-nek 84 mm. A Shimano karokhoz elvileg a hosszabb pillangó a jobb, a Sram/Campa karokhoz a rövidebb (bovdenhúzás miatt). A rövidebb pillangó több helyet enged a pofa és a felni között ha Shimanoval használod. A CX9-es tök ugyan az mint a Tektro, kivétel a titán csavarok és a pofája egyszerûbb a Tektronak. A 8.4-est egy finomabb cuccnak írják, nincsen Tektro megfelelõje. Amúgy valóban tök ugyan az mint az MTB v-fékek. Érdemes lenne talán a Tektrot beszerezni, jobb csavarokat venni hozzá, és egy jobb pofát.
Valami ilyesmi sem árt hozzá az egyszerûbb beállítás érdekében: Inline Adjusters | Jagwire USA
Nekem nem gond (és nem is néztem utána), de szerintem ezekbõl a cuccokból semmi nem elérhetõ itthon...

Ma reggel kipróbáltam (ráadásul sárban) az SD7 pofákkal a Shorty 6-ot, és sokkal jobb volt a fékteljesítmény. Van valami ötlete valakinek, hogy miért nem a hosszabb v-fék pofákkal árulják ezeket a fékeket?

én a shorty 6-ot gyárilag a sd7-es fékpofáival vettem (rw2 azt hiszem)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Vasárnap megy valaki innen a Kínok Kínjára? Megint "jó" idõnk lesz.

A sebesség mindent megold.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Lehet, hogy UCI elõírás a fékpofa hossza is? Illetve nálam a hosszú betét beleér a villába, ha kiakasztom a féket. Persze ez a gyakorlatban nem probléma, mert outi gumival használva a fék kiakasztása nélkül lehet ki- be pakolgatni a kereket.

A hosszú mindenkinél beleér a villába, még a montiknál is így van.

tolli

tolli

vendég

• fórumtag
  • 94 hozzászólás
  • LocationZalaegerszeg, Hungary
Lehet, hogy UCI elõírás a fékpofa hossza is? Illetve nálam a hosszú betét beleér a villába, ha kiakasztom a féket. Persze ez a gyakorlatban nem probléma, mert outi gumival használva a fék kiakasztása nélkül lehet ki- be pakolgatni a kereket.

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.578 hozzászólás
Tektrot (RX5, 6) minimális mennyiségben csak az ebay-en találtam. A Probike oldalán van fent 2 féle mini v-fék is.
Viszont a TRP CX9-et megrendeltem, majd beszámolok az eredményrõl. Az egyik megbízható európai online boltban több mint 10 000 pénzzel volt olcsóbb, mintha kintrõl rendelem, de elég hosszú a szállítási idõ...

csimpy

csimpy

vendég

• fórumtag
  • 184 hozzászólás

a kösz
teljesen jó a tektro is. nem igazán lennék hajlandó tiagra szint fölé menni csak ha nagyon muszáj. ha egyáltalán lesz vmi ebbõl a projektbõl.

a tektro mini v-féket bike+ matricával simán megkapod itthon is (legalábbis 2-3 éve még volt) bovdenhez finomállítót pedig nem csak a jagwire csinál....

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

Szeretném leszögezni, hogy elméletben vagyok jó, nem volt ilyenem. Én a TRP-t néztem ki magamnak, arról van rengeteg teszt is.
Lényegesen nagyobb fékereje van mint a cantinak. A CX9-es pillangója 90mm, a CX8.4-nek 84 mm. A Shimano karokhoz elvileg a hosszabb pillangó a jobb, a Sram/Campa karokhoz a rövidebb (bovdenhúzás miatt). A rövidebb pillangó több helyet enged a pofa és a felni között ha Shimanoval használod. A CX9-es tök ugyan az mint a Tektro, kivétel a titán csavarok és a pofája egyszerûbb a Tektronak. A 8.4-est egy finomabb cuccnak írják, nincsen Tektro megfelelõje. Amúgy valóban tök ugyan az mint az MTB v-fékek. Érdemes lenne talán a Tektrot beszerezni, jobb csavarokat venni hozzá, és egy jobb pofát.
Valami ilyesmi sem árt hozzá az egyszerûbb beállítás érdekében: Inline Adjusters | Jagwire USA
Nekem nem gond (és nem is néztem utána), de szerintem ezekbõl a cuccokból semmi nem elérhetõ itthon...

Ma reggel kipróbáltam (ráadásul sárban) az SD7 pofákkal a Shorty 6-ot, és sokkal jobb volt a fékteljesítmény. Van valami ötlete valakinek, hogy miért nem a hosszabb v-fék pofákkal árulják ezeket a fékeket?

a kösz
teljesen jó a tektro is. nem igazán lennék hajlandó tiagra szint fölé menni csak ha nagyon muszáj. ha egyáltalán lesz vmi ebbõl a projektbõl.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Ezért a kerékszett miatt kérdeztem az AM Classic agyakat Drágán adom? Csak 1654gr frissítve ! « kerék « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása
Vélemény?

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.578 hozzászólás

mini v-fékrõl írnátok vmit ? azon kívûl hogy van olyan nem igazán vagyok képben.
s mini-v vagy canti , figyelembe véve hogy 86-88 kilónál sose leszek könyebb ?
köszi

Valami ilyesmi sem árt hozzá az egyszerûbb beállítás érdekében: http://jagwireusa.co...nline_Adjusters

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
A gordulesi ellenallas szerintem nem igazan fugg az ut meredeksegetol.
Felfele szamit a suly, de 0.2kg kulonbseg ~4mp kulonbseget hoz ki 10km-nyi 6% emelkedon, 300 Watt mellett.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Azonos nyomason jobban gordul a 25-os emelkedõn is? vagy ott azért jobb a 23as mert könnyebb?

Kisebb a gördülési ellenállása azonos nyomáson mindig. Ettõl még 0,000000000000001%-kal lassabb hegyen.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

>a sebesség rovására fog menni
Nem nagyon, en nem vettem eszre. Azonos nyomason jobban gordul a 25-os, sok cikk foglalkozik ezzel. Masreszt versenyen kivul mit szamit, hogy 9 ora helyett 9 ora 10 percig tekersz?

hát ez az, totál semmit!

Én most Schwalb Durano-val megyek, 25össel, de szerintem önmagában nem kényelmesebb, mint pl. a 23as GP 4000s, merevebb az oldalfala. De éppen emiatt lehet alacsonyabb - 6.5 mondjuk - nyomáson használni, akkor már kényelmesebb. Persze semmit sem mértem, csak érzésre.

ki fogom próbálni. én eddig 9baron mentem huszonhármasal. rámentem egy kavicsra, eltörte két csigolyámat :)

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 hozzászólás
Én most Schwalb Durano-val megyek, 25össel, de szerintem önmagában nem kényelmesebb, mint pl. a 23as GP 4000s, merevebb az oldalfala. De éppen emiatt lehet alacsonyabb - 6.5 mondjuk - nyomáson használni, akkor már kényelmesebb. Persze semmit sem mértem, csak érzésre.

köszi a tippeket mindenkinek. a huszonötös gumi nekem is megfordult a fejemben, kicsit alacsonyabb nyomáson. a sebesség rovására fog menni, az elég valószínû, de kompromisszumokat kell kötni :)

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

Nem nagyon, en nem vettem eszre. Azonos nyomason jobban gordul a 25-os, sok cikk foglalkozik ezzel. Masreszt versenyen kivul mit szamit, hogy 9 ora helyett 9 ora 10 percig tekersz?

Azonos nyomason jobban gordul a 25-os emelkedõn is? vagy ott azért jobb a 23as mert könnyebb?

csimpy

csimpy

vendég

• fórumtag
  • 184 hozzászólás

mini v-fékrõl írnátok vmit ? azon kívûl hogy van olyan nem igazán vagyok képben.
köszi

tulajdonképpen csak annyi, hogy a mini v-fék 1,5-2 centivel rövidebb, emiatt kisebb bovdenhúzás kell neki, és ezért használható outi fék(váltó)karral is. fékerõben majdnem a hagyományos v-fékkel van egy szinten, ami ugye bõven jobb, mint egy átlag canti féké.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

Köszönöm az Avid Shorty segítségeket. A mini v-fék, tektro/trp-vel kapcsolatban képben vagyok, kíváncsi voltam a tapasztalatokra. A trp-bõl is van 8.4-es meg 9-es, mindenki mást ajánl a külföldi fórumokon (pedig az újabb Shimano karokhoz elvileg a 9-es való).

köszi

más
ilyen erõsen amatõr aszfaltos rendezvényeken ahol chipes mérés van, mindenhol szokták mérni a nettó idõt is ?
monti maratonokon után ez meglepett.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
American classic országúti agyakkal van valakinek valamilyen tapasztalata?

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Ez olyan, mint az idõfutam. :)

köszi a tippeket mindenkinek. a huszonötös gumi nekem is megfordult a fejemben, kicsit alacsonyabb nyomáson. a sebesség rovására fog menni, az elég valószínû, de kompromisszumokat kell kötni :)