Szeretném leszögezni, hogy elméletben vagyok jó, nem volt ilyenem. Én a TRP-t néztem ki magamnak, arról van rengeteg teszt is.
Lényegesen nagyobb fékereje van mint a cantinak. A CX9-es pillangója 90mm, a CX8.4-nek 84 mm. A Shimano karokhoz elvileg a hosszabb pillangó a jobb, a Sram/Campa karokhoz a rövidebb (bovdenhúzás miatt). A rövidebb pillangó több helyet enged a pofa és a felni között ha Shimanoval használod. A CX9-es tök ugyan az mint a Tektro, kivétel a titán csavarok és a pofája egyszerûbb a Tektronak. A 8.4-est egy finomabb cuccnak írják, nincsen Tektro megfelelõje. Amúgy valóban tök ugyan az mint az MTB v-fékek. Érdemes lenne talán a Tektrot beszerezni, jobb csavarokat venni hozzá, és egy jobb pofát.
Valami ilyesmi sem árt hozzá az egyszerûbb beállítás érdekében: Inline Adjusters | Jagwire USA
Nekem nem gond (és nem is néztem utána), de szerintem ezekbõl a cuccokból semmi nem elérhetõ itthon...
Ma reggel kipróbáltam (ráadásul sárban) az SD7 pofákkal a Shorty 6-ot, és sokkal jobb volt a fékteljesítmény. Van valami ötlete valakinek, hogy miért nem a hosszabb v-fék pofákkal árulják ezeket a fékeket?
a kösz
teljesen jó a tektro is. nem igazán lennék hajlandó tiagra szint fölé menni csak ha nagyon muszáj. ha egyáltalán lesz vmi ebbõl a projektbõl.