Sziasztok!
Nem tudom, hogy jó helyre írom, ha nem akkor elnézést, de végül is országúti géprõl van szó.
Tehát 1-2 hónappal korábban kaptam egy barátomtól egy régi, olyan 2000 környékén összerakott schwinn csepel országúti gépet (nem teljesen custom) Jómagam tinédzser koromban tekertem utoljára, azóta semmi, most kb. 20 év elteltével jött az alkalom, valamint igazából vágytam is rá.
Szóval egy nem leharcolt, ellenben sokáig állt gépet kaptam. Szervízbe elvittem -mivel abszolút nem értek a biciklikhez- rakják össze, hogy ki tudjam próbálni, tetszik-e egyáltalán a kerékpározás.
Cseréltek rajta kormányt (kos kormány helyett kicsit hajtott, egyenest) hátsó külsõt, bowdeneket, bowdenházakat, új fékkart kapott, új hátsó külsõt és a váltókat is beállították. Azóta használom és megszerettem. Noha arra akartam csak használni, hogy eldöntsem, hogy lépek-e tovább, vagy nem, esetleg megmaradok hetente 1-2 alkalommal tekerõnek, de megszerettem.
Kérdésem az lenne, hogy szerintetek lehet-e, illetve érdemes-e továbbfejleszteni ezt a gépet?
Amire használni szeretném, az városi tekergés aszfalton, néha napján simára döngölt (illetve futók által simára döngölt erdei ösvény Nyíregyházán, nem úttalan út, vagy esõerdõs túra) erdei ösvény, nagyritkán közepes túra közúton(50-80 km között)
Az esetek nagyobb részében hátsó ülésen vinném magammal a kisfiamat, én 110kg õ még csak 18kg...
Ja, a távlati célom az lenne, hogy egy merev villás trek, vagy crosstrek, vagy mi a bánat biciklit faragjak belõle, de csak ha érdemes, épp ezért kértem rá széles külsõt (hátul 32x622 méretû van, szélesebb éppen beférne a villába, de ...) ha eljutok a szervízbe, akkor majd veszek hozzá elõre is.
Van-e értelme, hogy pl: közép tengelyt cseréljek monoblokkosra (ráadásul ma elkezdett valami kattogni, szerintem a középtengelytõl jön) meg úgy fejlesztgetni?
A képek a drótszamárról itt vannak:
https://picasaweb.go.../2012Junius1902Elõre is kösözönm a segítségeteket!
yoee