Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34366 hozzászólás a témában

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
En is gondolkodtam, hogy betekerjem-e szigszalaggal az uj vazam. Nemi habozas utan ugy dontottem nem. ;)
De most tenyleg, egy cipo az hasznalati targy, nem szabad foglalkozni vele.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.438 hozzászólás
tudtok linkelni nekem olyan kamáslit ami csak 1 tök 1xû szövetbõl van? nem a légellenállás javítása,és a hõtartás,v a szélvédelem a fõ cél. csak inkább a kamásli koszolódjon,és ne a szép új cipõm :)

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás
Jannusznak akkor mégegyszer kösz a kulacsokat!

(a hegy tetején csak azt vettem észre, hogy valaki fut elõttem keresztbe és egy kulacsot tart felém. Kellett pár másodperc mire összeraktam, hogy akkor azt most nekem szánják :-) Mivel nem számítottam rá ezért ha nem mondod, akkor lehet, hogy a majdnem üres kulacsomat se dobom el csak késõbb, amikor rájövök, hogy az újnak nincs helye)

Láttam a honlapotokon (3K), hogy van valamiféle Kelet-Szlovákia kupa. Errõl hol találok infókat?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
En nem szeretnek ezen vitatkozni, mert nagyon fontos az elversenyzoknek a frissites, de olvasd el, amit irtal, ugy, mintha nem te vezettel volna, hanem teged kerulgetett volna az autod.
Amit irtal abbol nem tunt ugy, hogy konnyed, laza kiseres volt. Ugye eleve, hogy a trafipax gond, mar gaz.

Szvsz nem jo ez igy.

Lehet csak a Hegyek Poklarol hagyott tul mely nyomot bennem az az auto, akinek mindenaron meg kellett eloznie a komplett mezonyt, kilometereken keresztul akadalyozva, veszelyeztetve a mezonyt.

jannusz

jannusz

vendég

• fórumtag
  • 67 hozzászólás

Paradox, de ha meleg van, akkor versenyezni kell! Versenyen mindig jobban telnek a percek mint egyedül szenvedve. Meg ugye a motiváció!
Vagy a másik, hogy otthon kell maradni.

Voltam a Tour de Volcano-n Besztercén. 36-38 fok, és igen kemény pálya! Áldom az urat, hogy maradt a bringán a 27-es sor mert bizony kellett. Volt olyan kis falacska ahol a max meredekség 14-15% is lehetett. Illetve volt benne 10 kilis mászás is ami 1000m fölé ment, ez se volt lapos.
Biztosítás, aszfalt rendben volt. Rendõrök végezték a biztosítást bár a nagy lejtõre az én csoportom pont nem kapott autót de nem volt baj.
Iszonyat mákom volt mert pont a Fejes Gabiék mellett parkoltam és felajánlották, hogy ha adok kulacsot akkor feladják nekem is ha találkozunk. Nekem meg pont volt 2 tartalék kulacsom amit meg is kaptam (1-et a hegy tetején kézbõl, 1-et meg kocsiból úgy 2/3-ad környékén) úgyhogy profi volt a frissítésem.
Fejes Gabiék ketten nagyon elléptek, gyakorlatilag a táv felét ketten nyomták le elöl. Gabi második lett.
Verseny után elég sokat beszélgettünk és ez így jó volt neki. És elõkerült az a téma is amirõl korábban itt is tárgyaltunk (OB 1-2 hellyel miért nem "profi")
Szóval ajánlom ezt a versenyt de nem könnyû! (Gabi csak azt említette, hogy ez sokkal rosszabbul esett neki mint a Szerb kör bármelyik szakasza)

No hello!
Én lennék a "profi" gépkocsivezetõ-frissítõ, amit ugyan elõször csináltam, de igyekeztem helytállni :-)
Az én szemszögembõl: mivel a nevezésnél nem mondták, hogy van matrica a kísérõkocsikra, én sajnos csak a záró rendõrautó mögé tudtam befurakodni, a KRESZ szabályok áthágásával. Rajt után 3 km-rel kezdõdött a kálvária, mert a mentõ és a rendõr elkezdte kísérni a (szerintük) utolsó biciklistát, aki valójában egy rajtszám nélküli turista volt. A rendõr elvtárs rezzenéstelen arccal figyelte, ahogy villogok, dudálok, integetek, hogy ez nem pretyekáré, nyema startovnyé csiszlo! Podbrezova elõtt jött rá, hogy valami nem okés, ekkor szerencsére elkezdte nyomni. Átküzdöttem magam a döglött sorokon, a legális kísérõkocsikon, majd az érdemben versenyzõkön. Majd sokáig semmi, gondoltam, bakker elmentem Gabi mellet úgy, hogy észre se vettem! De nem, már az elsõ hegyen 5 perc elõnyben voltak. A tökölõdésnek köszönhetõen a hegyi hajrá elõtti 200 m felfestésnél sikerült õket megelõzni, elég meredek volt a helyzet, de sikerült feladni a kulacsot. De még vannak hárman, kaptam feladatot rendesen, így elsõre. Másodiknak a bártfai legenda, Lukas Stachura érkezik az én mezõnyömbõl, majd Petter78, végül a másik egri, Király Zoli. Innen egy véget nem érõ üldözés a lejtõn, a sok szûk úton nehéz elõre jutni. Frissítem Petter-t másodszor, majd jött a verseny legcikisebb pontja. Éppen Lukas-t próbálom feltölteni, aki ekkor egy kb. 15 fõs bolyban haladt, bal kezemben az üres kulacs, jobb kezeben a víz, amit éppen öntök, az úton pedig egy döglött róka, pont a kerék nyomvonalán... hát, volt nagy káromkodás a fröccsenés után :-) 15 km-rel a vége elõtt utólérem Gabit, aki nem kér semmit (bazzeg...), fordulás vissza szembe a mezõnnyel, mert Zoli meg szomjas! Mondjuk mindenki szomjas volt, csak ezt lehetett hallani: VODA! VODA!
Ami nagyon nem tetszett: az útvonalon 2 traffipax volt kitéve, ezt ilyenkor lehetne hanyagolni...
Ami tetszett: a versenyzõcentrikus rendezés, azaz rajtcsomag, öltözõ, zuhanyzó, kaja-pia, útvonalbiztosítás, díjazás.
3K

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Koszi. Eleg sok a kozos resz a Kinok Kinjaval, kivancsi leszek, meg sose mentem ezen.

Szívesen. Lényegében egy könnyített Kínok Kínja. Még nem 100%, hogy megyek, mert húz a szívem Pécs felé, szombaton Komló, vasárnap Grawe Nagydíj.

A sebesség mindent megold.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Koszi. Eleg sok a kozos resz a Kinok Kinjaval, kivancsi leszek, meg sose mentem ezen.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

MJani,

Turul kupara kerestem terkepet es kettot is talaltam, mindkettot te csinaltad. Melyik az idei?
turul kupa (eredeti) - A bike ride in Tatabánya, Komárom-Esztergom, HU
Turul kupa - A bike ride in Tatabánya, Komárom-Esztergom, HU

vagy egy harmadik?

Ez a tavalyi és az idei: turul új - A bike ride in Tatabánya, Komárom-Esztergom, HU
A másik kettõ közül valamelyik a régi.

Williams

Williams

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás
Sziasztok,

Bocs ha kicsit off, de szeretnénk jövö héten kimenni a tour 11. szakaszára (Albertville / La Toussuire - Les Sybelles) az utsó hegyre... mivel még sosem voltam, szeretném kérni azok tanácsát akik már igen: hogy és mikor lehet feljutni a hegyre, mikor zárják le, mire érdemes és kell figyelni, lehet-e ott sátrat ütni valahol stb. stb. Minden részlet érdekelne, ami fontos lehet! Köszi... (jöhet priviben is thx)

Üdv

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
MJani,

Turul kupara kerestem terkepet es kettot is talaltam, mindkettot te csinaltad. Melyik az idei?
turul kupa (eredeti) - A bike ride in Tatabánya, Komárom-Esztergom, HU
Turul kupa - A bike ride in Tatabánya, Komárom-Esztergom, HU

vagy egy harmadik?

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
megvolt az idei taknyolás.....
félek hogy a hátsóváltónak annyi..:/
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Sagan SRM adatai... 32 km/h-rol 45-re, 1200+ Watt.

Sagan Soars to Victory in Stage 1

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Szerintem megennének reggelire. Szoktam látni õket idõnként, sõt meghívott egyikük még májusban. Kevésnek érzem magam még. Anno 2006-ban mentem velük egy szintén Nagyveleg kört. Akkor éppen bírtam a tempót a feléig, majd húzattam magam hazafelé. Aztán jött két mûtét (2007-2009), amibõl tavalyra sikerült kikeveredni nagyjából. Még csak tekergetek. Talán augusztusban megpróbálom. Ami jelenleg megy az Fehérvár-Berhida-Balatonfõkajár-Füle-Fehérvár 70km-eskör 29-es átlaggal. A Nagyvelegi 92.5km 27.5 lett. Jelenleg ennyit tudok.

Nyugodtan elmehetsz a hétvégi edzésekre, sõt a keddi, csütörtöki edzéseket is kibírnád, ha nem hegyre/dombra mennek és nincsenek ott a bolondok (mondjuk én :) ). Nem muszáj vezetni, mész elöl 100m-t, aztán kiborítasz.

Az igazi persze az lenne, ha 53x19-et tudnek sikon szelcsendben alapjaraton 100-zal porgetve hajtani, es akkor lehetne 53/39, de sajnos nekem ez nem megy.

:P :)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Igen, a 18-ast en is imadtam.
De en (is) gyenge vagyok, es hogy tudjam tartani a magas pedalfordulatot, valtottam inkabb 12-25-re, igy sajnos buktam a 18-at. 21-et eleg sokat hasznalom, a 19-cel ~34 km/h ezt sikon inkabb csak kedvezo szellovel tudom "kenyelmesen" hajtani. A 12-25-tel akar a 50x23 is hasznalhato, ez mar 1-2%-os csalos emelkedon is hasznalhato, vagy szembeszelben.
A masik meg a 34, nos jo ez, ha nem kell sokat tanyert valtogatni, de nekem viszonylag sokat kell, mert pl. a 34x15-tol lefele a lanc hozzaer a nagytanyerhoz. Szoval en most valtok 36-ra. Az igazi hegyekre megmarad persze a 34x27, de itthon a Dios arkot es tarsait leszamitva eleg lesz a 36x25. (kb. ugyanaz mint a 34x23)
Az igazi persze az lenne, ha 53x19-et tudnek sikon szelcsendben alapjaraton 100-zal porgetve hajtani, es akkor lehetne 53/39, de sajnos nekem ez nem megy.

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

Szingósokkal nem szoktál bringázni?

Szerintem megennének reggelire. Szoktam látni õket idõnként, sõt meghívott egyikük még májusban. Kevésnek érzem magam még. Anno 2006-ban mentem velük egy szintén Nagyveleg kört. Akkor éppen bírtam a tempót a feléig, majd húzattam magam hazafelé. Aztán jött két mûtét (2007-2009), amibõl tavalyra sikerült kikeveredni nagyjából. Még csak tekergetek. Talán augusztusban megpróbálom. Ami jelenleg megy az Fehérvár-Berhida-Balatonfõkajár-Füle-Fehérvár 70km-eskör 29-es átlaggal. A Nagyvelegi 92.5km 27.5 lett. Jelenleg ennyit tudok.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Nézegetem az aprót is. Most egy Veloce UT van 50/39 verzióban a gépemen. Talán egy 50/36 lenne jó a csoffadt lábaimnak. Nem vagyok egy nagy tekerõ. Elmentem innen Fehérvárról egy Nagyveleg kört, de hazafelé kb a 70. km-tõl már csak a hazajutás volt a cél. Bevallom elfáradtam. Hétközben kevesebbet megyek ennél.

Ennek fényében gondolkodom egy kompakton. Annyit nem megyek, hogy elforgassam ez 53-as tányért. A 34-es kistányér ahogy számolgatom az már tényleg hegyi fokozatokat ad egy 12-25-ös sorral. Ott már eléggé nagy az ugrás az 34-50 között.

Szingósokkal nem szoktál bringázni?

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

123 font sztem drága érte, én a bikemagon vettem 20e ft-ért ugyanilyet, csak 53-39el

Nézegetem az aprót is. Most egy Veloce UT van 50/39 verzióban a gépemen. Talán egy 50/36 lenne jó a csoffadt lábaimnak. Nem vagyok egy nagy tekerõ. Elmentem innen Fehérvárról egy Nagyveleg kört, de hazafelé kb a 70. km-tõl már csak a hazajutás volt a cél. Bevallom elfáradtam. Hétközben kevesebbet megyek ennél.

Ennek fényében gondolkodom egy kompakton. Annyit nem megyek, hogy elforgassam ez 53-as tányért. A 34-es kistányér ahogy számolgatom az már tényleg hegyi fokozatokat ad egy 12-25-ös sorral. Ott már eléggé nagy az ugrás az 34-50 között.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
123 font sztem drága érte, én a bikemagon vettem 20e ft-ért ugyanilyet, csak 53-39el

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás
ave: Köszi a megerõsítést! Én is a carbon felé hajlok. Csésze van a jelenlegi UT hajtómûhöz. Gondolom mivel campa technológia, jó hozzá a campa csésze is.

Jó választás az 50/34-hez egy 12-23 sor? Nem vagyok szupermen. A 17-19 közé jó lenne egy 18-as lánckerék az 50-eshez. A 34-23 kisebb áttételt adna mint a jelenlegi 39-25.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Most ez kerdes? Az egyek alu a masik karbon. (-100g)
Nekem RS van, foleg azert, mert ez tetszik. De meg jo is. Az R lanckerekei persze gyengebbek, de ha elkopnak lehet ra RS-t is tenni.
Ne feledd a csapagy cseszeket sem!