Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34366 hozzászólás a témában

sanada

sanada

újonc

• fórumtag
  • 13 hozzászólás
Sziasztok, bringámon minden shimano rx100-as kivéve, az elsõ váltót. Elmúlt napokban sikerült egy rx100 as elsõ váltót beszereznem, örültem, hogy végre teljes lesz a szett, de mint kiderült a váltó bilincse 28,6 mm, a vázam pedig 32 mm környékén van. Lehetne ezzel valamit kezdeni? Esetleg van rx100 elsõ váltónak, nagyobb bilincse? Most olyan vagyok, mint egy kisgyerek, akinek elvették a játékát... :(

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás

Akkor tökéletesen fog mûködni, az a pár tized mm a lánc szélességében nem számít.

A hajtókaron található fogaskerekek közé beesõ lánctól féltem csupán:) de akkor megnyugodtam:)
És Jézus szóla hozzájuk: - Mondjátok, ki vagyok én?
És õk felelék: - Te vagy létünk alapjának eszkatológiai manifesztációja, a kerigma, amiben interperszonális kapcsolataink legvégsõ értelme tárul fel elõttünk.
És Jézus ismét szóla: - Mi???

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Dura-ace 7800-as sorozat, pontosabbat nem tudok róla.
Hol van típusjelzés ezeken?
Jelenleg az már ki lett cserélve, az elsõ váltó jelenleg tökéletes mûködik, igaz nem 10es láncot vált, de megy a trimming és szépen simán mûködik minden ahogy kell.:)
szerk: leszedtem a gumit: 7801.

Akkor tökéletesen fog mûködni, az a pár tized mm a lánc szélességében nem számít.

A sebesség mindent megold.

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás

Nem fog beesni a lánc. Mikori a fékváltókar? Annak lehet problémája a régebbi elsõváltóval, ha nem elsõszériás 10-es.

Dura-ace 7800-as sorozat, pontosabbat nem tudok róla.
Hol van típusjelzés ezeken?
Jelenleg az már ki lett cserélve, az elsõ váltó jelenleg tökéletes mûködik, igaz nem 10es láncot vált, de megy a trimming és szépen simán mûködik minden ahogy kell.:)
szerk: leszedtem a gumit: 7801.
És õk felelék: - Te vagy létünk alapjának eszkatológiai manifesztációja, a kerigma, amiben interperszonális kapcsolataink legvégsõ értelme tárul fel elõttünk.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Sziasztok!
Újabb kérdés ha van egy 9sebességesnek tervezett rendszerem (5500-as shimano sorozat), mi az ami tényleg nem kompatibilis 10es rendszerre való átállással?

van egy 10es fékváltókarom, elvileg a hátsó váltó le tudja kezelni a 10sebességet, az agyra fel lehet tenni 10es kazettát, megfelelõ spacer használatával, nyílván láncot kell majd cserélnem.

De!
mi a helyzet az elsõ váltóval és és a hajtómûvel?
fc-5500 és fd-5500

Ma azt mondták nekem kerékpáros boltban, hogy be fog esni a lánc a lánckerekek közé és az elsõ váltó tuti nem fogja tudni váltani a 10es láncot.
Errõl mi a véleményetek?

Nem fog beesni a lánc. Mikori a fékváltókar? Annak lehet problémája a régebbi elsõváltóval, ha nem elsõszériás 10-es.

A sebesség mindent megold.

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás
Sziasztok!
Újabb kérdés ha van egy 9sebességesnek tervezett rendszerem (5500-as shimano sorozat), mi az ami tényleg nem kompatibilis 10es rendszerre való átállással?

van egy 10es fékváltókarom, elvileg a hátsó váltó le tudja kezelni a 10sebességet, az agyra fel lehet tenni 10es kazettát, megfelelõ spacer használatával, nyílván láncot kell majd cserélnem.

De!
mi a helyzet az elsõ váltóval és és a hajtómûvel?
fc-5500 és fd-5500

Ma azt mondták nekem kerékpáros boltban, hogy be fog esni a lánc a lánckerekek közé és az elsõ váltó tuti nem fogja tudni váltani a 10es láncot.
Errõl mi a véleményetek?

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 hozzászólás
Országútival Pomáz felé kell menni Budapestre, nincs kecmec. Bár a 11es melletti bicajúton reszelgettek valamit, nem olyan katasztrofális mint volt, de jónak sem mondanám. Viszont a város elejétõl a bringaút, ami a Duna mellett visz, és az tükörsima, utána szintén a Duna parton tudsz végigmenni, ami szintén jó, ha kiérsz a végére, ott meg már lehet menni a 11esen. De az igazi az, ha kiköltözöl :)

Ezt a szuper szentendrei utat majd mutasd meg, mert en csak szar utakat tudok arrafele. Sajnos.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

A belvárosban tûrhetõ :D, ráadásul ott hétvégén a forgalom is tûrhetõ.

áh, olajos utak a nyerõ. viszonylag jó minõségû utak, minimális forgalommal. igaz, egy idõ után kicsit unalmas :)

de ez már lassan offtopic

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 hozzászólás

Most olvastam a reggeli hírekben, az USADA nem nyugszik, úgy néz ki, h elveszik Armstrongtól a Tour trófeákat. Nem nagyon tudom hova tenni, egy kicsit sajnálom is meg haragszom is Travis Tygart csapatára. Azt gondolom ha valóban doppingolt akkor talán nem évek múltán kellene belepiszkítani. Akkor képtelenek voltak megfogni, most meg villogtatják a "körmeiket". Vajon kinek jó ez már így? Meg ezernyi kérdést vet fel bennem.

Amit én ezzel kapcsolatban írni tudnék, azt a moderátorok törölnék innen. Én mélységesen sajnálom, hogy ez megtörtént.

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás
Most olvastam a reggeli hírekben, az USADA nem nyugszik, úgy néz ki, h elveszik Armstrongtól a Tour trófeákat. Nem nagyon tudom hova tenni, egy kicsit sajnálom is meg haragszom is Travis Tygart csapatára. Azt gondolom ha valóban doppingolt akkor talán nem évek múltán kellene belepiszkítani. Akkor képtelenek voltak megfogni, most meg villogtatják a "körmeiket". Vajon kinek jó ez már így? Meg ezernyi kérdést vet fel bennem.

Ridley Noah Fast 

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás

vagy csak ismerni kell a jó utakat :)

A belvárosban tûrhetõ :D, ráadásul ott hétvégén a forgalom is tûrhetõ.

Ridley Noah Fast 

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 hozzászólás

lesz. 40fok meleg.

:) Igen, errõl én is tudok. Mi mindenesetre tekerni akarunk olyan 200 körül vasárnap, ha addigra be nem üt a jégesõ. :)

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Lesz vmi Szegeden a hétvégén?

lesz. 40fok meleg.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Merre?? Ott meg olyan sz@..rok az utak, h azt leírni is képtelenség. :(

vagy csak ismerni kell a jó utakat :)

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Tyú már lehet kapni a 11es Dura Ace-t. Potom 1820 Euro.
11:38:11 IM 2012

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
Engem is nagyon érdekel.
Szóval várjuk az útvonalat

Ezt a szuper szentendrei utat majd mutasd meg, mert en csak szar utakat tudok arrafele. Sajnos.

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 hozzászólás

gyertek le szegedre a hétvégén, tekerünk egyet, itt nem baszogatnak a rendõrök! :)

Lesz vmi Szegeden a hétvégén?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

Ave jössz még valamikor felénk?

szeretnek, de nem tudom sikerul-e. Sok a program, de nem arrafele. Csak ugy meg tul draga.
Meglatjuk.

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 hozzászólás
Nem ismered a tuti utat Szentendrén át, az a baj. Nem sietõs, de cserében se nem rázós, se nem fizetõs