Még egy nyíregyházi ismerősnél mértünk pár aczélvázat, egy Olmo, ugyanolyan csőszett (cromor), mint a coralom, ugyanakkora méretben (58x57) kereken 2222 gramm.
Columbus SL csöves ismeretlen váz ugyanilyen méretben 1936 volt.
A Tange csoves vázak sokszor a 2.5kg-ot nyaldossák alulról, míg, a Gazelle kapcsán említett 531c (competition...) gyakran 1900 ALÁ megy be, főleg tacskóméretekben.
Bár utóbbi terminust már kevésbé használom, mert a "bót" szerelője megmondta, az ember ott kezdődik, hogy 190+ cm
Annyi biztos, ha van bűn, amit a búzának-gabonának nem fogok megbocsájtani, az a homo sapiens anthropometriai adataira tett negatív befolyás (nagymértékben csökkent átlagos testmagasság, izomtömeg, csonttömeg, csontsűrűség, agyméret) Ja, igen.
Egyébként még szezon elején elgondolkoztam egy Columbus Neuron csöves "Williams" vázon, nagyon tetszett, s biztosan merevebb is lett volna, de aztán odáztam a dolgot, míg el nem vitték helyettem..
Mondjuk egy Basso Viper jöhetne mai napig, a hülye nevű dedacciai zero 18mcdv6ht csőszettből. Érdekes, hogy az akkori dedacciai-csőszett paletta "legalja", a zerotre is durván versenyképes súlyban volt, és úgy rémlik, 0.9-0.6-0.9 húzott főcsövekkel...
De jó kis csöveket készített a Tange is (No1 és Prestige főképp'), meg a Miyata FM-1 is rohadt jó (3x húzott, helikális merevítőbordákkal belül)
Vagy a True Temper...
mellesleg villából a gyári basso villa már nagyon régóta nincs meg, úgymond ki volt vele a hócipőm, hogy a 23-as gumi pár hét tágulás után felkenődött a villaszár belső oldalaira kanyarban... A mostani jó kis Trek villámban meg a 32-es is nagyon röhögve elfér. Csak az egymás alá beütött két rózsát nem értettem, inkább kifúrattam, nem szeretem a rozsát. Expander-hívő vagyok, azt korlátlanul felhasználhatom, tkp egy ezresért megvan, és utána bármikor ki-be helyezhető-örökíthető..
Vejne módosította - 2018. augusztus 31. - 12:20