Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34366 hozzászólás a témában

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Koszi!
Erdekes, az en 58-asom is 56-os felsocsovel rendelkezik. Talan 565mm, de tobb semmikepp nincs.
Mivel az aheadesites ota tul magasan van a kormany, gondolkodom rajta, hogy le kene cserelni egy 56-osra, ezek szerint nem is lenne semmi hatranya.

dirobi

dirobi

vendég

• fórumtag
  • 139 hozzászólás
Megmértem az enyémen. A felsõcsõ 56cm. Csõközéptõl-csõközépig

Nem tudja valaki, az 56-os acel Malinak a felsocso hosszat?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Jó, hogy nem mindjárt a wikipédiával jössz! :D
Ott a "probléma", hogy a cross keresztet, keresztezõdést is jelent. Azt meg egyszerûbb egy X-el írni.

Arra szerettem volna célozni, hogy a "cx bike" vagy a "cc bike" esetleg "cx world cup", "cc world cup" keresõ szavakra mit talál a google.
Igazad van, lehet az outisok nem tudják, hogy az X=cross, mi meg megszoktuk, mert XC-nél és 4X-nál is használják.

A sebesség mindent megold.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Nem tudja valaki, az 56-os acel Malinak a felsocso hosszat?

mateetam

mateetam

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás

itt van példának 2 bringa: MALI 58cm « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása
Mali országúti versenybicikli « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása
pálcás sárvédõ,meg olyan pedál amit használsz,aztán gyia. ja. még a világítást ne feledd. ezek ugyan csak 7es sorral vannak szerelve,de elég szerintem. a fékpofák,a lánc,és a sor baromi gyorsan kopnak a télben. ezekhez a bringákhoz meg ezek az alkatrészek aránylag olcsók.

nekem is volt egy Malim anno, nagyon szerettem, persze fel volt tuningolva egy kicsit. Kár hogy eladtam, most ideális téli bringa lenne.
Mondjuk azt már nem szivesen hagytam volna bolt elõtt, vagy suli/munkahely elõtt!
Ezekbõl is ki lehetne hozni valamit, köszi a linket.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

Még a google keresõje is tudja.

Jó, hogy nem mindjárt a wikipédiával jössz! :D
Ott a "probléma", hogy a cross keresztet, keresztezõdést is jelent. Azt meg egyszerûbb egy X-el írni.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Bocs. :)

A masodikbol kiderul, hogy a sm-fc7800 kompatibilis az sm-fc5600-zal.
Az elsobol pedig az derul ki, hogy az sm-fc5600 kompatibilis az sm-bb5700-zal. :)

Ebbol szerintem kovetkezik, hogy az sm-fc7800 az kompatibilis kell legyen az sm-bb5700-zal is.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Számomra sem egyértelmû az ábra, csak valószínûsítem, hogy amelyik négyzetet, téglalapot vastag fekete vonal köti össze az kompatibilis, amelyet szaggatott vonal köt össze, az használható, de nem optimális.
Én 7900-as hajtókar és 7801-es lánc kapcsán nézegettem,és ha jól értelmezem, nem OK.
Eddig 5700-sa hajtást használtam 7801-es lánccal, nem találkoztam zavaró tényezõvel.

Azonos sebességen belül kompatibilisek a láncok állítson is bármit a shimano.
A középcsapágyban biztos vagyok, semmit nem változott a rendszer az integráltak megjelenése óta. Kétféle középcsapágy van, mtb és outi.

coffein

coffein

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás

Én sem tudom értelmezni ezt az ábrát, de szerintem kompatibilisek.

Számomra sem egyértelmû az ábra, csak valószínûsítem, hogy amelyik négyzetet, téglalapot vastag fekete vonal köti össze az kompatibilis, amelyet szaggatott vonal köt össze, az használható, de nem optimális.
Én 7900-as hajtókar és 7801-es lánc kapcsán nézegettem,és ha jól értelmezem, nem OK.
Eddig 5700-sa hajtást használtam 7801-es lánccal, nem találkoztam zavaró tényezõvel.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

tehát akkor nem?

Én sem tudom értelmezni ezt az ábrát, de szerintem kompatibilisek.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás

@Andris_savaria: http://www.shimano.c...ility Chart.pdf

es http://www.google.hu...EBnW2vVdhu-qERw

tehát akkor nem?
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.440 hozzászólás

Más téma:
Lassan itt vannak a fagyok. Ki mivel teker télen országúti edzés alkalmával?
A tapasztalataitok érdekelnek, hogy egy megfelelõ téli edzõbringát rakjak össze:).
Kezdve a váz anyagával.
köszi!

itt van példának 2 bringa: MALI 58cm « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása
Mali országúti versenybicikli « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása
pálcás sárvédõ,meg olyan pedál amit használsz,aztán gyia. ja. még a világítást ne feledd. ezek ugyan csak 7es sorral vannak szerelve,de elég szerintem. a fékpofák,a lánc,és a sor baromi gyorsan kopnak a télben. ezekhez a bringákhoz meg ezek az alkatrészek aránylag olcsók.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Ah bocsánat.. köszönöm a helyesbítést... btw CCX is létezik ... de emlékezezeim szerint vannak gyártók akik a CC jelölést alkamaz Cyclocross cuccukra (Merida,Corina)... de szerintem akad itt PRO is a témában :D de mindenki értette legalább ,)

Nem, CX a hivatalos rövidítése a sportágnak. Még a google keresõje is tudja.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás

Sejtettem :) , de ennyi erõvel lehetne Cross Country is (fõleg, mert annak a régi rövidítése).
CX=Cyclocross vagy ciklokrossz.

Ah bocsánat.. köszönöm a helyesbítést... btw CCX is létezik ... de emlékezezeim szerint vannak gyártók akik a CC jelölést alkamaz Cyclocross cuccukra (Merida,Corina)... de szerintem akad itt PRO is a témában :D de mindenki értette legalább ,)

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
A legjobb összeállítás egy titán cyclocross gép lenne :)

Nekem a téli bringám egy acél Motobecane 600as 8as szettel. Olcsón lehet hozzá alkatrészt szerezni, pontos és van annyira igénytelen kinézetû a váz, ha otthagyom a bolt elõtt (persze lakatolva) valószínû még ott lesz a vásárlás végén is. Idénre terveztem egy apró fejlesztést rá, 35 ös cyclocross gumikkal fogom használni és a Veszprém környéki utak helyett inkább murván földúton fogok menni vele.
11:38:11 IM 2012

mateetam

mateetam

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás
Más téma:
Lassan itt vannak a fagyok. Ki mivel teker télen országúti edzés alkalmával?
A tapasztalataitok érdekelnek, hogy egy megfelelõ téli edzõbringát rakjak össze:).
Kezdve a váz anyagával.
köszi!

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
@Andris_savaria: http://www.shimano.c...ility Chart.pdf

es http://www.google.hu...EBnW2vVdhu-qERw

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Terepkerékpár aka CycloCross :D

Sejtettem :) , de ennyi erõvel lehetne Cross Country is (fõleg, mert annak a régi rövidítése).
CX=Cyclocross vagy ciklokrossz.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

Mik azok a CC gépek?

Terepkerékpár aka CycloCross :D
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

coffein

coffein

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás

Szia !
Van eladó FC 5700-as ( 105-ös ) hajtómûvem 172, 5 mm-es , jó állapotú 53-39-es, ha érdekel.
Kapcsolat:
hi.shimano@yahoo.com

Most vitték el a hajtókart, ajánlatom köszönettel visszavonom, egyben leveszem a Bikemag apróról is.