Edzéshez sincs szükség a sebességre, csak zavaró adat.
hogy ez mennyire igaz. sokkal jobban érzem magam mióta elromlott a km óra és csak a pulzust látom

Edzéshez sincs szükség a sebességre, csak zavaró adat.
KCNC Arrow stucni, 17° emelés, 31.8mm - BikeStore24.hu Magyarország legnagyobb választékú OnlineshopjaMuti egyet. 120-as vagy 130-as, -17 es oversize. Suly meg marka nem szamit.
Flickr
Edzéshez sincs szükség a sebességre, csak zavaró adat.Persze edzéshez jó, ha mutatja az óra a nyilacskákkal, hogy gyorsabb vagy lassabb vagy-e mint az átlag, de én csak hobbi bringás vagyok.
A sebesség mindent megold.
Komolyan? Max 5e-ért kapsz 17-es stucnit.Most 8 fokos 120-as van. Egy 17-es stucni is jo lenne, valoban, csak hat az dragabb, mint egy 56-os Mali vaz.
Egy ilyennel, egy egy szár nelkuli stucni vegulis.
Jo nehez lesz persze a vegeredmeny.
Koszi!
Erdekes, az en 58-asom is 56-os felsocsovel rendelkezik. Talan 565mm, de tobb semmikepp nincs.
Mivel az aheadesites ota tul magasan van a kormany, gondolkodom rajta, hogy le kene cserelni egy 56-osra, ezek szerint nem is lenne semmi hatranya.
Nézi a magassági koordinátát, csak nem pontosan. Simán lehet benne +- 10-20 méter eltérés. Ezzel együtt kell élni.
Én ezt úgy oldottam meg, hogy nem használok már km órát.
Nem szeretem a kábeleket, és így menet közben nincs kényszer, hogy "francba, gyorsabban kell menni" Csak megyek ahogy jól esik. Persze edzéshez jó, ha mutatja az óra a nyilacskákkal, hogy gyorsabb vagy lassabb vagy-e mint az átlag, de én csak hobbi bringás vagyok.
Haverom használta a sportstrackert arra, hogy egy futballpálya körüli futásnál mérje a távot. Teljesen sík terep... és ott is ugrált 10-20métereket a magassági koordináta
Sziasztok. Azokhoz lenne egy kérdésem akik használnak okostelós útvonalkövetõ alkalmazást (Sports tracker, Strava....)
A Sports Trackert használom néha és azt vettem észre, hogy a megtett út valahogy sosem ugyanannyi, mint a km-órám által mért adat. Minél hegyesebb a terep, annál nagyobb az eltérés. Legutóbb pl. egy kb 75-80-as pilisi karikán volt kb. 2 km eltérés. És ennek megfelelõen az átlagsebesség sem pontos.
Ti találkoztatok ezzel?
Arra merek gondolni, hogy ezek az alkalmazások a GPS adatok alapján a mozgásnak csak a vízszintes vetületét látják, de ha emelkedõn vagy lejtõn mész akkor ennél többet forog a kerék. Minél meredekebb, annál nagyobb az eltérés. (10% os emelkedõn ez 0,5%-os eltérést ad). Vagy rosszul gondolom és ezek számolnak ezzel is?
Egyéb ötlet?
Simán csak a km-óra vagy a telóm szar?
A mobiltelefon GPS-ek nagyon vacakok, csak korulbelul kovetik a valos utat.
Foleg erdos reszeken.
Egyebkent a Garmin is az ut melle rajzol legtobbszor.
Merd le google terkepen, hogy mennyinek kellett volna lennie egy terkesednek. Az egyezik a biciklikoputereddel?
Koszi!
Erdekes, az en 58-asom is 56-os felsocsovel rendelkezik. Talan 565mm, de tobb semmikepp nincs.
Mivel az aheadesites ota tul magasan van a kormany, gondolkodom rajta, hogy le kene cserelni egy 56-osra, ezek szerint nem is lenne semmi hatranya.