Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34373 hozzászólás a témában

nicecleanpot

nicecleanpot

vendég

• fórumtag
  • 158 hozzászólás

Szerintem add el ahogy van csapj hozzá egy kis pénzt és vegyél egy méretben megfelelõ vázat 2×8as valami régebbi rendszerrel, pl ultegra 600, 105ös. Lejjebb nem mennék. A régi alkatrészeknél kell azért kompromisszumot kötni, mi mivel megy el, milyen sor, menetes agy vagy kazettás meg ilyenek.

ez igaz, de ha full amatõr, akkor azért még az rx100, rsx, vagy az exage500ex sem egy nagy halál, nekem az utóbbi van évek óta rsx fvkarral, és az alföldön szépen eldolgozgat a 2x7 is, a kétforgáspontos fékek is kielégítõek. amúgy egyetértek veled az eladásban.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
hát igen túl sok a hibafaktor. ha "csak" vázat cserélsz, akkor stimmelnie kell a meglévõ alkatrészek miatt:

- hátsó papucstáv (gondolom 126 mm)
- középrész menete
- átdobó konzol/bilincs
- nyeregcsõ átmérõ

ha valamelyik nem ugyanaz mint a jelenlegi vázadon, máris vehetsz alkatrészt

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Szerintem add el ahogy van csapj hozzá egy kis pénzt és vegyél egy méretben megfelelõ vázat 2×8as valami régebbi rendszerrel, pl ultegra 600, 105ös. Lejjebb nem mennék. A régi alkatrészeknél kell azért kompromisszumot kötni, mi mivel megy el, milyen sor, menetes agy vagy kazettás meg ilyenek.
11:38:11 IM 2012

tszilard

tszilard

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
Sziasztok!

Újoncként szeretném a segítségeteket kérni a következõ dologban:

Van egy 2000-es évek elõttrõl származó országúti bringám. Gyakorlatilag fillérekért adták oda, hogy kezdõ bringásnak ez tökéletesen elég. A paraméterei a következõk:
Raleigh acél váz és villa, Suntour Radius hajtókar és hátsó váltó, Shimano Exage 300 EX elsõ váltó, Shimano RX100 váltókarok, Saccon fékek, Suntour XC Pro agyak, 2x7 sebesség, Modolo kormány.
A fõ problémám a váz mérete, ugyanis az 60-as, ami az én 172 cm magasságomhoz nagy. Azt tervezem, hogy kicserélem a vázat, mindenképpen hasonló acélvázban gondolkodom. Kérdésem az, hogy a fenti alkatrészek mennyire jók, vagy érdemes esetleg kicserélni õket esetleg valamilyen régebbi campa vagy shimano alkatrészekre?

Köszönöm elõre is a válaszokat.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
kézzel és powerrel :-) közben lábbal támasztok a vázra. néha még erõkart is teszek a nyeregre. durvább napokon az egész bicajt beerõszakolom egy satuba

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás
Köszi neked is meg mateetam-nak is, én csak országútival mennék rá.

egy napig volt ilyenem, aztàn visszavittem, hogy adjanak helyette egy satorit. montis 26os kerékkel és 1.5-ös gumival sem érintkezett a görgövel! orszàgútival jó lehet, bàr nekem akkoriban még csak montim volt. nem bàntam meg a satorit, bàr az àra akkor is 20al volt több ês zajosabbnak is tûnik, de legalàbb bàrmivel gond nélkül megy.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.470 hozzászólás
ez a look váz vajon miért ennyi: http://apro.bikemag....eg-l124475.html ? mi a bibi? elsõ villa nincs hozzá,azt látom. simán eljárnék vele. :)

Jani,azt hiszem kerestél c-record fékeket. tessék: Campagnolo fék szett « váltó / fék « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása ez már jó ár érte. :)

Zeke

Zeke

vendég

• fórumtag
  • 161 hozzászólás

Sziasztok, van valakinek decathlonos görgõje? per pillanat ez van elég olcsón (30 ropi), mágnesfékes, kormányról állítható 6 fokozatú és elasztomer görgõs. Gondolom emiatt halkabb meg talán kevésbé eszi a gumit az elesztomer mint az alu görgõ. Vagy nincs igazam és ennek nincs köze hozzá?
Az érdekelne, hogy ez mennyivel tud kevesebbet mint a tacx vagy az elite szintén bowdenes állítóval felszer5-6 állítási fokozatú görgrõi (amik 50-60 körül mozognak)
Köszi!

egy napig volt ilyenem, aztàn visszavittem, hogy adjanak helyette egy satorit. montis 26os kerékkel és 1.5-ös gumival sem érintkezett a görgövel! orszàgútival jó lehet, bàr nekem akkoriban még csak montim volt. nem bàntam meg a satorit, bàr az àra akkor is 20al volt több ês zajosabbnak is tûnik, de legalàbb bàrmivel gond nélkül megy.

A morcos.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Ha kezzel nem tudod elforgatni, attol meg siman lecsuszik.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
ha már itt tarunk:
karbon váz- alucsõ kombóhoz kell fogkrém?
(tavaszal nagy valószínûséggel ez lesz a felállás)
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
az nem jó próba, hogy annyira húzzátok meg, hogy kézzel ne lehessen elforgatni a nyerget?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Ha nem teszel pasztat, akkor idonkent mindenkeppen huzd ki es tisztitsd meg, es tedd vissza, foleg esoben tekeres utan.
En rendesen osszerohasztottam a nyeregcsovemet a vazzal. (karbon/karbon)

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás
félek, ha nem húzom meg eléggé akkor a csúszkálásával összebarmolom a csövet

Ridley Noah Fast 

coffein

coffein

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás

négy nem kevés?

Szerintem kevés, nem vagyok könnyû, de nekem 6 már elég.
Elõször 8 nm-el húztam meg, az már megsértette a karbon váz festését.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás

négy nem kevés?

Majd kiderül:-) De szerintem elég lesz.

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás
négy nem kevés?

Ridley Noah Fast 

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás

Sziasztok!!
Szerintetek a karbon és karbon közé kell karbonzsír? No és a karbon nyeregcsövet amit alu vázban rögzítek, mekkora nyomatékkal kell megszorítani. Ugyanis a csõnek a papírjában nem szerepel az érték, viszont a bilincsen szereplõ 8,5Nm-es nyomatékot kicsit sokallom. Az egyértelmû, h ameddig a vázban lesz a csõ addig bemaszatolom a csövet. :) De mennyi zsírt tegyek rá? Vastagon, vagy éppen hogy legyen rajta?
THX!!

Én a karbon-karbon közé nem tettem semmit, nincs vele baj, nem csúszik, nem recseg. Alu vázban kb. 4 nm-rel húznàm meg, ha csúszik befelé, kicsit többel.

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás
Sziasztok!!
Szerintetek a karbon és karbon közé kell karbonzsír? No és a karbon nyeregcsövet amit alu vázban rögzítek, mekkora nyomatékkal kell megszorítani. Ugyanis a csõnek a papírjában nem szerepel az érték, viszont a bilincsen szereplõ 8,5Nm-es nyomatékot kicsit sokallom. Az egyértelmû, h ameddig a vázban lesz a csõ addig bemaszatolom a csövet. :) De mennyi zsírt tegyek rá? Vastagon, vagy éppen hogy legyen rajta?
THX!!

Ridley Noah Fast 

mateetam

mateetam

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás
a dekatlonos görgõ tényleg halk, semmi baj nincs vele, kellõképp stabil, stb. egyedül annyi, hogy a legnehezebb fokozat is elég könnyû, tehát kevés a max ellenállása a drágábbakhoz képest. (amikre rá is van írva hány watt ellenállást tudnak). hozzáteszem, nekem nincs szükségem nagyobb ellenállásra, görgõn nehéz izmosodni amúgyis.. pörgetni meg jó.

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 hozzászólás
Én sram 971es láncot használok ez jóval olcsóbb mint az xtr és jár hozzá patentszem is.