Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34366 hozzászólás a témában

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás

en probaltam a sramot, es megallapitottam hogy nekem ilyen soha nem kell.

es jesszusom de randa ez a Lampre Merida

[ATTACH=CONFIG]2611[/ATTACH]

majd a gyõzelmek széppé teszik :) a kerekeket elfogadnám.

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás

Én a Campával nem tudtam alsófogásban leváltani,ezért nekem a Shimano jobban bejött (talán azért mert a hüvelykujjam rövidebb mint a mutatóujjam)

a Shimanonál nem a sorára gondoltam hanem az rx 100-ra. Sram Force-t probáltam már kompakt kormánnyal,az tetszet(fõleg hogy elõtte el sem tudtam képzelni hogy mûködhet) de mivel érzelmileg a Shimanohoz vagyik kötve ezért mardnék a 105-nél :) szerintem a campát az anatomikus kormányokhoz tervezték. A csuklomat meg a klaszikus kormányhoz:D

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
en probaltam a sramot, es megallapitottam hogy nekem ilyen soha nem kell.

es jesszusom de randa ez a Lampre Merida

[ATTACH=CONFIG]2611[/ATTACH]
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

belbo

belbo

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
Nekem mondjuk elég nagy kezem van, de soha nem volt ilyen leváltási problémám (FSA CarbonPro kormány, Centaur /de Chorus belsõ mechanikájú/ fékváltókar)

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás
...csak 1x próbálnád ki a SRAM-ot! ;) Ráadásul az új RED-en már a karok távolságát is lehet állítani a kormányhoz viszonyítva. :)

Ridley Noah Fast 

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás

SerpaPerec,
Szerintem kormanya valogatja. Ergonova (vagy Ergosum?) nekem tokeletes volt Campaval. Igaz eles sprintben nem probaltam.

Klasszikus kormánnyal,az anatomikus kormányok nem jöttek be nekem. jó alternativa lenne a Sram, de nekem az elektromos Shimano volt nagy hatással rám :) ha fiatalodnék 20 évet akkor biztos.......

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás
No, csak meglett végre...

Shimano RD 6400 hátsó váltó
Shimano 105 FD 1050 elsõ váltó
Shimano hetes sor (12-14-16-18-20-22-24)
Shimano 105 FH-1051 hátsó agy

Campagnolo Mirage 8 sebességes fékváltókar...

Tökéletesen pöccre végigváltja az egész sort, gyorsan, pontosan, hiba nélkül, szépen dolgozik. Szóval mostmár van pár campa alkatrészem is: bowdenházak, visszatartó szemek és fékváltókarok :D Sok értelme nem volt ilyen hülyeségen dolgozni, de legalább mûködik és tudom, hogy mûködõ a felállás.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
SerpaPerec,
Szerintem kormanya valogatja. Ergonova (vagy Ergosum?) nekem tokeletes volt Campaval. Igaz eles sprintben nem probaltam.

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 hozzászólás

...hát én ezért szeretem a SRAM-ot "all in one" :D Nekem eszembe sem jutott amit a Tamás írt a hüvelykujjkallantyús váltókról. De minek találták akkor ki??:confused:

Lehet, csak nagy kéz kell hozzá. :) Én speciel elérem mindenhonnan, eddig még nem volt ezzel gondom.

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás
...hát én ezért szeretem a SRAM-ot "all in one" :D Nekem eszembe sem jutott amit a Tamás írt a hüvelykujjkallantyús váltókról. De minek találták akkor ki??:confused:

Ridley Noah Fast 

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás
Én a Campával nem tudtam alsófogásban leváltani,ezért nekem a Shimano jobban bejött (talán azért mert a hüvelykujjam rövidebb mint a mutatóujjam)

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

ez alatt azt értem, hogy sora-2200 helyett veloce, meg nekem szemre kényelmesebb a vázgeo is, plusz s-m-l-xl méretezéssel könnyebb kezdeni valamit : )

Továbbá a kerék: a Wiliers-é nagyon jó. Emellett itt (is) elmondtam többször, hogy a 2012 elõtti valamennyi Sora rosszul van tervezve (szvsz szándékosan), mert nem lehet alsófogásból leváltani vele. Kb. tíz év után hallották meg a nép szavát, a legújabb Sora (ST 3500) már olyan, amilyennek a Shimano húsz éve elképzelte a fékváltókart - a régi Sorát meg letolták trekking Tourney-ba, ott szerintük továbbra sem kell nagyképûsködni. A boltokban azonban még a régi Sora (azaz a messzirõl Campa-szerû hüvelykujjkallantyús) van (Európában), ki kell ürülnie a készleteknek - de ilyet újonnan ne vegyen senki (Tiagra már bõven elmegy, 105 biztos tipp).
Az általad idézett Bikeexpress.hu-féle Wilier jó vételnek látszik, bár tegnap mintha Campa Neutron kerékkel láttam volna, amit most Fulcrum 5-el (észbekaptak :), de utóbbi is veri a Meridáét) azaz lehet, hogy nincs sok belõle; a Veloce meg a 105-nél is jobb (szvsz persze).

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás
OK,helyre állt a világbéke.;)
GT-Atee

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Nem, ezt nekem írtáák :) De én sem nézem ám le. Sõt, nálam mindig szimpatikus az, mikor valami cég minõségi termékeket állít elõ, jó áron, bár még jelentõs múltja nincs egy adott területen. Csak a Willier, amit mutattam, alig drágább, és jobban fölszereltnek tûnik.

Ez meg olyan szar ipar, hogy nagyon sokszor a nevet kell megfizetni. Vagyis, amennyit elkérnek egyes Pinarello vagy Colnago vázakért, elgondolkozom azon, hogy ez vaj' jobb-é, vagy csak a név...

ez alatt azt értem, hogy sora-2200 helyett veloce, meg nekem szemre kényelmesebb a vázgeo is, plusz s-m-l-xl méretezéssel könnyebb kezdeni valamit : )

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

...ki nézi le a Merida-t??:confused: Tessék sorba állni és elmondani mi a baj vele! :D Csak a vázakról!, az üzletekben összelapátolt konfekcióbiciklikrõl nekem is van a véleményem. :)

Nem, ezt nekem írtáák :) De én sem nézem ám le. Sõt, nálam mindig szimpatikus az, mikor valami cég minõségi termékeket állít elõ, jó áron, bár még jelentõs múltja nincs egy adott területen. Csak a Willier, amit mutattam, alig drágább, és jobban fölszereltnek tûnik.

Ez meg olyan szar ipar, hogy nagyon sokszor a nevet kell megfizetni. Vagyis, amennyit elkérnek egyes Pinarello vagy Colnago vázakért, elgondolkozom azon, hogy ez vaj' jobb-é, vagy csak a név...

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás
...ki nézi le a Merida-t??:confused: Tessék sorba állni és elmondani mi a baj vele! :D Csak a vázakról!, az üzletekben összelapátolt konfekcióbiciklikrõl nekem is van a véleményem. :)

Ridley Noah Fast 

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás
Az M/L a 56-os felsõcsövü(vízszintes),54-es nyeregvázcsõvel.

Nekem L-es van 57,5-ös felsõcsõvel és 56-os nyeregvázcsõvel.

Ja és nem lenézni a Merida-t.;)(ezt nem neked)

A méretezésnél az M vagy az M/L konkrétan hányas méretet jelent? Az 56os az Mes vagy az M/Les?

Merida '12 Road Race Lite 901-com | Kerékpár | Országúti

GT-Atee

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

A méretezésnél az M vagy az M/L konkrétan hányas méretet jelent? Az 56os az Mes vagy az M/Les?

Merida '12 Road Race Lite 901-com | Kerékpár | Országúti

A merida honlapján megtalálod a geometriatáblázatot.

Persze ezt én megértem, csak fenntartásaim vannak vele. Szóval, ha szerelmese lennék (bár akkor jobban értenék hozzá és nem lenne bennem ennyi kétely) egy ilyen motyónak akkor sem merném megvenni. Nemtom egy bicóval mit tesz az idõ vas foga ha áll 20 évet. Azért kíváncsi lennék rá.

Poros lesz. :)

A sebesség mindent megold.

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás
Persze ezt én megértem, csak fenntartásaim vannak vele. Szóval, ha szerelmese lennék (bár akkor jobban értenék hozzá és nem lenne bennem ennyi kétely) egy ilyen motyónak akkor sem merném megvenni. Nemtom egy bicóval mit tesz az idõ vas foga ha áll 20 évet. Azért kíváncsi lennék rá.

Ridley Noah Fast 

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Áá a felnin is látszik, hogy kb soha nem húzták be a féket. A pedál is egy olyan hely, ahol meglátszik ha csak 20 km-t is, de mennek vele. Ebayon ami NOS az NOS. Pláne ha bele van írva a termékleírásba. Ott nem lacafacáznak, hanem azonnal kitiltanak ha ilyesmikkel sunyiskodnak az eladók. Simán vannak amúgy ilyen állapotú klasszikus bringák. Lehet hogy egy bolt megrendelte magának anno, hogy majd eladja vagy ilyesmi nem kelt el, inkább kirakták a falra dísznek mintsem leárazzák.

Vannak ilyenek.
11:38:11 IM 2012