Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34366 hozzászólás a témában

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
BikeFun - Merida Road Race Lite 904 vázszett

nos igen , 54-es méretben 1605 gramm, ennél az említett Neuson & Wenzer-t leszámítva inkább a könnyebbek a jellemzõk. milyen (ismert) csõszettet használnak ?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Szegény merida mindig a geometriájával szenved, pedig elég sok vázat gyártanak másnak, elég lett volna csak lemásolni valamelyik jobb márka geometriáját.

A wheelerrel van valami gond? :-| mármint, én még nem hallottam panaszhangokat wheeler vázakkal kapcsolatban. Wenson szintén hasonló, de a Neuzer is ilyesféle. Oké, lehet, nem a legszebbek néhány tájékon, de inkább legyen kicsit "csúnyácskább" a fejcsõnél a hegesztés, mintsem repedjen végig az egész.

A wensont és a neuzert kicsit meredek egy hozzászólásban említeni a wheelerrel.

A sebesség mindent megold.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

..ha ez Colnago akkor én vagyok az Eddy Merckx..:-)

olimpis mastertitán :-) sztem sima acélváz, hm?

pajtas

pajtas

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás

friss a mai kamu

Titán vázas Colnago « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása

..ha ez Colnago akkor én vagyok az Eddy Merckx..:-)

Absinthe

Absinthe

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok! Nemrégiben szert tettem egy 89 es csepel apolló bringára, eddig teljesen boldog voltam. Szerintetek mennyire jó vagy mennyire rossz? Valaki nekem azt mondta, hogy teljesen hulladék már maga a típus is, az összes magyar bringával együtt, örülnék, hogy ha nem lenne igaza. Nem érdemes vele semmit sem kezdeni?

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
friss a mai kamu

Titán vázas Colnago « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás
annyiért mindenkinek jó vétel, ha nem jön be a váz méretre vagy kinézetre vagy kényelemre vagy bármire, akkor mindig el lehet adni, vagy ami még jobb, ha van egy ismerõsöd,akinek van váza a Te méretedben, viszont a váz meg pont az Õ mérete, akkor lehet cserézni, így meg mindketten jól járnak, és még a vázat is szemmel tartják.

A héten elõször kisütött a nap,elállt az esõ. Szóval karosszékbringázás és íróasztalbetyárkodás lassan befejez.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.434 hozzászólás

attól,h én nem szeretem a meridát,attól még ez a gép jó vétel lehet vlkinek.

úgy látom bevettem reggel a fogalmazás gátlóm :D

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás
ez milyen márka? SHOCKBLAZE (AUSZTRIA) « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.434 hozzászólás

Merida, 2007 es Campa Centaur szettel « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása

megvesz ezt, váz kuka vagy elad, és van egy jó kerékszett-gruppó, amihez csak egy jó váz kell.. sajnos a merida aluvázak nem jók. : )

fõleg, ha a 2007-es centaur szett azt jelenti, hogy a 2007es hajtás van rajta a kovácsolt lánctányérokkal, amit rob4bike-ék "chorus szintûnek" hirdetnek. (pont múlt héten vettem-tettem ilyen hajtányt, és jobb rajta sokkal az elsõ váltás, mint a velocén. nomeg, maga a tény, hogy cirka 50 grammal vagyok így bentebb hajtókarügyileg.. ) meg az legalább ezüst színû

attól,h én nem szeretem a meridát,attól még ez a gép jó vétel lehet vlkinek.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Nekem volt 907es vázam, még a kék. Olyan hosszú volt, hogy az csak na (legalábbis én nem tudtam megszokni). Tök elöl ültem egy 90es stucnival. Érdekes lenne egy akkori geometriatáblázatot összevetni egy mostanival. Az új Meridák kimondottan pofásak, az idõfutamgépük nekem pl bejövõs. Elõször a Merida zöld Lampre lila is gáznak hatott, de megszokta a szemem. Ami most az abszolút etalon (nekem) az a BMC.
11:38:11 IM 2012

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás
"csak a road race széria vázait ismerem, ezt aláírom, de azok kicsit nehezek," akkor most a P Dogma is kaki? csak mert azok is kicsit nehezek. nem hiszem hogy ide vagy oda 200 grammtól lesz vacak egy váz.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás
A wheelerrel van valami gond? :-| mármint, én még nem hallottam panaszhangokat wheeler vázakkal kapcsolatban. Wenson szintén hasonló, de a Neuzer is ilyesféle. Oké, lehet, nem a legszebbek néhány tájékon, de inkább legyen kicsit "csúnyácskább" a fejcsõnél a hegesztés, mintsem repedjen végig az egész.

A végén úgyis mindenki azt fogja szeretni, amin ül, mert csalódást egyik sem okoz, amíg vigyáznak rá, és felhasználási területének megfelelõen "hajcsák".

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás
csak a road race széria vázait ismerem, ezt aláírom, de azok kicsit nehezek, meg szerintem kevés méretben kaphatóak, nagy ugrásokkal. A rideban tetszik a geometria mondjuk, fõleg, hogy vn hely ballonosabb guminak, stabilabb-túrább.

Egyébiránt úgy veszem észre, a Merida már név. Sokan ismerik, elismerik, szeretik, nyilván joggal, mert a jó megítélést senki nem kapja ajándékba, ahhoz elõbb bizonyítani kell.

ö, még valami: van azt hiszem a tavalyi szériás 903-as road race. Neki nagoyn szép a fekete-vörös-fehér dizájnja, ráadásul nagyon nem jellemzõ módon nem spórolós bicaj, nincs felhígítva se a lánccal-hajtókarral, vagy fékkel. Amennyiért meg árulják, lassan használtat se kapni.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

de én sem majerfaktor,sem teljesítmény csökkenést nem tapasztaltam.

mert amugy hogy kellene azt a bizonyos majerfaktor csokkenest tapasztalni? :)

a Wheeler ilyen szempontbol kb hasonlo marka, a gyartashoz ertenek (ok sem csak matricaznak) de brand image az zerohoz konvergal. Nalam bolcsebb ember mondta hogy amior a szakado esoben kopod ki a tudodet hegyre fol es pofaszel van es rohadtul szenvedsz es utalod az egeszet, akkor ugyis tokmindegy hogy mi van az alsocsore (kerekszettre, hajtomurem stb) irva.

Nem masoknak vetted azt a biciklit hanem magadnak, hasznald es elvezd! ;)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
csak az imidzse.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Ne viccelj, te upgradeltel! Trekrol barmire az upgrade.

Mi a baj a trekkel?

A sebesség mindent megold.

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás
Mint Merida felhasználó,egyedül csak a váz súlyával nem vagyok kibékülve,de azon kívül szerintem megállja a helyét minden téren.Sokáig ódszkodtam én is a Merida-tól,így majdnem egy Wheeler Route 1.5-öm lett,de az nem jött össze,azt tesómnak lett egy Merida,azt kipróbálva megbarátkoztam vele,így végül ez fért bele a bukszába.
GT-Atee

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Ne viccelj, te upgradeltel! Trekrol barmire az upgrade.

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás
Konkrétan miben nyilvánul meg,hogy egy Merida gyengébben teljesít,mint egy akármi XY nevesebb márka.Egy Trek-rõl ültem át Merida-ra,de én sem majerfaktor,sem teljesítmény csökkenést nem tapasztaltam.Csak érdekelne mért kell lehúzni eme márkát.Nekem sem ez az álom paripa,de pénz beszél tudjátok és szerencsére kellemesen csalódtam.
GT-Atee