Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34366 hozzászólás a témában

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás

szeretnék érdeklõdni, hogy csak nekem büdös ez?

Wilier fullkarbon « kerékpár « ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR « Kategóriák tallózása

Érthetõ okokból imádom a Liliomos márkát, de életemben nem emlékszem ilyen kinézetû vázukra.. A hátsó háromszög meg a furcsa villa gyanús..

Igen volt,még Pantani is ment ilyennel.

ivancso.isti

ivancso.isti

vendég

• fórumtag
  • 268 hozzászólás

Tudja valaki milyen bringaverseny volt 3-4 hete Holloko fele, Garabon?

Csapattársam részt vett rajta, a beszámolója: Aranycsengõ Kupa 2013 - Mesterbike

télen hólé? vagy megteheted, mert az Orka jól érzi magát a jeges vízben?

nekem azokra a körülményekre marad majd egy olcsó trekking, az értékesebb technikát óvni kell : )

Értékeltem, hogy tudod, mit jelent az Orca ;)

Dehogy, rossz idõben téli bringa, ami a városi közlekedõs acél országútim.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás
szeretnék érdeklõdni, hogy csak nekem büdös ez?

Wilier fullkarbon « kerékpár « ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR « Kategóriák tallózása

Érthetõ okokból imádom a Liliomos márkát, de életemben nem emlékszem ilyen kinézetû vázukra.. A hátsó háromszög meg a furcsa villa gyanús..

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Ja, én is kimegyek, bármilyen is az idõ outside. :)

télen hólé? vagy megteheted, mert az Orka jól érzi magát a jeges vízben?

nekem azokra a körülményekre marad majd egy olcsó trekking, az értékesebb technikát óvni kell : )

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Koszi Gaboca1! :)

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Egeszen potnosan ez volt az utolso 3km: http://goo.gl/maps/9usxF
Az aszfalt annyira rossz meg autoval is, hogy egyutt ereztem a versenyzokkel. Oke, emelkedo volt, szoval kis tempoval mehettek, de meg ha MTB verseny volt, akkor is durva ilyen minosegu uton egy befuto. :)
Amugy se ertem, egy ilyen eldugott zsakfaluba hogy kerul kerekparverseny.
Nagyon szep hely, az igaz.

Aranycsengõ néven fut a verseny, minden évben megrendezésre kerül, Balassagyarmatról indul és Herencsényen keresztül érkezik meg Garábra, a befutó út minõsége sajnos évrõl évre rosszabb, az útvonal többi részén magyar átlagnak megfelelõ a minõsége.

http://www.velo.hu/j...lekverseny.html

ivancso.isti

ivancso.isti

vendég

• fórumtag
  • 268 hozzászólás

A kerékpározás egy outdoor tevékenység. Egyszer mindenkinek lesz hasonló élménye.:D

Ja, én is kimegyek, bármilyen is az idõ outside. :)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

Egeszen potnosan ez volt az utolso 3km: http://goo.gl/maps/9usxF
Az aszfalt annyira rossz meg autoval is, hogy egyutt ereztem a versenyzokkel. Oke, emelkedo volt, szoval kis tempoval mehettek, de meg ha MTB verseny volt, akkor is durva ilyen minosegu uton egy befuto. :)
Amugy se ertem, egy ilyen eldugott zsakfaluba hogy kerul kerekparverseny.
Nagyon szep hely, az igaz.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

sajna nincs.. magyar oldalon még megyeget, utána szomszédéknál már közúton haladtunk fõleg. (meg már elõtte is. Pl. Hollóháza-Lászlótanya fele simán közúton. )

Vagy lehet, csak nem nyitottam ki a szemem, '"itthun" se mindig használom a bringautat (városon kívül mindig, mert jó minõségû és biztonságos, városon belül sajnos nem minden szakasz kvalifikál erre.. :( )

Városon belül a bringaút max a nagymamának jó, hogy eljusson a boltig (ha nem kell állandóan padkáznia fel-le...) Én az autók között nagyobb biztonságban érzem magam, mint az átlagos belvárosi bringaúton (Gyõr). Az autó mögöttem jön, én tudok ésszerûen közlekedni, aki meg szembõl jön az viszont kiszámíthatóan viselkedik a kresz miatt (nagyrészt...), és arra tudok figyelni én (deffenzív módon). Viszont a bringaúton keresztbe kasul forgolódnak a tudatlanok, megállnak, beszélgetnek, gyalogosok dettó nem figyelnek... Múlt héten is összeütköztem frontálisan egy 50 év körüli nõvel, mert nem nézett körbe, csak elfordult balra jelzés nélkül, én meg ugye azt hittem, hogy egyenesen jön. Aztán választhattam, hogy vele csattanok, vagy jobbra a gyalogosokkal. Szerencsére 1-1 horzsolással megúsztuk mindketten.
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

jó a bringaút Kassáig? végig kész van?

sajna nincs.. magyar oldalon még megyeget, utána szomszédéknál már közúton haladtunk fõleg. (meg már elõtte is. Pl. Hollóháza-Lászlótanya fele simán közúton. )

Vagy lehet, csak nem nyitottam ki a szemem, '"itthun" se mindig használom a bringautat (városon kívül mindig, mert jó minõségû és biztonságos, városon belül sajnos nem minden szakasz kvalifikál erre.. :( )

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
jó a bringaút Kassáig? végig kész van?

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

A kerékpározás egy outdoor tevékenység. Egyszer mindenkinek lesz hasonló élménye.:D

nekem sajna csak 2szer volt komolyabb ázásom.

1 ízben Mikóháza-Kassa-Mikóháza vonalon mentünk, és eléggé .. hideg esõ vert. A taknyos-faleveles-sáros mászás ott is játszott, szerettem. Lefelé még jobban.
Másodjára meg sima hóvihar március végén. Az sem volt rossz. : )

Semmi gond az ilyennel, csak utána tocsog a cipõd-sggd-bringád a víztõl-sártól. Az meg extra takarítás-tisztítás..

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.693 hozzászólás
Marci

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Most értem vissza Egere a "szokásos" Bükki körömbõl (Eger-Felsõtárkány-Lillafüred-Mályinka-Szilvásvárad-Eger), pont utolért a hidegfront. Lillafüred után kemény jégesõ, majd egy órán keresztül hullott, a hegyi utak patakokká változtak, néhol sárfolyamok keresztbe, raftingoltam benne fölfelé... Az esõkabátomba mintát nyomott a jég, életeme egyik legdurvább bringás "élménye". A vicc, hogy a Bükk másik oldalán meg száraz utak, napsütés, madárcsicsergés....

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Nem ertem, ha szep az a vaz, attol te miert leszel szomoru, de te tudod. :)

hát, írok, aztán csak pont a kérdésre nem válaszoltam.. tipikus. : )

de tömören:

Hogy a bánatba' ne bánkódnék, ha a pénzbõl, amibõl Wilier La Triestinát vettem,simán kijött volna egy jó állapotú régebbi 9es Sh szettes C'Dale? : ) (na, a Triestinával pl. semmi baj, imádom, minden méter alatt nagyon jó volt, de egy Cannondaleben azért mégiscsak van valami, ami értéket ad neki akkor is, ha a kerékpár épp' áll, nem halad. )

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Nem ertem, ha szep az a vaz, attol te miert leszel szomoru, de te tudod. :)

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Vejnecske, mar miert?

Mert az a váz (Cannondale CAAD4) iszonyatosan SZÉP és igényes. Elböngészgetve amúgy a C'dale tömegadatokat a CAAD széria egyes tagjaira, tudnak az anyaggal bánni, virtuóz módon.

Igaz, hasonlóan szép vázakat adott ki a Klein is.. : ) Quantumok festései-színei aztán olyanok, hogy nincs két fényviszony, ahol azonos módon festenének..

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Vejnecske, mar miert?

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás
Donciccio:

Cannondale R600 shimano 105 « kerékpár « ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR « Kategóriák tallózása

amikor ilyet látok, szomorú vagyok.. : )

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás

A csípõszög változatlan maradna, csak a karod állna kicsit más szögben, használhatnál rövidebb vázat is.

Köszi Jani, úgy néz ki bejött a tipped. 105 mm-rõl váltottam 90 mm-es stucnira (a típus maradt a Syntace F99) és a kormányt leengedtem 1,75 cm-el. Így már csak 1 cm hézagoló maradt a kormányszár alatt. És megszokhatónak tûnik, bár még hosszút nem mentem. Meg a kormányzás is nyugodtabb lett, nekem így jobb is.

Más: a korábban emlegett Fizik R3 cipõ úgy néz ki elkelt....