Jelentkezz be Regisztrálj

Országútikról mindent
Posted 2013. August 21. - 14:10

Posted 2013. August 21. - 13:32

Posted 2013. August 20. - 17:48

igen, az a keró az. Mondjuk emiatt tudtam lealkudni. Amikor megvettem csak az alsó 3 fokozat mûködött, a váltó átkötéssel ment már mind a 7 sebesség 95%-os állapotban, de 8-at akarok és van is kerekem meg sorom hozzá. A szett többi tagja makulátlan 600-as, a váz meg inkább 56-os, nekem még éppen méret. A váz meg külön megér egy misét mert piszok igényes cucc Handmade in Denmark. Végül 50-be fájt, ennyiért pont jó lesz 2. bringának
haha, akkoriban pont a Bassot cseréltem volna valami "élhetõbb" gépre (8as campa van rajta, amit "tudatlanságból" turkáltam össze.. akkor még nem tudtam, hogy azt a váltókart-váltót-sort csak a saját rendszerével lehet norm. használni, és persze alkatrészutánpótlás sincs már évtizede..)és nagyon nézegettem a principiát, mert.. a képeken a váz olyan volt, hogy.. gyönyörû festés, mellette láthatatlanra csiszolt varratok, valamint az index fórum vázszakértõ-zsenije ("karbonhívõ") agyba-fûbe dicsérte a vázait a márkának..
Csak mikor láttam, hogy "gányolt", akkor gondoltam, hogy nem biztos, hogy az én kerékpározási stílusomnak (sok váltás, egyenletes pedálfordulat, a teljes hátsó spektrumot kihasználva) nem fog feküdni. : )
de annyiért ajándék, ha tudsz hozzá szerezni megfelelõ 8as shimano fékváltókart.. (érdemes nézegetni, én 2500ért vettem egy pár RX-100ast, amire persze nem volt szükségem, de egy havernak igen..)
Hajtsd majd a vasat.. azért ne a hólében

ezért meg elnézést.. sajnos, mindig lesem azokat a vázakat, amik méretre kb. megfelelnek nekem
Posted 2013. August 20. - 17:24

A principián van?
Mert láttam apróban egy Principiát,szép bordót, elég nagy váza volt szemre (kb. 57es felsõcsõhossz lehetett így saccper) és azon volt 7es sorhoz sh 600 meg DA fékváltókar.. Már akkor gondolkoztam,hogy az "meg hogy megy?".
Kár érte, mert a váz gyönyörû...
Posted 2013. August 20. - 17:03

Kár érte, mert a váz gyönyörû...
Posted 2013. August 20. - 14:56

Shimano Dura-Ace Compatibility
Posted 2013. August 20. - 14:16

Az 5500 és 6500 is 9-es szett volt, de attól még probléma nélkül jó az agyra a 8-9-10-es sor is.http://techdocs.shim...69830612177.pdf
http://techdocs.shim...69830611839.pdf
9-speed
A sebesség mindent megold.
Posted 2013. August 20. - 11:20

Amire viszont kíváncsi vagyok, ha átállok belsõ nélküli rendszerre (schwalbe ultremo tubeless, már megvettem, csak még nem "mertem" nekiugrani a szerelésnek) mennyiben változik a futáskomfort, ha változik egyáltalán. Ez egy újabb szempont ami a gyári szett mellett szól, fûzöttel nem nagyon lenne megoldható az átállás...
Igen, ezzel nem vitatkozhatom. Merevebb is egy "gyári" kerékszett. Merevebb, sokszor könnyebb, aerodinamikusabb, DE ha edzésre van használva, akkor szerintem teljesen helyben van. Sõt, az extra "képlékenység" miatt még valamivel kényelmesebb is lehet (igaz, ez "trollogika" a részemrõl).
Posted 2013. August 20. - 10:08

mindkettõ kerékszett 9-ig jó. a 10esesek már drágábbak...
bár ha jól emlékszem a WHR 500-as gyári kerékszettemben cserélhetõk a küllõk, és az is 20 volt alig használtan...de az más kategória.
8-9-10 és 7, de ahhoz 3mm-es hézagoló kell

Posted 2013. August 20. - 10:04

Miért csak 9-ig?mindkettõ kerékszett 9-ig jó. a 10esesek már drágábbak...
bár ha jól emlékszem a WHR 500-as gyári kerékszettemben cserélhetõk a küllõk, és az is 20 volt alig használtan...de az más kategória.
Igen, ezzel nem vitatkozhatom. Merevebb is egy "gyári" kerékszett. Merevebb, sokszor könnyebb, aerodinamikusabb, DE ha edzésre van használva, akkor szerintem teljesen helyben van. Sõt, az extra "képlékenység" miatt még valamivel kényelmesebb is lehet (igaz, ez "trollogika" a részemrõl).
Kényelmesebb is, én is ezért használom edzésen a puch kerekeit, komfortban többet számít, mint a gumi.
A sebesség mindent megold.
Posted 2013. August 20. - 07:44

Azért az sem mindegy hány küllõ hasítja a levegõt az Ultegra 16 / 20 küllõs felállása haladósabb még hasonló tömeg mellett is, mint egy 32 küllõs fûzött kerék...
Fõleg, mikor apróban ilyenek:
Olcsó,könnyû,tartós füzött kerékszett eladó « kerék « ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR « Kategóriák tallózása
Ultegra kerékszett « kerék « ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR « Kategóriák tallózása
leledzenek, lehet mondani, hogy talán megéri tartani egy tartalékszettet annak, aki versenyzik, sokat edz, megy, s kicsit "stresszmentesíteni" akarja a hétköznapokat. : )
Posted 2013. August 20. - 06:35

Ilyenkor tényleg jobb egy olyan mezei kerék, amihez egyszerú pótküllõt beszerezni. Ráadásul jó öreg Open Pro-DT revo küllõk meg valami nem túl rossz agy 1.6 kg-hoz közeli megoldásokat ad, ami azért nem oly' rossz...
majd alkalomadtán már lemérem az én kerekeimet,m vlmi ilyesmi összeállításban van az enyém is. a lényeg,h tényleg könnyûek,és a javítás sem gáz.
Posted 2013. August 20. - 06:29

Posted 2013. August 20. - 06:24

Azért az sem mindegy hány küllõ hasítja a levegõt az Ultegra 16 / 20 küllõs felállása haladósabb még hasonló tömeg mellett is, mint egy 32 küllõs fûzött kerék...
edzésen sztem mind1. versenyre tényleg jobbak a kevés küllõsek,de edzésre fölöslegesek. oké. lehet villogni vele,h nekem milyen tuti kerekem van. már sok videó van arról is,h a profik hogyan,mivel edzenek. gondolom ebbõl jön az is,h csak ilyen zsír kerekekkel lehet a munkát elvégezni. azt felejtitek el,h a legtöbbször van mögöttük kísérõ kocsi. benne néhány kerékkel. nektek mikor lesz ilyen? addig meg sztem jobban jártok a sok küllõssel. nekem,ha kitörik,akkor max a féket kell kiengednem,és hazaérek vele. be van zárva minden? nem tudok küllõt venni? semmi gond: még lehet annyit centírozni a kerekemen,h használni tudjam amíg nem tudom beszerezni a 100 ft körüli küllõmet.
Posted 2013. August 20. - 00:02

Sziasztok!
Épp' Szegeden vagyok... Elmentem fél órája biciklizgetni, csak úgy, és kitört a hátsó kerekemben egy küllõ. Ultegra 6700-as, úgyhogy elég sanszos, hogy nem tudják cserélni pár percen belül...
Kérdésem, hogy esetleg tudna-e valaki kölcsönadni, vagy szerezni valahogy nekem egy hátsó kereket, ami 10-es Shimano sort fogad? Szerdán délelõtt már vissza is adnám. Sajnos nem hoztam másik kereket (a rokonaimnál nyaralok), ez meg nem forog el a vázban így...
Elõre is köszönöm!
Ráadásul jó öreg Open Pro-DT revo küllõk meg valami nem túl rossz agy 1.6 kg-hoz közeli megoldásokat ad, ami azért nem oly' rossz...
Posted 2013. August 19. - 22:25

Posted 2013. August 19. - 20:42

Sziasztok!
Épp' Szegeden vagyok... Elmentem fél órája biciklizgetni, csak úgy, és kitört a hátsó kerekemben egy küllõ. Ultegra 6700-as, úgyhogy elég sanszos, hogy nem tudják cserélni pár percen belül...
Kérdésem, hogy esetleg tudna-e valaki kölcsönadni, vagy szerezni valahogy nekem egy hátsó kereket, ami 10-es Shimano sort fogad? Szerdán délelõtt már vissza is adnám. Sajnos nem hoztam másik kereket (a rokonaimnál nyaralok), ez meg nem forog el a vázban így...
Elõre is köszönöm!
dobj föl hirdetést szerintem, hátha valaki ráakad a "környékrõl".

Ilyenkor tényleg jobb egy olyan mezei kerék, amihez egyszerú pótküllõt beszerezni. Ráadásul jó öreg Open Pro-DT revo küllõk meg valami nem túl rossz agy 1.6 kg-hoz közeli megoldásokat ad, ami azért nem oly' rossz...
Posted 2013. August 19. - 20:11