Ehh, tudom, nem szeretik a "nem gyári" festést, se az "újramatricázást", főleg, hogy sokszor nem éri meg a ktg-ek miatt, de..
Elegem volt a hólyagos felsőcsőből, rozsdafoltokból a felsőcsövön, a fémig reszelt villavállból, a foltokban pattogó festésű láncvillából, és eldobtam a Coral vázat porfestőhöz.
Ma nézem meg, mi lett az eredmény.
Színnek sokat agyaltam, sárga-arany árnyalatokban utaztam volna szívesen, de az bogármágnes (tapasztalat:ha sárga pólóban vagyok, vagy felsőben, 3szor annyi artropodát szedek magamra. A fehér fogsor kötelező, mert a sárga fogak szintén rovarattraktánsok, s nem szeretem az ízüket).
A szín egy "traffic white" nevű csoda lett, sötétkék feliratok lesznek majd a vázon (by bringadekor), sötétkék gyorszárral, sötétkék bandázzsal, sötétkék bowdenházakkal.
A gumi jelenleg marad piros, mert egy jó állapotú pár külsőt nem fogok lecserélni a dizájn kedvéért. Bár 10 fontba lehetne szerezni Ambrosio (Gommitalia) 220-TPI-s külsőket, de ez most nem téma.
a fehér-kék-vörös trió amúgy sem mutat ám rosszul.
A porfestést az Omega Colour készíté, váz-villa, extra lakkréteg, 6k HUF, a bringadekorosok 3.5k-t kértek a matricákért (három fő cső, fejcső, csőszettmatrica, láncvilla-matrica) a többi szirt-szart meg 0.99 dolláros aukcióban szedtem össze ebay tajvan speci kivitelben.
Majd ha lesz fejlemény az ügyben, posztolok. Ugyan közelébe nem ér Donciccio 'Nagoinak, hisz' egy alsó-középkategóriás váz lesz, középkategóriás cuccokkal (legalább a fékváltókar Rekord Titánium, ha már ilyen mázlim van) de nyárra MINIMUM 90kgos testtömeget terveznék, amihez néha jobb a több küllő, vastagabb cső : D
A fejcsőszög sokszor nem jön össze kisebb gyártóknak
Azt hiszem, "toe overlap" néven fut a jelenség, mikor sikerül elrontani eme rendkívül fontos területet. Halmozottan hátrányos helyzetű vázdizájn esetén simán elrontják azzal, hogy rendkívül hosszú láncvillát hagynak nem túl meredek nyeregvázcső-szöggel, s ehhez párosítják a szinte függőleges fejcsövet, aztán összejön az a kívánatos tulajdonság, hogy a gép tengelytávja is hosszú, a cipőorr is eléri az első kereket kanyarban : )
Vejnecske módosította - 2014. január 30. - 09:48