Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34366 hozzászólás a témában

f.krisztian11

f.krisztian11

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás

Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy csomagos túrára indulnék külföldre.Már voltam pár több napos túrán de kölcsönbringával ezért most szeretnék venni egyet.Mennyire tartjátok jó ötletnek hogy országúti kerékpárt vennék és azzal mennék el túrára? Egyáltalán megoldható e a csomagtartó egy országútin,mennyire lenne kényelmes? Egy hét napos túráról lenne szó csak aszfaltos úton olyan napi 80-100km körül.
Előre is köszönöm!

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Ha teljesen hátracsúszok és előrehajolok, akkor nem nyom-tör a nyereg. Ergo a szélesebb részen "jól érzem magam". 

Hiába, ha egy női medencével vagy megáldva, ne kívánj nagyon keskeny nyergeket. : D

Meglátom egy kis állítgatással hátha jobbá tudom tenni a dolgokat. A nyereg szögállítása is segíthetNE, ha lehetne fokozatmentesen, nem csak óriási léptékben. :)

Az is érdekes, hogy az első fél óra-negyven perc fáj. Utána meg folyamatosan oldódik az egész, általában mire "jövök haza", már teljesen komfortos a tekergőzés, rövid távon szivatós. : \

Vejne módosította - 2014. június 20. - 07:48

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

A boltban azt mondták ez kevés km majd meg fogom szokni..

Nekem a boltban azt mondták az egyik életlen szemüveglencsére hogy vigyem el a hétvégére, majd megszokom :blink:  :lol:

Szintén volt egy ilyen féloldalasan nem jó nyeregpróbám, visszavittem. Ránézésre szimmetrikus volt, vlszg én nem vagyok az és ez a modell kihozta belőlem. Nyolcadik nyeregpróbánál tartok de még mindig keresem az ideálisat, hosszú távra eddig egy olcsó Sportourer Gel jön be a legjobban (7-8e Ft?). Széles elejű (Selle SMP Pro) nekem kisúrolta belűlről a combom.

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás

Addig is hintőpor, ahogy javasoltátok, meg egy kis párna a gát környékére, de csak féloldalasan, hogy fel ne törjön:)

Esetleg lufi...

van egy leheletvékony shimano nadrágom szinte nulla párnával, hihetetlen, de azzal jó a nyereg... a párna törik be a northwave nadrágnál. Igazatok volt

És Jézus szóla hozzájuk: - Mondjátok, ki vagyok én?
És õk felelék: - Te vagy létünk alapjának eszkatológiai manifesztációja, a kerigma, amiben interperszonális kapcsolataink legvégsõ értelme tárul fel elõttünk.
És Jézus ismét szóla: - Mi???

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás

Egész régen 7-esben nekem is volt,ettől régebbi,sort nem lehetett hozzá szerezni,csak az volt ami rajta volt.Kazettája is különleges módon csatlakozott az agytesthez,így az is csak saját magával volt kompatibilis.Le is cseréltem egy 7-es 105-ösre(zöldes-szürke),amít már 8-assá tudtam alakítani,kazetta és tengely cserével.

GT-Atee

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Abban a hitben voltam, hogy 8-as UG nem létezett, de rákerestem a linked alapján és mégis volt.

A sebesség mindent megold.

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás

Csak nekem furcsa ez a 8 sebességes agy? http://apro.bikemag....a-l237216.html#

Régi UG-s https://c1.staticfli...cab00e363_z.jpg

GT-Atee

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Csak nekem furcsa ez a 8 sebességes agy? http://apro.bikemag....a-l237216.html#

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás

Pár ezer km és megszokod, vagy nem. :)

Nekem nem nyeregtörés gondjaim szoktak lenni, hanem durván begyullad a szőrtüsző és azt nyomja a nyereg.

Addig is hintőpor, ahogy javasoltátok, meg egy kis párna a gát környékére, de csak féloldalasan, hogy fel ne törjön:)

Esetleg lufi...

És õk felelék: - Te vagy létünk alapjának eszkatológiai manifesztációja, a kerigma, amiben interperszonális kapcsolataink legvégsõ értelme tárul fel elõttünk.

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás

Nekem nem nyeregtörés gondjaim szoktak lenni, hanem durván begyullad a szőrtüsző és azt nyomja a nyereg.

Detto,hál isten csak nagyon ritkán,amúgy isten az SLR nyereg.

GT-Atee

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

A vicc az, hogy van egy "gagyi" olcsó velo nyergem 3eft-ért, ami évente egyszer istenesen feltör és onanntól, mikor a hátsóm megszokja semmi sérülés nincs sem pedig zsibbadás. A limitációja a könyöklőhöz van, de a koskormány összes fogásához ideális egyszerűen.

A boltban, amit mivel kritikát fogalmazok meg, nem nevezek nevén, azt mondták hogy a szép új vázamhoz, mikor átépítettem a gépem, nem illik egy ilyen gagyi nyereg, Ügyesen rábeszéltek egy selle qbik nyeregre, nos szemben a velo kivágásával, a qbiken ilyen nem volt, de tény hogy egyszer sem tört fel, viszont a lágy részeimet nyomta rendesen, ezt követően most lecseréltem specialized nyeregre, lágy rész nincs nyomva, támaszt is elvileg, de mégis, ahogy jól sejtve írtad is a gátrész vonalában, de konzekvensen csak az egyik oldalon csíp össze. Egyszerűen nem értem mit kellene tenni. A boltban azt mondták ez kevés km majd meg fogom szokni..

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás

Nekem sem akar megszunni a gáttájéki sebződés-foltos fájdalmas kikezdődés. Isti tanácsára kipróbáltam a hintőport, ami ugyan enyhít, kevésbé fájdalmas, s kicsivel többet bírok menni, de még mindig sebződöm.

Tkp. olyan, mintha a gáton a csontos részek s a nyereg közé csípődne a lágyrész, s az macerálódna ki. A bőröm kicsit laza, lógós  ráadásul arrafelé aztán tényleg... 

A nyereg egy flite genuine gel, szélességre 140-es, de elöl elég keskeny. Nem tudom, mit lehetne kitalálni, talán egy szélesebb orr-részű nyereg tudna dobni a komforton... :\

A vicc az, hogy van egy "gagyi" olcsó velo nyergem 3eft-ért, ami évente egyszer istenesen feltör és onanntól, mikor a hátsóm megszokja semmi sérülés nincs sem pedig zsibbadás. A limitációja a könyöklőhöz van, de a koskormány összes fogásához ideális egyszerűen.

A boltban, amit mivel kritikát fogalmazok meg, nem nevezek nevén, azt mondták hogy a szép új vázamhoz, mikor átépítettem a gépem, nem illik egy ilyen gagyi nyereg, Ügyesen rábeszéltek egy selle qbik nyeregre, nos szemben a velo kivágásával, a qbiken ilyen nem volt, de tény hogy egyszer sem tört fel, viszont a lágy részeimet nyomta rendesen, ezt követően most lecseréltem specialized nyeregre, lágy rész nincs nyomva, támaszt is elvileg, de mégis, ahogy jól sejtve írtad is a gátrész vonalában, de konzekvensen csak az egyik oldalon csíp össze. Egyszerűen nem értem mit kellene tenni. A boltban azt mondták ez kevés km majd meg fogom szokni..

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Nem, de ma elmegyek megnézem mennyit ront egy másik nadrág.

Eddig a legkényelmesebb és legpárnázottabb nadrágommal próbálkoztam.

Nekem sem akar megszunni a gáttájéki sebződés-foltos fájdalmas kikezdődés. Isti tanácsára kipróbáltam a hintőport, ami ugyan enyhít, kevésbé fájdalmas, s kicsivel többet bírok menni, de még mindig sebződöm.

Tkp. olyan, mintha a gáton a csontos részek s a nyereg közé csípődne a lágyrész, s az macerálódna ki. A bőröm kicsit laza, lógós  ráadásul arrafelé aztán tényleg... 

A nyereg egy flite genuine gel, szélességre 140-es, de elöl elég keskeny. Nem tudom, mit lehetne kitalálni, talán egy szélesebb orr-részű nyereg tudna dobni a komforton... :\

Vejne módosította - 2014. június 19. - 10:59

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás

Másik nadrággal próbáltad már?

Nem, de ma elmegyek megnézem mennyit ront egy másik nadrág.

Eddig a legkényelmesebb és legpárnázottabb nadrágommal próbálkoztam.

• Vejne kedveli ezt

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.459 hozzászólás

kéne szabit kivennem a munkahelyemen,és szeretném ezt a tour legérdekesebb,legjobb hetére időzíteni. nézegetem a szakaszokat,de nem tűnik olyan jónak az utolsó hét mint a giro-n volt. na mind1. sztem az utolsó hétre lövöm be a szabadságolást. remélem jól döntök. :)

Columbus Genius: http://framebuilding.com/Genius.htm

D.S.B.=Differential Shape Butted: http://framebuilding.com/Butt.htm

Bianchi Genius: https://dl-web.dropb...jeyW8DLm0pEa_1A

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Sziasztok!

Vettem egy specialized romin expert nyerget és a jobb oldalon a lábaim boltívében rendre egy vonal mentén problémát okoz.

Azt mondanám, olyan mintha odacsípném, ami elég furán hangzik, mert ilyet nem érzek mikor használom, de akkor is egy vonal mentén keletkezik probléma, vérhólyagok keletkeznek a használattól.. Eddig 180kmt mentem vele 40 40  40 60km-es távokat de csak nem tudja megszokni a hátsóm a dolgot...

A boltban azt mondták a váz hossztengelyéhez képest forgatni bűn, mert az volt az ötletem hogy akkor kicsit balra forgatom, hátha kicsit tehermentesítem a jobb oldalamat.

Találkozott már valaki ilyen aszimmetrikus hibával? Akkor mit tett az illető? Nem szeretném eladni a nyergem, de ez így elég használhatatlan.. Specialized teszt nyereg Magyarországon meg ugye nincs...

Másik nadrággal próbáltad már?

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

Ez az MTB mindenkor fej 1 az 1-ben R. Federer  B)

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás

Sziasztok!

Vettem egy specialized romin expert nyerget és a jobb oldalon a lábaim boltívében rendre egy vonal mentén problémát okoz.

Azt mondanám, olyan mintha odacsípném, ami elég furán hangzik, mert ilyet nem érzek mikor használom, de akkor is egy vonal mentén keletkezik probléma, vérhólyagok keletkeznek a használattól.. Eddig 180kmt mentem vele 40 40  40 60km-es távokat de csak nem tudja megszokni a hátsóm a dolgot...

A boltban azt mondták a váz hossztengelyéhez képest forgatni bűn, mert az volt az ötletem hogy akkor kicsit balra forgatom, hátha kicsit tehermentesítem a jobb oldalamat.

Találkozott már valaki ilyen aszimmetrikus hibával? Akkor mit tett az illető? Nem szeretném eladni a nyergem, de ez így elég használhatatlan.. Specialized teszt nyereg Magyarországon meg ugye nincs...

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

melyiket tegyem előre?
a citomsárgát, vagy a narancssárgát?

Az első gumi színre harmonizáljon a bandázzsal és az elöl futó bowdenházakkal-fejcsővel. A hátsó gumi a hátul futó bowdenházakkal-hátsó háromszög színeivel.

Vagy miről van szó? :D

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás

melyiket tegyem előre?
a citomsárgát, vagy a narancssárgát?

SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr