Megnéztem ma, mezei 110-es stucnim van 58*57-es vázhoz, 187-186 cm-hez, a nyeregcső kb. 18 cm-re kihúzva, 18mm hátranyúlása van a gyártó szerint (BDW, de a fekete zongorafesték eltávolítva) A nyereg kb. középtájra csúsztatva, és igyekeztem a lehető legközelebb belőni vízszinteshez (ricnis nyeregcsőfej ...) Így használom hónapok óta:
Kényelmesnek kényelmes, alsó-felső fogásban, fékváltókaron, meg egyenes részt fogva is, és kormányon könyökölve is (haha..) A nyereg meg nem nyom-nem tör-nem zsibbaszt sehol, szóval elvileg az is jól van beállítva. Lehet, nem szakszerű, de jelenleg gy kényelmes. Sajnos ha kicsit hátrébb döntöm a nyerget, akkor az orra az égnek áll...
Megjött ma a Kéo Grip stopli is. Jövőre jó lesz, főleg a 3darab mátyásért, amennyit fizettem érte..
nyereg beállítás vízszintes síkon mozgatva: bringára felül,hajtókar vízszintesen,térdkalácsról függőón leenged. a függőónnak a pedál tengelyén kell átmennie.
a képen látható módon.
hogy milyen mélyen legyen a kormány a nyereghez: Hogy ez ideális esetben mennyi, azt testmagasság függvényében adja meg a szakirodalom: 150-160 cm = 2-3 cm; 160-70 cm = 3-5 cm; 170-180 cm = 4-7 cm; 180-190 cm = 5-9 cm; 190-200 cm = 6-10 cm. most is hozzá teszem ezek az értékek nincsenek kőbe vésve,de jó alap.
stucni hossz: berakok egy képet,és 1x nézd meg. utána pedig felejtsd el:

ez sztem még közelítőnek sem jó. legalábbis nálam nem. nekem a tenyerem is odafér ahova a rajzfilm figurának elég 3 ujj.
szóval a stucni hosszára én sem tudok képletet,v vlmit. ettől függetlenül sztem neked 130 mm-es stucni kellene,a jelenlegitől legalább 20 mm-el magasabban. más lenne az irányítás is,és sztem egy kicsit jobban is haladna a bringa.