Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Aaa, nem.  Egyreszt nem megyek el minden versenyre, masreszt azert ennyi idofutammal nekem ez lehetetlen kuldetes.

Tavalyelott probaltam a legkomolyabban venni, de akkor is kimaradt 2 verseny.   Ha nem hagyom ki oket, akkor 2. lehettem volna.    Egyszoval nem realis cel, nem erdemes ezzel foglalkozni, erteke is nulla.

Valo igaz, nem vagyok egy erogep, ez az idofutamokon hatrany.   Viszont eleg sokat olvastam mostansag arrol, hogy emberek milyen picurka wattokkal miket tudnak menni.  Szoval szeretnem kiprobalni, hogy full aero csomaggal mit tudok elerni.    Jo lenne mar egy 40 feletti atlagot menni ~fel oras versenyen, ez egy igazi cel.

De iden ez nemigen fog realizalodni.

Értem.

A sebesség mindent megold.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

Igazi időfutammenő alkat vagy. :D

Jövőre rámész az AKESZ összetettre?

Aaa, nem.  Egyreszt nem megyek el minden versenyre, masreszt azert ennyi idofutammal nekem ez lehetetlen kuldetes.

Tavalyelott probaltam a legkomolyabban venni, de akkor is kimaradt 2 verseny.   Ha nem hagyom ki oket, akkor 2. lehettem volna.    Egyszoval nem realis cel, nem erdemes ezzel foglalkozni, erteke is nulla.

Valo igaz, nem vagyok egy erogep, ez az idofutamokon hatrany.   Viszont eleg sokat olvastam mostansag arrol, hogy emberek milyen picurka wattokkal miket tudnak menni.  Szoval szeretnem kiprobalni, hogy full aero csomaggal mit tudok elerni.    Jo lenne mar egy 40 feletti atlagot menni ~fel oras versenyen, ez egy igazi cel.

De iden ez nemigen fog realizalodni.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Nekem minden van.    De sajnos nem lenne belole idofutambringa, mas meg nemnagyon erdekel most.

Igazi időfutammenő alkat vagy. :D

Jövőre rámész az AKESZ összetettre?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

nézegettem itthon az alkatrészeim. majdnem kijönne egy komplett bringa belőle. :) hajtómű,kormány,bandázs,lánc,első váltó kellene,és össze is tudnám rakni. elég vegyes lenne az összkép. campa,suntour,shimano alkatrészek kavalkádja. :D

Nekem minden van.    De sajnos nem lenne belole idofutambringa, mas meg nemnagyon erdekel most.

• donciccio kedveli ezt

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
  • campa,suntour,shimano alkatrészek kavalkádja

akkor a FD csakis sram lehet, a hajtómű pedig vmi extrém http://bit.ly/18zwmdw

:lol:

• donciccio kedveli ezt

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

http://apro.bikemag....1-l270801.html#

az a LOOK gyönyörű... Csak (az egyik képen látszik a felirat..) 59-es..

Szóval, ez még a Vejnemöjnennek is túlságosan nagy. : ) 

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.390 hozzászólás

nézegettem itthon az alkatrészeim. majdnem kijönne egy komplett bringa belőle. :) hajtómű,kormány,bandázs,lánc,első váltó kellene,és össze is tudnám rakni. elég vegyes lenne az összkép. campa,suntour,shimano alkatrészek kavalkádja. :D

Columbus Genius: http://framebuilding.com/Genius.htm

D.S.B.=Differential Shape Butted: http://framebuilding.com/Butt.htm

Bianchi Genius: https://dl-web.dropb...jeyW8DLm0pEa_1A

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

http://www.ebay.co.u...=p2047675.l2557  -.-' utálom, mikor kilistáznak valamit olcsón, aztán rájönnek, hogy nem is akarják annyira olcsón adni, s törlik..

főleg ha 53-39-es kompakt hajtókarról van szó.. >nb: nézzétek meg, mennyire kicsi a lyukkör.. ) <

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

"Nincs értelme a 220%-os szabálynak. Csak mondok egy példát, idős bringás 60-as nyugalmival 140-es max-szal. Vagy pl én is széles pulzustartománnyal."

persze...ez nem szabály, csak támpontként szolgált a számolgatáshoz.

ha már számolgatás: aki görgőn szeretne edzeni watt alapon, de nincs wattmérője annak egy kis segítség. Találtam egy weboldalt ahol megadják különböző görgőkre, hogy egy adott ellenállás fokozatban milyen a görgő ellenállás karakterisztikája, vagyis egy adott teljesítmény leadásához csak meg kell keresni, hogy ahhoz milyen sebesség tartozik és elég azt tartani, ez pontosabb mint a pulzus. A sebességhez persze a megfelelő áttételt is ki kell tudni választani a bringán az igényeknek megfelelően.

http://www.powercurv...r-power-curves/

Ez nem rossz otlet.    En most telen ugyanazokat a resztavokat kb. ugyanabban a fokozatban csinalom, tehat vegulis ez igaz.

De azert a guminyomastol, es a hozzaszoritas erejetol fugg egy kicsit.

De pl. jo latni, hogy a Turbomuint szinte csak kistanyerral lehet hasznalni. 30-nal, -ahol eloszor tennem nagytanyerra- 400W! :o

faktum1

faktum1

fórumtag

• fórumtag
  • 48 hozzászólás

Feltehetnéd azt a kérdést is, hogy miért különböző magasak az emberek. :)

Jogos. Akkor ez úgy van ahogy gondoltam, minden embernél más. 

FAKT

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Merülő mellkas pántal csinál hat hasonló manővereket. Btw. én nem rég óta használok pulzusmérőt, és kiváncsi lennék hogy mi szerint van különböző embereknek ugyanazon a tempón más pulzusuk. Nekem a nyugalmi 60-70 közt van a max az olyan 190. Az átlagom pedig 140-160 közt alakul, többségben 150 felett.

Feltehetnéd azt a kérdést is, hogy miért különböző magasak az emberek. :)

• Vejne és faktum1 kedveli ezt

faktum1

faktum1

fórumtag

• fórumtag
  • 48 hozzászólás

Ebben a logban konkrétan van mérési hiba, 7.38-8.15 között 33as a pulzusa. De mindezzel együtt is hihetetlennek tűnik

Merülő mellkas pántal csinál hat hasonló manővereket. Btw. én nem rég óta használok pulzusmérőt, és kiváncsi lennék hogy mi szerint van különböző embereknek ugyanazon a tempón más pulzusuk. Nekem a nyugalmi 60-70 közt van a max az olyan 190. Az átlagom pedig 140-160 közt alakul, többségben 150 felett.

FAKT

faktum1

faktum1

fórumtag

• fórumtag
  • 48 hozzászólás

tudom,h nem ide való a kérdés,de azért fölteszem: az ingyenes verziója is jól használható a strava alkalmazásnak? 

Én és sok ismerősöm is az ingyenest használja. Nekem nagyon jól működik, egy Cateye Stealth 50-esről töltögetem fel. Egyszer volt talán hogy a legnagyobb mászást nem frissítette. Telefonos alkalmazás abszolút készülék függő, bár nekem elvileg erős gps-es telóm volt azzal baromságokat csinált. Egy jó Garmin vagy Cateye vagy Polar órával kompatibilis és hasznos dolog. Az amatőr igényeimet messzemenően kielégíti. 

• donciccio kedveli ezt

FAKT

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás

"Nincs értelme a 220%-os szabálynak. Csak mondok egy példát, idős bringás 60-as nyugalmival 140-es max-szal. Vagy pl én is széles pulzustartománnyal."

persze...ez nem szabály, csak támpontként szolgált a számolgatáshoz.

ha már számolgatás: aki görgőn szeretne edzeni watt alapon, de nincs wattmérője annak egy kis segítség. Találtam egy weboldalt ahol megadják különböző görgőkre, hogy egy adott ellenállás fokozatban milyen a görgő ellenállás karakterisztikája, vagyis egy adott teljesítmény leadásához csak meg kell keresni, hogy ahhoz milyen sebesség tartozik és elég azt tartani, ez pontosabb mint a pulzus. A sebességhez persze a megfelelő áttételt is ki kell tudni választani a bringán az igényeknek megfelelően.

http://www.powercurv...r-power-curves/

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 hozzászólás

Olyan, mintha bolyban menné ezeket, szélárnyékban. Vagy valami motorral a nyeregcsőben. :) A Strava által kalkulált Watt-értékei, már ha jól adta meg a tömeg-adatait, a pulzusához képest szintén egészen magasak. Mondjuk ha a maximum pulzusa 145, akkor hihető. :)

Meg a 30-as minimum pulzus (7:48:xx körül), már ha nem mérési hiba persze... No komment:) http://www.strava.co...882024/analysis

Ebben a logban konkrétan van mérési hiba, 7.38-8.15 között 33as a pulzusa. De mindezzel együtt is hihetetlennek tűnik

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Ez nagyon komoly... Próbáltam keresni bicajozásom, amit nagyon alacsony pulzussal mentem, hát, nyilván közelében sem vagyok ilyesmiknek. Ezek az emberek UFO-k? :)

Az én nyugalmim a legutóbbi mérésem szerint jó, ha 50 körül van. Alacsonyabb is szokott lenni, de van pár dolog, amire az utóbbi 2-3 hónapban nem figyelek és kellett volna -  na mindegy. A 220%-os "szabállyal", már ha elég idős vagyok hozzá :), ez nálam 110-es pulzus. Így is fizikailag képtelenség a részemről. :) Mondjuk mentem ilyet még az összel, hogy 23.9-es átlag, 111-es átlagpulzus, átlag 145 Watt: http://www.strava.co...ities/204075106

(GA1-em gőzöm nincs, hol lehet, 2 éve 121 bpm volt, maxom 190+, már ha ez számít - ezeknél az embereknél meg tényleg extrém alacsony lehet a max)

Nincs értelme a 220%-os szabálynak. Csak mondok egy példát, idős bringás 60-as nyugalmival 140-es max-szal. Vagy pl én is széles pulzustartománnyal. :)

MJani01 módosította - 2015. január 26. - 13:33

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Van a masik pacak, Angliaban, rola van itt egy video, ahogy nyomja.

A tempoja lassabb, azert Angliaban is tel van, es hat nem olyan sik, mint Florida, de az o pulzusa se magasabb...

http://www.strava.co...ities/244660489   (23 km/h, 87 bpm)

Ez nagyon komoly... Próbáltam keresni bicajozásom, amit nagyon alacsony pulzussal mentem, hát, nyilván közelében sem vagyok ilyesmiknek. Ezek az emberek UFO-k? :)

Az én nyugalmim a legutóbbi mérésem szerint jó, ha 50 körül van. Alacsonyabb is szokott lenni, de van pár dolog, amire az utóbbi 2-3 hónapban nem figyelek és kellett volna -  na mindegy. A 220%-os "szabállyal", már ha elég idős vagyok hozzá :), ez nálam 110-es pulzus. Így is fizikailag képtelenség a részemről. :) Mondjuk mentem ilyet még az összel, hogy 23.9-es átlag, 111-es átlagpulzus, átlag 145 Watt: http://www.strava.co...ities/204075106

(GA1-em gőzöm nincs, hol lehet, 2 éve 121 bpm volt, maxom 190+, már ha ez számít - ezeknél az embereknél meg tényleg extrém alacsony lehet a max)

@Mjani: egy FTP tesztes meg egy TT-s ride-ot megnéznék tőlük! :D

zscs módosította - 2015. január 26. - 13:28

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

A szive egy dobbanassal sokkal tobb vert szallit, mint egy "normalis" embernel.    Ez mashogy nem mukodik.    Ha ez tuledzettseg, hat en is szeretnek tuledzett lenni.  :)

Ez a legenda része. Vagy az van, amit zscs ír, hogy gyárilag elb@szott pulzustartományai vannak :) , vagy túledzett és a túledzettségnek ezen a fokán van. Nem kell ahhoz magas nyugalmi meg állandó erős fáradtság, hogy túledzett legyen, fáradt ő, de attól még tud regenerálóban bringázni (én is bringázgattam nyáron 100-as pulzus alatt 30-as átlaggal). Csak egy tesztet kell velük csináltatni, fel kell nyomni a pulzusukat anaerobba kevés bemelegítés mellett, mindegyik ott halna meg.

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás

Van a masik pacak, Angliaban, rola van itt egy video, ahogy nyomja.

A tempoja lassabb, azert Angliaban is tel van, es hat nem olyan sik, mint Florida, de az o pulzusa se magasabb...

http://www.strava.co...ities/244660489   (23 km/h, 87 bpm)

elsőre hihetetlennek tűnik ez az alacsony pulzus de kicsit számolgatva akár hihető is lehet. Ha nyugalmiból indulunk ki meg abból, hogy ezek semmi mást nem csinálnak csak aerób zónában tolják a napi 3-4-5-6 órákat akkor kijöhet. Valszeg aeróbban nagyon erősek ezek.

Ha a nyugalmija 40 körül van (ezt nem néztem meg csak tippelem, ez nem extrém alacsony, főleg idősebb korban meg ennyi edzéssel) akkor ez a nyugalmi pulzusának kb. 220%-a. Szóval az nem is olyan alacsony.

Én a nyugalmi pulzusom 220%-án olyan 23 körül tudnék menni síkon (ez még nálam a GA1 alatt van) és messze nem vagyok ennyire edzett aeróbban. Ha én tudok menni 27-28-at síkon aeróbban akkor ezek bőven többet is.

Amúgy meg nem kell mindent elhinni a Stravanak :-)

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

A szive egy dobbanassal sokkal tobb vert szallit, mint egy "normalis" embernel.    

Nem ilyenkor szokott a körzeti orvos   helyi gyógyszer sales menedzser vérnyomásbetegséget diagnosztizálni?  :D 

HCM.

>off: jó látni, hogy a wikin még össze is hasonlítják a CMP-t a sima sportszívvel. :D <