En csak annyit tudok hozzatenni a dologhoz, hogy ha nem hajlik ugy a hatad, mint egy profinak, akkor nem tudsz ugy ulni, ahogy ok. Ahhoz mar regen keson van meg neked is, hogy ezt megvaltoztasd.
Ez nagyrészt adottság, tehát tud úgy ülni, ha elég rugalmas és erős hozzá.
Én egy pár hete rájöttem, hogy 4 éve rosszul ülök a bringán... Király. Talán a túl alacsonyan és messze lévő kormány miatt, eddig kb. időfutam pózban voltam: elöl ültem előrebillentett medencével, a hátam egyenes, kinyújtott, nyújtott könyök, felhúzott lapockák... Mintha könyöklőre támaszkodnék. Nem csoda, hogy a kezeim zsibbadtak. Ezzel viszont teljesen tehermentesítettem a hátam, derekam, ami semmit nem dolgozott, és a karjaimat leszámítva tök jó volt, hatékonynak is éreztem (időfutamon is biztos nem véletlenül ülnek így, előredőlt medencével.)
Most hogy visszább vettem a medencét függőlegesebbre (meg jóval hátrébb is ülök), próbálok koncentrálni cicahátra, a medence folyamatos megtartására, rogyasztott könyökre, meg ugye megfordítottam a stucnit pozitívba, így most egyáltalán nem támaszkodtam a karjaimra, viszont egyből megéreztem, miért van szükség a hát erősítésére... Így nem karból tartom magam a bringán, hanem törzsből. És tényleg elkezd fájni hamar a hát alsó része, tök gyenge lehet. Úgyhogy csinálgatom is az ezt erősítő tornát.Viszont egy kérdés: mennyire kell feszíteni tekerés közben ezt a hát alsó részét? Amit leírtam, hogy én korábban hogy ültem, az nyilván nem jó országútin (csak könyöklős bringán). Viszont most meg nagyon feszítem magam, hogy ne billenjen előre a medence, tehát ne lent, derékból dőljek előre, hanem stabilan tartsam a medencém/hátam minél függőlegesebben, és csak a hát felsőbb részét próbálom görbíteni a lapockák lenyomásával (cicahát), ez viszont még érzem, hogy sok energiát kivesz. De mégis ez a jó hosszú távon, csak meg kell erősíteni a hátat, derekat? Hogy kell biciklizni?
Feszíteni kell, mert különben egyenes út vezet a porckorongsérvhez.

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére