Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34354 hozzászólás a témában

johnyiron

johnyiron

törzsvendég

• fórumtag
  • 475 hozzászólás
Igen, a kérdés jó!
Peremes szingó, hát én csak a verseny kerekeimre használnám.
Különbség a szingóhoz képest nyilván az, hogy nem kell ragasztani, nehezebb egy kicsit de legalább keményebbre lehet fújni mint a hagyományos drótperemest.
Javítani sztem nem lehet (legalábbis nem érdemes).
A szlime (a lötyi amit a szingóhoz használtam) nem jó semmire, ill. arra hogy a lassú defektet annyira befoltozza, hogy még éppen célba vagy haza tudsz érni. Erre nekem is volt példa: versenyen a zipp kerekem kezdett engedni, trutyis lett a fékem (mindíg innen tudta meg, hogy mûködött a szlájm), éppen célba értem. A szingót el is dobtam. Egy kicsit drága mulatság, és messze a legkörülményesebb a szingó!
Drótperemes Rulez!
Ha megér neked 7e pénzt egy defekt...
Lehet varrni és foltozni, de hidd el soha nem lesz az igazi.
Ennyiért kapsz egy jó michelin-conti + minõségi belsõ kombót, és ez javítható.
A gördülési ellenállás ami a gumi gyûrõdésébõl fakad szerintem 9-10 bar nyomás körül teljesen elhanyagolható 40 alatti sebességnél.
"Van nálad ragtapasz?"
"Minek?"
"Mindjárt megszakadok!"

Vinkler

Vinkler

törzsvendég

• fórumtag
  • 590 hozzászólás
sziasztok!
Használt már valaki ilyet, vagy hallott valamit róla?
http://www.biondobik...product_id=2211

Vinkler

Vinkler

törzsvendég

• fórumtag
  • 590 hozzászólás

Nézd csak meg ezen az oldalon a kerékpárokat!
www.proathlon.hu
karbon, zipp kerekekkel, csak nem sorával szerelve?:D
Árban NEKED tökéletesen megfelelne...

Jaja én is megnéztem, de sajna ez csak vázszett....
Bár nem lenne rossz....

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás

www.proathlon.hu

Csak váz szett (váz, villa, nyeregcsõ)! Ennél szerintem a két Zipp többe lenne...

johnyiron

johnyiron

törzsvendég

• fórumtag
  • 475 hozzászólás
www.proathlon.hu
"Van nálad ragtapasz?"
"Minek?"
"Mindjárt megszakadok!"

Vinkler

Vinkler

törzsvendég

• fórumtag
  • 590 hozzászólás

Vinkler!
Mikor lesz kész a superbájkod?
Ezzel a versenyek után odagurulsz a szurkolóid elé, behúzod az elsõ féket, 53X11, és csak égeted a hátsó gumit, csak égeted, csak égeted, csak égeted...:clap:

Nem vagyok én motor (sajna).....
Hát a jövõ héten bemegyek megbeszélni a részleteket, aztán meglátjuk, sztem áprilisra tuti..

t-works

t-works

törzsvendég

• fórumtag
  • 964 hozzászólás
Hihetetlen volt nekem is, hogy december végén volt 180-as Dura a Velotrade-be, de lehet szerezni:)

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Ácsi! Nem azt mondtam, hogy profi oútisnak állok. Csak még mindig ezeket a gépeket szeretem a leginkább és kiegészítésnek, edzésnek használom. Eddig jól bevált. Nincs szándékomban mezõnyversenyeken indulni. Soha, semmilyenen! Azért is déházok, mert ott egyedül vagyok a pályán. De imádok száguldozni és a nagy távolságok leküzdését. Elõször 16 évesen voltam biciklivel Triesztben. Azóta az oúti is meghatározó nálam, csak most megtetszett ez az idõfutam dolog. Én soha nem az eredményekért bicikliztem, hanem mert jól érzem magam a nyeregben.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
180-as hajtókar elég ritka, nem nagyon ajánlatos egy átlagos termetú embernek, persze Vinklernek igen, de nem lesz neki sem rosszabb 175, 172,5-sel, különösen akkor ha nem tud felhajtani 180-asat. A nagyon magasaknak akár 54-es, 55-ös fogszámú hajtómûfogaskerék is elmegy, persze itt is a leggyakoribb az 52-es és az 53-as.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Olee: idõfutamkormány csak idõfutamra jó igazán (rövid távon, 1-2-szer kibirod azt a testhelyzetet az aerodinamika oltárán), különben nemcsak kényelmetlen, de veszélyes is és mezõnyversenyen tiltott. Amatõröknél leginkább a kormányra szerelhetõ kisebb-nagyobb könyöklõket szoktak alkalmazni. Az igazi idõfutamkormány esetében le-fel kellene szerelgetni, ráadásul szerintem még a kormánycsapágyat is ki kell cserélni. A profi megoldás persze a külön idõfutamgép, de ez becslésem szerint 1-2 embernek lehet még az oútija mellett. DH meg oúti együtt? Elég különbözõ dolgok, szerintem nem nagyon megy párhuzamosan, más edzés, más gép és felszerelés, más versenyek (esetleg hasonló idõpontban)...

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Igazából most fogom újrakezdeni a virsligumizást. Azért kérdeztem, mert már megrendeltem Mártitól a vázamat, közben meg egy edzésen kiderült, hogy idõfutamon sokkal jobbat megyek, mint számítottam. Eszembe jutott, hogy erre a vázra építhetnék e ilyen gépet. Meg hogy ezek az idõfutam kormányok mennyire kényelmetlenek hosszú távon. A kerekek szerintem jók lennének. Ambrosio kerámia+Spox karbon agyak+ mûanyag küllõk.
Keret lenne rá, de azért nem szeretném túlköltekezni magam, mert a Dh-t sem szeretném abbahagyni és a kettõ aztán elég drága együtt.

t-works

t-works

törzsvendég

• fórumtag
  • 964 hozzászólás
Hát ja, mert idõfutamon nincs, aki a szelet fogja, szal a kevésküllõs kerék az télleg jó lenne...
Az áttétel a tekerési stílusodtól meg a lábaidtól függ, ha pörgetni szeretsz, akkor 172.5, ha a nyomatékosabb elõrehaladás híve vagy, akkor 180as kar, 53 foggal

johnyiron

johnyiron

törzsvendég

• fórumtag
  • 475 hozzászólás
Vinkler!
Mikor lesz kész a superbájkod?
Ezzel a versenyek után odagurulsz a szurkolóid elé, behúzod az elsõ féket, 53X11, és csak égeted a hátsó gumit, csak égeted, csak égeted, csak égeted...:clap:
"Van nálad ragtapasz?"
"Minek?"
"Mindjárt megszakadok!"

johnyiron

johnyiron

törzsvendég

• fórumtag
  • 475 hozzászólás
Féket olajozni?:D
Én most huzaloztam át új teflonosra mindent, bowdenházzal együtt cserélve.
Érezhetõ a különbség pedig semmi gondom nem volt a régivel, mégis...
A kosz esetleg bemászik a bowdenházba a végén összegyûlik, esetleg a bowden "kiszõrösödött", nem elég erõs a rugó a fékben és nem tudja visszahúzni.
Ezt csak akkor tudod meg, ha kikötöd a bowdent ahogy fenntebb javasolták.
Üdv.
Jóidõmikorleszmára***vaéletbe?
"Van nálad ragtapasz?"
"Minek?"
"Mindjárt megszakadok!"

Vinkler

Vinkler

törzsvendég

• fórumtag
  • 590 hozzászólás

Sziasztok!

Mi a teendõ akkor ha beragad a fék (Sora) ?
Tönkremehetett benne a rugó ?
Próbálom olajozni kisebb nagyobb sikerrel.

Jaja nekem is volt ilyen és a bowden volt a ludas....

Vinkler

Vinkler

törzsvendég

• fórumtag
  • 590 hozzászólás

Szerintetek egy jó idõfutamgéphez kell még a kormányon kívül valami extra egy normál országútihoz képest? váz?villa? stb

Hát szerintem, ha nincs túl sok pénzed rá, akkor a kormányon kívül az áttételt és a kerekeket kéne lecserélni. A váz szerintem maradhat, ha csak nem tudsz sokat költeni rá....

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Sztem vedd ki a bowdent belõle. Lehet, hogy az ragad nagyon a házba. Ha nem, akkor legalább látod, hogy maga a fék szabadon mozog-e, hogy húzza a rugó stb.

zsola_

zsola_

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás
Sziasztok!

Mi a teendõ akkor ha beragad a fék (Sora) ?
Tönkremehetett benne a rugó ?
Próbálom olajozni kisebb nagyobb sikerrel.

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Szerintetek egy jó idõfutamgéphez kell még a kormányon kívül valami extra egy normál országútihoz képest? váz?villa? stb

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.030 hozzászólás
eeasy

privit küldtem.
www.parkpre-italy.com www.parkpre.com
http://pix.bikemag.hu/album77
TEL.:30/4108066