Nekem a LooK jobban bejött, és szerintem, ha nem akarsz ennyit költeni rá vehetsz valami olcsóbb típust is, de szerintem újat. Mondjuk nem tudom milyen szintû bringára kell?!
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Országútikról mindent
Indította
Endroo
, 2006. január 10. 21:34
Írta 2007. január 13. - 13:10
Írta 2007. január 12. - 10:51
amugy egy amtõrnek szerintetek nem éri meg yobban 4-8 ezer FT ért használtan venni ilyen pedálokat?
fõleg a LOOKon már 1-2 alkalom utám látzik a hsználtság, bár belül még évek múlva is tökéletes lehet.
ezzelk azt akarom mondani hogy én használtan vennék...30 ezer helyett 10 ezer vag ynem tudom .
amilyen lehetõség van...
én általában használtan szereztem a pedáljaimat S SPD -r , Wellgo SPD-R, Campagnolo-LOOK, LOOK és egy MTB pedáljaim nagy részét...
és mindegyik bevált.
biztos nem vennék 10 ezrekért..
Persze meg kell nézni hogy milyne állapotban van....
fõleg a LOOKon már 1-2 alkalom utám látzik a hsználtság, bár belül még évek múlva is tökéletes lehet.
ezzelk azt akarom mondani hogy én használtan vennék...30 ezer helyett 10 ezer vag ynem tudom .
amilyen lehetõség van...
én általában használtan szereztem a pedáljaimat S SPD -r , Wellgo SPD-R, Campagnolo-LOOK, LOOK és egy MTB pedáljaim nagy részét...
és mindegyik bevált.
biztos nem vennék 10 ezrekért..
Persze meg kell nézni hogy milyne állapotban van....
Írta 2007. január 12. - 10:45
kb. 35e Ft körül van
Azért van az olcsóbban is. pl a bikeexpressben 29e, de szokott hirdetni valaki az aproban(no meg aproneten), 26500ért is újat.
Írta 2007. január 12. - 09:59
A Look Kéo karbonról: szeritnem jó konstrukció, a Look hagyományos értékeit a kis tömeggel fejelte meg (eddig inkább a kõnehéz pedálok voltak jellemzõek), két hátránya: az elég magas ár (cro-mo tengellyel kb. 35e Ft körül van, titánnal pedig 60e), a másik: a look-stopli gyorsabban kopik, mint a többi fémstopli.
Rónaszéki Balázs tudtommal az osztrákoknál profiskodik (legalábbis a múlt szezonban még), most meg biztos alapoz telejs gõzzel...
Rónaszéki Balázs tudtommal az osztrákoknál profiskodik (legalábbis a múlt szezonban még), most meg biztos alapoz telejs gõzzel...
Írta 2007. január 11. - 23:54
Bocs az Offért de Marchello (alias Rónaszéki B.) fórumtársról ki tud valamit?? nagyon eltûnt innen...
Írta 2007. január 11. - 19:14
Sziasztok!
Országúti pedált szeretnék venni és érdekelne, hogy mit ajánlotok.
Jelenlegi kiszemeltem: Look KEO Carbon Road
Ha esetleg van valakinek tapsztalata vele megoszthatná
Elõre is köszi a segítséget!
Attila
Országúti pedált szeretnék venni és érdekelne, hogy mit ajánlotok.
Jelenlegi kiszemeltem: Look KEO Carbon Road
Ha esetleg van valakinek tapsztalata vele megoszthatná
Elõre is köszi a segítséget!
Attila
Írta 2007. január 11. - 13:31
Középcsapágy ház állapotát nézd meg. Gondolom olyan 2000-2002-es lehet a kiszemelt. Ha az rendben van és nem látni rajta mechanikai sérülést akkor vedd meg. (Ja és ha a mérete jó )
Írta 2007. január 11. - 10:36
Írta 2007. január 11. - 08:19
"Akkor mi a kérdés?"
Gondoltam hátha ír valaki róla vaklamit.
Pl.:
király, mert...;
nem a legjobb, mert...;
vegyed megfele, oszt tekerj, mint állat.
Vagy valami ilyesmi.
Gondoltam hátha ír valaki róla vaklamit.
Pl.:
király, mert...;
nem a legjobb, mert...;
vegyed megfele, oszt tekerj, mint állat.
Vagy valami ilyesmi.
Írta 2007. január 10. - 14:36
Írta 2007. január 10. - 14:14
Köszönöm a válaszokat!
Vegyek-e TREK 5500-as vázat?
Nekem teccik.
Volt már TREK-em és nem csalódtam benne.
Vegyek-e TREK 5500-as vázat?
Nekem teccik.
Volt már TREK-em és nem csalódtam benne.
Írta 2007. január 10. - 09:59
Szisztok!
Van valakinek tapasztalata a TREK 5500-as karbon vázáról?
Hiába keresgélek bárhol, nem találok semmit.
http://www.roadbiker...49_5668crx.aspx
Írta 2007. január 09. - 21:30
Köszönöm szépen a hozzászólásokat!
Még nem döntöttem...
A Shimano PD-A520 nagyon tetszik. ezzel ugye megspórolnám a cipõ árát.
Késõbb lehet befektetek egy look pedálba és cipõbe. lehet...
Még egyszer köszönöm a segítséget!
Még nem döntöttem...
A Shimano PD-A520 nagyon tetszik. ezzel ugye megspórolnám a cipõ árát.
Késõbb lehet befektetek egy look pedálba és cipõbe. lehet...
Még egyszer köszönöm a segítséget!
"Minél messzebbre jutok, annál kisebbek lesznek a problémáim."
Írta 2007. január 09. - 16:30
Írta 2007. január 09. - 16:18
Szisztok!
Írta 2007. január 09. - 16:04
Ez a kép kicsi elgondolkodtatott. Van olyan "stopli", ami átalakítja az spd pedált sima pedállá?
Van ilyen országútihoz is? (konkrétan lookhoz)
Lookhoz nincs!
Írta 2007. január 09. - 15:36
Ez a kép kicsi elgondolkodtatott. Van olyan "stopli", ami átalakítja az spd pedált sima pedállá?
Van ilyen országútihoz is? (konkrétan lookhoz)
Írta 2007. január 09. - 15:05
Itthon 18K egy pár ilyen, és néhányan azért vesznek ilyet...elõzõ témához.
10-es Dura ACE , 70 Dollar.
mondyuk szerintem hüyeség. nem sokan akarnának iyet.
Írta 2007. január 09. - 14:57
Arti: a Shimano PD-A520-at nem nézted meg még alternatívának? A lényeg SPD a felület, csak egyoldalas, de a kialakítása miatt jobban felfekszik a cipõ talpára. Én elég sokat használtam az országúti bringámon és nem kellett másik cipõ montihoz. Nem tudom, most mennyibe kerülhet, de mint alternatíva érdemes megfontolni, ha csak egy cipõt akarsz.
Írta 2007. január 09. - 10:49
arti: én értettem félre, azt hittem hogy most is oúti pedálod van, ha nem így van és oútizni akarsz, akkor tényleg venned kel egy oúti pedált, amit belinkeltél, az is megfelelõ lenne, de a look kéo is jó, mert jóval könnyebb és nem olyan bumfordi, mitn a régebbi look pedálok.
A Looknak összesen 3 féle stoplija van (igaz az egyiket nem nagyon lehet kapni): fekete, szürke, piros = nincs oldalirányú mozgástér, közepes, és nagy. A Shimanóknál nincs ilyen opció, mindegyiknél van egy kicsi mozgástér.
A beállítással viszont vigyázat! Ha túl erõsre állítja, az igaz, hogy nem lép ki akár sprintnél sem, de akkor sem tud, amikor a sprint után kellene! UGyanis bele kell kalkulálni a fáradási tényezõt, amikor belelép edzés, verseny elõtt pihent a láb, amikor kilép utána, már nem.
A Looknak összesen 3 féle stoplija van (igaz az egyiket nem nagyon lehet kapni): fekete, szürke, piros = nincs oldalirányú mozgástér, közepes, és nagy. A Shimanóknál nincs ilyen opció, mindegyiknél van egy kicsi mozgástér.
A beállítással viszont vigyázat! Ha túl erõsre állítja, az igaz, hogy nem lép ki akár sprintnél sem, de akkor sem tud, amikor a sprint után kellene! UGyanis bele kell kalkulálni a fáradási tényezõt, amikor belelép edzés, verseny elõtt pihent a láb, amikor kilép utána, már nem.