Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34344 hozzászólás a témában

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Na, kicsit utánaolvastam, gyakorlatilag nincs versenygeometriájú váz ennélkül a méretemben. (nekem kemény 1 mm-t ér bele, szóval csak súrolja a neoprén kamáslit) Nyilván nem menet közben volt nekem is a fura, hanem piroslámpánál elindulásnál, a teljesen keresztbeállt kerékkel. Montin mindenesetre ismeretlen ez a jelenség. Szóval megnyugodtam. :) Majd teszek fel képeket, ha egyszer szép idõben is sikerül menni vele, s nem éjszaka roncsolom a kerekeket a kátyúkban.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

vicsorka

vicsorka

vendég

• fórumtag
  • 92 hozzászólás

Mint relatív új országúti felhasználó, hülye kérdést kérdezek - teljesen gyakori, hogy a 3-9 óra állásnál a cipõ orra lesúrolja az elsõ kereket? Ráültem néhányra, s nagyon úgy néz ki, hogy ez a helyzet, de azért ez fura, nem lehet egy hirtelen cikk-cakkozásnál kegyetlenül nagyot perecelni?

nekem is beleér a lábam az elsõ kerékbe, sárvédõvel meg fõleg

cikk-cakkozásnál nem volt még komoly gondom ezzel, 1-2 kissebb összeakadás után gyorsan rá lehet szokni a kormányzás és pedálhelyzet összehangolásra, mint a "kanyarodás közben a kanyarív belsõ oldalán nem tartjuk lent a pedált" esetnél, inkább a lámpánál egyhelyben egyensúlyozásnál parás ez az összeakadás számomra, mondjuk én se vagyok vmi rutinos országútis

szerk:
mondjuk sose értettem, h egy fixis az ilyen pedál léréseket és elsõkerékbeakadásokat h tudja kiügyeskedni, fõleg országúti vázzal, ahol nincs is megemelve a középcsapágy helyzete

endru

endru

vendég

• fórumtag
  • 63 hozzászólás
nekem ott van 2 centi

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Mint relatív új országúti felhasználó, hülye kérdést kérdezek - teljesen gyakori, hogy a 3-9 óra állásnál a cipõ orra lesúrolja az elsõ kereket? Ráültem néhányra, s nagyon úgy néz ki, hogy ez a helyzet, de azért ez fura, nem lehet egy hirtelen cikk-cakkozásnál kegyetlenül nagyot perecelni?
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
alap

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

mykonzerv

mykonzerv

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás
hali

10-es szetthez tartozó ultegra váltók ugye elviszik a 9-es rendszert is?

köfi

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
ha Te már nem tartasz rá igényt, akkor jól jönne.
hogy tudna eljutni hozzám (tapolca/veszprém)?
van fenn ösmerõsöm suliban. melyik részén mozogsz a városnak?
ja, majd elfelejtettem, hogyé' adod? :)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

Xabi
mivel edzõgéprõl van szó, téli használattal, nem ér annyit, hogy újat vegyek rá.

Nekem van 39-es Sora. Kell?
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás

Xabi
mivel edzõgéprõl van szó, téli használattal, nem ér annyit, hogy újat vegyek rá.

Tudom, értettem én a szóból, csak Delmának ment, hogy lássa, nem csak 40es meg 42es tányér van a világon ;) Szoval a link nem neked ment, nem feltételeztem, hogy önállóan ne tudnál keresgélni az ebikeon vagy akárhol :)

X.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Összejött, de szegény már nagyon sírt a végén... Végül nem a hernyócsavart tekertem bele, hanem egy kb 3x hosszabbat kezdtem el hajtani, a csavar fején látszik is a "munkám".
Elég mutatós lett, kár hogy már gyak egy. gyártó sem kínál natúr polírozott alu oúti kormányt (Jó lehet Nitto igen de fontos volt a jó ár érték arány).

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás

... szét kell feszíteni a stucnit.

ja sztem én is ezt csinálnám.
ha uj stucnit akarsz venni akkor ugysincs veszitenivaló. amugy meg csak ovatosan kifeszitesz kicsit aztán probálod. csak össze fog az jönni :)

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
retizotyo: elég sokáig próbálgattad?az én régi outimat is amikor raktam össze, kb fél órát szórakáztam a kormány-stucnival, mert sehogyse akart átdugódni.csak sikerülnie kell.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Közepesen tájékozatlan véleményem: szét kell feszíteni a stucnit. Az enyémen volt is erre egy gyári hernyócsavar ami szépen kinyitotta a bilincset. Ennek hiányában a klasszikus csavarhúzós-feszegetõs módszert ajánlanám.
Ha ezen már túl vagyunk és a gyõzelem várat magára, akkor sztem keress nyitható bilincses stucnit.

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
A baj csak az, hogy az elsõ törésen sem megy túl... gondolom, a többi hajlítás is megizzasztana. Sztem ezt a meccset elvesztettem!

Mondjon valaki egy olcsó, pofás, ezüst, 26.0 befogójú stucnit!

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Vagy csak legyek kicsit erõszakosabb?

én az voltam.
igaz, az enyémek vagy 10 éves cuccok voltak, így nem volt sok vesztenivalóm :)

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Van egy ILYEN stucnim és egy ILYEN kormányom.
Létezik, hogy nem kompatibilisek egymással? A hajítás miatt nem tudom átdugni a kormányt a stucnin. 26,0 mindkettõ. Vagy csak legyek kicsit erõszakosabb?

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
Xabi
ezt az is bizonyítja, hogy fogsort is úgy tarháltam rá, valamint a kormányért és a nyeregcsõért is 500-500 Ft-ot fizettem :)
szóval egy 39-es tányér se ér számomra túl sokat ;)

sac1
nekem 2 tányéros (5 csavaros) a hajtókarom, így nem fogok tudni 30as körülit rátenni

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
igen igen :D és a kisebb is gyakori :D(lásd 30 as van az enyémen :D nem beszólni :D)

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás
Ezektõl az asszemektõl kaparom magam (vagy csak szimplán writeonly?).

http://ebike.hu/term...lanctanyer/3590

És ez csak egy példa. A 39-es tányér elég gyakori az országúti hajtókarokon.

X.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás
38-as van csak asszem. álltalában párosan vannak
és ha kicseréled a 32-est a 42-essel és hátul nagyobb áttétellel mész?
(nálam mükszik ez 38asan, a tányér nem ér bele a vázba)