Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34346 hozzászólás a témában

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás

valamint elektromos váltójú változat.

ez már kb 1 éve tesztelés alatt van. akinek meg kell az amúgy is megrendelhette
de a "nagyoknak" úgyse fog tetszeni. a kisemberek fogják majd hajtani az ilyen gépeket

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás
Úgy tudom alu magos.
Ezen kívül várható: , 11 db-os hátsó sor, illetve váltókábelek bandázs alatti elvezetése (18 év után!), valamint elektromos váltójú változat.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Kárbóné hajtókar. Meg tán Jövõ évi újdonságokban már linkelték is.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
asszem nemrég volt téma..tud valaki valamit a 2009-es Dura Ace-rõl? most éppen váz-villa-kerékszett-kormány-stucni-nyereg-nyeregcsõ-hátsó sor-gumi állapotban áll a bringám 160k értékben az ágynak támasztva...

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás
a mali ironmanrõl szeretnék véleményt hallani:)
látom hogy különbözik a magicantõl, de ez geometriában mit jelentene?
kérdés:a nyaka most 1/8-os vagy 1-es menetes?

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás

asszem probikeban van magellan capella váz 9 vagy 10ezerért. velo-ban láttam a hirdetést

hú köszi!
10-ért van, remélem van a méretemben

sylverdevil

sylverdevil

vendég

• fórumtag
  • 91 hozzászólás

a mali magican road tökre tetszik 25-ért villával tök korrekt, csak ez a maxximum 20-as gumi:s de aztán lehet bevállalom...vagy veszek mást, külön villával

asszem probikeban van magellan capella váz 9 vagy 10ezerért. velo-ban láttam a hirdetést

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

183 centimmel én (c-t) 56-os vázat használok.

Nekem ugyanennyihez 58 cm hosszú, hozzá 110-es kormányszár. Berki meg úgyis eldöntötte már a kérdést.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás

abból vajon lesz méretprobléma(68mm vs 70mm), hogy angolos a hajtómû és csak a csészéket cserélem olaszra? integrált ultegráról beszélek.

Lesz. A tengelyhossz miatt. Betekered a csészéket, átdugod a tengelyt jobbról, a baloldalon 2 mm-rel kevesebb jön ki, emitt a hajtókart nem lehet rendesen rátenni, pontosabban fennakad a csészében. (Integrált hajtómûnél tizedmilliméterek maradnak csak a csésze és a kar között alapesetben is). Olasz menetes komplettet kell beletenni.

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás
a mali magican road tökre tetszik 25-ért villával tök korrekt, csak ez a maxximum 20-as gumi:s de aztán lehet bevállalom...vagy veszek mást, külön villával

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

a vázakhoz kapható villák ugye csak egy méretben vannak, nem pedig vázméret szerinti méretezéssel kaphatók?

ja és mondjatok 60-as méretû új vázat/szettet max 40.000 ft-ig

magellan, akciós alap merida, mali,,,kb
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.724 hozzászólás

derékfájás-gyanús. azzal a kihúzott nyereggel akkorát kell majd hajolnod, h ajaj. a megfordított stucni (plusz sok-sok alátét) meg elég instabillá teszi. 183 centimmel én (c-t) 56-os vázat használok.

(55-57 -180-185 cmhez )
:)

Mondom majd kiderül, de lemértem fiximet 26os kerék, felsõcsö 55 cm alsócsõ 57 , monotol felsõcsõ csatlakozásig meg 51 cm, és ez kb jó is.

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás
a vázakhoz kapható villák ugye csak egy méretben vannak, nem pedig vázméret szerinti méretezéssel kaphatók?

ja és mondjatok 60-as méretû új vázat/szettet max 40.000 ft-ig

swn

swn

vendég

• fórumtag
  • 116 hozzászólás

majd kiderül... :D annyit megér amennyiért veszem. Polarx kihuzott nyereggel nem gáz... igaz maxra ki van huzva felfelé, de csak hogy jól nézzen ki, mert ugyis tolom :D Keresetem de nem találtam olyat, hogy "z" vázméret "xy"cmhez. Anno láttam ilyet aproba, egy outinál, de már az sincs meg :( valaki esetleg?

derékfájás-gyanús. azzal a kihúzott nyereggel akkorát kell majd hajolnod, h ajaj. a megfordított stucni (plusz sok-sok alátét) meg elég instabillá teszi. 183 centimmel én (c-t) 56-os vázat használok.

mykonzerv

mykonzerv

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás

Nem egyformák:
http://sheldonbrown....o-z.html#bottom
threading oszlop, elsõ érték.
Az olasz menetesbe (M36=36mm) prímán belepottyan a jóval gyakoribb angol/ISOcsésze (BC1,37=34,8mm)
A csapágyházszélesség meg olasz menetesnél 70 mm, többi 68.

yopp, így van. kiderült, hogy "meglepõ módon" olasz mentes az olasz vázam. ez van, amikor hagyja az ember, hogy dilettáns okoskodó nézzen meg valamit helyette.
abból vajon lesz méretprobléma(68mm vs 70mm), hogy angolos a hajtómû és csak a csészéket cserélem olaszra? integrált ultegráról beszélek.

másik:
nagyobb a hátsó fék szeme, mint a fék csavarjának átmérõje. sufnizzak valamit oda, vagy van hivatalos megoldás is? :)

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.724 hozzászólás
majd kiderül... :D annyit megér amennyiért veszem. Polarx kihuzott nyereggel nem gáz... igaz maxra ki van huzva felfelé, de csak hogy jól nézzen ki, mert ugyis tolom :D Keresetem de nem találtam olyat, hogy "z" vázméret "xy"cmhez. Anno láttam ilyet aproba, egy outinál, de már az sincs meg :( valaki esetleg?

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
ha nem koskormányod van és elég hosszú stucnid talán neccesen félgázzal elmegy, de akkor is kb a 70 éves nagymama piacra korzó stílust tudod adni...

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

nem versenyzéshez csak városok közötti cirkáláshoz 185 centihez jó az 52 es vázméret? mondjuk ha jó ha nem, az lesz, csak mennyire gáz? gázabb mint a 16.5' pxem?

Edit akkor nincs gáz:)

Elég gáz szerintem, ha normálisak az arányaid. Minimum 57es kéne. De inkább 58as. És még ezekkel is viszonylag normális stucni(110-130) hossz.

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.724 hozzászólás
szingót tud valaki "heggeszteni " ?

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Kb. ugyanannyira gáz :D