Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

robko66

robko66

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.317 hozzászólás
kössz

swn

swn

vendég

• fórumtag
  • 116 hozzászólás

15km mentem igy majd vissza 15km ahogy szoktam.Jo ez igy?mekkora távokat kell pörgetni?hetente hányszor?tulajdonképpen miért is jo ez?(találtam neten ilyesmit de ilyen watt meg pulzus számolásos dolgok nem fekszenek.Kössz.

30 km az már egész jó kis táv. Talán érdemes inkább >idõben< gondolkodni, kb. 2 óra után kezdõdik a biciklizés - szokták mondani. :) Heti 3 edzéssel már fejlõdni is lehet. Kütyük nélkül is tudsz edzeni, de egy pulzusmérõ jó társad lehet. Más módszer: 1-10-ig beosztod az intenzitást és egy jó, kellemes, 6-os, 7-es körüli tempóban kell nyomni minél többet - amennyire idõd engedi. Ha már unod, akkor lekötheted magad egy kis pedálfordulat-számolással: 10 mp-enként 15-17-et forduljon körbe a lábad (90-102 ford./perc)! Ez segít némi (aerob) állóképességre szert tenni, ez mindennek az alapja.

robko66

robko66

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.317 hozzászólás
Sziasztok.Ma életemben elösször pörgettem:)(legalább is azt hiszem)

39/hátul meg a 4ik tányér(8as sora)már nem volt kedvem kiszámolni.

15km mentem igy majd vissza 15km ahogy szoktam.Jo ez igy?mekkora távokat kell pörgetni?hetente hányszor?tulajdonképpen miért is jo ez?(találtam neten ilyesmit de ilyen watt meg pulzus számolásos dolgok nem fekszenek.Kössz.

mezga

mezga

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Egyetertek.

Ime egy masik forditas: http://www.freeweb.h...ely/fekezes.htm

robko66

robko66

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.317 hozzászólás
kössz

swn

swn

vendég

• fórumtag
  • 116 hozzászólás

mi a helyes fékezés modja lejtön?

Kanyarban nem fékezünk, vészhelyzetben finoman húzhatod a hátsót. Ha nem ismerõs a terep, akkor kanyar elõtt fékezek. Az elsõ fék ereje nagyobb, csak kicsit hátra kell csúszni, nehogy átszökkenj a kormányon - bár ez országútival elég ritka. A legnagyobb fékhatást akkor éred el, ha pont annyira húzod az elsõt, hogy még ne emelkedjen fel a hátsó kerék - vészhelyzetben, egyenes úton. Ezt viszont esõben felejtsd el, mert megcsúszhat, ilyenkor még idõben használd mindkét féket. Az elsõ féket akkor se használd, ha annyira kátyús úton mész, hogy pattog az elsõ kerék, mert ha pont a levegõben blokkolod le, akkor leérve megintcsak megcsusszanhat. A matuz oldalán volt egy egész jó fordítás Sheldon Brown - Fékezés és kanyarodás c. cikkébõl, de már nem találom. http://sheldonbrown.com/brakturn.html
Kanyarodásról még annyit, hogy a biciklit döntjük és a külsõ pedálra helyezzük a testsúlyt.

Azért csak óvatosan azzal a nagy sebességgel azoknak akiknek nincs meg a technikai felkészültsége...

robko66

robko66

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.317 hozzászólás
lejtön egyszer elestem,nem tudom hogy fékeztem e mert az eszméletem elvesztettem,mi a helyes fékezés modja lejtön? megcsinálom én azt az 50et lejtön ,90kg-om nehogymár ne gyorsitson be:)

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 hozzászólás
Azért csak óvatosan azzal a nagy sebességgel azoknak akiknek nincs meg a technikai felkészültsége...
De 50 valóban nem különleges egyedül sem. Szélárnyékban meg még ennél többet is akár síkon. És én pl versenyre sem járok...

swn

swn

vendég

• fórumtag
  • 116 hozzászólás

én örülnék az 50nek is:)80durva,versenyzö vagy,vagy voltál?

Amatõr versenyekre járok, de nem kell versenyzõnek lenned. Elég ha felmész Kékesre és lefelé a hosszú egyenesben nem húzod a féket, 70km/h minimum... :D Más kérdés, hogy a profik ezt síkon, vagy pályán is elérik...

adamszeged

adamszeged

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 hozzászólás
És akkor mit mondjak én?Multkor poénból kimentem haverommal kerózni Szegeden a bringás körre,azt az acélvázas,18kg-os városi dögömmel mentem 53km/h-val 14 éves fejjes:) A 45-s átlagot meg tartottam egy jó ideig,de aztán kissé elfáradtam xD (ki tudja,lehet én leszek a jövõ reménysége.Na majd jövõre eldõl :D )

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

itt mindenki tud menni 50el?csak én vagyok ennyire xar?leteszem a piát meg a cigit de egyszer én is megyek 50el,nehogymá......

Nem olyan sok az az 50, síkon 15évesen is elértem már az acél orszûgútimmal:D most sem megyek sokkal többet, de pl a 45-öt tovább tudom tartani...Ja és most 16 vagyok:D
ja és ha magas pedálfordulatszámmal tekersz akkor keményen visszavesz a cigi a teljesítménybõl, mert ott tüdõbõl mész, és bezony ha szét van cseszve a tüdõd, akkor nehéz...

robko66

robko66

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.317 hozzászólás
itt mindenki tud menni 50el?csak én vagyok ennyire xar?leteszem a piát meg a cigit de egyszer én is megyek 50el,nehogymá......
tudom sved,hogy most olcsobb(én 255.000ért láttam)de még 6 honap mig letelik az életbiztositásom....

Sved1K

Sved1K

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás

Gratz az uj géphez Sved1k.irhatsz majd tapasztalatot a gépröl.Hol vetted amugy?Én egyszerüen nem tudok dönteni mit vegyek.

Koszi! Szoba jott meg egy-ket Trek (SL ill 1.9), de az SL ugyanebben az arban volt, viszont 3 eves volt, mig az 1.9 allitolag 3 honaposan kerult volna 220 e-be (420 helyett), de erdekes mod, mielott megmutattak volna, osszetort:confused:.
Szoval maradt a Merida, aminek orulok is, mert titokban ez volt a befuto, csak nem akartam egybol elkapkodni.
Allez-bol van.
Ha vasarlasban torod a fejed, akkor most lepd meg, mert ilyenkor akcioznak. Jovore megint eredeti aron lesz, igaz azok mar '09-es modellek.

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás
Köszi a válaszokat.
Én amúgy kömény 1300 Ft-ért vettem egyik osztálytársamtól.:D
Ott porosodott 11 évig, addig meg pakolgatták ide-oda, nem egészen finoman.De most úgy néz ki, felújítom, amennyire lehet.
Ami tetszik benne, hogy a nyereg, a fékek, a váltó, sõt még a váltógörgõ is xb3/HVZ.
Remélem sikerül kihozni belõle valami szépet.

Izomtéridõninja-geológus!

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
50 tényleg nem sok...
Még síkon is tartani lehet egy ideig egyedül is, ha meg bolyban megy az ember akkor...

Volt 2 éve 110 km-es országúti sík mezõnyverseny, 46-os átlaggal tekertem le, úgy h. az uccsó 40 kmen szakadt az esõ, az elsõ bollyal. Volt amikor 60 felett mentünk síkon :D
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 hozzászólás
Sok mindent nem találsz róla szerintem legalább is nekem nem sikerült bár meglepet hogy egy californiai srácnak van egy pájavázas darabja(ö is kutatott a témában mikor megsugtam neki hogy orosz majdnem maga alá csinált örömében) az nagyon szép volt és talán masszív is nem úgy mint az alap gépek azok mintha olom csöböl készültek volna és nem csak a suly miat hanem mert pot úgy hajlik is
:D ...Nem,nem tündérke a kívánság,az kívánság. Térdelj csak le szépen!:D

robko66

robko66

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.317 hozzászólás
amugy tipusneve azt hiszem xb3,igy keresgess

robko66

robko66

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.317 hozzászólás
tudtommal ilyet már nem gyártanak,öreg garázsokban vagy pincékben esetleg találsz még:)de lehet ujraéled a szovjet kerékpáripar.bodrogi is valami orosz csapathoz ment ,lehet ilyennel fog tekerni:)sok sikert neki:)

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás
Üdv mindenkinek!

Van infótok a HVZ országutikról?

Minden érdekelne ezekkel az orosz csodákkal kapcsolatban.:)

Izomtéridõninja-geológus!

robko66

robko66

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.317 hozzászólás
2008 évjárat jobban tetszik.juliet kimondottan csajos keronak néz ki.wiliernek van a mimosa az nagyon szép csajos bringa