Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Egyébként Ti ezt hogy számoljátok ki?
135-ös pedálfordulat?:D 120-asat is alig bírom tartani egy percig. Bár az is ilyen 44-15.

A kerék kerülete méterben x áttétel x pedálfordulat/60 x 3,6 = a sebesség km/h-ban
Ebbõl már oda-vissza mindent ki tudsz számolni.
Akkor pont ezért van ez a megkötés.

A sebesség mindent megold.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Egyébként Ti ezt hogy számoljátok ki?
135-ös pedálfordulat?:D 120-asat is alig bírom tartani egy percig. Bár az is ilyen 44-15.

Más: sima peremes felnire tudok cyclocross gumit rakni?
A cyclocross váz miben különbözik az országúti váztól? Geometria?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Egyebkent 50-nel is lehet menni ezzel az attetellel is (52x18 135-os pedalfordulat), igaz en ezt nem tudom hosszu tavon tartani, az biztos. :)

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Persze hogy hasznos. Mondták már nekem azt is(forrás: edzõm), hogy 16 éves kor alatt nem is lenne érdemes elkezdeni a montizást. De mivel síkon lakom, ezért nem hajtom ki magam annyira, mintha a hegyeken mennék alacsony pedálfordulattal, hanem pörgetek sokat síkon.

Elvileg még a montiversenyeken is a pörgetésre kéne törekednem. De ha már ott sem nagyon sikerül, akkor mit csinálnék, ha hegyekben edzenék?! Talán ennyi az elõnye az alföldön bringázásnak.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Egyebkent hasznos ez a limit. Versenyeken igy aztan kenytelenek vegig 100 feletti fordulatszamokat tartani. Jo edzes.

20 eves koraban majd rajon miert is volt ez jo neki akkor. So they say!

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
2010-ben leszek 15. Addig nem mehetek 40 felett?:D

Jövõre már U17 elsõéves.;) (Görgõn már nyomtam viccbõl 196-os pedálfordulattal:D... kint még nem próbáltam mennyit bírok.:D)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

6 meter koruli limitet 15 even aluliaknal latok, most hogy utana kerestem.

PBG U15ös. Elég vicces ez a megkötés, síkon leszakítom montival, mert nem tud úgy pörgetni. :)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
6 meter koruli limitet 15 even aluliaknal latok, most hogy utana kerestem.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Igen... mert én is ilyen 53-15-rõl tudok. Ami meg-ahogy mondjátok is- nem 6,14m. Na mindegy. Elõbb a bringa legyen meg, aztán utánajárok. :)

Shimanonal akkor mondjuk egy 39(kéttányéros hajtómûnél)-kónusznál már beleér az elsõ váltóba a lánc? Akkor már inkább érdemes elõl felváltani nagytányérra, és hátul is nagyobb fogaskerékre?

DaniKing

DaniKing

törzsvendég

• fórumtag
  • 622 hozzászólás

Jaaa... az országúti bringáknál is ilyen "microindexes" a bal fékváltókar?

Campagnolonál biztos, Sramnél nem tudom, Shimanonál nem.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
En orszagutra 7.93 meteres limitrol tudok az ifiknek. ~52x14

Csak palyan vannak szigorubb megkotesek, a fiatalabbaknak.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Jaaa... az országúti bringáknál is ilyen "microindexes" a bal fékváltókar?

Ja... 6,14m. Igen... elég kevés. Tour de Tihanyon az egyik csapattársam belepörgetett az egyik lejtõn a legnehezebb áttételébe, és valami 130-as pedálfordulatnál sikerült beletekernie, hogy legyen is értelme, szóval, hogy gyorsuljon, és ne csak pörgessen(újabb hihetetlen értelmes mondat:D).

DaniKing

DaniKing

törzsvendég

• fórumtag
  • 622 hozzászólás

DaniKing: én a baloldali fékváltókar cseréjérõl beszéltem, ami ugye maximum 3 fokozat. Te valahogy belekeverted a jobb oldali fékváltókart, ha jól értelmeztem. :) Vagy én nem értem.
De valószínûleg a Campás bringák kiesnek a kerékvételem miatt(ami ebben az esetben is 200 grammal könnyebb a Fulcrum 7-nél...)

A bal oldaliról beszéltem;)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Az ifinek ugye 6,14m az egy körülhajtásra mért maximum távolság(na, ezt szépen megfogalmaztam:D). Szóval ez kb. milyen áttételre jön ki? 53-15?
Fogaskeréksort lehet "építeni", szóval összerakni külön fogaskerekekbõl, vagy van külön ifi sor?

6,14m komoly? Mert az elég kevés (montin a 44-11 az 8,2m), kb 52-18 lenne az az áttétel. Nehéz vele még 40-nel is menni.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás

errol a ket tanyeros szabalyrol meg nem hallottam. ilyen van? :wtf:

amugy leszeded a hajtomurol a kis tanyert, betekered az also vegallas csavart es kesz is vagy.

Igen, van ilyen szabály.
A hajtómás dolog: igen. Ez igaz. És ha véletlenül le akarnám tenni kistányérra, akkor mit csinálna?

DaniKing: én a baloldali fékváltókar cseréjérõl beszéltem, ami ugye maximum 3 fokozat. Te valahogy belekeverted a jobb oldali fékváltókart, ha jól értelmeztem. :) Vagy én nem értem.
De valószínûleg a Campás bringák kiesnek a kerékvételem miatt(ami ebben az esetben is 200 grammal könnyebb a Fulcrum 7-nél...)

Az ifinek ugye 6,14m az egy körülhajtásra mért maximum távolság(na, ezt szépen megfogalmaztam:D). Szóval ez kb. milyen áttételre jön ki? 53-15?
Fogaskeréksort lehet "építeni", szóval összerakni külön fogaskerekekbõl, vagy van külön ifi sor?

DaniKing

DaniKing

törzsvendég

• fórumtag
  • 622 hozzászólás

58-as vázméret kéne, egyébként rendben van az ára a felszereltségéhez képest szerintem. Sõt... nagyon is. Bár a váz gondolom elég régi típus. Ja... meg azért sem jó, mert valószínûleg versenyezni is fogok vele(ha nem is olyan sokat, de fogok), és ahhoz csak két tányért szabad használni tudtommal. Ha meg lecserélem, akkor új fékváltókar is kell, és szerintem a triplatányérost nem viszi el senki.

Váltókart nem kell, Campából ha jól tudom nincs külön 2 meg 3 tányéros, mert nem csak 2 ill. 3 fokozatot "kattintasz", hanem talán 8at lehet vele "kattintani"

Edit: Megszámoltam, az Én régebbi Campa Chorus-omon 6ot lehet...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
errol a ket tanyeros szabalyrol meg nem hallottam. ilyen van? :wtf:

amugy leszeded a hajtomurol a kis tanyert, betekered az also vegallas csavart es kesz is vagy.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
58-as vázméret kéne, egyébként rendben van az ára a felszereltségéhez képest szerintem. Sõt... nagyon is. Bár a váz gondolom elég régi típus. Ja... meg azért sem jó, mert valószínûleg versenyezni is fogok vele(ha nem is olyan sokat, de fogok), és ahhoz csak két tányért szabad használni tudtommal. Ha meg lecserélem, akkor új fékváltókar is kell, és szerintem a triplatányérost nem viszi el senki.

DaniKing

DaniKing

törzsvendég

• fórumtag
  • 622 hozzászólás
Ez? http://piacter.bikem...=252455&cat=all

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
az a Giant nagyon reginek tunik. a Mali meg nem egy kategoria veluk

+1 szavazat a Wheeler-re
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F