Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

Shimanonal akkor mondjuk egy 39(kéttányéros hajtómûnél)-kónusznál már beleér az elsõ váltóba a lánc? Akkor már inkább érdemes elõl felváltani nagytányérra, és hátul is nagyobb fogaskerékre?

Mindenkeppen joval elobb erdemes felvaltani, szerintem.
A valto nekem trimmeles nelkul is jo 15-ig, talan 14-ig is, szoval a valto nem gond.
Nekem viszont a nagytanyerba er bele a lanc mar 13-nal is. 53x39-nel ez nem jelentkezett, de konnyu belatni miert jon elo az 50x34-nel.
(12-es a legkisebb)

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Ez totál kizárt, 140 körül totál szétesik mindenkinél a mozgás.

Nem, nem kizárt. Régebben egy dokumentumfilmet láttam, amiben rendesen vizsgálták õket pedálfordulat, pulzus...stb, és tényleg kipörgetik a 210-220-at. Persze nem bírják tartani, csak pár másodpercig.

szerk: tévedtem, csak 185 volt a maxom.
http://imagerz.com/Q...UtvAwIBVVgbRQVR

iMaty

iMaty

vendég

• fórumtag
  • 154 hozzászólás

Igen... mert én is ilyen 53-15-rõl tudok. Ami meg-ahogy mondjátok is- nem 6,14m. Na mindegy. Elõbb a bringa legyen meg, aztán utánajárok. :)

Shimanonal akkor mondjuk egy 39(kéttányéros hajtómûnél)-kónusznál már beleér az elsõ váltóba a lánc? Akkor már inkább érdemes elõl felváltani nagytányérra, és hátul is nagyobb fogaskerékre?

Nem akarok hülyeséget mondani, de mintha nem is lehetne elöl 53-as nagytányér a korosztályosoknak. A csapattársamnak legalább is ez volt a problémája a szezon elõtt - de majd igyekszem kinyomozni...
A másik: az egyesületben kint van a falon a pontos szabályozás az áttételekrõl. Ha egyszer végre megint eljutok oda, elhozom.
- egy bolygó, két kerék -

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
láttam 7végén egy bringát, amin hátsó karbon támvilla volt. nem tudom repedt volt-e, vagy az alu-karbon illesztés engedett el, de iszonyatosan billegett (oldalirányban) a bringa hátulja

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
szerintem is. asszimetrikusnak kell lennie mivel fogaskereksor csak a jobb oldalon van.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás

Igen, erre gondoltam, de normál kerékkel. Rémlik, hogy már láttam valahol, hogy van olyan, hogy a váz aszimmetrikus, hogy a kerék szimmetrikus lehessen.

Na, álljunk meg egy pillanatra.
A kazettasor helye gyakorlatilag kötött, ebbõl kifolyólag a mellette lévõ agyperemé is (kb 35mm a középtõl mérve), ha a túloldalra szimmetrikusan teszik a másikat, ez csak arra lesz jó, hogy gyengébb lesz a kerék, meg kell 40 mm hézagolás. Asszimetrikus vázzal nem értem hogyan lehet bármit is ezen javítani illetve extra lehetõvé tenni.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Értem. Na nem baj, akkor marad a montival indulás cx-en. Idõvel azért remélem lesz erre való bringám is. :D

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Ha arra gondolsz, hogy a 2 agyperem egyenlõ távolságra van-e a középvonaltól, az egybekarbon kerekek bizonyosan.

Igen, erre gondoltam, de normál kerékkel. Rémlik, hogy már láttam valahol, hogy van olyan, hogy a váz aszimmetrikus, hogy a kerék szimmetrikus lehessen.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
normal CX gumi nem fog beferni a vazba. nem veletlenul van kantifek a CX bringakon.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás

Miért van magasabban a monoblokkház? Hogy ne érjen le ilyen kisebb letöréseknél?
De azért el lehet indulni terepgumival sima országúti vázzal is, nem? Vagy az nem olyan elõnyös?

Szerintem nem összehozható az országúti váz terepgumival, mert a fékeknél nem lesz elég helye a kosznak és eltömítheti egy nagyobb sárcsomó. Meg egy országúti fék nem is olyan magas kiállású, hogy egy ballonosabb CK gumit befogadjon. Az is lehet, hogy a gumi beleér a nyeregvázcsõbe, bár ez váztól függ, menniyre van közel a hátsókerék az üléscsõhöz.

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás

Van olyan bringa, amiben a hátsó kerék szimmetrikus? Próbáltam google-n keresgélni, de csak olyat találtam, ahol az "asymmetric chainstay" annyit takart, hogy a hajtásoldal erõsebb.

Ha arra gondolsz, hogy a 2 agyperem egyenlõ távolságra van-e a középvonaltól, az egybekarbon kerekek bizonyosan.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás

Azért ezen illene javítani :)

Rosszul fogalmaztam. Inkább nem szeretem õket. Bár ilyen 120-as pedálfordulatos résztávot 1 percnél tovább nem kellett tartanom, mert ezt írta az edzésterv. Szerintem tudnám tovább is tartani, de mint írtam, nem a kedvencem. Majd írok tapasztalatokat, ha ilyen edzésem lesz. ;)
Egyébként az ilyen edzéseket szeretem, mint pl.: 4x10 perc 175-180-as pulzussal 100-as fordulaton 15 perc pihikkel. Ez olyan "gondolkodós, zenehallgatós, ráállok egy tempóra, és azon nyomom 10 percig" résztáv. Persze nem ennyi az edzés... vannak mellette sprintek is jócskán.
Meg az ilyen 4-5 percek legkeményebb áttételen 170-175-ös pulzussal.(áprilisban a GA1-em 150-170-ig volt, GA2= 170-182). Most fogok megint menni, gondolom változtak a zónáim.

Ez a Yeti jól néz ki.;)
Miért van magasabban a monoblokkház? Hogy ne érjen le ilyen kisebb letöréseknél?
De azért el lehet indulni terepgumival sima országúti vázzal is, nem? Vagy az nem olyan elõnyös?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Van olyan bringa, amiben a hátsó kerék szimmetrikus? Próbáltam google-n keresgélni, de csak olyat találtam, ahol az "asymmetric chainstay" annyit takart, hogy a hajtásoldal erõsebb.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás

Ez se semmi es egeszen sokaig birja.

(ez vagy gyorsított videó, vagy Parkinson-kóros a kamerás)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

(0:50-tol erdekes)

Ez pl. 220 koruli pedalfordulat.
Ezt persze senki nem tudja percekig tartani, de BMX crossban sem kell, csak ilyen rovid burstoket tekerni.

Ez se semmi es egeszen sokaig birja.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

BMX cross-osok ilyen 220-akat pörgetnek...

Ez, ami biztos nem igaz...
Aki ezt tudja, az rossz szakágat választott.

A sebesség mindent megold.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

120-asat is alig bírom tartani egy percig.

Azért ezen illene javítani :) Amúgy nekem síkon 190 volt asszem a max pedálfordulat. BMX cross-osok ilyen 220-akat pörgetnek...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
kantifek jaja, meg sarferohelyben van kulonbseg, meg szerintem a monoblokkhaz is magasabban van.

es pl a yeti ciklokrossz vaznak a felsocsove a nyeregvazcsonel meg van lapitva, hogy kenyelmesebb legyen vallon cipelni :) [ez komoly]

Posted Image

RAUH-Welt
B E G R I F F

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
A cyclocross vázon kantifék szemek vannak. Meg mivel ballonosabb a gumi, szerintem a láncvilla kicsit hosszabb.