Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.387 hozzászólás
tud vlki,vlmi videót a stopli beállításra? nekem sem jön össze mindig. most azzal tuningoltam a stoplit(régi look delta),hogy kétoldalú ragasztó segítségével csiszoló papírt raktam a cipõ felöli oldalára. így könnyebb beállítani 1 puhább talpú cipõnél is,mert esnek bele a régi benyomódásokba a stopli bütykei.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.387 hozzászólás

Mi baj lenne mar a Biondoval. Ha valaki fizet egy munkaert, akkor azt vilagos, hogy a leheto legjobban fogjak megcsinalni, kulonben csunya visszhangja lenne. Ha nalluk vetted, ha nem, ha elvallaljak a munkat, tuti jol meg is csinaljak.

sztem sincs semmi gond velük. jól ismerem a mártit. régen még a fradiban 1üt tekertünk. néha még az edzésükre is elmegyek,persze jól megbírnak fingatni. ekkor rám szokott szólni a márti,hogy ne hülyéskedjek már. "a fradiban tekertél,nem lehet,hogy néhány amatõr lenyomjon." sajnos lenyomnak,mint a bélyeget. ez van. én sem leszek már fiatalabb,meg erõsebb. :) ja még vlmi. a 2 fékem a márti bringájáról vándorolt át az emyémre,némi baksis ellenében. még a fékpofák eredetiek,pedig nem mai darabok.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
nálam is ez a helyzet. look pedállal is ez volt. a régi vázaimmal is ez volt.

Kipróbáltam, ha nagyon akarom, tudom. De korántsem természetes pozícióban. Ha normálisan forgatom a lábamat, jó 2-3 cm van a láncvilla és a sarkam között

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Mi baj lenne mar a Biondoval. Ha valaki fizet egy munkaert, akkor azt vilagos, hogy a leheto legjobban fogjak megcsinalni, kulonben csunya visszhangja lenne. Ha nalluk vetted, ha nem, ha elvallaljak a munkat, tuti jol meg is csinaljak.

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 hozzászólás
Én look pedált használok, ott a különbözõ színû stoplik különbözõ mértékû holtjátékot engednek meg, A Shimanonál is két féle stopli van. http://cycle.shimano...69830651704.pdf

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Ilyen bajom nincs, valóban stabil, de én ezzel beleérek a vázba. Nem mondom, hogy ez a rendszer rossz, csak keresem a megoldást.

Neked beleér?
Tudod úgy forgatni a lábfeljedet a pedálban, hogy a tekerés leghátsó pozíciójában a sarkad belsõ oldalával belesúrolj a láncvillába?

Kipróbáltam, ha nagyon akarom, tudom. De korántsem természetes pozícióban. Ha normálisan forgatom a lábamat, jó 2-3 cm van a láncvilla és a sarkam között

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás
Ilyen bajom nincs, valóban stabil, de én ezzel beleérek a vázba. Nem mondom, hogy ez a rendszer rossz, csak keresem a megoldást.

Neked beleér?
Tudod úgy forgatni a lábfeljedet a pedálban, hogy a tekerés leghátsó pozíciójában a sarkad belsõ oldalával belesúrolj a láncvillába?

Szerintem meg pont hogy sokkal biztosabban tartja a lábat az SPD-SL mint az SPD, és nincs az az idegesítõ holtjátéka. sárga stopli nálam is.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Nincs...sõt, én az ajánlottnál hátrébb teszem a stoplit, most szinte a lehetõ leghátsó pozícióban van, vagyis a cipõ a lehetõ legelöl.
Igen, tudom, hogy a mozgásnak ez a lényege, de ez - a monti rendszerhez képest - kicsit soknak tûnik.

Szerintem meg pont hogy sokkal biztosabban tartja a lábat az SPD-SL mint az SPD, és nincs az az idegesítõ holtjátéka. sárga stopli nálam is.

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás
Nincs...sõt, én az ajánlottnál hátrébb teszem a stoplit, most szinte a lehetõ leghátsó pozícióban van, vagyis a cipõ a lehetõ legelöl.
Igen, tudom, hogy a mozgásnak ez a lényege, de ez - a monti rendszerhez képest - kicsit soknak tûnik.

nincs nagyon elõre állítva a stopli a cipõn? Egyébként a játéknak pont az a lényege, hogy engedje a lábad beállni egy természetes(ebb) pozicíóba, ne küzdj ellene.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
nincs nagyon elõre állítva a stopli a cipõn? Egyébként a játéknak pont az a lényege, hogy engedje a lábad beállni egy természetes(ebb) pozicíóba, ne küzdj ellene.

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás
Lenne egy kérdésem a szakértõ urakhoz.
Most váltottam pedált és Shimano SPD-SL-t raktam fel egy monti rendszerû pedál helyett, a cipõt is váltottam. Azt vettem észre az elsõ tesztkörön, hogy a mozgó (sárga) shimano stoplival a sarkam simán bele tud érni a láncvillába. Otthon elnézegetve a két pedált kiderült, hogy a monti pedál dokkolója minimum 6-7mm-el kijebb van, vagyis a láb is kijebb kerül. Továbbá a monti stopli nem enged annyi holtjátékot oldalra mint ez a stopli, vagyis a sarok sem tud annyira befelé mozdulni.
Elkezdtem játszani a stopli helyzetével , koppra kitettem a szélére meg szögben is elforgattam de még nem találtam meg a nirvánát.
Azt semmi esetre nem akarom, hogy beleérjek a láncvillába.
Okozott ez már másnak is gondot?
Mi a tuti? Alátétek?
Kösz, KP

Troy

Troy

törzsvendég

• fórumtag
  • 252 hozzászólás
5000ert dobnak ossze a bringat, mar kertem kvotat! Ez nekem is beugrott, hogy mi van ha nem olyan az odaadas, de azert talan nem lehet ilyenrol beszelni megse a valosagban! Koszonom a tippet, irok is privatot!

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Oda nembiztos hogy bevinném. Drágák és lehet hogy nem is olyan "odaadással" szerelnék a gépet, mert nem náluk vetted az alkatrészt. Szerintem írj Donciccio-nak egy privátot, hogy melyik boltban szerel és vidd oda hozzá, õ nagy Campa szakértõ.

Troy

Troy

törzsvendég

• fórumtag
  • 252 hozzászólás
Kozvelemenykutatas..
heten, legkesobb hetfon megjon a grouppom, es utana megyek epittetni a bringam..Biondo-t neztem ki, latvan, hogy ok foleg Campaval foglalkoznak, lehet, hogy a gondolatmenetem tul van reagalva, es vegulis barki jo lenne, de mit szoltok a valasztashoz?

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás

Jó döntéshez idõ kell. Most úgyis jön az uborkaszezon, szerintem márciusig nyugodtan várhatsz a vásárlással addig még hizlalni is tudod a ráfordítható pénzkereted.

Rosszhoz meg még több... :D:D:D

Am én is mire megvettem a mostani kis szépségem, vagy 2-3-4 hónapig kerestem, kutattam, nézelõdtem és lényegében a számomra legjobbat megtaláltam. :)

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Kiskubai, megbízható az a Pinarello forrás? (gondolom az az apróban látható Prince-en akadt meg a szemed neked is). Tajvanról hozatja. Már a P. is kínai karbon? Nem lehet hamisítvány? Csak az a két méret van?

Azt nemtudom hogy megbízható-e, de azt igen hogy tajvanon készül, torayca vagy milyen karbonból.
Közben viszont kaptam egy nempublikus, de megbízható forrást ahonnan tudok szerezni hasonló kategóriájú vázat a méretemben :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Jó döntéshez idõ kell. Most úgyis jön az uborkaszezon, szerintem márciusig nyugodtan várhatsz a vásárlással addig még hizlalni is tudod a ráfordítható pénzkereted.

Február második felére jó lenne, ha összeállna a bringa, mert március közepén már verseny van és jó lenne addig összeszokni vele. De addig is még van 4 hónapom. Számolgatok hogy mi érné meg és mi nem, olvasom az országútis "szakirodalmat", a tél végére már szakértõ leszek. :)

ne pöcsölj, vedd meg a wiliert tõlem, 54-es, fent van az apróban :-)

Szép kék váz, csak kicsit furcsa. Meg ennyiért nehezen fogod eladni (tudom jó váz).

A sebesség mindent megold.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Ott a Citadella felé azért vannak kemény szakaszok..

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 hozzászólás

Szerintem még teszteld kicsit azt a 165-ös hajtókart, mielõtt elköltesz egy csomó pénzt mégegyre. Lehet, hogy elsõre jónak tûnt, de pl. mentél már vele hegyre? Én úgy látom, hogy a profi mezõnyben is egyre inkább a hosszbb hajtókar a trend, látni 177.5, 180 hajtókarokat is.

Jah még ki akarom bicózni magam mielõtt beáll az igazi tél, és meglátom mennyire jön be. :)
Hegynek annyira nem hegy, de a budai várat már megjártam vele párszor... És eddig úgy érzem hogy az ideálisabb mozgástartomány bõven kompenzálja az elvesztett erõkart. A nyerget is feljebb tudtam tenni fél centivel, ami szintén jól jött. Ha nem lesz kutyaütõ idõ a hétvégén, elmegyek egy körre a Pilisben, kíváncsi vagyok milyen lesz.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás