Jelentkezz be Regisztrálj

Országútikról mindent
Írta 2010. október 19. - 11:59

Írta 2010. október 19. - 11:54

Mi baj lenne mar a Biondoval. Ha valaki fizet egy munkaert, akkor azt vilagos, hogy a leheto legjobban fogjak megcsinalni, kulonben csunya visszhangja lenne. Ha nalluk vetted, ha nem, ha elvallaljak a munkat, tuti jol meg is csinaljak.
sztem sincs semmi gond velük. jól ismerem a mártit. régen még a fradiban 1üt tekertünk. néha még az edzésükre is elmegyek,persze jól megbírnak fingatni. ekkor rám szokott szólni a márti,hogy ne hülyéskedjek már. "a fradiban tekertél,nem lehet,hogy néhány amatõr lenyomjon." sajnos lenyomnak,mint a bélyeget. ez van. én sem leszek már fiatalabb,meg erõsebb.

Írta 2010. október 19. - 11:43

Kipróbáltam, ha nagyon akarom, tudom. De korántsem természetes pozícióban. Ha normálisan forgatom a lábamat, jó 2-3 cm van a láncvilla és a sarkam között
Írta 2010. október 19. - 11:30

Írta 2010. október 19. - 11:27

Írta 2010. október 19. - 11:26

Ilyen bajom nincs, valóban stabil, de én ezzel beleérek a vázba. Nem mondom, hogy ez a rendszer rossz, csak keresem a megoldást.
Neked beleér?
Tudod úgy forgatni a lábfeljedet a pedálban, hogy a tekerés leghátsó pozíciójában a sarkad belsõ oldalával belesúrolj a láncvillába?
Kipróbáltam, ha nagyon akarom, tudom. De korántsem természetes pozícióban. Ha normálisan forgatom a lábamat, jó 2-3 cm van a láncvilla és a sarkam között
Írta 2010. október 19. - 11:23

Neked beleér?
Tudod úgy forgatni a lábfeljedet a pedálban, hogy a tekerés leghátsó pozíciójában a sarkad belsõ oldalával belesúrolj a láncvillába?
Szerintem meg pont hogy sokkal biztosabban tartja a lábat az SPD-SL mint az SPD, és nincs az az idegesítõ holtjátéka. sárga stopli nálam is.
Írta 2010. október 19. - 10:58

Nincs...sõt, én az ajánlottnál hátrébb teszem a stoplit, most szinte a lehetõ leghátsó pozícióban van, vagyis a cipõ a lehetõ legelöl.
Igen, tudom, hogy a mozgásnak ez a lényege, de ez - a monti rendszerhez képest - kicsit soknak tûnik.
Szerintem meg pont hogy sokkal biztosabban tartja a lábat az SPD-SL mint az SPD, és nincs az az idegesítõ holtjátéka. sárga stopli nálam is.
Írta 2010. október 19. - 10:53

Igen, tudom, hogy a mozgásnak ez a lényege, de ez - a monti rendszerhez képest - kicsit soknak tûnik.
nincs nagyon elõre állítva a stopli a cipõn? Egyébként a játéknak pont az a lényege, hogy engedje a lábad beállni egy természetes(ebb) pozicíóba, ne küzdj ellene.
Írta 2010. október 19. - 10:25

Írta 2010. október 19. - 09:53

Most váltottam pedált és Shimano SPD-SL-t raktam fel egy monti rendszerû pedál helyett, a cipõt is váltottam. Azt vettem észre az elsõ tesztkörön, hogy a mozgó (sárga) shimano stoplival a sarkam simán bele tud érni a láncvillába. Otthon elnézegetve a két pedált kiderült, hogy a monti pedál dokkolója minimum 6-7mm-el kijebb van, vagyis a láb is kijebb kerül. Továbbá a monti stopli nem enged annyi holtjátékot oldalra mint ez a stopli, vagyis a sarok sem tud annyira befelé mozdulni.
Elkezdtem játszani a stopli helyzetével , koppra kitettem a szélére meg szögben is elforgattam de még nem találtam meg a nirvánát.
Azt semmi esetre nem akarom, hogy beleérjek a láncvillába.
Okozott ez már másnak is gondot?
Mi a tuti? Alátétek?
Kösz, KP
Írta 2010. október 19. - 08:48

Írta 2010. október 19. - 08:42

Írta 2010. október 19. - 08:38

heten, legkesobb hetfon megjon a grouppom, es utana megyek epittetni a bringam..Biondo-t neztem ki, latvan, hogy ok foleg Campaval foglalkoznak, lehet, hogy a gondolatmenetem tul van reagalva, es vegulis barki jo lenne, de mit szoltok a valasztashoz?
Írta 2010. október 18. - 21:51

Jó döntéshez idõ kell. Most úgyis jön az uborkaszezon, szerintem márciusig nyugodtan várhatsz a vásárlással addig még hizlalni is tudod a ráfordítható pénzkereted.
Rosszhoz meg még több...

Am én is mire megvettem a mostani kis szépségem, vagy 2-3-4 hónapig kerestem, kutattam, nézelõdtem és lényegében a számomra legjobbat megtaláltam.

Írta 2010. október 18. - 21:41

Kiskubai, megbízható az a Pinarello forrás? (gondolom az az apróban látható Prince-en akadt meg a szemed neked is). Tajvanról hozatja. Már a P. is kínai karbon? Nem lehet hamisítvány? Csak az a két méret van?
Azt nemtudom hogy megbízható-e, de azt igen hogy tajvanon készül, torayca vagy milyen karbonból.
Közben viszont kaptam egy nempublikus, de megbízható forrást ahonnan tudok szerezni hasonló kategóriájú vázat a méretemben

Írta 2010. október 18. - 21:29

Jó döntéshez idõ kell. Most úgyis jön az uborkaszezon, szerintem márciusig nyugodtan várhatsz a vásárlással addig még hizlalni is tudod a ráfordítható pénzkereted.
Február második felére jó lenne, ha összeállna a bringa, mert március közepén már verseny van és jó lenne addig összeszokni vele. De addig is még van 4 hónapom. Számolgatok hogy mi érné meg és mi nem, olvasom az országútis "szakirodalmat", a tél végére már szakértõ leszek.

ne pöcsölj, vedd meg a wiliert tõlem, 54-es, fent van az apróban :-)
Szép kék váz, csak kicsit furcsa. Meg ennyiért nehezen fogod eladni (tudom jó váz).
A sebesség mindent megold.
Írta 2010. október 18. - 21:06

Írta 2010. október 18. - 20:56

Szerintem még teszteld kicsit azt a 165-ös hajtókart, mielõtt elköltesz egy csomó pénzt mégegyre. Lehet, hogy elsõre jónak tûnt, de pl. mentél már vele hegyre? Én úgy látom, hogy a profi mezõnyben is egyre inkább a hosszbb hajtókar a trend, látni 177.5, 180 hajtókarokat is.
Jah még ki akarom bicózni magam mielõtt beáll az igazi tél, és meglátom mennyire jön be.

Hegynek annyira nem hegy, de a budai várat már megjártam vele párszor... És eddig úgy érzem hogy az ideálisabb mozgástartomány bõven kompenzálja az elvesztett erõkart. A nyerget is feljebb tudtam tenni fél centivel, ami szintén jól jött. Ha nem lesz kutyaütõ idõ a hétvégén, elmegyek egy körre a Pilisben, kíváncsi vagyok milyen lesz.
Írta 2010. október 18. - 20:54