Véleményem szerint az alábbiak vonatkoznak ide. Nem kellene ennyire túldramatizálni a dolgot.
1. Originál csomagolású, németbõl rendelt continál is volt szálszakadásos termék, amit csak akkor vettem észre, amikor tekertem vele. Boltba vissza, két mosoly és csere. Valahol a B-nél is így kell lennie.
2. Nehogy már egy festési hiba cseregaranciát jelentsen, azonban ha a funkcióját nem teljesen tölti be, akkor cserére azt is vissza lehet - feltételezem - vinni a boltba. Az, hogy esetleg ez Mo-on máshogy megy pár kereskedõnél, az nem ez a téma.
3. Aki komolyan gondolja a tekerést, és klubban versenyez az mondjuk kedvezménnyel jut(hat) felszereléshez. Nehogymár még azon is spóroljon. Az, hogy valaki õrült módon sprintel lefelé a lejtõn, az már felelõtlenség egy hétvégi bringás esetén. Ha meg mégis szeretne, akkor annak ára van. Pont ezért nem lóg senki alatt itt - remélem - Tesco bringa. Az nem erre való, de kocsmába remekül el lehet vele jutni. Mint ahogy a B-s gumival is.
Én még egy utolsót tennék a témához. Nekem 3 pár ilyen gumim van/volt, több mint 25 000 letekert km-el. És nem volt gond egyikkel sem, mind csak festési hibás volt. Ettõl függetlenül tudom, hogy vannak szerkezeti hibásak is, de a boltos -legalábbis nálunk- felhívja a figyelmet az ilyen gumi esetén, hogy ha üt, vagy egyéb szerkezeti hibája van, akkor vigyem vissza és szó nélkül csere, mert selejtes, használhatatlan gumi nem eladható, ez tiszta sor
Aki ezt hajlandó bevállalni, az sok pénzt takaríthat meg használati értékének csökkenése nélkül, aki viszont nem akar szarakodni vele egy kicsit sem, vagy komolyabban versenyzik, az megveszi a normál verziót, normál áron és kész. Szereintem ez elég korrekt, fõleg mert semmi sem kötelezõ.