Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Te elitista f@sz. :P

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

én fel sem próbálnám már azért sem...

Audira vennél Mercedes gyári felnit? én nem... hát én meg Spec cipõt sem
meg Meridát sem meg a többit sem ami nem kompatibilis a bicómon lévõ márkákkal...
ez olyan mint a szinek a bicódon.... vagy harmonizálnak vagy nem!

Szerintem aki teljesítményorientáltan nyomja, az pont leszarja hogy megy-e a vázához a cipõ színe, ha a cipõ egy carbontalpas versenycipõ nem pedig egy mûanyagos olcsó izé. Kék merida vázam van kék merida cipõvel...de hidd el boldogabb lennék egy specialized cipõvel :) De szivesen beleraknék egy színben iszonyatosan elütõ carbonkereket is :D

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Hali!
Egy kis véleményt szeretnék tõletek kérni.
Jelenleg egy Dura Ace 7400 szett van a paripán. Meg vagyok vele elégedve, mert tökéletesen teszi dolgát, de elgondolkoztam, hogy vajon megéri-e esetleg váltani 105 vagy Ultegra 9 sebességes rendszerre. Súlyban talán még nyernék is, de nem ez a lényeg.
Hajtásmerevség (van integrált közepes hajtómû 9s-be?), alkatrészellátottság, alkatrészminõség (váltáspontosság stb) szempontokat együttesen figyelembe véve van értelme váltani? Vagy hajtsam inkább így a vasat, alkatrészt meg valahogy szerzek majd hozzá, ha elkopik? Egyéb érvek is érdekelnek!
Természetes nem lenne olcsó mulatság csak úgy átvedleni, de akkor már kapna egy új kerékszettet is a paripa, amit jelenleg nincs értelme megcsinálni 8s-re.
Továbbá a 7400as fék (az 1forgáspontos verzió) kompatibilis a késõbbi fékváltókarokkal? (bovdenhúzásra gondolva)

A kerék ne legyen döntõ szempont, mert a 8-as és a 9-es kazetta ugyanolyan. Csak a sort kell cserélned. És igen, van 9-es integrált hajtómû.

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás

:)

Én is.

én fel sem próbálnám már azért sem...

Audira vennél Mercedes gyári felnit? én nem... hát én meg Spec cipõt sem
meg Meridát sem meg a többit sem ami nem kompatibilis a bicómon lévõ márkákkal...
ez olyan mint a szinek a bicódon.... vagy harmonizálnak vagy nem!

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Gery: rendszert váltani elég költséges dolog, ha jól rémlik, akkor a 9es rendszerek még Octalink rendszerûek, ami végül is a négyszögtengelyhez hasonló, csak a tengely "bordázottabb". Ha rendszert váltanék inkább egy 10es 6700as Ultegrában vagy esetleg 7800as Dura Aceban gondolkodnék. Az azért több mûszaki csemegét rejt, (rögtön ott a Hollowtech 2, vagy az újratervezett fékváltókar az Ultegra esetében) meg újabb is. A 9es rendszer szintén kikopóban van már, egyre ritkább az alkatrész hozzá. A 10es azért úgy néz ki még sokáig maradni fog. Ha most váltasz 9re lehet hogy olcsón kapnál szettet használtan, de pár év múlva megint váltanod kellene. Szerintem hagyd meg B kerékpárnak a mostanit, és a kerékszett árát meg a szettcserére szánt pénzt tedd bele egy új bringába. Bár nem tudom milyen vázad van most, vagy mennyit tekersz, de én ezt tenném.
11:38:11 IM 2012

gery03

gery03

vendég

• fórumtag
  • 24 hozzászólás
Hali!
Egy kis véleményt szeretnék tõletek kérni.
Jelenleg egy Dura Ace 7400 szett van a paripán. Meg vagyok vele elégedve, mert tökéletesen teszi dolgát, de elgondolkoztam, hogy vajon megéri-e esetleg váltani 105 vagy Ultegra 9 sebességes rendszerre. Súlyban talán még nyernék is, de nem ez a lényeg.
Hajtásmerevség (van integrált közepes hajtómû 9s-be?), alkatrészellátottság, alkatrészminõség (váltáspontosság stb) szempontokat együttesen figyelembe véve van értelme váltani? Vagy hajtsam inkább így a vasat, alkatrészt meg valahogy szerzek majd hozzá, ha elkopik? Egyéb érvek is érdekelnek!
Természetes nem lenne olcsó mulatság csak úgy átvedleni, de akkor már kapna egy új kerékszettet is a paripa, amit jelenleg nincs értelme megcsinálni 8s-re.
Továbbá a 7400as fék (az 1forgáspontos verzió) kompatibilis a késõbbi fékváltókarokkal? (bovdenhúzásra gondolva)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Nem tudom milyen a tied, de az, hogy Gore-Tex vagy sem, eleg nagy kulonbseg egy teli ciponel. G-T az isten. Persze mivel a Northwave is G-T ezert ez lenyegtelen a ketto kozotti dontes soran, az NW sokkal jobb vetel.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
a másik bringás portálon olvastam a BONT cipõkrõl, hogy azokat 70°C ra kell betenni a sütõbe, és pár perc után felhúzni, ekkor felveszi a lábad formáját..
nem rossz..

Flickr

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

Hoho, csekely 100 Euroval dragabb a Sidi teli cipelloje. Nem csodalom, hogy a Northwave nepszerubb. ;)
SIDI Hydro Gore-Tex 2011 | Buy Online | ChainReactionCycles.com

na dizájnra ugynaz az enyém is. csak nem gore-tex-es még.
kb gondokodás nélkül a nw-et venném.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Hoho, csekely 100 Euroval dragabb a Sidi teli cipelloje. Nem csodalom, hogy a Northwave nepszerubb. ;)
SIDI Hydro Gore-Tex 2011 | Buy Online | ChainReactionCycles.com

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
>kezdtek meggyõzni, hogy mégse SH legyen az utis cipõm..

Nekem Sidim van Ergo2 utan jott sorban akkoriban. (Energy 2) Nem mondom, nem rossz, de szerintem kell ennel legyen jobb.
Pl. az egyedileg a te labadra alakithato Shimano nem egy rossz kiindulo pont ( Product ), de az igazi az egyedi meretre gyarott cipo lehet.
Pozzato sem konfekcio Sidivel versenyez.

Ha szerencseje van az embernek, akkor a konfekcio cipok kozott megtalalja a tutit. De valodi tekeres kozbeni proba nelkul nem tudom, hogy lehetne.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

ugyanaz a kettõ csak a fahrenheit outi talppal készül. itthon természetesen nem forgalmazzák, h rohadna le alábuk...

Ezen ne múljon...

Chainreactioncycles

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás

Vagy Farenheit, az is téli nem?

ugyanaz a kettõ csak a fahrenheit outi talppal készül. itthon természetesen nem forgalmazzák, h rohadna le alábuk...

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
A mélypont.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
a pisiszünetes volt a legjobb!! :D
(bár lehet hogy valamivel összekeverem..)
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

már 4-5 éve is erõsen nyomatták a SIDI reklámokat a jurósporton a TDF alatt a reklámblokkokban!!

És a jól megszokott olasz színvonalon. Szerencsére a cipõk jobbak, mint a reklámok.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Én csak akkor vennék Spec cipõt ha a bicóm is olyan lenne....

:)

én meg akkor, ha az lenne a kényelmesebb a lábamnak....

Én is.

A sebesség mindent megold.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
már 4-5 éve is erõsen nyomatták a SIDI reklámokat a jurósporton a TDF alatt a reklámblokkokban!!
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

az tény hogy a magasan a legjobb
csak 4-5 évvel ezelõtt nem nagyon volt itthon beszerezhetõ

mondjuk 4-5 éve a sidik sem voltak olyan sztárok.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Én csak akkor vennék Spec cipõt ha a bicóm is olyan lenne....

én meg akkor, ha az lenne a kényelmesebb a lábamnak....