Jelentkezz be Regisztrálj

Országútikról mindent
Írta 2010. december 17. - 13:50

Írta 2010. december 17. - 13:33

vagy igen. már a 90es években is a top kategóriába tartozott a sidi. sõt. elötte is. sok profi használta. még a time volt régen a sláger. eredetileg a sidi is a time pedálokhoz tervezték. a look pedálokhoz külön adapter kellett hozzá.
sztárok. Nem volt annyira divatos a pórnép köreiben, mint mostanában.
Stellaz:
akkor azért én elgondolkodnék ezen az elvakult márkahûség dolgon.
Pont ezaz, hogy nem elvakult márkahûség, nem elvakultam specialized-et, hanem elvakultan azt, ami jobb.
Írta 2010. december 17. - 13:16

Nem tudom ti hogy vagytok ezzel a cipõ üggyel kinek mennyit bír de nekem eddig össze vissza egy db cipõm volt a legelsõ egy SHR 111es õsöreg Shimano volt még 96ban vettem (piros fekete színû a 3. legjobb modell volt akkoriban). Az aztán úgy össze volt rakva hogy majd 12évet kibírt. 3éve vettem meg a 2. cipõm egy Adidas Tri2-t de most is olyan mintha új lenne. Nem számítva egy apró sérülést a sarkán amikor az egyik versenyen berongyoltam a depóba végignyúztam a betonon.
Írta 2010. december 17. - 12:55

Minden esetben? Csak mert a mostani 8as utolsó lánckereke menetes és az rögzíti a sort. A 9 és 10esek pedig zárógyûrûsek (ami a dob belsejébe tekeredik). Nem?
kipage: Az én szintemen nem fogom leminõsíteni B bringává. Biztos hogy elsõ marad.Max marad még jóideig a szett.
Akkor más a helyzet. Egyébként ajánlom figyelmedbe az alábbi olvasmányt. Ha szeretsz barkácsolni, akkor még így is megoldható.
Shimano Cassettes & Freehubs
Írta 2010. december 17. - 12:55

Minden esetben? Csak mert a mostani 8as utolsó lánckereke menetes és az rögzíti a sort. A 9 és 10esek pedig zárógyûrûsek (ami a dob belsejébe tekeredik). Nem?
kipage: Az én szintemen nem fogom leminõsíteni B bringává. Biztos hogy elsõ marad.Max marad még jóideig a szett.
szabadonfutó csere,és megoldottad a dolgot. akkor jelenleg ug sort használsz gondolom. azért faxa,mert ha elkopna a fogaskerék,akkor csak meg kell fordítani õket,és máris új is a sor.
Írta 2010. december 17. - 12:51

Írta 2010. december 17. - 12:41

Minden esetben? Csak mert a mostani 8as utolsó lánckereke menetes és az rögzíti a sort. A 9 és 10esek pedig zárógyûrûsek (ami a dob belsejébe tekeredik). Nem?A kerék ne legyen döntõ szempont, mert a 8-as és a 9-es kazetta ugyanolyan. Csak a sort kell cserélned. És igen, van 9-es integrált hajtómû.
kipage: Az én szintemen nem fogom leminõsíteni B bringává. Biztos hogy elsõ marad.

Írta 2010. december 17. - 12:16

ezt már emltetted
csak egyszer fogd kézbe 1szerre a speci tahot meg a hervisest.....amúgy tényleg hasonlítanak
ja, volt már szó róla a cipõtopikban
amúgy azt a cipõt fuji néven is megkapni

Azért egy speci langsterrel megdobhatna valaki, akkor is ha kínában készült

Írta 2010. december 17. - 12:07

Ma már nagyon magas minõséget tudnak elõállítani a kínaiak, ha a megrendelõ elõírja. Persze az nyilván nem ötven fillér bekerülési költséggel lesz, mint a kínaiboltos pamutpóló.
BTW Kipage, nem csak a kínaiakra kell haragudni emiatt - az átlag kínai aki ebben a folyamatban részt vesz, napi fél tál rizsért hülyére robotolja magát, szóval messze van a nyerészkedéstõl. Inkább büntetõvámot kellene kivetni ezekre a cikkekre, az meg a mi európai politikusainkon, illetve rajtunk, választókon múlik.
Csak hát ki menne az utcára azért, hogy egy póló a teszkóban ne 99 forint legyen, hanem 1999? Maximum az önérzetes gazdagok és a textilipari dolgozók. Akinek gondja van a napi megélhetéssel, annak papolhatsz az európai ipar hanyatlásáról, az õ pozíciójából joggal fogja leszarni.

Írta 2010. december 17. - 12:07

Mondjuk én megnézném a speci sisakgyárát is, meg a speci sisakfejlesztõ részleget. Gondolom pont ott van, ahol a cipõ, ruházat, kiegészítõ, stb. gyár is. Na meg amikor megveheted ballance néven 5 ropiért gyakorlatilag a speci tahoe cipõt a hervisben, akkor azért én elgondolkodnék ezen az elvakult márkahûség dolgon. Ettõl még persze biztos jók általában a speci cuccok.
Én sisakot pl. jobban szeretek valódi siaskgyártótól venni, mint a laser, giro, cratoni, stb. És cipõt is inkább veszek valami cipõgyárostól.
ezt már emltetted
csak egyszer fogd kézbe 1szerre a speci tahot meg a hervisest.....amúgy tényleg hasonlítanak

és messze na vagyok speci fan de a ruházatuk meg a kiegészítõik egy része (gumitól a nyeregig) tényleg messze átlag fölötti
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2010. december 17. - 12:02

Egy Specialized sisaknak én is nagyon tudnék örülni. Azért ez nem az akategória, amikor veszel valamilyen alacsonyabb kategóriájú bringát és a stucni, kormány, nyeregcsõ stb. is ugyanaz a márka, ezek valóban általában valami gagyi átmatricázott szarok.
Mondjuk én megnézném a speci sisakgyárát is, meg a speci sisakfejlesztõ részleget. Gondolom pont ott van, ahol a cipõ, ruházat, kiegészítõ, stb. gyár is. Na meg amikor megveheted ballance néven 5 ropiért gyakorlatilag a speci tahoe cipõt a hervisben, akkor azért én elgondolkodnék ezen az elvakult márkahûség dolgon. Ettõl még persze biztos jók általában a speci cuccok.
Én sisakot pl. jobban szeretek valódi siaskgyártótól venni, mint a laser, giro, cratoni, stb. És cipõt is inkább veszek valami cipõgyárostól.
Írta 2010. december 17. - 11:55

nem azért mert marha nagy fan vagyok, (nincs is specim)hanem mert kényelemben meg tartósságban eddig az gyõzõtt meg
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2010. december 17. - 11:50

Írta 2010. december 17. - 11:48

Off:
igaz hogy a ruhák nagy része a Távol Keleten készül de azok közül igyekszem inkább indonéziai vagy vietnami pakisztáni gyárból kikerült ruhát venni. Utálom a kínaiakat mind a 2 milliárdot. Rátelepszenek a világra és megfojtják a kis országok könnyûiparát az olcsó sz..rjaikkal. Persze az egyszeri kínai párocska akik betelepültek ide és megszedték magukat az olcsó vacakokból vagy az okádék kínai büféjükbõl nem olyan ruhában járnak ám, hanem Audit vesznek meg plázáznak.. Szegeden volt régen cipõgyár és ruhagyár is. Mindkettõt ledózerolták az alapjáig. Itthon nõ a munkanélküliség az embereknek nincs pénzük ruhára csak az olcsó sz.rra... stbstbstbs vég nélkül ontanám a szót de inkább abbahagyom. Múltkor a kínai piacon ezek a ruhagengszterek egy nagy kupac pénz között 10ezres alapon zsugáztak. Felégetném az összeset.
ON
Írta 2010. december 17. - 11:37

Amúgy az miért jó, hogy olyan cuccokról beszéltek márkahûség néven, ami jó eséllyel ugyanabban a gyárban készül valahol kínában?
![]()
nem akarok senkit megbántani, de szerintem inkább vicces amikor valaki mindenbõl ugyanazt a márkát veszi, ilyenkor úgy néz ki az illetõ, mint egy önkéntes reklámszatyor
Írta 2010. december 17. - 11:27

nem akarok senkit megbántani, de szerintem inkább vicces amikor valaki mindenbõl ugyanazt a márkát veszi, ilyenkor úgy néz ki az illetõ, mint egy önkéntes reklámszatyor

Írta 2010. december 17. - 11:20

De olyan gyártó ruházati termékét aki gyárt bringát vagy szettet nem venném meg akármilyen jó, csak ha olyan márka lenne amit én is hajtok. Vagy ez már a gigasznobság ékes példája?

Pl a szerelõállványom egy Tacx a görgõm szintén és a szabadgörgõm is. Sõt a görgõ alá való rezgéscsillapító lapom is. Meg a bovdenvágóm is.
Na jó befejeztem.
Írta 2010. december 17. - 10:45

mondjuk 4-5 éve a sidik sem voltak olyan sztárok.
vagy igen. már a 90es években is a top kategóriába tartozott a sidi. sõt. elötte is. sok profi használta. még a time volt régen a sláger. eredetileg a sidi is a time pedálokhoz tervezték. a look pedálokhoz külön adapter kellett hozzá.
Írta 2010. december 16. - 23:44

Írta 2010. december 16. - 23:33