Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
A 11-21-et azért gondoltam mert síkon, pörgetve az én edzet(len)ségi állapotomban a 39/11-et gyakran használom, nem kell fölváltani nagytányérra. De a valóban elgondolkoztató a 12-21, HG50-ben ugyan ez sincs, de a BBB gyártja.

szerintem a 12-21 9-es sor a megoldás

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
A kompakt duplával annyival lenne jobb a helyzet a triplához képest, hogy az 50-es tányérral (majdem?) a teljes sort ki tudnám használni, és akkor az lenne a "fõ" tányérom.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
szerintem a 12-21 9-es sor a megoldás

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
andersen,
Nem igazan ertem, hogy egy 50x34 eseten hogy javulna a mostanihoz kepest a problemad.
Nekem 50x34 12-23 van, es a legnagyobb "problema" valoban a sok tanyervaltas a 30 koruli temponal.
A 11 nem tudom miert kell neked, elsore azt hagynam el, 50x12-vel sem voltam meg gondban versenyen, hatszelben sem.

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Az outimon 9-es Tiagra szett van háromtányéros hajtómûvel (50/39/30), 11-25-ös sorral, tavaly vettem a bringát, kezdõként. Ha tudom, hogy így beleszeretek az országútba, akkor mai fejjel már 10-es kompakt szetteset válasznék kicsit többet rááldozva. Komplett szett cserének nincs értelme, akkor már bringacserével olcsóbban kijönnék, akkorát meg most nem akarok ugarni/bukni. Alapvetõen két dologgal van gondom:
1. A 9-es 11-25 sorban túl nagyok az ugrások, 13 fölött kettõt lépked néha pont a kettõ között esne jól (nincs 14, 16, 18 fokszám)
2. A triplánál a középsõ tányérral lehet végigváltani a teljes sort, de a 39-11 gyakran már kevés (különösen lejtõn, hátszélben és bolyban), viszont ha fölváltok 50-re kapok és egy kis szembeszelet, enyhe dombot vagy csak fáradok az 50/11-19 lesz erõs (50/21-25 már nagyon keresztben lenne és kifekteti a váltót, nem használom), tehát nagyon gyakran kell az 50-39 között váltogatnom.
Elsõ körben arra gondoltam lecserélem a sort 11-21-re (bár Shimanot nem találtam ilyet 9-esben, normális áron, csak BBB-t), ezzek az 1. probléma orvosolva, és végre értelme lesz a 30-as tányérnak amit eddig csak ritkán, komoly emelkedõkön kellett használni.
Ez a 11-25:
11-12-13-15-17-19-21-23-25
És a 11-21:
11-12-13-14-15-16-17-19-21
Szerintetek jó ötlet? A BBB BCS09 sorral van tapasztalat? Árban kb. HG50 szint, ha minõségben is akkor nincs gondom. A láncban van kb 2000km, nincs megnyúlva. Muszáj azt is cserélni egyidejûleg?
Az 50-39 váltogatással egyenlõre nem tudok mit kezdeni, remélem tovább erõsödök és fogyok :), és egyre többet marad a lánc az 50-esen...

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás

Fontos a megfelelõ szélességû felniszalag is. A korábban említett bevágásmentes acél ráfjaim ennél még kezdetlegesebben néztek ki, itt van is egy enyhe bevágás, mûködnie kell: legalább 8 bar (atm) nyomásra fújd, de az elsõ feltételnél 1 bar körül jól végig kell nyomkodni, hogy egyenletesen feküdjön mindenütt. No meg hintõpor a belsõre (meg a külsõbe), hogy az elején kedvére helyezkedhessen.

Köszi, így akkor nagyjából meg is nyugodtam.
A gumira max. 5,5 bar van írva.:) Azt nem szívesen fújnám túl.

Izomtéridõninja-geológus!

Troy

Troy

törzsvendég

• fórumtag
  • 252 hozzászólás

Pro 3 Race el se hinnéd miket kibírt alattam ;)
csak ajánlani tudom

Pro3 Race + latex Michelin belsõ = boldogsàg itt is
Nulla defekt

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.390 hozzászólás

én is köszönöm, hasznos! van még mit tanulnom....

azért ne vedd szentírásnak a linkben szereplõ dolgokkal kapcsolatban.

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

[...] Vettem rá óccó külsõt, jó lenne ha nem fordulna le róla. [...]

Fontos a megfelelõ szélességû felniszalag is. A korábban említett bevágásmentes acél ráfjaim ennél még kezdetlegesebben néztek ki, itt van is egy enyhe bevágás, mûködnie kell: legalább 8 bar (atm) nyomásra fújd, de az elsõ feltételnél 1 bar körül jól végig kell nyomkodni, hogy egyenletesen feküdjön mindenütt. No meg hintõpor a belsõre (meg a külsõbe), hogy az elején kedvére helyezkedhessen.

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás

Van nekem egy elég régi országútim, amivel nemrég kaptam defektet. Belsõt cseréltem, és az elsõ próbakörnél lefordult a gumi. Észrevettem, hogy a felni belsõ oldalán nincs "perem, vágat"(a belseje elég simának tûnik) , amiben a gumi pereme megkapaszkodhatna. Ugyanakkor a gumi pereme sem tûnik túl egészségesnek.
Kérdés: ezeket így együttesen érdemes kukába vágni, vagy csak a gumival van valami gond?

Elõre is köszi a segítséget, választ.

Itt a kép, csöppet megkésve:
Enyhén gány minõség, de a szakavatott szemeknek hátha megfelel.:)

Feltöltött kép

Vettem rá óccó külsõt, jó lenne ha nem fordulna le róla.

Amúgy tök jó móka vékony nagy kerékkel hasítani. Csak a nagy testem miatt olyan légörvényt keltek, a szuzukik alig bírnak az úton maradni.

Izomtéridõninja-geológus!

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
Pro 3 Race el se hinnéd miket kibírt alattam ;)
csak ajánlani tudom
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
>meg a Pro Race 3-at, de az utóbbiról nem nagyon vannak jó véleménnyel.
Szerintem konkurrensek fizetett bloggerek lehetnek akik rosszat irnak a Pro3-rol... 2009 tavasza ota hasznalom nem volt meg defektem, vagasok se nagyon vannak rajta. Michelin latex belsot neki... Tokeletes.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

hali! köszi a tippeket. a vázméret tuti jó, elég alaposan lett kiválasztva. a stucnit már cseréltük rajta, mert rövid volt, az eladó-szerelõ srác szerint most jó. talán a kormány tényleg kicsit lentebb van a kelleténél. a pozíciónál inkább úgy érzem, hogy túlságosan elõre kell nyúlnom a kormányért, tehát inkább elõrébb kellene a nyerget, vagy nem kellett volna a stucnicsere, vagy legalábbis csak egy picivel hosszabra. a nyereg vízszintben van, azt megnéztem. ed a kormánynak azért valamivel lentebb kell lennie a nyergnél, hogy ne csak a hátsómon legy a súly, nem? én elég nehéz vagyok bringás léptékkel mérve a magam 88kilójával. majd próbálok változtatni a beállításokon, meg erõsítek kicsit vállra meg hátra.

az én vállfájáspmat a túl alacsony kormány okozta, emeltem rajta 1,5 centit és elmúlt

derekem meg akkor fájt, mikor túl hosszú volt a stucni, ennek rövidebbre cserélése ezt is megoldotta

csimpy

csimpy

vendég

• fórumtag
  • 184 hozzászólás

itt van olyan menü, hogy kerékpár beállítás, elég hasznos
Erstetour

én is köszönöm, hasznos! van még mit tanulnom....

ssolitude

ssolitude

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Országutira kéne külsõt vennem, mit ajánlotok? Most Pro Race 2 van, szívem szerint azt vennék, de már nem lehet kapni(legalábbis nem találtam). Continentalt nézegettem, meg a Pro Race 3-at, de az utóbbiról nem nagyon vannak jó véleménnyel.

Borisb

Borisb

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás
Köszönöm a segítséget, és a gyors válaszokat :)

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
A Kendat nem ajánlom outira, nekem gyárilag volt Kenda a bicón, bár nem K-152. Deformált volt (mitha 8-as lett volna a kerékbe), csúszkált, mert az anyaga rideg stb. Gyenge. A montim gyári Kendájával (Komodo) viszont nincs gondom, tisztes középkategória. Outira soha többet.

sziasztok, segítséget szeretnék kérni, Kenda K-152 (csepel royal) külsõ, vagy vittoria zafiro külsõvel van tapasztalatotok? Városi rohangálás, néha kis országútizás a cél, az egyetlen indok erre a kettõre, hogy elérhetõ belõlük fehér szín.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Zaffiro-m van (fekete, nem tudom számít-e), még sokat nem futott, de én is pozitív beszámolók alapján választottam ezt.

Borisb

Borisb

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás
sziasztok, segítséget szeretnék kérni, Kenda K-152 (csepel royal) külsõ, vagy vittoria zafiro külsõvel van tapasztalatotok? Városi rohangálás, néha kis országútizás a cél, az egyetlen indok erre a kettõre, hogy elérhetõ belõlük fehér szín.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

itt van olyan menü, hogy kerékpár beállítás, elég hasznos
Erstetour

köszi, olvasom!