Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34368 hozzászólás a témában

EPPTibi

EPPTibi

vendég

• fórumtag
  • 38 hozzászólás

Mennyit érhet egy ilyen dobozos NOS Mektronik szett? hátsóváltó fékváltókarok, kmóra minden vezeték stbstb kompletten, dobozostól. Még a doboz is tök új. :)

Nem nagyon kapkodnak érte:
MAVIC MEKTRONIC SET NOS | eBay

EPPTibi

EPPTibi

vendég

• fórumtag
  • 38 hozzászólás

>A Mavicnak már '93 körül volt elektromos szettje.
Csak ket nagy hibaja volt.
1. Wireless
2. Csak hatso valto
+1: ultragaz valtokar.

Mekronic.
Feltöltött kép

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Mennyit érhet egy ilyen dobozos NOS Mektronik szett? hátsóváltó fékváltókarok, kmóra minden vezeték stbstb kompletten, dobozostól. Még a doboz is tök új. :)
11:38:11 IM 2012

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
>A Mavicnak már '93 körül volt elektromos szettje.
Csak ket nagy hibaja volt.
1. Wireless
2. Csak hatso valto
+1: ultragaz valtokar.

EPPTibi

EPPTibi

vendég

• fórumtag
  • 38 hozzászólás

szerk:
Ja elõtte volt egy 901-esem, de annál meg ráfújtak a középcsapágy felfekvõfelületre, aminek a párhuzamosságára <0.1mm-t ad meg a Campagnolo az Ultra-Torque rendszerhez. Nos itt ez nem volt meg. Természetesen a szakik elszabták a marást, alámentek a minimum méretnek, így az a váz ment a levesbe.
Számomra a Merida nem okozott felhõtlen örömet.
Cannondale vagy Specialized lesz a következõ vázam az tuti.

szerk2:
Gondolkodtam, hogy írok a gyártónak, hogy lássák mit adtak ki a kezük közül.

A festék szerintem nem olyan nagy probléma. Persze az integrált hajtómûvek korát éljük, illene figyelni rá.
Az említett szakemberekre viszont ezentúl nem bíznék komolyabb feladatot. Elég sokat lemarhattak a középcsapágyházból, holott a festéken kívül alig kellett volna pár tizedmilliméter fémet leszedni.

Amúgy, ha most kéne hirtelen 100k-t vázra költenem, akkor biztos megvenném azt a gyönyörû Gios-t az apróból :D

MagicOZ

MagicOZ

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás
Köszönöm a véleményed eddie1978!
Nekem nincsenek ilyen gondjaim szerencsére, elégedett vagyok vele, amim most van az egy 2007es 903-as, közel 50ezer km-rrel, egy óriási bukással, több kicsivel. Szerintem kihoztam belõle amit kilehet, gyanítom hiába javíttatnám meg újra, eltörne máshol...anyagfáradás.
Ez az új 904es vagy 905-ös (ha jól tudom csak színben különböznek) jónak tûnik, ezen már "tapered" a fejcsõ, vastagabb a nyeregvázcsõ is, könnyebb, erõsebb a villa, csak az a fránya papucs ugyan olyan vékony....
Még egy fontos dolog, 5 év garancia, és itthon, Magyarországon elvileg könnyedén érvényesíthetem ha valami van.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Természetesen a szakik elszabták a marást, alámentek a minimum méretnek, így az a váz ment a levesbe.

Alátét nem segített volna?

A sebesség mindent megold.

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

Sziasztok!
Új vázat készülök vásárolni, a régi Meridám a papucsnál megadta magát... javítás után egy hónappal ismét... nem kisértem tovább a sorsom.
Errõl kinek mi a véleménye?
Merida Race Lite 904 2011 országúti vázszett ? váz ? Bikemag

Nekem a tavalyi 904-es váz van. Használtan vettem kb 3 hónaposan. Nos ennyire csálé vázat még életemben nem láttam. Persze ott nem vettem észre, csak miután összeraktam és volt mihez viszonyítani.
pl:
-hátsó fékhíd durván félre van hegesztve, állítható fékpofával ki lehetett hozni+reszeltem a felfekvõ felületbõl
-mindkét hátsó papucs is befelé áll, ebbõl kifolyólag a váltótartó konzolt is görbítenem kellett két tengely mentén
-felsõcsõ is el van csúszva 1mm-t legalább a nyeregcsõnél
-homlokcsõ és alsócsõ találkozásánál van egy lyuk a hegesztésen, festék sem takarta el

Szóval nagyon péntek éjszakás mûszak csinálhatta. Pedig ez egy 80000Ft-os váz volt tavaly, ami idén már 100000Ft. Egy újonnan 15000Ft-os váznál még talán, de ennél?
Ennek ellenére használható, egyenesen fut, de a 100000 éves Cannondale vázam mellé nem tenném. Ég és föld.

Rohadt alaposan nézd meg!

szerk:
Ja elõtte volt egy 901-esem, de annál meg ráfújtak a középcsapágy felfekvõfelületre, aminek a párhuzamosságára <0.1mm-t ad meg a Campagnolo az Ultra-Torque rendszerhez. Nos itt ez nem volt meg. Természetesen a szakik elszabták a marást, alámentek a minimum méretnek, így az a váz ment a levesbe.
Számomra a Merida nem okozott felhõtlen örömet.
Cannondale vagy Specialized lesz a következõ vázam az tuti.

szerk2:
Gondolkodtam, hogy írok a gyártónak, hogy lássák mit adtak ki a kezük közül.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

Jövõre meg már lesz Sora is elektromos? Aztán szép lassan eltûnik a bovden?

a sora-ról jut eszembe, csináltatok - pl kényszerbõl, vagy sürgõsségbõl - downgrade-t? mert a jót könnyû megszokni, nekem anno 5-ös sachs huret - 8as sora - 9es ultegra volt a lépés, de nagyon húznám a számat, ha nagyon aljaszettekkel kellene ismét szórakoznom :
- 52/15-ben is az átdobóba hajló lánctányér, kompromisszumok nélkül beállíthatatlanság
- egyszeri HHH lecsorgástól berágó tektro fékbowden
- 1000 km után szétcsoffadó monoblokk

suhanc

suhanc

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 hozzászólás

A Mavicnak már '93 körül volt elektromos szettje. Ha azóta nem terjedt el annyira, nem hiszem, hogy kiszorítaná a bovdeneseket.

MagicOZ

MagicOZ

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás
Sziasztok!
Új vázat készülök vásárolni, a régi Meridám a papucsnál megadta magát... javítás után egy hónappal ismét... nem kisértem tovább a sorsom.
Errõl kinek mi a véleménye?
Merida Race Lite 904 2011 országúti vázszett ? váz ? Bikemag

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Az UDi2 bizony elgondolkodtato... Ha vennek most uj vazat, elokeszitettet vennek.
Szerintem mukodesben nem lehet rosszabb, csak nehezebb, meg mas a felirat rajta.
Az automatikus front trimet lehetne talan kivenni, de hat az csak szandekos rongalas lenne, sporolni nem lehet vele.

suhanc

suhanc

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 hozzászólás

itt van egy eleg reszletes leiras [korabeli katalogus beszkennelve pdf-ben igen jo minosegben]

Shimano Airlines derailleur (AR01)

de amugy ez DH cucc volt, nem orszaguti.

A DH-ra emlékszem, '99-ben adták ki, viszont használtak késõbb idõfutambringákon is ilyen megoldást a Touron az egyik évben. Még régebben láttam róluk képeket, de nem igazán emlékszem, csak arra, hogy egy digit kijelzõs fékváltókarral és egy dh-s palacknál kisebb patronnal szerelték. Kutakodok még, hátha meglesz.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
itt van egy eleg reszletes leiras [korabeli katalogus beszkennelve pdf-ben igen jo minosegben]

Shimano Airlines derailleur (AR01)

de amugy ez DH cucc volt, nem orszaguti.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

suhanc

suhanc

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 hozzászólás

Nem tudom, miert, de ezt meg mindig nem lattam sehol magyar site-on, pedig mar nem is friss.

Régebben volt a Shimanonak sûrített levegõvel is próbálkozása, arról nincs képe valakinek? Egy patronból ment a levegõ, és félig elektronikus volt a cucc. Ha jól emlékszem talán 2000-2002 körül volt.

Szerk: Talán Airlines volt a neve, a mûkõdési elvét nagyjából sejtem, de sehol sem találtam bõvebb leírást.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Itt lehet egyáltalán beszélni váltásbeli különbségekrõl mint a bovdenes elõdök esetén? Vagy csak szimplán kicsit nehezebb mint a Di2 esetleg több a mûanyag, kevesebb a karbon?
11:38:11 IM 2012

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
es allitolag olcsobb mint a bovdenes D-A szett. elgondolkodtato...
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Nem tudom, miert, de ezt meg mindig nem lattam sehol magyar site-on, pedig mar nem is friss.
Feltöltött kép

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
:D Azt meg ellenõrzik, nem? Szóval olyat nem lehet használni, vagy mi...
Egyébként most tudtam meg, hogy könyöklõt nem is lehet az én kategóriámban használni...