Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34373 hozzászólás a témában

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Megcsinaltam a Maratonat, 7:28-as idom abszolutban a 2491. helyre volt eleg. A gyoztes 4:33-at ment, elkepeszto... Ahogy a hegyek is. (Bovebben majd pc-rol.))

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
én azért kipróbálnám,csak tõlem elég messze van

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

ha netalán Bp.-en jársz, az Alpinbike-ban ingyen csinálnak "BodyScan" mérést: Bodyscanning system - Alpinbike.hu
(ha bringával mész, egybõl be is állítják a biciklit.)
tök jó fejek, eddig 1x voltam (pont emiatt a mérés miatt mentem - kiderült, hogy egész jól beállítottam a bringám érzésbõl is, alig kellett rajta változtatni :) ), nem vettem semmit, csak nézelõdtem meg beszélgettem, csak ajánlani tudom.

Elég kezdetleges ez a módszer.

A sebesség mindent megold.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
Feltöltött kép

Csak egyet, srácok...egy 52eset... :D

(bár a kék-fekete jobban tetszett)

ivancso.isti

ivancso.isti

vendég

• fórumtag
  • 268 hozzászólás
ha netalán Bp.-en jársz, az Alpinbike-ban ingyen csinálnak "BodyScan" mérést: Bodyscanning system - Alpinbike.hu
(ha bringával mész, egybõl be is állítják a biciklit.)
tök jó fejek, eddig 1x voltam (pont emiatt a mérés miatt mentem - kiderült, hogy egész jól beállítottam a bringám érzésbõl is, alig kellett rajta változtatni :) ), nem vettem semmit, csak nézelõdtem meg beszélgettem, csak ajánlani tudom.

Whist

Whist

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 hozzászólás
A méretezést du elvégzem,kíváncsi vagyok mit mond,de ki mit tud a sursee névrõl?

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás

A mostani vázam nyeregvázcsöve és felsõcsöve 55 cm,talán mintha kicsit hosszúnak érezném...ez a váz egy oria csövekbõl készült,rejtett bowdenezésû Mali váz.SS-ként használom de ez most lehet lényegtelen,ami fontosabb az az,hogy én 175 centi vagyok,és jobban szeretem ha kicsit kisebb a váz,nem szeretek rajta különösebben nyúlni.Számtalan nyeregbeállítást próbáltam,meg más nyergeket is,de akárhogyan is állítottam be a nyergeket,leginkább úgy éreztem,mintha a nyereg közepén ülnék,ami hosszabb távon elég nyomós volt.Arra gondoltam,hogy elcserélem a vázat egy kisebbre,és most befutott egy ajánlat.Ez a váz Sursee névre hallgat,50es a nyeregvázcsöve,53as a felsõcsöve.A kérdés pedig az,hogy megéri e nekem cserélnem,jó e ez a méret számomra?Kerestem ezt a Sursee-t,de nem találtam róla semmit,ti tudtok róla valamit,ismeritek??
Itt vannak róla képek:https://picasaweb.go...414847805493234

volt egy scott 909afd vázra épített outim.sokáig állítgattam,de vhogy sosem volt az igazi.a váz 55-ös volt(110-s stucnival és "0"-s nyeregcsõvel..én178 vagyok. most egy m-s wilierrel megyek ennek a gyári mérete 53,5. ezt most tökéletesnek érzem.110-s stucni és "0"-s nyeregcsõ...
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Szerintem elsõ körben csinálj egy méretezést (Fit Calculator - Competitive Cyclist
Én is hosszúnak éreztem az outit mtb után aztán ebbõl a méretezésbõl az jött ki, hogy hosszban pont jó, és valóban, azóta összeszoktunk.

A 175 centihez az 55 cm vázhossz (rövid stucnival) elvileg jó. Az hogy a nyergen nem találod a helyed alapvetõen két oka lehet: vagy a váznak túl lapos a üléscsõszöge, vagy a testarányaid nem átlagosak, rövid comb, hosszú felsõtest. Ez ki fog derülni a fit calculatorból.
Nekem egyébként pont ilyen a testalkatom. Ebben az esetben valóban jó választás lehet egy rövidebb üléscsõ, hosszabb felsõcsövû váz, de az 50/53 (ücs. ct/ fcs. cc)-at látatlanba kicsinek mondanám a magasságodhoz. Nekem a 170 centimhez 54/54-es váz van egyenes felsõcsõvel 90-es stucnival és jó, bár tény hogy optikailag jobban mutatna alattam egy 50-es slopingos váz hasonló hosszban, jobban kihúzott nyeregcsõvel.
Azzal is számolj hogy átlagos geometria esetén a kisebb váznak a fejcsöve is rövidebb, emiatt mélyebbre kell hajolnod vagy hézagolni.

A mostani vázam nyeregvázcsöve és felsõcsöve 55 cm,talán mintha kicsit hosszúnak érezném...

Whist

Whist

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 hozzászólás
A mostani vázam nyeregvázcsöve és felsõcsöve 55 cm,talán mintha kicsit hosszúnak érezném...ez a váz egy oria csövekbõl készült,rejtett bowdenezésû Mali váz.SS-ként használom de ez most lehet lényegtelen,ami fontosabb az az,hogy én 175 centi vagyok,és jobban szeretem ha kicsit kisebb a váz,nem szeretek rajta különösebben nyúlni.Számtalan nyeregbeállítást próbáltam,meg más nyergeket is,de akárhogyan is állítottam be a nyergeket,leginkább úgy éreztem,mintha a nyereg közepén ülnék,ami hosszabb távon elég nyomós volt.Arra gondoltam,hogy elcserélem a vázat egy kisebbre,és most befutott egy ajánlat.Ez a váz Sursee névre hallgat,50es a nyeregvázcsöve,53as a felsõcsöve.A kérdés pedig az,hogy megéri e nekem cserélnem,jó e ez a méret számomra?Kerestem ezt a Sursee-t,de nem találtam róla semmit,ti tudtok róla valamit,ismeritek??
Itt vannak róla képek:https://picasaweb.go...414847805493234

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás

Gyanítom itt valami aerodinamika szerinti a fõ besorolási tényezõ. Csupa 90mmes felni a topban.

de kereshetsz alacsonyabb felniket is, mondjuk megnézheted melyik a jobb 50mm környéki

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Gyanítom itt valami aerodinamika szerinti a fõ besorolási tényezõ. Csupa 90mmes felni a topban.
11:38:11 IM 2012

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
bicycle wheel review and ratings

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
Zipp 404? Évjárattól függõen 1280-1250g körül, gyors merev aerodinamikus szép....mi kell még? Ja, nem olcsó.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Én ha most magasperemes kerékszettet vennék, szinte 100% hogy egy peremes Xentis Squad 4.2õt választanék. Kiváló minõségû a felnijük, a fékezõfelületen extra kidolgozás így hagyományos fékbetéttel is használható (lehet cserélgetni pl egy alufelnis edzõkerékkel fékpofacserebere nélkül) DT agyak vannak belefûzve ami garancia a minõségre.

A B választásom az Easton EC90sl lenne a 38mmes peremes változat. Ez csak azért mert igen mutatós és kerámiás Easton agyakba van fûzve egyenes fejû küllõkkel. :)

Ebben az árkategóriában nem lehet rosszat választani Zipp Easton HED Xentis mind nagyon jó kerekeket gyártanak, azt vedd amelyik a legjobban tetszik/passzol a bringához.

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
És jók ezek a Hed Stingerek? Én csak jót olvastam róluk. De hátva valaki mást is.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Gandros:

hed stinger - Google-Suche

De szerintem joibban jársz ha USAból rendeled, ott sokkal olcsóbb. még vámolva is.

EPPTibi

EPPTibi

vendég

• fórumtag
  • 38 hozzászólás

ennek kimondottan örülök.valamelyik patentszem kompatibilis vele?kerekeket hagyom egyelõre,igaz nehezek,és lassacskán a felni is csere érett lesz,de keret csak egy agycserére lesz

Ez a patentszem biztos, hogy mûködik vele:
Rob4bike

De valószínûleg még sok más típus lehet ami jó hozzá.

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás

Nekem is 10-es Veloce van és nem kötelezõ hozzá Campy láncbontó. A legtöbb olcsóbb változat is megteszi, én egy Fat Spannert használok.

ennek kimondottan örülök.valamelyik patentszem kompatibilis vele?kerekeket hagyom egyelõre,igaz nehezek,és lassacskán a felni is csere érett lesz,de keret csak egy agycserére lesz

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Nem vagy egy kicsit telhetetlen? Mennyien örülnének az Orbeádnak. :)

a 404-et belecsattintanám az orbeába, ez a bicó meg menne arra az évi 3-4 idõfutamra, meg esetleg akkor megjáratnám 1-2 triatlon versenyen :P

gandros: cervelo.hu forgalmazza itthon a HED kerekeket, alkuképes. szokott lenni. néha.

EPPTibi

EPPTibi

vendég

• fórumtag
  • 38 hozzászólás
Nekem is 10-es Veloce van és nem kötelezõ hozzá Campy láncbontó. A legtöbb olcsóbb változat is megteszi, én egy Fat Spannert használok.