Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34368 hozzászólás a témában

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás
Nézzétek meg az utolsó 3km profilját, úgy már érthetõ lesz.
(volt olyan pillanat is amikor a sor elején a felvezetõ ember csak begubózott és gurult)
OK, az utolsó 1 km már kilaposodik

de szerintem ezek síkon szélcsendben is el tudják érni a 70-et.

tour-de-france 2011 stage 10 profile

Én egyik nap pont annyival gurultam lejtõn, amennyivel Greipel sprintelt. Hihetetlen.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Egy adatot nézünk? 73 km/h.

Igen.

A sebesség mindent megold.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Szerintem annyira nem az. Ha ennyivel nem is, de egy picivel lassabban mi is szoktunk menni versenyen és annyira nem tûnik hatalmas tempónak (szélárnyékban :) ). Sõt edzésen már sprinteltem ennyivel hátszélben. Persze ennyivel soha nem fogok tudni menni síkon szélcsendben.

Egy adatot nézünk? 73 km/h.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Én egyik nap pont annyival gurultam lejtõn, amennyivel Greipel sprintelt. Hihetetlen.

Szerintem annyira nem az. Ha ennyivel nem is, de egy picivel lassabban mi is szoktunk menni versenyen és annyira nem tûnik hatalmas tempónak (szélárnyékban :) ). Sõt edzésen már sprinteltem ennyivel hátszélben. Persze ennyivel soha nem fogok tudni menni síkon szélcsendben.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Ezek az adatok mindig megdöbbentõek, egyedül a pulzusértékeket tudnám hozni :)

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Az elég csúnya látvány lenne. :)

egymással szemben egy-egy pumpával megvívnak bringaháton :)

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 hozzászólás
Ezek az adatok mindig megdöbbentõek, egyedül a pulzusértékeket tudnám hozni :)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

egyetértünk! Cavendishék kicst lemorzsolódtak a végére, így nagyon jól jött ki a face to face sprint. én már a holnapit várom, az komoly kis szakasz lesz.

Tour de France 2011 - Stage by stage

lesznek végre hegyek is :)

Az elég csúnya látvány lenne. :)

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Annyire orultem Greipelnek... Eloszor meccselt fair korulmenyek kozott a Chavendish-sel, es le is nyomta szepen.

egyetértünk! Cavendishék kicst lemorzsolódtak a végére, így nagyon jól jött ki a face to face sprint. én már a holnapit várom, az komoly kis szakasz lesz.

Tour de France 2011 - Stage by stage

lesznek végre hegyek is :)

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

megméricskéltem magam (tudom, jobb lenne valaki más mérne, biztos pontosabbra sikerülne) és beirogattam a fit-calculatorba..... ( Fit Calculator - Competitive Cyclist )

nagyon elmérhettem valamit, mert a nyeregmagasságra 10 cm-el (!) kevesebbet adott, mint ahogy most van a nyergem. azért ha 10 centivel van feljebb, azt érezném, sõt, el se érném a pedált. pedig elérem.

de összességében is jóval kisebb vázat kéne használnom a fit-calculator szerint. :confused:

nem jó egyedül mérni. és a lábhossz is úgy korrekt hogy "megerõszakolod magad" , egy igazi csontig hatoló élménnyel :-)))))

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Annyire orultem Greipelnek... Eloszor meccselt fair korulmenyek kozott a Chavendish-sel, es le is nyomta szepen.

csimpy

csimpy

vendég

• fórumtag
  • 184 hozzászólás
megméricskéltem magam (tudom, jobb lenne valaki más mérne, biztos pontosabbra sikerülne) és beirogattam a fit-calculatorba..... ( Fit Calculator - Competitive Cyclist )

nagyon elmérhettem valamit, mert a nyeregmagasságra 10 cm-el (!) kevesebbet adott, mint ahogy most van a nyergem. azért ha 10 centivel van feljebb, azt érezném, sõt, el se érném a pedált. pedig elérem.

de összességében is jóval kisebb vázat kéne használnom a fit-calculator szerint. :confused:

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Greipel utolsó 5 km-e a 7. szakaszon. Feltöltött kép

Feltöltött kép

Utolsó 400 m

Feltöltött kép

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Én eddig csak az Aegonnál láttam rádiót. Az Orasoknak is biztos, hogy van, de arra még nem figyeltem fel. Többrõl nem tudok. Szerintem itthon, ezeken a versenyeken nem ezen múlik.

Õk sem mindig használják.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Én eddig csak az Aegonnál láttam rádiót. Az Orasoknak is biztos, hogy van, de arra még nem figyeltem fel. Többrõl nem tudok. Szerintem itthon, ezeken a versenyeken nem ezen múlik.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Egyetértek. Nagyon rosszul van szabályozva, idén még azt sem tudják, hogy ki nem szerezhet pontot, az erste tourt pl olyan versenyzõ nyerte, aki el sem indulhatott volna a kiírás alapján. Ráadásul keverik a kiírásokban az mkszsz-t az mksz-szel. Ami még mókás ebben a rendszerben, hogy jelenleg én állok a 3. helyen férfi 5-ben a sok ezredik helyemmel (persze vissza fogok csúszni, mert idén már nem fér be több amatõr outi verseny a versenynaptáramba, pedig csak elég lenne még kettõn elindulnom a helyezés megtartásához).
Csináljunk egy ellenellen szövetséget? :)

Lehet, hogy az lenne a megoldás. Egyébként a színvonalról sokat elmond a velo-n irogató "hememe" (nem titok, Hegymegi István), aki ha jól tudom, elnökségi tag. Emlékszem, amikor téma volt Bodrogi "franciasítása", ilyeneket írt (persze akkor még név nélkül), hogy "Na mi van Laci, kell a francia nyugdíj" stb.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Nekem ez a magyar amatõr rendszer ezért nem tetszik, hogy a kvázi-profik, csapatrádióval, kísérõkocsival esélytelenné teszik. Bukásnál kíméletlenül megnyomják, hogy véletlenül se lehessen felérni. Ha nem tévedek pl. az USA-ban van legalább öt amatõr kategória és mindenki külön versenyzik. Ha elérsz egy bizonyos pontszámot, akkor feljebb léphetsz.

Egyetértek. Nagyon rosszul van szabályozva, idén még azt sem tudják, hogy ki nem szerezhet pontot, az erste tourt pl olyan versenyzõ nyerte, aki el sem indulhatott volna a kiírás alapján. Ráadásul keverik a kiírásokban az mkszsz-t az mksz-szel. Ami még mókás ebben a rendszerben, hogy jelenleg én állok a 3. helyen férfi 5-ben a sok ezredik helyemmel (persze vissza fogok csúszni, mert idén már nem fér be több amatõr outi verseny a versenynaptáramba, pedig csak elég lenne még kettõn elindulnom a helyezés megtartásához).
Csináljunk egy ellenellen szövetséget? :)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
>van legalább öt amatõr kategória és mindenki külön versenyzik.
Azert annyian ott se nagyon vannak egy helyi amator versenyen, hogy teljes mezonyt kiadjanak egy kategoriaban.
De alapvetoen persze, van kategorizalas, es ez hianyzik itthon erosen.

Nem tudom miert, de idehaza az osszes versenyszervezo elment az amator iranyba, igy persze, hogy aki versenyezni akar nincs mas lehetosege itthon.

Eddig nem okozott nekem gondot, mert mindig hamar megusztam, es valoban, onnantol, hogy egyes-kettes sorban megyunk mar joval biztonsagosabb.
Ezert szeretem a Matra kort, ott garantalt a meguszas, es a kis-bolyozas. (az en szintemen)

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás

Sziasztok!

Kereket keresek a bicajomhoz. Egy Altrix Courier, koskormánnyal. Keret eléggé behatárolt, gyári kerékbõl a WH-R500-at találtam, ami elég óccsó, és elvileg beszerezhetõ (Biondo).
Tehát arra vagyok kíváncsi, milyen kerék az 500-as? Kinek van tapasztalata vele egyenesség, küllõ, agy tartósság szempontjából.

Aggyal nem volt baj. Küllõcsere volt, valszeg a terepezés miatt.
Eléggé nem szabványosan használom az országútimat, ismersz, szóval HHH, mini sziklás DH Szépvölgyi út végéig, Határ nyereg környéke, Kevély :-)
Ötödik éve van meg, az mtb miatt csak tizenpárezernél járok vele, nekem bejött.
(Fõleg azért jó, mert az olcsósága miatt nem kell vigyáznom rá, mint a hímes tojásra, ezért arra bringázhatok amerre épp akarok. Szabvány küllõi vannak, ez is jó)

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás
Szia Gabe!
Ha ez ajánlat,akkor írok üzenetet.

Testbike, Roadbikreview, meg hasonló oldalakat már átnyálaztam.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!