Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34362 replies to this topic

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
Btw, ha már 9-es sor, égen földön kerestem 12-27-es HG50-9 sort, Mao-n nem leltem, CRC-n out of stock, végül egy német webshopban találtam 20 Eur-ért, van még bõven készlet, bár most hogy jön a 10-es Tiagra érdemes lehet bespájzolni (eltûnhet(?))

9 sebességes fogaskeréksor a Tour-on

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
>a Sram Apex kifejezetten kezdõknek lett kifejlesztve a nagy áttételtartománnyal
11-12-13-15-16-17-22-25-28-32
Ez jo lehet egy gran fondora, de idehaza 22 utan 17??? Pont a 19 amit egy kezdo meg tud forgatni.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts
Amúgy az én ~167-emnek is eléggé éppen, hogy jó kategória az 51-es váz. Lehet, hogy kisebb jobb lenne, bár ez se kényelmetlen már, mert hozzászoktam a testtartáshoz meg hasonlók, de lehet fogok stucnit cserélni egy picit rövidebbre.

Vegyél ilyet: BMC Street Racer SR02 2011 Road Bike | Evans Cycles :D
Ott virágozz, ahova elültettek!

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Rebell, ha jól emlékszem 170 cm vagy, ehhez a magassághoz a Be One 53-as váza szerintem nagy, magamból kiindulva (169 cm 51-es Orbea és még éppen jó, majdnem nagy). A Canyon-on jobb a szett, bár nekem a Be One jobban tetszik :)

Anno 150-ért akartam országútit venni (az elsõt), aztán rábeszéltek legalább 105-ös szettre, aztán karbon vázra, mondván hosszú távra veszem, jobb az nekem...így lett az Orbea 105-ös szettel, de nem bántam meg, 3 év alatt mindössze egy kerékszett cserén esett át.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts
Volt már nekem is Rose montim.

Canyon Roadlite 6.0 és az alul emlitett Rose Pro-SL 2000 kaptak "überragend"-et a 1000Eus osztályban.
A Rose könnyebb + vázban vezetett bowdenek.... 12 hét várakozási idö?! hm...

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Van itt a fórumon Rose tulajdonos.

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts
Nemtudom Mo-n ismert e a Rose vagy a Red Bull (nem, nem ital)
Az aktuális tesztek szerint az 1000Eus ligában a nyertes (sajnos nem kapható egy jó darabig)

ROSE Pro-SL 2000 2-fach günstig kaufen im Online Bike Shop www.roseversand.de

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Litespeed karbont nem vennék. Kicsit olyan mint a fából vaskarika. Jobban jártak volna, ha megmaradtak volna a kaptafánál, a titánnál és a titán vázaikat normális designnal látnák el. Pl vésett homlokcsõ, normális matricák stbstb. Persze ez magánvélemény, lehet másnak tetszik.
11:38:11 IM 2012

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
2011 Litespeed M1/SRAM Rival Complete Bike - Competitive Cyclist

1500 dollár, kb 1070 euro

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts
kösz a gyors választ mindenkinek.
Most vitték el a merevet és annak a helyére jönne az országuti (azért a rászánt összeg)
Canyonéknál nem lehet nagyon tévedni, de gondoltam a BeOne sem rossz, mivel majdnem 2000Eu ról van leárazva 1080Eura.

Használt $ ügyben természetesen verhetetlel, csak kell találni egy jó 52-est.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
9 sebességes fogaskeréksor a Tour-on

Feltöltött kép

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
Kipage-nek lett igaza, nem jött hozzá dió.
De maga a villa csodás, és 335 grammnak mértem, hihetelen így kézbe véve, hogy ez elbírja egy ember súlyát.

Használ valaki Controltech karbonvillát? Ismeritek?
Jó áron van most a CRC-n, berendeltem, remélem nem lövök mellé vele...
Controltech Lightning Full Carbon Road Forks | Buy Online | ChainReactionCycles.com

Illetve egy kérdés, ugye dió jár minden esetben a villához? Merthogy a aluvillához használt "csillag" ugye a karbonhoz nem használható...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

Kezdönek a 2 bringa közül melyiket ajánlanátok?

BeOne Mistral Road Bike 2010 | Buy Online | ChainReactionCycles.com
https://www.canyon.c...ike.html?b=2106

ismeröseim szerint ide compakt meghajtás javasoltak.
Canyonra 2-3 hetet kell várni.

private bike sale-ben a BeOne csak 899 a CRC-n.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts
Ezekbõl Canyon. De basszus, de jó neked, hogy kezdõként ilyet tudsz venni. :D

Amúgy, mint mindenki másnak neked is ajánlom a bikemag aprót. Baromi jókat lehet kifogni.
trek madone 5.5 « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása
focus culebro sram, mavic, concept alkatrészek « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása
De Rosa alu/karbon, Campagnolo Carbon Chorus/Record, tökéletes állapotban! « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása
Cube Peloton 2010 58cm « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása

Amúgy a méretet nem tudom...
Ott virágozz, ahova elültettek!

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts

A BeOne tripla - ez szvsz nem olyan nagy baj (hegyes vidéken lakom, van tripla és dupla hajtású biciklim is), de a kompakt divatosabb; kb ugyanolyan hegyre megy föl mindkettõ (bármire, 12% alatt, afölött ki kell állni (nekem legalábbis...)), a BeOne (52 vagy 53 fogat föltételezve) valamivel jobban lejtõzik. Az Ultegra nagyon jó váltórendszer, versenyzõk használják. A BeOne kép alapján úgy tûnik, mintha azon még nem a markolatvédõ alatt vezetnék a váltóhuzalt, emellett NEW Ultegrát hangsúlyoznak, ez tisztázandó. A Canyoné tényleg újnak (rejtett kábelvezetés - jobb) látszik. A BeOne hátsó váltója bizonyára tripla, a Canyoné dupla, utóbbi kissé gyorsabb.
A Mavic Aksium jó kerék, tartós, erõs (emellett olcsó is, de ha elkopik, 2-3 év múlva lehet följebb is menni).
Magamnak a Canyont venném, jóval könnyebb, egységesebb, pl. a fékek is Ultegrák, jobb a gumija is - de drágább is. A Canyont dicsérik, a BeOne-t nem ismerem.

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 posts
Én ha kezdõ lennék, nem vennék 1200 euróért alu gépet. Sõt még így sem :)
Szóval szerintem ezt https://www.canyon.c...ike.html?b=2103 a Canyonok minden outi teszten jól szerepelnek, a Sram Apex kifejezetten kezdõknek lett kifejlesztve a nagy áttételtartománnyal. Ha a Sram valamiért nem szimpatikus, akkor vennék egy 105össel szereltet, esteleg Stevenst vagy Cube-ot, azok is elég jók.

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

az alu niplik és a revo küllõk miatt is leugrik pár gr az aksiumhoz képest. szerintem is könnyeb az open pro felni. én inkább az aksium agyra szavaznék. 50gr nem számít az agynál, viszont a tiagránál szerintem jobb az aksium. küllõszám stimmelne mindkét esetben? de ezt az alapján is eldöntheted, hogy kónuszos, vagy iparis agyat akarsz-e. új kónusszal és golyókkal egy tiagra is tud nagyon szépen futni. persze ha van minõségi kónusz bele...

A tiagra agyakban eddig 4-5e km van, még új korukban átkentem õket metabond kék zsírral. A montimban is kónuszos xt agyak vannak, nekem semmi gondom a kónusz beállításával és zsírcsere után remekül forognak. Ez a mostani 2010es alap merida cx kerékszett, Alex Race24 felnikkel, réz anyákkal és sima 2mm-es küllõkkel. Az Aksium 250, a másik verzió 300g fogyást eredményezne.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts

2011-es Mavic Aksium, vagy a mostani Tiagra agyszettre fûzzek át egy pár Open Pro felnit, alu anyákkal és revo küllõkkel? Az aksium 1795g, a másik verzió kb. 50g-mal könnyebbre jönne ki. Árban ugyan ott lennék a végén a maradék eladása után. Elvileg az Open Pro könnyebb mint az Aksium felnije, jól gondolom?

az alu niplik és a revo küllõk miatt is leugrik pár gr az aksiumhoz képest. szerintem is könnyeb az open pro felni. én inkább az aksium agyra szavaznék. 50gr nem számít az agynál, viszont a tiagránál szerintem jobb az aksium. küllõszám stimmelne mindkét esetben? de ezt az alapján is eldöntheted, hogy kónuszos, vagy iparis agyat akarsz-e. új kónusszal és golyókkal egy tiagra is tud nagyon szépen futni. persze ha van minõségi kónusz bele...

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Csak egy kis erdekesseg a hetvegerol.
Az 7.8km idofutamon a legjobb ido 10:26 volt Lengyel Gabortol, ez ~45 km/h.
Ugyanezen a szakaszon vegigment a Budapest GP mezonye is, 9:30 koruli idovel. Ez ~49 km/h

Nekem egyebkent 12:07, 38.6 km/h. Odafele volt hatszel, mint a fordito utan kiderult, jo nagy marha voltam, hogy nem tapasztaltam ki elore.