Jelentkezz be Regisztrálj
Országútikról mindent
Írta 2011. augusztus 23. - 12:05
Inkább 1-2 hónap alatt. Újat veszel, akkor is max. fél év.
Race, no Rest!
Írta 2011. augusztus 23. - 09:00
Írta 2011. augusztus 23. - 08:40
+ olcsóbb is, mert 1-2 éves távon behozza a görgõ árát. + nyáron is esõs idõben vagy kora reggel, mikor még sötét van tudod használni.
Spinningelni egyébként én is néha eljárok, de csak azért, hogy a télen ne forduljon be az ember és társasággal edzen.
Írta 2011. augusztus 23. - 06:41
Mindenesetre nekem inkább ez egy kikapcsolódás mint egy komoly edzés.
Írta 2011. augusztus 23. - 04:29
Írta 2011. augusztus 22. - 22:01
Én kb fél éve kezdtem spinningezni. Télen tudom ajánlani mindenkinek.
A vezetett óra maximum keresztedzésnek, változatosságnak- meg bámulhatod a csajok segghét.
Viszont a spinning géppel, kerékpáros edzésterv szerint végzett edzés tényleg hatékony tud lenni.
Race, no Rest!
Írta 2011. augusztus 22. - 22:00
mert rövid és intenzív és télen(alapozásnál) csak ritkán vagy soha nem kell.akkor hosszú és nyugis menetekre van szükség.ráadásul ha olyan helyre mész akkor egy csomó "bugyuta" gyakorlatot is csinálhatsz.
hasznosabb ha elmész futni vagy úszni HA nincs vagy unalmas a görgõ
értem. kb én is erre gondoltam. amúgy is hosszú lassú futásokat tervezek télre plusz az úszás, aztán jövõ tavasszal újra elõszedem a bringát és nekivágok a triatlonnak.
Írta 2011. augusztus 22. - 20:28
mert rövid és intenzív és télen(alapozásnál) csak ritkán vagy soha nem kell.akkor hosszú és nyugis menetekre van szükség.ráadásul ha olyan helyre mész akkor egy csomó "bugyuta" gyakorlatot is csinálhatsz.miért haszontalan? komolyan érdekel, mert télre én is tervezek spinninget.
hasznosabb ha elmész futni vagy úszni HA nincs vagy unalmas a görgõ
Írta 2011. augusztus 22. - 20:00
De igen. Mondjuk pont annyira amennyire hagyod magad. Nekünk haszontalan (kerékpározás szempontjából) dolog.
miért haszontalan? komolyan érdekel, mert télre én is tervezek spinninget.
Írta 2011. augusztus 22. - 18:17
En nem ertek a spinninghez, de ott nem az van, hogy nagyon megfingatnak 1 ora alatt?
De igen. Mondjuk pont annyira amennyire hagyod magad. Nekünk haszontalan (kerékpározás szempontjából) dolog.
A sebesség mindent megold.
Írta 2011. augusztus 22. - 17:38
Írta 2011. augusztus 22. - 15:22
Írta 2011. augusztus 22. - 08:08
Bloke: Igen, természetesen sokmindent olvasgattam, viszont kevesekkel volt alkalmam eszmét cserélni róla-
Van köztetetek SZKSC-s?
Írta 2011. augusztus 22. - 07:34
Teljesen magamtól kezdtem országútival tekerni 1,5éve -itt a közelemben meg nem igazán hallottam értelmes tanácsokat ,meg egyedül járok tekerni, nem sok a tapasztaltabb outis a városban-vagy csak bujkálnak:)
(szóval eddig lehet nem is jól edzettem)
Átlag és távolság adatokat jegyeztem, ezek az adatok alapján tudtam mérni magam.
Természetesen nem maxon megyek, de nem tudom, hogy pl. egy 40 km-en 35ös átlag mire elég.
Egyébként nekem is ez a szimpatikus 2-3 70km körüli meg egy nagyobb túra hétvégén.
melyik város környékén tekersz?
Írta 2011. augusztus 22. - 01:21
Nem a mennyiség (persze az is), a minõség a lényeg, meg persze az, hogy mire készülsz.
Írta 2011. augusztus 22. - 01:02
Teljesen magamtól kezdtem országútival tekerni 1,5éve -itt a közelemben meg nem igazán hallottam értelmes tanácsokat ,meg egyedül járok tekerni, nem sok a tapasztaltabb outis a városban-vagy csak bujkálnak:)
Átlag és távolság adatokat jegyeztem, ezek az adatok alapján tudtam mérni magam.
Természetesen nem maxon megyek, de nem tudom, hogy pl. egy 40 km-en 35ös átlag mire elég.
Egyébként nekem is ez a szimpatikus 2-3 70km körüli meg egy nagyobb túra hétvégén.
Ezt nem tudom megérteni. Itt az internet, bármilyen információt megtalálhatsz rajta, csak egy kicsit keresni kell.
Írta 2011. augusztus 22. - 00:42
En meg most se tudok ilyet edzesen. Igaz nem Szegeden lakom, es hat az edzes java "szuszogasmentes".
En nem tudok csak 3 hetkoznap menni, akkor is csak 2 orat, ez egy fix 60k-s kor, 600m szinttel, ha kicsit van tobb idom, vagy speci. resztavok vannak, akkor valtozik. Most hogy mar korabban sotetedik, sajnos a 2 ora is egyre nehezebben lesz meg. Plusz hetvegek, ofcoz. Iden nem volt 400km-nel hosszabb hetem, ahogy most visszaneztem.
De ezzel a mennyiseggel is egesz sokat tudtam javulni, szoval inkabb a minoseg a lenyeg.
Ha tenyleg fejlodni szeretnel szerintem keress edzot. En mostani eszemmel banom, hogy 20 eve erre nem volt lehetosegem.
Írta 2011. augusztus 21. - 22:54
Írta 2011. augusztus 21. - 22:23
mert ha tudunk még 3 hónapot tekerni kellemes idõben akkor jó, de ha nem, és bejön a rossz idõ, akkor otthon ülsz edzetten, nézed a TV-t, és azon mérgelõdsz hogy miért most van rossz idõ és miért nincsenek versenyek most, amikor már "edzett" vagy...
viszont tavasszal érdemes beújítani, és összemérni az edzett eredményeket a most tavaszi eredményekkel..szvsz
szerintem az õsz arra való, hogy ha jó idõ van akkor nyomok heti 2-3 70Km-es edzést(kb 2 óra)
és ha úgy van, akkor hétvégén egy hosszabb(120-170Km) túra.
persze ez az én véleményem, nem vagyok az edzõd..
Flickr
Írta 2011. augusztus 21. - 22:14
10-15órát hetente. A mennyiség és a minõség együtt számítanak (minõség alatt nem azt értem, hogy maxon tekerünk, hanem azt, hogy értelmesen legyen felépítve az edzésterv).Persze fejlõdni szeretnék -szóval igennek veszem- de javíts ki, ez nem csak a megtett kilométer számától függ.
De valószinûsítem nem árt feljebbtornászni...
Ti mennyit mentek heti edzésként?
A sebesség mindent megold.

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére