Jelentkezz be Regisztrálj
Országútikról mindent
Írta 2011. augusztus 20. - 14:52
tényleg brutál.
mondjuk IM után ezen a héten kezdtem el megint erõsebben edzeni.utána még felugrottam a hhhra meg a jani-t megtámadtam párszor.
39/25 áttétel,164es pulzus és 32 pedálfordulat volt a kérdéses szakaszon.
Írta 2011. augusztus 20. - 06:55
ma megnézem...Kb. két éve (is) tárgyaltuk a budai meredek utcákat, sok érdekes javaslat volt, sokan megjárták ezeket.
Ma megmérkõztem a Nyereg utcával, a Remete köz és Haránt köz közti szakaszon, vesztettem. A Remete közrõl az éles kanyarban nem tudtam elég gyorsan fordulni s ott nagyon meredek, le kellett szállnom. Följebb toltam 20 m-t, mentem kb. 150 m-t, majd a Haránt köznél pihegés (persze csak az óbudai tájban akartam gyönyörködni, onnan tényleg nagyszerû a kilátás), onnan már könnyebb a nyeregig (kb. Erdõháti út), majd éppolyan meredeken le a Szépvölgyi útig.
39/26-tal mentem.
Van-e bárki, aki a fenti kritikus szakaszon végigment biciklivel? Mikor, milyen áttétellel, milyen biciklivel?
Kiindulás: Ismeretlen út Cél: Nyereg út - Google Térkép
Írta 2011. augusztus 20. - 00:02
- shi-t váltást (nekem) könnyebb volt beállítani, a campa igényesebb, érzékenyebb a bowdenek vezetésére, a fvkarok helyzetére (a C ajánlásait - pl: nem campa bowdenvezetõ a középrész alatt = komoly minõségromlás - persze nem kell komolyan venni)
- C fvkarok kevésbé nyújtanak biztos érzést a gyors downhill esetén, valószínûleg a kisebb méret miatt
- C fvkarok (nekem) hosszú távon kényelmesebbek
- C hajtómû (UT) rocks!
- C kalapácsok visszatérõ rémálmokat okoznak a rossz helyen rossz idõben kolbászolóknak
- C átdobó "toleránsabb"
- C váltás gyorsabb, a több fokozat váltása minden pénzt megér
- Shi kompatibilis sorok , váltók durván könnyebbek
Írta 2011. augusztus 19. - 23:39
Kb. két éve (is) tárgyaltuk a budai meredek utcákat, sok érdekes javaslat volt, sokan megjárták ezeket.
Ma megmérkõztem a Nyereg utcával, a Remete köz és Haránt köz közti szakaszon, vesztettem. A Remete közrõl az éles kanyarban nem tudtam elég gyorsan fordulni s ott nagyon meredek, le kellett szállnom. Följebb toltam 20 m-t, mentem kb. 150 m-t, majd a Haránt köznél pihegés (persze csak az óbudai tájban akartam gyönyörködni, onnan tényleg nagyszerû a kilátás), onnan már könnyebb a nyeregig (kb. Erdõháti út), majd éppolyan meredeken le a Szépvölgyi útig.
39/26-tal mentem.
Van-e bárki, aki a fenti kritikus szakaszon végigment biciklivel? Mikor, milyen áttétellel, milyen biciklivel?
nincs kitáblázva, hány %-os emelkedõ?
nekem eddig egy 15%-os volt a legmeredekebb, majdnem kevés volt hozzá a 42/27 (vagy én
itt a környéken tudtommal nincs is nagyon meredekebb emelkedõ, mondjuk nekem nem is hiányzik....
Írta 2011. augusztus 19. - 15:35
Ma megmérkõztem a Nyereg utcával, a Remete köz és Haránt köz közti szakaszon, vesztettem. A Remete közrõl az éles kanyarban nem tudtam elég gyorsan fordulni s ott nagyon meredek, le kellett szállnom. Följebb toltam 20 m-t, mentem kb. 150 m-t, majd a Haránt köznél pihegés (persze csak az óbudai tájban akartam gyönyörködni
39/26-tal mentem.
Írta 2011. augusztus 19. - 14:55
Nyílván nem a bajnokra gondolok, hanem a saját futottak még kategóriámra. Hiába lennék Samuel Sanchez lefelé a Gerecsében, fölfelé úgyis mindenki visszaelõzne.
Igen.
A sebesség mindent megold.
Írta 2011. augusztus 19. - 13:49
Mivel en Keot vettem 7k-ert pöpecet, valoban nem.
Szvsz 2k max... stoplival egyutt.
Írta 2011. augusztus 19. - 13:36
Look Delta (valószínûleg). Nem hiszem, hogy 5-7000 Ft-nál többet érne. Amúgy jó, megbízható, 3-4 ilyesmim van (különbözõ évjáratúak).Valaki esetleg nem tudja megmondani milyen márkájú, típusú ez a patentpedál? Annyi van ráírva made in france. Egy reális árat is mondhatnátok rá mennyit ér. Országútihoz kaptam, de nincs rá szükségem.http://kep.psharing.com/574174.jpg
Írta 2011. augusztus 19. - 13:31
Ami a 75 km/ó körüli sebességet illeti, nekem is akörül van a szokásos csúcs, 80 fölé sosem engedem - de ugyanazokon a hegyi utakon a profik 100-110-zel mennek (versenyen...). A szokásos átlagom lefele 60-65, csak óvatosan (elõtte alaposan fékezve) merek fordulni a hajtûkanyarokban. Számomra a lejtõzés a sízéshez (lesikláshoz) hasonlít (utóbbi valamivel élvezetesebb), hasonló összpontosítás kell lejönni 1000 méter szintet egyhuzamban. Szezon elején így meg is állok egyszer-kétszer közben. Nekem is kezd a nyakam hosszú lejtõzésnél merevedni, próbálom lazítgatni közben, fõleg a karom lazítása és önszuggesztió révén.
Egy lengéscsillapítással ellátott hegyibicikli nyilván „jobban fekszi az utat”, ez magyarázza, Rebell-78 miért elõzi meg sajátmagát (lefele...) - no meg azon spíler, emezen kezdõ (de a 75 bõven elég, mint tudjuk, az energia a sebesség négyzetével arányos). Emellett a lenti fogás a légellenállást viszont csökkenti (így a sebességet növeli).
A keréknek meg a féknek mindenesetre elsõrangúnak kell lennie lejtõzéshez, egy használtan vett bicikli próbaútján leégett egy pár fékpofa, szerencsére óvatosan mentem.
Írta 2011. augusztus 19. - 13:10
Írta 2011. augusztus 19. - 12:55
Lehet rossz helyre van szerelve, nézess rá egy másik szerelõnél, ne annál akinél vetted.
egy hét országutizás után...
nekem bejön a lefelézés. Egy aoutót elöztem lefele és egy motorost is megelözhettem volna.
Kanyarokban eddig olyan volt, hogy még 5km/ht rátehettem volna, a gumi oldalfalán volna még 2-3mm hely a balonos részéböl.
a max 76,5km/h volt, itt montival 10km/h val gyorsaban mentem (igaz, akkor egy országutis csoportot elöztem meg)
Lehet a motorozás/montizás is jót tesz ilyenkor. ami zavar az a kormány alul fogása. 50km/h nél nem érzem ugy, hogy most alul keljen fogni, de kanyarokban kell a fékkar.
Írta 2011. augusztus 19. - 12:33
legalább is nekem ez szokott mûködni..
Flickr
Írta 2011. augusztus 19. - 12:26
Az említett versenyzõ az egyik bajnoki címét a lejtõzési tudásának köszönhetõen szerezte (lefelé nyerte meg a versenyt).
Nyílván nem a bajnokra gondolok, hanem a saját futottak még kategóriámra. Hiába lennék Samuel Sanchez lefelé a Gerecsében, fölfelé úgyis mindenki visszaelõzne.
Írta 2011. augusztus 19. - 12:25
nekem bejön a lefelézés. Egy aoutót elöztem lefele és egy motorost is megelözhettem volna.
Kanyarokban eddig olyan volt, hogy még 5km/ht rátehettem volna, a gumi oldalfalán volna még 2-3mm hely a balonos részéböl.
a max 76,5km/h volt, itt montival 10km/h val gyorsaban mentem (igaz, akkor egy országutis csoportot elöztem meg)
Lehet a motorozás/montizás is jót tesz ilyenkor. ami zavar az a kormány alul fogása. 50km/h nél nem érzem ugy, hogy most alul keljen fogni, de kanyarokban kell a fékkar.
Írta 2011. augusztus 19. - 12:05
Írta 2011. augusztus 19. - 11:12
Írta 2011. augusztus 19. - 10:44
Az említett versenyzõ az egyik bajnoki címét a lejtõzési tudásának köszönhetõen szerezte (lefelé nyerte meg a versenyt).De ugye valamikor meg kell tanulni, ha versenyen szeretnéd tudni. Mondjuk nem hiszem, hogy egy magyar amatõr versenyen az fog dönteni, hogy valaki jól tud lefelé menni.
A sebesség mindent megold.
Írta 2011. augusztus 19. - 10:16
uhh, a lejtõzésnél nekem állandó félelem hogy amibe belemegyek az a fák árnyéka vagy tankcsapda. p-sztlászlóról szentendrére is max 70-ig merem engedni, rátekerésrõl meg szó sem lehet
Az szép.....nálam 45 már tele a gatya

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére