Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34373 hozzászólás a témában

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás
megvolt.
tényleg brutál.
mondjuk IM után ezen a héten kezdtem el megint erõsebben edzeni.utána még felugrottam a hhhra meg a jani-t megtámadtam párszor.
39/25 áttétel,164es pulzus és 32 pedálfordulat volt a kérdéses szakaszon.
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás

Kb. két éve (is) tárgyaltuk a budai meredek utcákat, sok érdekes javaslat volt, sokan megjárták ezeket.
Ma megmérkõztem a Nyereg utcával, a Remete köz és Haránt köz közti szakaszon, vesztettem. A Remete közrõl az éles kanyarban nem tudtam elég gyorsan fordulni s ott nagyon meredek, le kellett szállnom. Följebb toltam 20 m-t, mentem kb. 150 m-t, majd a Haránt köznél pihegés (persze csak az óbudai tájban akartam gyönyörködni :), onnan tényleg nagyszerû a kilátás), onnan már könnyebb a nyeregig (kb. Erdõháti út), majd éppolyan meredeken le a Szépvölgyi útig.
39/26-tal mentem.
Van-e bárki, aki a fenti kritikus szakaszon végigment biciklivel? Mikor, milyen áttétellel, milyen biciklivel?
Kiindulás: Ismeretlen út Cél: Nyereg út - Google Térkép

ma megnézem...
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
egy gyors 9-es shi vs 10 campy összehasonlítást szeretnék tenni:
- shi-t váltást (nekem) könnyebb volt beállítani, a campa igényesebb, érzékenyebb a bowdenek vezetésére, a fvkarok helyzetére (a C ajánlásait - pl: nem campa bowdenvezetõ a középrész alatt = komoly minõségromlás - persze nem kell komolyan venni)
- C fvkarok kevésbé nyújtanak biztos érzést a gyors downhill esetén, valószínûleg a kisebb méret miatt
- C fvkarok (nekem) hosszú távon kényelmesebbek
- C hajtómû (UT) rocks!
- C kalapácsok visszatérõ rémálmokat okoznak a rossz helyen rossz idõben kolbászolóknak
- C átdobó "toleránsabb"
- C váltás gyorsabb, a több fokozat váltása minden pénzt megér
- Shi kompatibilis sorok , váltók durván könnyebbek

csimpy

csimpy

vendég

• fórumtag
  • 184 hozzászólás

Kb. két éve (is) tárgyaltuk a budai meredek utcákat, sok érdekes javaslat volt, sokan megjárták ezeket.
Ma megmérkõztem a Nyereg utcával, a Remete köz és Haránt köz közti szakaszon, vesztettem. A Remete közrõl az éles kanyarban nem tudtam elég gyorsan fordulni s ott nagyon meredek, le kellett szállnom. Följebb toltam 20 m-t, mentem kb. 150 m-t, majd a Haránt köznél pihegés (persze csak az óbudai tájban akartam gyönyörködni :), onnan tényleg nagyszerû a kilátás), onnan már könnyebb a nyeregig (kb. Erdõháti út), majd éppolyan meredeken le a Szépvölgyi útig.
39/26-tal mentem.
Van-e bárki, aki a fenti kritikus szakaszon végigment biciklivel? Mikor, milyen áttétellel, milyen biciklivel?

nincs kitáblázva, hány %-os emelkedõ?

nekem eddig egy 15%-os volt a legmeredekebb, majdnem kevés volt hozzá a 42/27 (vagy én :D)
itt a környéken tudtommal nincs is nagyon meredekebb emelkedõ, mondjuk nekem nem is hiányzik....

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás
39/26-tal mentem.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Alul fogott kormánnyal sokkal stabilabb a bringa irányítása és a fogás is sokkal biztonságosabb. Az országúti egyértelmûen gyorsabb az aszfalt lejtõkön, mint egy monti, csak a rossz minõségû vagy poros úton fordul a helyzet. Ezt úgy mondom, hogy elsõsorban montis vagyok.

Nyílván nem a bajnokra gondolok, hanem a saját futottak még kategóriámra. Hiába lennék Samuel Sanchez lefelé a Gerecsében, fölfelé úgyis mindenki visszaelõzne.

Igen. :) Bár most volt egy ilyen eset a senior ob-n senior1 kategóriában, lejtõn elgurult egy esélytelennek tartott, aztán síkon nem tudták megfogni.

A sebesség mindent megold.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
>Nem hiszem, hogy 5-7000 Ft-nál többet érne.
Mivel en Keot vettem 7k-ert pöpecet, valoban nem. :)
Szvsz 2k max... stoplival egyutt.

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

Valaki esetleg nem tudja megmondani milyen márkájú, típusú ez a patentpedál? Annyi van ráírva made in france. Egy reális árat is mondhatnátok rá mennyit ér. Országútihoz kaptam, de nincs rá szükségem.http://kep.psharing.com/574174.jpg

Look Delta (valószínûleg). Nem hiszem, hogy 5-7000 Ft-nál többet érne. Amúgy jó, megbízható, 3-4 ilyesmim van (különbözõ évjáratúak).

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás
Alul fogva sokkal stabilabb, pl. hirtelen útegyenetlenség sem löki ki a kezedbõl a kormányt. 50 km/ó fölött indokolt. Legalábbis nekem; idén estem egy nagyot fölsõfogásból (merev kéz nem fogott eléggé, merev agy nem figyelt). A súlypont is lejjebb van, azaz jobban be lehet feküdni a kanyarban.
Ami a 75 km/ó körüli sebességet illeti, nekem is akörül van a szokásos csúcs, 80 fölé sosem engedem - de ugyanazokon a hegyi utakon a profik 100-110-zel mennek (versenyen...). A szokásos átlagom lefele 60-65, csak óvatosan (elõtte alaposan fékezve) merek fordulni a hajtûkanyarokban. Számomra a lejtõzés a sízéshez (lesikláshoz) hasonlít (utóbbi valamivel élvezetesebb), hasonló összpontosítás kell lejönni 1000 méter szintet egyhuzamban. Szezon elején így meg is állok egyszer-kétszer közben. Nekem is kezd a nyakam hosszú lejtõzésnél merevedni, próbálom lazítgatni közben, fõleg a karom lazítása és önszuggesztió révén.
Egy lengéscsillapítással ellátott hegyibicikli nyilván „jobban fekszi az utat”, ez magyarázza, Rebell-78 miért elõzi meg sajátmagát (lefele...) - no meg azon spíler, emezen kezdõ (de a 75 bõven elég, mint tudjuk, az energia a sebesség négyzetével arányos). Emellett a lenti fogás a légellenállást viszont csökkenti (így a sebességet növeli).
A keréknek meg a féknek mindenesetre elsõrangúnak kell lennie lejtõzéshez, egy használtan vett bicikli próbaútján leégett egy pár fékpofa, szerencsére óvatosan mentem.

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
Valaki esetleg nem tudja megmondani milyen márkájú, típusú ez a patentpedál? Annyi van ráírva made in france. Egy reális árat is mondhatnátok rá mennyit ér. Országútihoz kaptam, de nincs rá szükségem.http://kep.psharing.com/574174.jpg
"Ride today, heal tomorrow"

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
nem esik kézre a fék?
Lehet rossz helyre van szerelve, nézess rá egy másik szerelõnél, ne annál akinél vetted.

egy hét országutizás után...
nekem bejön a lefelézés. Egy aoutót elöztem lefele és egy motorost is megelözhettem volna.
Kanyarokban eddig olyan volt, hogy még 5km/ht rátehettem volna, a gumi oldalfalán volna még 2-3mm hely a balonos részéböl.
a max 76,5km/h volt, itt montival 10km/h val gyorsaban mentem (igaz, akkor egy országutis csoportot elöztem meg)
Lehet a motorozás/montizás is jót tesz ilyenkor. ami zavar az a kormány alul fogása. 50km/h nél nem érzem ugy, hogy most alul keljen fogni, de kanyarokban kell a fékkar.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
lefelé azért jó alul fogni mert tudod nyújtani a derekad, ami felfelé eléggé megmerevedik(mondjuk attól függ, mennyire nyomod), után a következõ hegyre megint lazított derékkal tudsz felmenni....
legalább is nekem ez szokott mûködni..
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Az említett versenyzõ az egyik bajnoki címét a lejtõzési tudásának köszönhetõen szerezte (lefelé nyerte meg a versenyt).

Nyílván nem a bajnokra gondolok, hanem a saját futottak még kategóriámra. Hiába lennék Samuel Sanchez lefelé a Gerecsében, fölfelé úgyis mindenki visszaelõzne.

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás
egy hét országutizás után...
nekem bejön a lefelézés. Egy aoutót elöztem lefele és egy motorost is megelözhettem volna.
Kanyarokban eddig olyan volt, hogy még 5km/ht rátehettem volna, a gumi oldalfalán volna még 2-3mm hely a balonos részéböl.
a max 76,5km/h volt, itt montival 10km/h val gyorsaban mentem (igaz, akkor egy országutis csoportot elöztem meg)
Lehet a motorozás/montizás is jót tesz ilyenkor. ami zavar az a kormány alul fogása. 50km/h nél nem érzem ugy, hogy most alul keljen fogni, de kanyarokban kell a fékkar.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
költözz ide a nyugati határ mellé.
Ausztriában kihalt tökéletes minõségû utak.
Szlovénia dettó

Flickr

csabiuvb

csabiuvb

vendég

• fórumtag
  • 55 hozzászólás
Sík szakaszon teljesen más számomra. De mondom engem az utak minõsége befolyásól nagyba és a forgalom se egy utolsó hátrány.

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
Aki nem tud lejtõzni hegyi befutóval záródó versenyt keressen.:)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

De ugye valamikor meg kell tanulni, ha versenyen szeretnéd tudni. Mondjuk nem hiszem, hogy egy magyar amatõr versenyen az fog dönteni, hogy valaki jól tud lefelé menni.

Az említett versenyzõ az egyik bajnoki címét a lejtõzési tudásának köszönhetõen szerezte (lefelé nyerte meg a versenyt).

A sebesség mindent megold.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás

Az szép.....nálam 45 már tele a gatya :)

és amikor síkon kis hátszélben mentek 40-45el bolyban?

Flickr

csabiuvb

csabiuvb

vendég

• fórumtag
  • 55 hozzászólás

uhh, a lejtõzésnél nekem állandó félelem hogy amibe belemegyek az a fák árnyéka vagy tankcsapda. p-sztlászlóról szentendrére is max 70-ig merem engedni, rátekerésrõl meg szó sem lehet

Az szép.....nálam 45 már tele a gatya :)