Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34368 replies to this topic

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Sziasztok!

Egy 80-as években gyártott peugeot vázat használok és rendeltem egy shimano 105ös agyat hozzá, valamint egy 9 sebességes kazettát (most egy 5ös van benne), kell attól félnem, hogy nem lesz elég hely a két háromszög közt és így nem fog beférni az új kütyü?

Igen.

A sebesség mindent megold.

VoGRoN

VoGRoN

vendég

• fórumtag
  • 81 posts
Sziasztok!

Egy 80-as években gyártott peugeot vázat használok és rendeltem egy shimano 105ös agyat hozzá, valamint egy 9 sebességes kazettát (most egy 5ös van benne), kell attól félnem, hogy nem lesz elég hely a két háromszög közt és így nem fog beférni az új kütyü?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Láttam egy használt alu-szkandium Scott országútit 7700-as Dura Ace szettel. Mi a véleményetek a 7700-as DA-ról és errõl a vázanyagról? A szettel kapcsolatban az a félelmem, hogy ha késõbb cserélni kell rajta valamit, akkor nehezen találok alkatrészt, vagy ha mégis, az egy vagyonba kerül. Szerintetek egy 9-es DA-t vagy egy alacsonyabb szintû 10-es szettet érdemesebb megvenni? Elõre is kösz a válaszokat!

Én biztos, hogy az utóbbit választanám.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts

Láttam egy használt alu-szkandium Scott országútit 7700-as Dura Ace szettel. Mi a véleményetek a 7700-as DA-ról és errõl a vázanyagról? A szettel kapcsolatban az a félelmem, hogy ha késõbb cserélni kell rajta valamit, akkor nehezen találok alkatrészt, vagy ha mégis, az egy vagyonba kerül. Szerintetek egy 9-es DA-t vagy egy alacsonyabb szintû 10-es szettet érdemesebb megvenni? Elõre is kösz a válaszokat!

9-es shimano azért még van a használt piacon, most is láttam az apróban 9-es DA-t egy Fondriest vázon. cserélni csak láncot, sort, késõbb lánckereket, mégkésõbb monoblokkot szükséges, ezek beszerezhetõk, illetve részben helyettesíthetõk srammal

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts

de ezek kozul csak a moszkva ter volt tul kommunista hangzasu.

Itt is akartak pár éve utcaneveket változtatni a most kormányon lévõ párt szavazói. Csak azok akiknek van eszük politikai hovatartozástól függetlenül megmondták, hogy hagyják békén õket, vagy fizessék ki mindenkinek a rengeteg okmány, okirat, hivatalos papír átírását, illetve azt az idõt amit sorban állással töltenek... Valahogy utána már nem volt olyan nagy a lelkesedés a kezdeményezõk részérõl, hogy elküldték õket a francba.

bocs, off volt.
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts

Biztos, hogy jól jelöltél a térképen?

Én ezt google earth-ben megnéztem, nem tudom mennyire pontos. Kezdés: 171 [m]
Amit jelöltél a következõ keresztezõdés: 178 [m]

Táv kb. 90 [m]

Emelkedés kb. 7,8 %

Jól jelöltem. Nem azt mondtam hogy meredek, csak ehhez tudom akkor viszonyítani azt amirõl ti beszéltek. :)

Igazából a leshegyi út tól felfelé van a legmeredekebb szakasz, gyalog se megyek arra szívesen... :)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
de ezek kozul csak a moszkva ter volt tul kommunista hangzasu.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts

Ezen lehidaltam. Még van Magyarországon "Kun Béla utca"? Ez nagyon durva!

Gagarin, Kun Béla, Ságvári, Április4, November7, Beloiannisz utca :) Most hirtelen ennyi jut eszembe. :)

lp1978

lp1978

vendég

• fórumtag
  • 22 posts

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
ápr 4 :-)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Es mellette Sagvari Endre, Rozsa Ferenc! :)

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 posts

Kiindulás: Kun Béla utca Cél: Váci utca - Google Térkép

Ezen lehidaltam. Még van Magyarországon "Kun Béla utca"? Ez nagyon durva!

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 posts

Kelenhegyi úttól (Gellért térnél) egészen föl a szabadság szoborig mekkora a szintkülömbség? Ill hány % az emelkedõ?

105m
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

csabiuvb

csabiuvb

vendég

• fórumtag
  • 55 posts
Kelenhegyi úttól (Gellért térnél) egészen föl a szabadság szoborig mekkora a szintkülömbség? Ill hány % az emelkedõ?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Itt egy google terkep bejelolve tobb erdekesebb emelkedo.
Magyarország legmeredekebb utcái - Google Térkép

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
A Taltost en nem fogom kiprobalani a mostani bicommal, tuti hatraborulnek.
Feltöltött kép

Talan triplaval es sokkal alacsonyabbra tett kormannyal.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
@Vidra581: Attol fugg mettol meddig merem 9.3% -10.5% kozott van.
@Aske: Nekem 75m a leghosszabb tav, ahol rendes emelkedest latok.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,883 posts
Biztos, hogy jól jelöltél a térképen?

Én ezt google earth-ben megnéztem, nem tudom mennyire pontos. Kezdés: 171 [m]
Amit jelöltél a következõ keresztezõdés: 178 [m]

Táv kb. 90 [m]

Emelkedés kb. 7,8 %

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts
Én nem értek ehhez a googleearthes szögméréshez (nem tudom hol látom a tengerszint feletti magasságot)
valaki megnézni hogy ezen a rövid távon mekkora az emelkedés. csak hogy tudjam hasonlítani az itt elhangzott szögértékeket ahhoz amihez én fel tudtam tekerni 22-32vel (mtb) ülve.

Kiindulás: Kun Béla utca Cél: Váci utca - Google Térkép

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Most néztem utána, a II. kerületi Táltos utca 35%-os.