Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34322 replies to this topic

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Ilyet használok most, 243-as Loctite-ból meg évekig elég volt az 5 grammos... Amit 1500 Ft-ért vettem itthon.

https://r2-bike.com/...um-strength-10g

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

Csinaltam egy probat a koromlakkal.   Kb. zero effekt, pedig tettem ra boven.   Ugyanolyan konnyu volt oldani, es kitekerni, mint siman.   VIszont jo budos volt meg kitekeres utan is. :D

most jöjjön a hajlakk! :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts

Csinaltam egy probat a koromlakkal.   Kb. zero effekt, pedig tettem ra boven.   Ugyanolyan konnyu volt oldani, es kitekerni, mint siman.   VIszont jo budos volt meg kitekeres utan is. :D

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts

most én sem láttam latex belsőt,pedig onnan vettem az összeset.

akkor miattad nem volt :-) 

de az ő mesügeségük is hogy nem pótolták a készletet, miután nyilvánvalóvá vált hogy a vevők egymás kezéből tépik ki az utolsó darabokat

• donciccio likes this

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 posts

Szuper, koszi a zsu linkeket, meg ezt az Mannolt is. Tokjo!!
De ez a koromlakk lehet meger egy probat. Nem tudom van-e Marcsinak kek koromlakkja, de megkerdezem. :D Valamilyen szinu biztos van.
Jol sejtem, hogy rateszem a menetre, es meg ugy nedvesen mar tekerjem is befele?

Jól sejted, ken egy keveset és rögtön beteker. Belül köt meg a lakk. Ne tegyél rá sokat és azt is csavar végére és akkor nem nyomja ki.

Nekem minden bringámhoz van lakk, kelverődéseket ezzel javítom. Néha furcsán néznek mikor képes vagyok 10-15 percig válogatni a drogériába de már nem érdekel :-) Sajnos az van, hogy DM-ben meg ilyen helyeken márkánként vannak leosztva ezek, pedig mennyivel jobb lenne, ha az összes lila mondjuk egymás mellett lenne. Így rohangálhatsz a kínáló márka-pultok között

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Szuper, koszi a zsu linkeket, meg ezt az Mannolt is. Tokjo!!
De ez a koromlakk lehet meger egy probat. Nem tudom van-e Marcsinak kek koromlakkja, de megkerdezem. :D Valamilyen szinu biztos van.
Jol sejtem, hogy rateszem a menetre, es meg ugy nedvesen mar tekerjem is befele?

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

https://www.aliexpre...iceBeautifyAB=0

Más: a bolti szerelőm már kb. 40-szer mesélte, de nem tudja megunni: Loctite 243-asból 250ml-est szerzett 6ezer ft-ért. XTR hátsó váltót vásárolt, az eladó meg megkérdezte, hogy érdekelné-e az említett menetrögzítő 250ml-ese 6ezerért. 

Kb. két másodpercig gondolkodott rajta. Jó dolog is az, pl. sugárban fűzött, alu küllőanyás keréknél sem butaság.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Szerintem kérj a párodtól egy körömlakkot, 1 csepp a menetre és meg van oldva a problémád

Pontosan, ez a klasszikus megoldás. Már ha a párjának van körömlakkja. :)

• donciccio likes this

A sebesség mindent megold.

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 posts

Koszi a szamokat.  Szent eg, ebbe aranyport is kevernek?   10ml 5000 Ft, azert 4 kis csavar miatt ez eleg sok penz.

Szerintem kérj a párodtól egy körömlakkot, 1 csepp a menetre és meg van oldva a problémád

• MJani01, donciccio and Vejne like this

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 posts

Koszi a szamokat.  Szent eg, ebbe aranyport is kevernek?   10ml 5000 Ft, azert 4 kis csavar miatt ez eleg sok penz.

A zsunál 1300 Ft az 5 ml-es, 2500 a 10 ml-es 243-as Loctite. Vettem innen, nem volt semmi gond vele, még lejárati időn belül volt. Bár ez nem tudom, hogy mennyit számít, de direkt kisebb mennyiséget kerestem, hogy majd úgy sem fogok olyan sokat használni belőle, mert elvileg csak a forgáspontok csavarjaihoz kell. Közben meg nem árt máshova sem, szóval nem túl sok az 5 ml.

Esetleg kipróbálhatod a Mannol 9925-ös, közepes erősségű rögzítőjét, ebből csak 287 Ft 10 ml. Annyira szar nem lehet, a német amazonon nem húzzák le. Itt vannak a tulajdonságai, amit nem részleteznek annyira, mint a henkelnél, de 20 Nm-ig bírja M10-es csavarnál, a 243-as is hasonló. Loxeal-t próbáltam még, de sajnos nincs rajta a flakonon, hogy mi a száma, oldható-e. A ciklokrossz fékkar bovdenállító csavarjára kentem, mert nem maradt kitekerve, utána már nem tudtam csavargatni, olyan faszán rögzült. Aszem fogóval sikerült oldanom a kötést, lehet ez már nem közepes erősségű volt... Ja, akkor még nem tudtam, hogy van ezekhez oldószer, vagy hogy hő hatásara is oldódnak, például elég hajszárítózni.

Edited by blash, 2018. May 10. - 11:05.

• Vejne likes this

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Nekem úgy rémlik, 243-asat használtam, de majd rákérdezek. :) 

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts

Jo, persze, hogy Loctite, ezt tudom, no de hanyas?

A teflonbetekeres eseten nem a bevonat, hanem a szalag a lenyeg, elvileg szorulnia kellene, ha nincs hely a szalagnak.
Tekerhettem volna ra szigszalagot is, lehet az jobb is lett volna.

Teflonzsinor jobb, szinten loctite gyartja.
Menetrogzitonek meg 222 eleg szerintem, de 243-at is szoktak hasznalni, az erosebb.

Ha szakboltban veszed, ott kepben lesz az elado (pl csapagybolt)
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts

Jo, persze, hogy Loctite, ezt tudom, no de hanyas?

A teflonbetekeres eseten nem a bevonat, hanem a szalag a lenyeg, elvileg szorulnia kellene, ha nincs hely a szalagnak.

Tekerhettem volna ra szigszalagot is, lehet az jobb is lett volna.

Edited by ave, 2018. May 10. - 00:53.

Mars

Mars

vendég

• fórumtag
  • 527 posts

Meg sose volt ilyen gondom, de az uj bringamon mar masodszor lazulnak le a kulacstarto csavarok.

Elsore siman becsavartam azt kesz.  Masodszorra betekertem vastagon teflonszalaggal, de ugyanugy 2 napot birt csak, meg jo, hogy nem a versenyen lazult le.

Sose hasznaltam meg menetrogzitot, marmint, hogy en kentem volna a csavarra.  Persze egy csomo alkatresz meneten latom a jellemzoen kek pasztat.

Nyilvan csak azt szeretnem, hogy jobban szoruljon, ne lazuljon le, ne kelljen melegiteni leszedeshez, vagy ilyesmi.

Szoval mit kell vennem?

Loctite http://www.loctite.h...%253Dsearch%7c# régóta használom, jól rögzít, de bontható. 

koga

koga

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 posts

kék(közepes szilárdságú) loctite.

én már nem rakok csavart bringába menetrögzítő nélkül,szerintem nem találkoztam még csavarral,ami nem lazult még le.

a teflon meg éppen az alacsony súrlódásáról híres

Meg sose volt ilyen gondom, de az uj bringamon mar masodszor lazulnak le a kulacstarto csavarok.

Elsore siman becsavartam azt kesz.  Masodszorra betekertem vastagon teflonszalaggal, de ugyanugy 2 napot birt csak, meg jo, hogy nem a versenyen lazult le.

Sose hasznaltam meg menetrogzitot, marmint, hogy en kentem volna a csavarra.  Persze egy csomo alkatresz meneten latom a jellemzoen kek pasztat.

Nyilvan csak azt szeretnem, hogy jobban szoruljon, ne lazuljon le, ne kelljen melegiteni leszedeshez, vagy ilyesmi.

Szoval mit kell vennem?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts

Szoval mit kell vennem?

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Mondjuk nekem azért "poén", ha recseg-ropog a villanyak felőli rész, onnan van a hang, mert igencsak házilag toldott-hegesztett villanyakkal járok.. :)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

Nincsenek távtartók. A gyorsszárak meg vannak húzva. A küllők sem lötyögnek. A villanyak is rendben. 

Az van, hogy tényleg végig kell akkor szöszmötölnöm az egészet... :-(

Viszont még garis a bringa, lehet hogy egyszerűbb ha velük szöszöltetek, nehogy beszopjam ha elbaszarintok valamit. Túlhúzok, megroppan a karbon. stb. 

szerintem az, hogy pattog/recseg/etc, nem garis (vagy bármilyen) hiba, legfeljebb zavaró. a csavarokon te is végig tudsz menni, ha meg valahol koszos és kitisztítva elmúlik a hang, akkor előbb-utóbb jó eséllyel vissza is fog térni, így ha most magad találod meg a hang forrását, legközelebb könnyebb lesz (és ha már nem lesz garis, az sem lesz "gond". :) )

Edited by Kisherceg, 2018. May 09. - 10:49.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Binglof

Binglof

vendég

• fórumtag
  • 64 posts

Nincsenek távtartók. A gyorsszárak meg vannak húzva. A küllők sem lötyögnek. A villanyak is rendben. 

Az van, hogy tényleg végig kell akkor szöszmötölnöm az egészet... :-(

Viszont még garis a bringa, lehet hogy egyszerűbb ha velük szöszöltetek, nehogy beszopjam ha elbaszarintok valamit. Túlhúzok, megroppan a karbon. stb. 

használsz távtartókat a stucninál? Nekem azok recsegnek-ropognak, főleg, hogy acél villanyakon 1"->1.125" átalakítóval van fent a stucni és hézagolók is. Úgy ropog-recseg NAGY MELEGBEN, hogy élmény hallgatni. Huvosebb időben nem csinálja.

Gyorszárak meg vannak húzva?

Küllők feszesek, nem lötyögnek?

Expander dió a villanyakban stabilan ül?

Soha ne hagyd abba a csüggedést!