Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34375 hozzászólás a témában

Troy

Troy

törzsvendég

• fórumtag
  • 252 hozzászólás

anyám!!!!!!! múlt hét szerdán rövidnadrágban,rövid ujjú mezben melegem volt,most meg alig 2 fokban indulok lassan tekerni. megint kimaradt az õsz. :)

Irigyellek hogy erre Te kepes vagy...en mar bent edzek joforman kizarolagosan..:S

Troy

Troy

törzsvendég

• fórumtag
  • 252 hozzászólás

Lassan esedékes lesz lánckerekeket cserélni a bringán. Azon gondolkodom, hogy volna-e értelme 50-es nagytányér helyett 51-est venni (34-es kicsihez). Profi bringákon látni 52/34-et is, tehát a váltó elvileg bírná.

Inkabb az 52/36 a gyakori!

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Lassan esedékes lesz lánckerekeket cserélni a bringán. Azon gondolkodom, hogy volna-e értelme 50-es nagytányér helyett 51-est venni (34-es kicsihez). Profi bringákon látni 52/34-et is, tehát a váltó elvileg bírná.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.475 hozzászólás
anyám!!!!!!! múlt hét szerdán rövidnadrágban,rövid ujjú mezben melegem volt,most meg alig 2 fokban indulok lassan tekerni. megint kimaradt az õsz. :)

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Sejtettem én, hogy ez nem így lesz, kell hogy legyen idehaza Look. Tényleg a bikeart forgalmazza, nem jutott eszembe tegnap.
11:38:11 IM 2012

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás

Most, hogy megjott a Pro4, egesz olcso lett a harmas.
Wiggle | Michelin Pro3 Race Folding Road Tyre BLACK Road Race Tyres

ez tényleg jó ár.
innen vettem a jövõ szezonra v. rubino pro slick gumikat 20euro/db áron
bár ha most vásárolnék lehet inkább a pro3 lenne.kár,hogy csak feketében van most
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Most, hogy megjott a Pro4, egesz olcso lett a harmas.
Wiggle | Michelin Pro3 Race Folding Road Tyre BLACK Road Race Tyres

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Ne viccelj mar, egyreszt van LOOK forgalmazo: a bikeart a borzaszto honlapjukkal, de en pl. iden vettem egy szurket a bringaland-ben.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
ma mentem egy kis 50-es karikára ebben a kellemes 10°Cban. Bekészítettem a szokásos két kulacsot, a szokásos töltelékkel mintha még mindig 25° lenne.
Mikor hazaértem, ugyan úgy vettem le a bringáról mindkettõt ahogy feltettem..
sikerült úgy öltöznöm ehhez a viharos szélhez, hogy pont nem fáztam, és nem is volt melegem...ilyen is ritkán van...
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Decathlon - biciklik - kerékpárok alkatrészek lábtámasz LOOK - Look KEO kétkomponensű stopli LOOK - kizárólag Look Keo pedálokhoz. Átlagos, 4,5 °-os elfordulást tesz lehetővé.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Le kéne már akadni errõl a közlekedés témáról, mert úgysem fogtok dûlõre jutni, attól meg nem lesz jobb a helyzet ha itt áll a bál. Megpróbáltam vásárolni egy Look Keo stoplit, de a boltban azt mondták, csak utángyártott kapható idehaza, a gyári Lookot nem lehet beszerezni nagykeren keresztül ha ez valós info akkor itt valami nagy gáz van.

Belekezdek idehaza a Look forgalmazásába másodállásban :)
11:38:11 IM 2012

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás

nem támaszkodhatunk a fülünkre. A háraforgolódás pedig biztos patkázásos bukás.

azért mert te nem tudsz kerékpározni, miért kell ráerõltetned másokra a felesleges dolgokat? Ne tudjad már, hogy másnak mi a jó... Ne haragudj, nem akarlak támadni, meg semmi ilyesmi. csak szerintem darth vader jobban tudja mi kell neki, mint te...

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.475 hozzászólás

egyre inkább úgy gondolom hogy nehéz összehasonlítani a campa és shi alkatrészeket. tömeget nézni persze lehet, de hogy egy veloce hátsóváltó jobb/rosszabb egy 105-ösnél az pár10ezer km után derül ki

a veloce tuti jobb. ez biztos. régebben volt 9es 105ös h.váltóm ami kb 1-1,5 év alatt elkezdett "lógni". nagy lett az oldalirányú mozgása. a végén már nem tudtam beállítani. a csere 9es veloce lett,ami még most is jó állapotban van a tesóm bringáján.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.475 hozzászólás

Nemrégiben volt arról szó, hogy a Campagnolo idén már csak a Super Record, Record, Chorus és Athena 11 sebességes és Centaur valamint Veloce 10-es családokat kínálja (no meg ciklokrossz, idõfutam, pálya és tripla); ezt a honlapjuk is megerõsíti Groupes - Route - Campagnolo - Site officiel Campagnolo - Composants Vélos de Route és a 2012-es katalógus sem említ mást.
Nekem úgy tûnik, mintha ez mégsem egészen így lenne, bõvebb a választék az alsó szegmensben is, a (2007-tõl létezõ) Xenon és Mirage 10-es családok illetve elemeik is kaphatók (Campagnolo Xenon Ergopower Gear Shifters 10 Speed | Buy Online | ChainReactionCycles.com, Wilier La Triestina Mirage 10 Speed 2011 - Road Bike| Cheap Wilier La Triestina Mirage 10 Speed 2011 - Road Bike|Discount Wilier|), tegnap több bicikliboltban is 10-es Xenonnal szerelt Vector (és más, talán Spego meg BiTwin) bicikliket láttam. Feltevésem az, hogy eme családokat egy ideje nem kínálják a nagyközönségnek, de partnereiknek igen, így OEM termékként illetve egyes alkatrészenként léteznek, csupán teljes családként nem árulja ezeket a kiskereskedelem.
Mindenesetre aki ezekkel kacérkodik, ne ijedjen meg, hogy a Veloce látszik a legifjabb Campagnolo család-családtagnak, van ennél kisebb igényû is, darabonként illetve összeszerelve is kaphatók. Megbízhatók ezek is, kezdõknek és túrázóknak teljesen jók. Persze az is elképzelhetõ, hogy csak a meglévõ készleteket árulják... Van-e, aki tud ennél jobb választ?
Gyakorlatilag a Xenon kb. a Shimano Tiagra, a Mirage a 105-ös szintje illetve alternatívája lehet. A Soránál mind magasan jobb; SRAM tapasztalatom nincs.

én úgy tudom a campa szereti átmatricázni az alkatrészeit. ezért soxor jó tudni az évjáratát is a cuccaiknak. pl.: a régebbi alu record hajtómû,késõbb chorus lett. sztem tuti van még készleten nekik sok xenon,meg a többi. ha nagyon kellene még c record alkatrészeik is lennének bõven......... sztem.

Kobuc

Kobuc

vendég

• fórumtag
  • 144 hozzászólás

Ebben az esetben valóban használj tükröt, de szerintem a hátrafordulás alapkészség kéne, hogy legyen.

A hátrafordulás alapkészség, szerencsére nálam sem hiányzik. Viszont amikor a lépcsõnyi padka szélétõl öt centire vagy leszorítva nem ajánlom hogy hátrafordulj. Nálam bevált sorrend elõször tükörbe nézés, aztán a nagyobb tér befogása érdekében hátrafordulás, majd a legvégén jöhet az irányváltoztatásos helyezkedõs manõver.

Kobuc

Kobuc

vendég

• fórumtag
  • 144 hozzászólás

Világosban ez miért akadály?
A négerek sem kukás mellényben járnak. (ez hozzászólás mindenféle rosszindulatú megkülönböztetéstõl mentes volt)

Pedig járhatnának! Hogy világosban, fényes nappal miért akadály a sötét ruha, azt akkor tudod meg ha egyszer krampuszfeketébe öltözve kikerekezel valamelyik forgalmas fõútra. Hacsak nem szentpéterrel akarod megbeszélni a tapasztalataidat könyörgöm ne tedd!!! Hidd el nem az elõírt mellény megléte a fontos, hanem a feltünõ színes ruházat hogy az autósok már több száz méterrrõl is rád tudjanak készülni. A szürke országút színû mez beleolvad az aszfaltba. És ha átmegy rajtad egy kamion, mert a szikrázo napsütés elleére sem vett idõben észre akkor még inkább!

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

A szóbanforgó tükröt nem dísznek használom. És nem is szemöldök kiszedésre. (a nyolc kilós outin nincs keresnivalója karácsonyfadíszekenek) A vízszintes vázcsõ kormányoszlophoz legközelebbi végére gumizom fel. A láb emelésekor látom mi zajlik mögöttem. Sokszor (pl nem megfelelõ szélirány vagy szembõl jövõ hangos jármû esetén) nem támaszkodhatunk a fülünkre. A háraforgolódás pedig biztos patkázásos bukás. Nem babettatükör.Teljesen diszkrét megjelenésû, kicsi és könnyû. Pillanatok alatt levehetõ, áthelyezhetõ. Ajánlom mindenkinek,akinek számít a biztonság. Ötletes dolog.

Cheap Zefal Bicycle bike mirror Spy for all type tubes from $19.98

Ebben az esetben valóban használj tükröt, de szerintem a hátrafordulás alapkészség kéne, hogy legyen.

Kobuc

Kobuc

vendég

• fórumtag
  • 144 hozzászólás

a kerékpár nem karácsonyfa...

A szóbanforgó tükröt nem dísznek használom. És nem is szemöldök kiszedésre. (a nyolc kilós outin nincs keresnivalója karácsonyfadíszekenek) A vízszintes vázcsõ kormányoszlophoz legközelebbi végére gumizom fel. A láb emelésekor látom mi zajlik mögöttem. Sokszor (pl nem megfelelõ szélirány vagy szembõl jövõ hangos jármû esetén) nem támaszkodhatunk a fülünkre. A háraforgolódás pedig biztos patkázásos bukás. Nem babettatükör.Teljesen diszkrét megjelenésû, kicsi és könnyû. Pillanatok alatt levehetõ, áthelyezhetõ. Ajánlom mindenkinek,akinek számít a biztonság. Ötletes dolog.

Cheap Zefal Bicycle bike mirror Spy for all type tubes from $19.98

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
en is csak talalgatok, de a chainreaction-os linken irva is van hogy "Item discontinued - no longer available to purchase." Szal az a Xenon fekvaltokar biztosan beragadt keszlet. volt.

meg az a Wilier La Triestina is ugy 2011es modell hogy valoszinuleg kb tavaly ilyenkor jott ki. Mert szerintem ami a honlapon van az a 2012-es modell es az shimano 105 szettel jon. Csak mar neha nagyon nehez nyomon kovetni hogy mi milyen evjarat, mindenki a jovo evi cuccot akarja [kivetel akinek az ar-ertek jobban szamit] igy a gyartok egyre hamarabb modellt valtanak.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
egyre inkább úgy gondolom hogy nehéz összehasonlítani a campa és shi alkatrészeket. tömeget nézni persze lehet, de hogy egy veloce hátsóváltó jobb/rosszabb egy 105-ösnél az pár10ezer km után derül ki