Jelentkezz be Regisztrálj
Országútikról mindent
Posted 2011. October 20. - 16:33
All TrekŸ bicycles are sold exclusively through our network of authorized dealers who we entrust with professional assembly and service of your bicycle. Trek Bicycle Corporation provides each original retail purchaser of a Trek bicycle a warranty against defects in materials and workmanship, as stated below:
Lifetime
Frames for the lifetime of the original owner (except forks, the Session, Scratch and Ticket model frames, and the swing arms on all full suspension bicycles)
Three Years
Session, Scratch and Ticket model frames
Two Years
All original BontragerŸ forks, parts and components (except consumables such as tires and tubes)
Swing arms on all full suspension bicycle
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2011. October 20. - 16:23
(csak mert mindig vázgaranciát mondanak)
Posted 2011. October 20. - 13:21
Amikor eltortem a kulcscsontom, az utrol lemenve atborultam a kormanyon, mert az elso kerek egybol megallt. De semmi baja nem lett a villanak.
A karbon jo anyag, ha rendesen van megtervezve, es kivitelezest is hozzaertok csinaltak akkor sokat kibir.
Ez szerintem eleg latvanyos Pinarello teszt: PINARELLO LAB testing frame an fork - Simulation Crash Bike - YouTube Igaz a sima karbon villa 2:25-nel siman eltorik.
Posted 2011. October 20. - 13:16
volt mar sokszor, de belinkelem neked is:
![]()
nomost ehhez kepest atmenni egy katyun...
ha jol van megepitve, akkor egy karbon vaz erosebb es tartosabb mint egy alu.
Posted 2011. October 20. - 12:09
nem rossz, de karbon aero villan elpocsolsz vele egy jo ideig mire beallitod rendesen
sokkal inkabb ezt ajanlom:
Crud Road Racer Mudguard Set MKII | Buy Online | ChainReactionCycles.com
es meg olcsobb is
köszi a tippet.
Jettison: kösz neked is, de amit így hirtelen találtam spyral sárvédõt, csavarral kell a keréknél felfogatni...
Posted 2011. October 20. - 11:41
Jett nem kell rögtön bepörögni, nem kell minden leírt szót komolyan venni. A Crud jó kis darab, nekem is olyan van, pofon egyszerû a felrakása, ami a hátránya, hogy nem olyan egyszerû levenni a kábelkötegelõs rögzítés miatt, mint amilyen könnyû a felrakás. Külön elõnye, hogy a hátsó keréknél kicsit kiszélesedik és védi az elsõváltót is. Figyelmes praktikus megoldás.
Mi a probléma?
Posted 2011. October 20. - 11:39
jól látom, hogy (csak) a középcsapágynál van befogva a váz?
más: SKS raceblade ( RACEBLADE XL SET - mudguards - SKS Germany ) sárvédõvel van valakinek tapasztalata? mennyire jó/szilárd a rögzítése?
Szerintem nem sokat ér, mivel csak nagyon kis felületen takarja a kerékívet. Rendes téli használatra még a "rendes" ívhosszú sárvédõket is tuningolni kell laffantyúkkal. Az a crud féle már egész jónak tûnik. Én az enyémet (spyral) 3 téllel ezelõtt vettem 3000pénzért. Azóta is királyság. Még pótalkatrész is van hozzá, ha úgy alakul... Bármilyen bringára fel lehet tenni, mert vékony az anyaga, megfelelelõen keskeny, és a pálcákat is olyan hosszúra vágod, amilyenre akarod. És egész kultúráltan is néz ki.
Posted 2011. October 20. - 11:37
Posted 2011. October 20. - 11:33
De ilyen sebességgel egy kátyúba tottyanva el is törhetett volna. Ugy hogy nem árt megmaradni a 30-40-es tempónál.
Ez egyre elképesztõbb. Ne írj le légyszi ekkora baromságokat, mert a végén még valaki elhiszi. 30-40???
Posted 2011. October 20. - 11:22
sokkal inkabb ezt ajanlom:
Crud Road Racer Mudguard Set MKII | Buy Online | ChainReactionCycles.com
es meg olcsobb is
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2011. October 20. - 11:10
jól látom, hogy (csak) a középcsapágynál van befogva a váz?
más: SKS raceblade ( http://www.sks-germa...ACEBLADE XL SET ) sárvédõvel van valakinek tapasztalata? mennyire jó/szilárd a rögzítése?
Posted 2011. October 20. - 10:56
Bemajréztam a chinarellós fényképtõl. De most sikerült megnyugtatnotok. Meg aztán gondolom itt majdnem mindenkire igaz, hogy a bicaján a váz vagy villa karbonból van és már jó ideje megelégedéssel használja.
volt mar sokszor, de belinkelem neked is:

nomost ehhez kepest atmenni egy katyun...
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2011. October 20. - 10:38
1. Az alu gyorsabban fárad, mint a karbon. Alumínium betétnek csak azokon a helyeken van értelme, ahol fém szorítja a karbont.
2. Igen, mint a márkák 99%-a.
Mehetsz vele 70-nel nyugodtan, nem fog kitörni alólad.
Majd kiderül, hogy mennyire tudják megoldani, hogy a tárcsa ne legyen éles, mert múltkor olvastam az uci szabályokat és benne van, hogy bukásnál nem jelenthet veszélyt a versenyzõre a kerékpár egy alkatrésze sem.
Szerintem több dolog is van, amibe az uci bele tudna kötni, pl. melegszik, bekapja az ujjat stb. A spinergy kerekek is az uci áldozatai lettek.
Posted 2011. October 20. - 10:36
Posted 2011. October 20. - 10:33
A sebesség mindent megold.
Posted 2011. October 20. - 10:07
1. Az alu gyorsabban fárad, mint a karbon. Alumínium betétnek csak azokon a helyeken van értelme, ahol fém szorítja a karbont.Múltkor egy nagy lejtõn kipróbáltam milyen érzés a száguldás. Semmi fék beletekertem amennyire tudtam. 72 km/h. Tettem ezt a KTM strada 3000-esemmel mondván ez egy masszív kis alugép. Most jöttem rá: a biztonsági szint semmivel sem nagyobb,mint egy fullkarbon gépnél. ugyanis a villa karbonból van. Igaz aluszáras. De ilyen sebességgel egy kátyúba tottyanva el is törhetett volna. Ugy hogy nem árt megmaradni a 30-40-es tempónál. Gondolom erre tervezték. Az elsõ villa törésnél nincs veszélyesebb mégis mostanság a valamirevaló aluminium outikat karbonvillával adják. Jól gondolom hogy ilyen szempontból olyan mindegy hogy alu vagy fullkarbon géppel nyomulunk?
1. No persze ez a KTM egy 2009-es bicaj. És már bõven átesett a biztonsági tûzkeresztségen. Kapott bõven rossz erdészeti utakból. Nagyon érdekelne szar aszfalton mennyit bír egy karbon villa/váz? Hány év után kell balesetmegelõzési céllal leselejtezni? Az a karbonvillába beépített aluszár jelent egyáltalán valami biztonsági többletet? Vagy csak fölösleges plusz súly?
2. Akkor a kellys matricák taiwani vázakra kerülnek?
2. Igen, mint a márkák 99%-a.
Mehetsz vele 70-nel nyugodtan, nem fog kitörni alólad.
Majd kiderül, hogy mennyire tudják megoldani, hogy a tárcsa ne legyen éles, mert múltkor olvastam az uci szabályokat és benne van, hogy bukásnál nem jelenthet veszélyt a versenyzõre a kerékpár egy alkatrésze sem.Elõször a tárcsaféket is csak úri downhilles hóbortnak gondolták a többi montis szakág versenyzõi, meg az átlag bringások is. Mára 99%ban kiszorították a v fékes rendszert. Persze én sem várom az elterjedésüket, de már csak idõ kérdése, hogy elõállnak majd vele. Fejleszteni "muszáj" .
A sebesség mindent megold.
Posted 2011. October 20. - 10:03
Múltkor egy nagy lejtõn kipróbáltam milyen érzés a száguldás. Semmi fék beletekertem amennyire tudtam. 72 km/h. Tettem ezt a KTM strada 3000-esemmel mondván ez egy masszív kis alugép. Most jöttem rá: a biztonsági szint semmivel sem nagyobb,mint egy fullkarbon gépnél. ugyanis a villa karbonból van. Igaz aluszáras. De ilyen sebességgel egy kátyúba tottyanva el is törhetett volna. Ugy hogy nem árt megmaradni a 30-40-es tempónál. Gondolom erre tervezték. Az elsõ villa törésnél nincs veszélyesebb mégis mostanság a valamirevaló aluminium outikat karbonvillával adják. Jól gondolom hogy ilyen szempontból olyan mindegy hogy alu vagy fullkarbon géppel nyomulunk?
No persze ez a KTM egy 2009-es bicaj. És már bõven átesett a biztonsági tûzkeresztségen. Kapott bõven rossz erdészeti utakból. Nagyon érdekelne szar aszfalton mennyit bír egy karbon villa/váz? Hány év után kell balesetmegelõzési céllal leselejtezni? Az a karbonvillába beépített aluszár jelent egyáltalán valami biztonsági többletet? Vagy csak fölösleges plusz súly?
Akkor a kellys matricák taiwani vázakra kerülnek?
szerencsére azért ritka a villa törés (igaz, egy is túl sok belõle), erre azért gondolom figyelnek, mert elve elég komoly pereket lehetne a gyártó/forgalmazó nyakába akasztani egy-egy törés miatt
a tárcsafékrõl nekem az a véleményem, hogy alapvetõen nem hülyeség, hogy a felni és a fék el van szeparálva egymástól, de azért jobb, ha van választási lehetõség, hiszen, aki csak jó idõben, esetleg nem is túl sûrfûn használja a bicót, annak tökéletes az abroncsfék is, ami anyagilag azért nem mindegy
Posted 2011. October 20. - 09:15
Az alubetét azért szokott lenni, mert adott esetben egy átlagnál jobban bordázott gyorszár a nem megfelelõen kialakított carbonfelületet megroppantaná azzal hogy rászorítod. Azért van ott az alubetét, hogy az aluba mélyedjen bele a gyorszár fogazása, ne pedig a carbonba.
A villanyak téma teljesen más, de a csúcs villákban nincs alubetét ott sem, max csak ugyanúgy a papucsnál.
Kellysék soha nem gyártottak karbonvázakat.
Múltkor egy nagy lejtõn kipróbáltam milyen érzés a száguldás. Semmi fék beletekertem amennyire tudtam. 72 km/h. Tettem ezt a KTM strada 3000-esemmel mondván ez egy masszív kis alugép. Most jöttem rá: a biztonsági szint semmivel sem nagyobb,mint egy fullkarbon gépnél. ugyanis a villa karbonból van. Igaz aluszáras. De ilyen sebességgel egy kátyúba tottyanva el is törhetett volna. Ugy hogy nem árt megmaradni a 30-40-es tempónál. Gondolom erre tervezték. Az elsõ villa törésnél nincs veszélyesebb mégis mostanság a valamirevaló aluminium outikat karbonvillával adják. Jól gondolom hogy ilyen szempontból olyan mindegy hogy alu vagy fullkarbon géppel nyomulunk?
No persze ez a KTM egy 2009-es bicaj. És már bõven átesett a biztonsági tûzkeresztségen. Kapott bõven rossz erdészeti utakból. Nagyon érdekelne szar aszfalton mennyit bír egy karbon villa/váz? Hány év után kell balesetmegelõzési céllal leselejtezni? Az a karbonvillába beépített aluszár jelent egyáltalán valami biztonsági többletet? Vagy csak fölösleges plusz súly?
Akkor a kellys matricák taiwani vázakra kerülnek?
Posted 2011. October 20. - 09:01
Elõször a tárcsaféket is csak úri downhilles hóbortnak gondolták a többi montis szakág versenyzõi, meg az átlag bringások is. Mára 99%ban kiszorították a v fékes rendszert. Persze én sem várom az elterjedésüket, de már csak idõ kérdése, hogy elõállnak majd vele. Fejleszteni "muszály" .
Ehhez az is kellett, hogy a tárcsafékben is érdekelt gyártók (pl. RockShox) már ne is tegyenek a minimum középkategóriás villáikra V-fék szemet, így aki az utóbbi 1-2 évben vett valamilyen jobb bringát, nem igazán választhatott. A gyártó szempontja megérthetõ, nyilván több a haszon a tárcsaféken, mint egy szimpla V-féken. Országútin nem tudom, mennyire lesz megoldható, hogy versenyképes tömegû hidraulikus fékrendszert építsenek. Meg szerintem a kihasználtsága is kérdéses.
Posted 2011. October 20. - 08:26

Sign In
Create Account

Back to top