Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34373 replies to this topic

nuca

nuca

törzsvendég

• fórumtag
  • 810 posts

nemtom melyikre gondolsz, eddig ami volt. az ujat meg nem lattad max kepen ;)

hát szerintem még rá is markoltam.. de ha te mondod : )

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

A 4eft-os alap b+ kormányom csak pár grammal nehezebb. :)

akkor tajekozatlan vagyok, en azt hittem orszagutiban ez mar jonak szamit.

Valakinek van ötlete, hogy milyen 25.4mm befogójú országúti kormányt lehet itthon beszerezni?
Neuzeréknél találtam Altrixot (~2500-ért), de nem volt túl meggyõzõ.

az orszaguti alapmeret nem 26.0mm?

a vastag?

nemtom melyikre gondolsz, eddig ami volt. az ujat meg nem lattad max kepen ;)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

csimpy

csimpy

vendég

• fórumtag
  • 184 posts

Valakinek van ötlete, hogy milyen 25.4mm befogójú országúti kormányt lehet itthon beszerezni?

bike+ -nak is van, valahol van nekem egy elfekvõben.....

nuca

nuca

törzsvendég

• fórumtag
  • 810 posts

nekem van egy BBB fibreroad-om, igaz nem full karbon hanem ilyen alu-karbon hibrid, de 255gramm, ami szerintem jonak szamit 31.8 x 42cm meretben.

a vastag?

Pisz

Pisz

vendég

• fórumtag
  • 57 posts

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

nekem van egy BBB fibreroad-om, igaz nem full karbon hanem ilyen alu-karbon hibrid, de 255gramm, ami szerintem jonak szamit 31.8 x 42cm meretben.

A 4eft-os alap b+ kormányom csak pár grammal nehezebb. :)

A sebesség mindent megold.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 posts
OK, elolvastam. :) Igaz, itt komplett vázakról van szó, de gondolom a következtetés hasonló lehet, tehát a noname karbon kormány - ahogy az várható is volt? - balesetveszélyes lehet.

Ha most ennek ellenére én mégis szeretnék karbon kormányt, akkor milyet érdemes?

- Nem egy extra biciklirõl van szó (Merida 904/2010). Igazából csak megtetszett ez a kormány ezért kezdtem el gondolkodni a dolgon.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Próbálkoztam a kormányos topicban, de hátha itt hamarabb kapok választ. (bocs a duplázásért)

Érdemes noname karbon kormányt venni (15-20e Ft), vagy ez felejtõs kategória? Mi a buktató benne? Mert gondolom nem véletlenül kerülnek többe a márkásabb termékek.

Nézd vissza az elõzõ két* oldalt és megkapod a választ.

*inkább négy

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 posts
Próbálkoztam a kormányos topicban, de hátha itt hamarabb kapok választ. (bocs a duplázásért)

Érdemes noname karbon kormányt venni (15-20e Ft), vagy ez felejtõs kategória? Mi a buktató benne? Mert gondolom nem véletlenül kerülnek többe a márkásabb termékek.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts

az a Look 695 nagyon fincsi

patent. megy a vázhoz a hajtókar-matrica

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
az a Look 695 nagyon fincsi

RAUH-Welt
B E G R I F F

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Egy kis csámcsogni való: Flickr: Glory Cycles' Photostream

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 posts
Na ehhez csak annyit, hogy ugyanaz a fék (ultegra 6600) a két kerékszettemmel ég és föld esõben. A Ksyrium eliten fog, de az Open Pro felnin valamiért nem, ott az elsõ métereken semmi. (mint amikor télen ráfagy az olvadt lé a felnire és ezt elõször le kell fékezni róla, hogy történjen valami)
Az adagolhatóság más téma, ott még van hova fejleszteni.
Gondolom elsõ körben úgyis a mechanikus tárcsáé a jövõ mert hidrós fékváltókar elõbb-utóbb nem lesz az ilyen-olyan mecha-hidró átalakítókat egy valamire való bringás - fõleg olasz - pedig nem tûri meg a kerón. Fõleg ha színben nem passzol :-)
A kopás megint nem téma. Érdekes, de a mostani szettemmel 11000km-nél járok fékpofa csere nélkül, még van benne vagy 3-4000 biztosan (sokat megyek hegyen, gyorsan is, de esõben ritkán)
Az elõzõ szettem valamiért ette a fékbetéteket, ott 10000 alatt elöl 3X cseréltem.

Még a tárcsafék témához. Nekem csak azért lett a montin tárcsafékem, mert már mást nem lehetett a vázra rakni. Egyébként nem tudom elképzelni, hogy országúton hova és mikor lenne jó a tárcsafék. Majd biztos jönnek azzal, hogy ez nedves idõben is fog (mintha a normál fék nem fogna...), de arra kíváncsi vagyok, hogy mennyire tudják majd lebutítani a féket, hogy nedves úton ne állítsa be azonnal a kerekeket.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,470 posts
elvitték a cinelli spinaci-t :( http://apro.bikemag....lo-l42161.html# 1500-ért nagyon megérte. igaz,én nem használtam volna ki. azért birtokolni jó lett volna. :)

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts

ezt figyuzzátok!!!!!!!!!!! naon kemény "sárvédõ": Ass Saving Techniques on Vimeo :D

kár hogy a lábaszára végig vizes lesz.....
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,470 posts

igen, az csavaros. bár ha jól emlékszem volt itt aki gyorskötözõvel rakta fel. nem tudom azzal hogy funkcionál. ha fel le akarod szerelgetni, akkor nem hiszem, hogy ez a legjobb választás, viszont, ha 1x akarod felrakni egy télen, akkor 4db bilinccsel megoldható, ha nincs tartószem.

a csavaros sárvédõket pl acélvázra régi cateye bilincsekkel is fel lehet rakni. én azzal is szoktam.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts

köszi a tippet.

Jettison: kösz neked is, de amit így hirtelen találtam spyral sárvédõt, csavarral kell a keréknél felfogatni...

igen, az csavaros. bár ha jól emlékszem volt itt aki gyorskötözõvel rakta fel. nem tudom azzal hogy funkcionál. ha fel le akarod szerelgetni, akkor nem hiszem, hogy ez a legjobb választás, viszont, ha 1x akarod felrakni egy télen, akkor 4db bilinccsel megoldható, ha nincs tartószem.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
ass shaving-et olvastam eloszor. :D nagy csalodas volt a video! ;)

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,470 posts
ezt figyuzzátok!!!!!!!!!!! naon kemény "sárvédõ": Ass Saving Techniques on Vimeo :D