Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34366 hozzászólás a témában

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.393 hozzászólás

Lehet "gagyi" a kérdés, de felteszem, fékváltókart kell vmivel kenni?

A héten vettem észre hogy belülrõl tök poros, így aztán kitakarítottam a port ahová beértem...
Valami olyasmit olvastam, hogy a gyári kenéssel vígan elvan. (Shi-rõl van szó)

idõnként némi wd40 mehet bele. a gyári kenõanyag felkeményedik néhány év alatt,és ez gátolja a váltó mechanikát.

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

jó cuccaik vannak. azt nem tudtam kivenni,de a 4szögtengely kúpossága létezik nekik campához is? a legrövidebb tengely 103mm. ilyen méret a shimanonál volt. a lánctányérok választéka elég komoly náluk. :)

Az enyém ISO, de nem tudom elõvenni a dobozát (Mo-n van). A kérdés sokakban fölmerült, egyesek szerint a TA áttért JIS-re, az alant (angolul) olvasható témában mondanak mindenfélét, de a TA megerõsítette e-mail-ben, hogy ISO.
TA Axix BB, is it JIS or ISO?!!!! [Archive] - Bike Forums ...Batavus 01-21-10, 12:05 PM ...
Just got an e-mail from TA, they say it's ISO, so I guess it is. The aformentioned online shop still claims it's JIS. ...

Alexander the Great

Alexander the Great

vendég

• fórumtag
  • 152 hozzászólás
Lehet "gagyi" a kérdés, de felteszem, fékváltókart kell vmivel kenni?

A héten vettem észre hogy belülrõl tök poros, így aztán kitakarítottam a port ahová beértem...
Valami olyasmit olvastam, hogy a gyári kenéssel vígan elvan. (Shi-rõl van szó)
Alex

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.393 hozzászólás
jó cuccaik vannak. azt nem tudtam kivenni,de a 4szögtengely kúpossága létezik nekik campához is? a legrövidebb tengely 103mm. ilyen méret a shimanonál volt. a lánctányérok választéka elég komoly náluk. :)

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

nem kell a komplett középrészt cserélni,csak a menetes "csészéket". azok lejönnek a csapágyakról. kb 5 perc a csere. a matuzéknál meg sztem lehet barterezni a csészéket.

Köszönöm, tanultam ismét!
Kissé hasonló - középrész-illesztés: nekem kétszer is kellett francia (!, azaz régi, 1980 elõtti) középbe új (10-es), de még négyszöges Campa hajtást tenni. Elõször a helyi bicikliklub sokszáz régi tengelyét és csészéjét válogattam át napokig, végül találtam kifogástalan Campa tengelyt a kívánt méretben, a régebbi csésze jó volt hozzá, ma is azzal járok nagy hegyekre (10-es tripla Veloce). Másodszor (Poulidor váz, 10-es Centaur) Spécialités T.A. AXIX középrészt vettem hozzá, ez ui. van mindenféle (BSA, olasz, francia) rendszerhez. Acélból (üreges tengely, alu csészék, mélyhornyú, cserélhetõ csapágy) 220g, 70€, titántengellyel 140g, 105€. Mindent lehet külön is kapni, egy jobboldali (fix) csésze pl. 20€, balos 12, így átszerelhetõ bármilyen vázra.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.393 hozzászólás

Szvsz is, de legyen hozzá olasz vázad - vagy kell egy másik (BSA) középrész: újonnan Record 102 mm négyszög 140€ körül.

nem kell a komplett középrészt cserélni,csak a menetes "csészéket". azok lejönnek a csapágyakról. kb 5 perc a csere. a matuzéknál meg sztem lehet barterezni a csészéket.

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

ilyen szett az enyém is! :) 10es rendszerben nem volt a recordnak olyan hátsóváltója amiben nem lett volna karbon alkatrészt. 2005-tõl,azt hiszem,már a kanál is karbon. 2000,és 2004 közötti a cucc. ennyiért tényleg megéri.

Szvsz is, de legyen hozzá olasz vázad - vagy kell egy másik (BSA) középrész: újonnan Record 102 mm négyszög 140€ körül.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.393 hozzászólás

hm ezen lehet hogy elcsábulok Campagnolo Record 10 fach Gruppe | eBay
nincs rá hatalmas gerjedés, gondolom a 4szögtengely miatt. de akkor is csúcsszett, szerintem 300 eur alatt ajándék

ilyen szett az enyém is! :) 10es rendszerben nem volt a recordnak olyan hátsóváltója amiben nem lett volna karbon alkatrészt. 2005-tõl,azt hiszem,már a kanál is karbon. 2000,és 2004 közötti a cucc. ennyiért tényleg megéri.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
csak azért gondoltam, mert minden szép polír alu, az meg nem...
de nem vok otthon a Campa szettekben-évjáratokban...
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
miert logna?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
az a karbon hátsóváltó nem lóg ki a sorból?
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
hm ezen lehet hogy elcsábulok Campagnolo Record 10 fach Gruppe | eBay
nincs rá hatalmas gerjedés, gondolom a 4szögtengely miatt. de akkor is csúcsszett, szerintem 300 eur alatt ajándék

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás
Akkor reggel óta javították a szöveget. Reggel még "...9 speed casette szerepelt.." ez tûnt fel és felületesen ránézve valóban annak is számoltam (alulról a 2. fogaskereket hagyhattam ki). Amatõr hiba!

de ott a pont!

Ugyanazt nézzük? Ez tizes sor...
Gallery: Pro Bike: Ian Field's Specialized CruX Elite - BikeRadar /28

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

Hogy lehet összehozni a 10-es váltókart 9-es sorral? Ez érdekes.

Gallery: Pro Bike: Ian Field's Specialized CruX Elite - BikeRadar

Ugyanazt nézzük? Ez tizes sor...
Gallery: Pro Bike: Ian Field's Specialized CruX Elite - BikeRadar /28

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

A bandázsolás nem egyes, hanem "pro", nem foglalkoznak vele, hogy nem fed a bilincsnél.

:-)) akkor ha eltörik a villanyak, az is PRO(sztó)?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

bandázsolás: egyes.

A bandázsolás nem egyes, hanem "pro", nem foglalkoznak vele, hogy nem fed a bilincsnél.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

bandázsolás: egyes.

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Nem érdemes rohanni és megvenni (már ha valakinek ilyen kéne), pontosabban csak akkor, ha van hozzávaló váz is, belsõ kábelvezetéssel. Igaz ugyan, hogy van kívülvezetõs kiegészítõ is hozzá, de az általam látott szaklap (Le cycle) csak „késztermékként”, bicikliként ajánlja - amint a DA DI2-t is, ugyanezért. Azaz a vázak egy újabb módon lettek enyhén inkompatibilisek.

Ha összejön az új melóhely mégjobb fizetéssel, akkor tervbe van véve, hogy veszek egy új szettet az orbeára (csak tudnám hogy minek :) ), és Sram force-ban gondolkoztam, de egy pillanatra elgondolkoztatott az ultegra ára. Aztán rájöttem hogy minek, bukok egyet és 60ezer a váltó ha ráesek? :) (Mondjuk a force is 30ezer, egy red meg 80 :)

Egyébként weightweenies-en láttam egy nagyon igényesen kivitelezett vázátalakítást, ahol a bowdenvezetõ rá volt szegecselve a vázra, kifúrta a szegecset a carbonból, és így volt lyuk hogy bevezesse az elektromos vezetéket. A csatlakozásokat meg minden sallangot pedig elrejtett a középcsapágy felett (a csatlakozókat kicserélte extra vízálló-tömített-akármikre). Tényleg nagyon rendes munka volt.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Az enyém valamennyivel hosszabb lett, és ahogy Andris_Savaria is írta, a láb attól még elázik, de az annyira nem volt ma probléma, neoprén kamáslival.