Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34366 hozzászólás a témában

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 hozzászólás
OK, elolvastam. :) Igaz, itt komplett vázakról van szó, de gondolom a következtetés hasonló lehet, tehát a noname karbon kormány - ahogy az várható is volt? - balesetveszélyes lehet.

Ha most ennek ellenére én mégis szeretnék karbon kormányt, akkor milyet érdemes?

- Nem egy extra biciklirõl van szó (Merida 904/2010). Igazából csak megtetszett ez a kormány ezért kezdtem el gondolkodni a dolgon.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Próbálkoztam a kormányos topicban, de hátha itt hamarabb kapok választ. (bocs a duplázásért)

Érdemes noname karbon kormányt venni (15-20e Ft), vagy ez felejtõs kategória? Mi a buktató benne? Mert gondolom nem véletlenül kerülnek többe a márkásabb termékek.

Nézd vissza az elõzõ két* oldalt és megkapod a választ.

*inkább négy

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 hozzászólás
Próbálkoztam a kormányos topicban, de hátha itt hamarabb kapok választ. (bocs a duplázásért)

Érdemes noname karbon kormányt venni (15-20e Ft), vagy ez felejtõs kategória? Mi a buktató benne? Mert gondolom nem véletlenül kerülnek többe a márkásabb termékek.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

az a Look 695 nagyon fincsi

patent. megy a vázhoz a hajtókar-matrica

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
az a Look 695 nagyon fincsi
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Egy kis csámcsogni való: Flickr: Glory Cycles' Photostream

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás
Na ehhez csak annyit, hogy ugyanaz a fék (ultegra 6600) a két kerékszettemmel ég és föld esõben. A Ksyrium eliten fog, de az Open Pro felnin valamiért nem, ott az elsõ métereken semmi. (mint amikor télen ráfagy az olvadt lé a felnire és ezt elõször le kell fékezni róla, hogy történjen valami)
Az adagolhatóság más téma, ott még van hova fejleszteni.
Gondolom elsõ körben úgyis a mechanikus tárcsáé a jövõ mert hidrós fékváltókar elõbb-utóbb nem lesz az ilyen-olyan mecha-hidró átalakítókat egy valamire való bringás - fõleg olasz - pedig nem tûri meg a kerón. Fõleg ha színben nem passzol :-)
A kopás megint nem téma. Érdekes, de a mostani szettemmel 11000km-nél járok fékpofa csere nélkül, még van benne vagy 3-4000 biztosan (sokat megyek hegyen, gyorsan is, de esõben ritkán)
Az elõzõ szettem valamiért ette a fékbetéteket, ott 10000 alatt elöl 3X cseréltem.

Még a tárcsafék témához. Nekem csak azért lett a montin tárcsafékem, mert már mást nem lehetett a vázra rakni. Egyébként nem tudom elképzelni, hogy országúton hova és mikor lenne jó a tárcsafék. Majd biztos jönnek azzal, hogy ez nedves idõben is fog (mintha a normál fék nem fogna...), de arra kíváncsi vagyok, hogy mennyire tudják majd lebutítani a féket, hogy nedves úton ne állítsa be azonnal a kerekeket.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.393 hozzászólás
elvitték a cinelli spinaci-t :( http://apro.bikemag....lo-l42161.html# 1500-ért nagyon megérte. igaz,én nem használtam volna ki. azért birtokolni jó lett volna. :)

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás

ezt figyuzzátok!!!!!!!!!!! naon kemény "sárvédõ": Ass Saving Techniques on Vimeo :D

kár hogy a lábaszára végig vizes lesz.....
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.393 hozzászólás

igen, az csavaros. bár ha jól emlékszem volt itt aki gyorskötözõvel rakta fel. nem tudom azzal hogy funkcionál. ha fel le akarod szerelgetni, akkor nem hiszem, hogy ez a legjobb választás, viszont, ha 1x akarod felrakni egy télen, akkor 4db bilinccsel megoldható, ha nincs tartószem.

a csavaros sárvédõket pl acélvázra régi cateye bilincsekkel is fel lehet rakni. én azzal is szoktam.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás

köszi a tippet.

Jettison: kösz neked is, de amit így hirtelen találtam spyral sárvédõt, csavarral kell a keréknél felfogatni...

igen, az csavaros. bár ha jól emlékszem volt itt aki gyorskötözõvel rakta fel. nem tudom azzal hogy funkcionál. ha fel le akarod szerelgetni, akkor nem hiszem, hogy ez a legjobb választás, viszont, ha 1x akarod felrakni egy télen, akkor 4db bilinccsel megoldható, ha nincs tartószem.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
ass shaving-et olvastam eloszor. :D nagy csalodas volt a video! ;)

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.393 hozzászólás
ezt figyuzzátok!!!!!!!!!!! naon kemény "sárvédõ": Ass Saving Techniques on Vimeo :D

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
LIMITED WARRANTY
All TrekŸ bicycles are sold exclusively through our network of authorized dealers who we entrust with professional assembly and service of your bicycle. Trek Bicycle Corporation provides each original retail purchaser of a Trek bicycle a warranty against defects in materials and workmanship, as stated below:

Lifetime
Frames for the lifetime of the original owner (except forks, the Session, Scratch and Ticket model frames, and the swing arms on all full suspension bicycles)

Three Years
Session, Scratch and Ticket model frames

Two Years
All original BontragerŸ forks, parts and components (except consumables such as tires and tubes)
Swing arms on all full suspension bicycle
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
igen errõl jut eszembe hogy pl az örökgaranciás trek, vagy más márkánál, ha saját márkájú a villa, akkor a garancia arra is – tehát vázszettre – vonatkozik?

(csak mert mindig vázgaranciát mondanak)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
>Az elsõ villa törésnél nincs veszélyesebb mégis mostanság a valamirevaló aluminium outikat karbonvillával adják.
Amikor eltortem a kulcscsontom, az utrol lemenve atborultam a kormanyon, mert az elso kerek egybol megallt. De semmi baja nem lett a villanak.
A karbon jo anyag, ha rendesen van megtervezve, es kivitelezest is hozzaertok csinaltak akkor sokat kibir.
Ez szerintem eleg latvanyos Pinarello teszt: PINARELLO LAB testing frame an fork - Simulation Crash Bike - YouTube Igaz a sima karbon villa 2:25-nel siman eltorik.

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
A képbõl itélve lehet kiállítási darab, ami pont erre a célra lett legyártva... normál vázként lehet nem is üzemel

volt mar sokszor, de belinkelem neked is:

Feltöltött kép
Feltöltött kép

nomost ehhez kepest atmenni egy katyun...

ha jol van megepitve, akkor egy karbon vaz erosebb es tartosabb mint egy alu.

csimpy

csimpy

vendég

• fórumtag
  • 184 hozzászólás

nem rossz, de karbon aero villan elpocsolsz vele egy jo ideig mire beallitod rendesen

sokkal inkabb ezt ajanlom:

Crud Road Racer Mudguard Set MKII | Buy Online | ChainReactionCycles.com

es meg olcsobb is

köszi a tippet.

Jettison: kösz neked is, de amit így hirtelen találtam spyral sárvédõt, csavarral kell a keréknél felfogatni...

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás

Jett nem kell rögtön bepörögni, nem kell minden leírt szót komolyan venni. A Crud jó kis darab, nekem is olyan van, pofon egyszerû a felrakása, ami a hátránya, hogy nem olyan egyszerû levenni a kábelkötegelõs rögzítés miatt, mint amilyen könnyû a felrakás. Külön elõnye, hogy a hátsó keréknél kicsit kiszélesedik és védi az elsõváltót is. Figyelmes praktikus megoldás.

Mi a probléma?

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás

jól látom, hogy (csak) a középcsapágynál van befogva a váz?

más: SKS raceblade ( RACEBLADE XL SET - mudguards - SKS Germany ) sárvédõvel van valakinek tapasztalata? mennyire jó/szilárd a rögzítése?

Szerintem nem sokat ér, mivel csak nagyon kis felületen takarja a kerékívet. Rendes téli használatra még a "rendes" ívhosszú sárvédõket is tuningolni kell laffantyúkkal. Az a crud féle már egész jónak tûnik. Én az enyémet (spyral) 3 téllel ezelõtt vettem 3000pénzért. Azóta is királyság. Még pótalkatrész is van hozzá, ha úgy alakul... Bármilyen bringára fel lehet tenni, mert vékony az anyaga, megfelelelõen keskeny, és a pálcákat is olyan hosszúra vágod, amilyenre akarod. És egész kultúráltan is néz ki.