45 km/h-nal 20Watt a kulonbseg a legjobb es egy olcso, hagyomanyos aluvazas bico kozott. 45 km/h-nal ez majd 1 percet jelent 40km-en.
Persze nem egyertelmu a teszt megitelese, de hat jobb, mint a semmi.

Én teszteltem már elég sok agyat, tudnék róluk mesélni ebbõl a szempontból.Közben MJani01 már megválaszolta (amit kb. én is gondoltam). Azóta ki is próbáltam, igaz, nem ilyen kerék, hanem Campagnolo agyas Open Pro (36 küllõ). Ha olyan gyorsan indítom, azaz akkora kezdeti perdületet adok a keréknek, mint a felvételen, akkor az én sorom is alig pörög (de azért elfordul, többet is). Ha a sorral pörgetem meg, a sor is tartja (ill. lassan veszti) a perdületét, de lassabban pörög, mint a kerék. Ám egy teszt nem teszt.
Van viszont egy kerékteszt cikkem, ahol ezt is mérték és meg is adják, azaz súrlódási veszteség, terhelt keréknél és a szabadonfutóé is; tipikus értékek (ez pont egy TOKEN T50) : 10 Nmm (figyelem, Newton-milliméter!) hátul, 28 a szabadonfutóé, azaz ez a kérdésedet igazolja (s cáfolja Mjani01 meg az én elméletem), általában nagyobb a szabadonfutó súrlódása!
A Corima MCC + Aero-nál viszont 20 (kerék) és 18 (szfutó), ez kilóg.
Mavic Cosmic Carbone Ultimate: 6, 30.
Mindenesetre ezek nagyon kis súrlódások, de MJani01-nak biztos adtam muníciót, hogy hány mm-t lehet szuperkerékkel nyerni az ellenfeleken, pl. ha az út 88 %-án tekerünk és a maradékon gurulunk.
Még annyit, hogy a Campagnolo agyam telenyomtam, szokásom szerint, zsírral, azaz egy viszko-tengelykapcsolót hoztam létre tkp., a gyári, mért kerekeknél nyilván nem tettek ilyet.
Ismerem a srácot, aki a Merckxet árulja. Korrekt, megbízható. Olaszországból vannak a cuccai, nem lopottak. Volt már neki mindenféle "leselejtezett" csapatgépe is, szerintem a Dunántúl legnagyobb Campagnolo árukészlete is nála van
Szoktunk csereberélni mindenféle cuccot. Ez a MErckx történetesen darabokban jött, illetve a váz egyben, a szett meg úgy ugrott rá másik bringákból visszamaradtként. Csak egy jófajta kerékszett kell bele és tökéletes is. A váz maga ragasztott muffolt karbonváz, szóval nem a legújabb széria, de tényleg karcmentes.
A sebesség mindent megold.
Közben MJani01 már megválaszolta (amit kb. én is gondoltam). Azóta ki is próbáltam, igaz, nem ilyen kerék, hanem Campagnolo agyas Open Pro (36 küllõ). Ha olyan gyorsan indítom, azaz akkora kezdeti perdületet adok a keréknek, mint a felvételen, akkor az én sorom is alig pörög (de azért elfordul, többet is). Ha a sorral pörgetem meg, a sor is tartja (ill. lassan veszti) a perdületét, de lassabban pörög, mint a kerék. Ám egy teszt nem teszt.@gren_tamas: Nem, most se. Raadasul egy picit azert forog elore, szoval tenyleg nem ertem. A surlodas miatt vinnie kellene magaval. Szoval mi fogja? En nem latok semmit.
Egyik kerekemben ilyen forog, isteni hangja van
jól cseng a chris king, de ez is machine gun The Sound of Campagnolo record hub(08') - YouTube
Ez a Merckx bringa bakker... A valto karcmentes, ezt nem is hasznaltak!
Szerintem jo bolt.
Nagyobb a csapágy ellenállása, mint a szabadonfutóé.@gren_tamas: Nem, most se. Raadasul egy picit azert forog elore, szoval tenyleg nem ertem. A surlodas miatt vinnie kellene magaval. Szoval mi fogja? En nem latok semmit.
A sebesség mindent megold.
Késõn írtad ezt, ma már biztos értedRe: S60, csak en nem ertem, hogy miert nem forog a fogaskoszoru a kerekkel egyutt?
ez elég korrekt áron van sztem: EDDY MERCKX ! Carbon « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása
jobb az árfekvése is,mint a corratech-nek amit linkeltetek nemrég. nagyon komoly cucc ennyiért.
ez elég korrekt áron van sztem: EDDY MERCKX ! Carbon « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása
jobb az árfekvése is,mint a corratech-nek amit linkeltetek nemrég. nagyon komoly cucc ennyiért.
Ez meg mi?
Tour de Pecs tavaly allitolag.
ezekben a sram kerekekben pl milyen agyak vannak?a végén látszik ahogy rángatja az egész kazettát
Sram S60 2010 Ratchet Sound(Free Sound)
petter78 véleményét osztom, király ahogy a DA agyak hang nélkül suhannak.
Flickr