Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34373 replies to this topic

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,743 posts
De igen,ha elviszik,lenne helyette egy újabb pár,ha nem marad az.

Nem azt árulod vaterán? :)

GT-Atee

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Ami a kerékszettet illeti,épített kerekek lesznek Circus Monkey agypárból ami már megvan...

Nem azt árulod vaterán? :)

A sebesség mindent megold.

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,743 posts
Eddig ezt a nyerget a mountimon használtam,de ehez jobban illik,így átkerült erre.Elötte vanox sínes volt rajta,amit mountinál is használtam,de annál nem éreztem különbséget.Most az országútin meg még nem volt alkalmam kipróbálni,de ha lesz valami érdekes tapasztalat megosztom.

Ami a kerékszettet illeti,épített kerekek lesznek Circus Monkey agypárból ami már megvan,amihez még felnit kell vennem.Kinéztem a Kinlin márkából a XR19W-t gazdasági okokból,meg kiváncsi vagyok milyenek valójában.Küllõböl meg valószínû DT revolution lesz,ahogy a jelenlegiekben is,szintén elõl radiálisan,hátúl három kereszt-radiál fûzéssel.

GT-Atee

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 posts
Szép lett a Paripa!
Milyen kerékszettet szeretnél hozzá?
A karbonpálcás nyereg kényelmesebb mint egy titánpálcás, vagy csak könnyebb?-feltéve ha van viszonyítási alapod

Elkészült a paripa:Képfeltöltés.hu - korlátlan ingyen tárhely képeidnek, regisztráció nélkül

A 6700 fék/váltókar és 6500 fék párosításból nem lett semmi,mert sikerült jóárban szerezni 6700 fékeket,így biztos optimális lesz a fékhatás.

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,743 posts
Deda Anatomic 250.Jó kis kormány,sikerült elsõre jót választanom,idén már 2éves lesz.

Meddig érdemes egy alukormányt használni?

A felni azért lehetne erõsebb is,a gumit tényleg macerás szerelgetni rajta,de nemsoká készül a keróhoz másik kerékszett.

Nekem tetszik ez a keró. Milyen kormány van benne? Azért érdekel mert szeretem az anatomikus kormányokat de ami nekem most van azon az utolsó rész - a legalsó- elég rövidke, vagyis ott már nem fér el rendesen a kezem (csakúgy mint az elõzõleg belinkelt Meridán) ezért csak a törésben tudom fogni aló fogásban. Így is mûködik de elõbb-utóbb vennék egy olyat amin 1-2 cm-el hosszabb a legalsó rész - amilyen ez is.

Nekem is volt Sun Assaultos kerekem, szerettem, könnyû és masszív volt. Viszont zabálta a fékbetétet! Ezt azóta tudom amióta nem azt használom.

GT-Atee

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts

En nem fuzogetek kerekeket, de erdekel, miert fontos, hogy ket parhuzamos kozott legyen a szelep?

Kényelmi okokból szokták olyan helyre tenni, ahol a két egymás melletti küllõ szinte párhuzamos (nagykereszt), mert így könnyû rátenni és levenni a pumpafejet.
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
En nem fuzogetek kerekeket, de erdekel, miert fontos, hogy ket parhuzamos kozott legyen a szelep?

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 posts
Tényleg! ez is igaz volt rá. De ez engem nem nagyon érintett, össz-vissz 6-7 alkalommal kellett leszednem a külsõt gumicsere vagy defekt miatt azt meg kibírtam. Ez egy szervizest jobban zavar mint a tulajdonost. (mondjuk most hogy mondod beugrott, hogy mennyit szívtam Michelin Pro 2 race gumikkal, azok alig akartak felmenni rá, elõször azt hittem a gumival van a baj)

QUOTE=donciccio;1150745]sun assaultról annyi tapasztalatom van,h baromi nehéz külsõt cserélni rajta. többet is szereltem régebben,eltérõ gumikkal,és mind1iknél ez volt a gond.[/QUOTE]

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,470 posts
sun assaultról annyi tapasztalatom van,h baromi nehéz külsõt cserélni rajta. többet is szereltem régebben,eltérõ gumikkal,és mind1iknél ez volt a gond.

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 posts
Nekem tetszik ez a keró. Milyen kormány van benne? Azért érdekel mert szeretem az anatomikus kormányokat de ami nekem most van azon az utolsó rész - a legalsó- elég rövidke, vagyis ott már nem fér el rendesen a kezem (csakúgy mint az elõzõleg belinkelt Meridán) ezért csak a törésben tudom fogni aló fogásban. Így is mûködik de elõbb-utóbb vennék egy olyat amin 1-2 cm-el hosszabb a legalsó rész - amilyen ez is.

Nekem is volt Sun Assaultos kerekem, szerettem, könnyû és masszív volt. Viszont zabálta a fékbetétet! Ezt azóta tudom amióta nem azt használom.

Elkészült a paripa:Képfeltöltés.hu - korlátlan ingyen tárhely képeidnek, regisztráció nélkül

A 6700 fék/váltókar és 6500 fék párosításból nem lett semmi,mert sikerült jóárban szerezni 6700 fékeket,így biztos optimális lesz a fékhatás.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts

te tudod http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

radáil fûzésnél hogyan lehetne párhuzamos küllõ? mindegyik sugárirányban áll, a középpontban metszik egymást. nézd meg vetületi nézetbõl, mert így csalóka. http://www.boxwoodbi...om/700ftrad.JPG ezen a képen jelöld be nekem, hova jó a szelep és hova nem. vagy ezen: Zipp Unveils First Full Carbon Clincher Wheelset – The Firecrest 404 - Bike Rumor

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
perspektíva?

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts

az, hogy radiál fûzésnél nehéz két párhuzamos küllõt találni

te tudod http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,743 posts
Ahogy most épp van így 8,2kg,ha kész lesznek az új kerekek új gumikkal,akkor kb 8kg lesz.

...mértél tömeget? Érdekelne.
thx!

GT-Atee

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Mi köze a radiális vagy nem radiális fûzésnek a szelep helyéhez?

Arra szerettem volna célozni, hogy jól van fûzve, ennek így kell állnia.

A sebesség mindent megold.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts

az, hogy radiál fûzésnél nehéz két párhuzamos küllõt találni

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts

Melyik keréknél látod, hogy rosszul van fûzve? Csak azért, mert az elsõ kerék radiális, a hátsó kerék pedig 2kereszt és radiális fûzésû.

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 posts

Az milyen stucni? Egyes helyeken vastagabb, mint a felsõcsõ. :D

Contoltech Unit

Ilyen - controltech iPost - nyeregcsõ volt tervezve, de ez most nem jött össze sajna.

Nem vagy kicsi. :)

192 cm. Igazából nekem kényelmesnek tûnik ez a váz, de az i lehet, hogy csak megszoktam, hogy ilyen és kész. :)

Az enyém kb. 9.5 körül lehet valahol. Merida 904-es Shimano 105-tel szerelve, Ultegra 6700 pedállal és két kulacstartóval. Kíváncsi leszek, ha végre felkerül rá a Campagnolo szett, mennyit változik. Bár úgy gondolom fõleg a kerekek hozhatnak majd pozitív - azaz súlyban negatív :) - változást.

Hasonlóan autentikus :) mérési módszerrel nézve, a mostani szettek 8.3 kg körüli lett a bicikli. A vázon még rengeteget lehetne spórolni, de inkább azt találtam ki, hogy nyárra le kell fogynom 90 kg alá (most kb. 93 vagyok) és egybõl meg is van a 3kg spórolás, a lehetõ legolcsóbban. :)

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts

...mértél tömeget? Érdekelne.
thx!

Ridley Noah Fast 

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts
...úgy látszik a 900-as meridák már csak ilyen kanapébarát járgányok.:D
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

Ridley Noah Fast