Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34366 replies to this topic

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Vegyél egy pezsgõszínû 105öst. Kis kosz és úgy fog tûnni mintha ezer éves lenne

Feltöltött kép

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts

Sziasztok! Hozzám került egy régi verseny bringa és városi rohangálósnak szeretném használni, de a fékek is elég régiek (egy forgáspontú). Nem szeretnék rá sokat költeni, mert ahova járok, ott el-el tûnnek a kerók. Szóval hogy tudnám a fékhatást növelni? Fékpofát cseréljek vagy féktestet is (kétforgáspontúra)? Tudom hogy ezeken a hasábokon magasabb röptû dolgokról folyik a beszélgetés, de hátha tart itt pár ember erõsen fékezõ olcsó boltbajárós bringát. Pár órás olvasás után arra jutottam hogy egy BBS-01D fékpofa hátha segítene rajtam. Véleményetek?

lehet olcsón is 2f.pontos féket venni, és azt könnyen el lehet csúnyítani, egy kis olajsárral, vagy fekete festékkel ha nem akarod hogy csillogjon, viszont garantáltan jobban fog fogni.
érdemes a fékkarokat is olyanra cserélni ami rejtett bovdenvezetésû, mert máshogy húzza a bovdent, mint a régebbiek..
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,434 posts
elég a fékpofát cserélned. a felni + fékpofa kapcsolatra nincs pontos recept. ez próbálgatni kell.

inkubator

inkubator

vendég

• fórumtag
  • 34 posts
Sziasztok! Hozzám került egy régi verseny bringa és városi rohangálósnak szeretném használni, de a fékek is elég régiek (egy forgáspontú). Nem szeretnék rá sokat költeni, mert ahova járok, ott el-el tûnnek a kerók. Szóval hogy tudnám a fékhatást növelni? Fékpofát cseréljek vagy féktestet is (kétforgáspontúra)? Tudom hogy ezeken a hasábokon magasabb röptû dolgokról folyik a beszélgetés, de hátha tart itt pár ember erõsen fékezõ olcsó boltbajárós bringát. Pár órás olvasás után arra jutottam hogy egy BBS-01D fékpofa hátha segítene rajtam. Véleményetek?
Bandi a nagykeres kisegítõ... :D

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
rendelni nyilván nem érdemes. ezért mondtam hogy szerencsésebb helyeken más a helyzet :-)
behozva rögtön 7-12% vám – és ami durva – *1,27 áfa drágítaná a cuccot: 3064 dollár a vége (683e ft)

matej84

matej84

vendég

• fórumtag
  • 58 posts

szerencsésebb helyeken a granturismo 11-es chorussal és khamsin helyett fulcrum1-el is olcsóbb egy százassal mint amit belinkeltél Wilier Gran Turismo Chorus 2011 Road Bike

Ezzel a felszereléssel nagyon jó vétel. Viszont azt írják, ha szállítás közben éri sérülés vagy hiányzik valami a csomagból, azért nem vállalnak felelõsséget.
Rendelt már innen valaki?

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts

[FONT="]Sziasztok![/FONT]
[FONT="]
[/FONT]
[FONT="] Országúti vásárlásra adtam a fejem és ki is néztem. Három bringa közül kellene választanom és nem jutok dûlõre. Árban van különbség esetekben 6 számjegyes is.

A sorrend:[/FONT]

• [FONT="]Wilier GRANTURISMO + Centaur 10 Carbon 50/34 + Khamsin 605000 HUF[/FONT]
  • [FONT="]Wilier IZOARD XP 2012 + ATHENA 11S + CRANK ALLOY 53/39 + KHAMSIN 440000HUF[/FONT]
  • [FONT="]Cube Agree GTC Race 450000 HUF[/FONT]
[FONT="]Az elsõ kettõ között nem nagyon tudok dönteni. A másodiknak a váza jobb, az elsõnek a felszereltsége. Nagyon szívesen olvasnék pro és kontra hozzászólásokat.[/FONT]
[FONT="]
[/FONT]
[FONT="]Köszi: Matej[/FONT]

Fordítva, nem? A Granturismo (elsõ) váza jobb és az Athena (második) felszereltsége - igaz, nem kompakt. A Centaur már elég jó, az Athena a 11 miatt jobb, de nincs nagy különbség, az új fékváltókar ugyanolyan mindkettõn; a kerék meg ugyanaz. Ha ezek közül választanék, az elsõt venném (Wilier GT), hisz a váz a legdrágább, kereket késõbb lehet jobbat venni, a Centaur meg elég egy életre.
A nyertes persze vittore30 (ld elõzõ hsz.).

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts

[FONT="]
[/FONT]
[FONT="] Országúti vásárlásra adtam a fejem és ki is néztem. Három bringa közül kellene választanom és nem jutok dûlõre. Árban van különbség esetekben 6 számjegyes is.

• [FONT="]Wilier GRANTURISMO + Centaur 10 Carbon 50/34 + Khamsin 605000 HUF[/FONT]
  • [FONT="]Wilier IZOARD XP 2012 + ATHENA 11S + CRANK ALLOY 53/39 + KHAMSIN 440000HUF[/FONT]
[FONT="]Az elsõ kettõ között nem nagyon tudok dönteni. A másodiknak a váza jobb, az elsõnek a felszereltsége. Nagyon szívesen olvasnék pro és kontra hozzászólásokat.[/FONT]
[FONT="]
[/FONT]

szerencsésebb helyeken a granturismo 11-es chorussal és khamsin helyett fulcrum1-el is olcsóbb egy százassal mint amit belinkeltél Wilier Gran Turismo Chorus 2011 Road Bike

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
A másik topikban is felmerült, köszi, autóval tapasztaltam már meg aquaplanninget, nem röhögtem, de ettõl aztán nem félek bringán, gyakorlatilag lehetetlen. Nem vagyok egy nem tudom mekkora bringás, de azért aszfalton is próbáltam már pár gépet és gumit; és maradjunk annyiban hogy nem csak jó idõben jó úton (jó idõben montizok!) használom; és kell valami értelmes minta. Vidéken amúgy is ratyik az utak, rengeteg a szilánk; de por, víztáfolyás is rengeteg van, itt meg én a V69el mindig faszán menten, de ugyanazzal a géppel kopasszal nem, és a haverok különbözõ outikkal és gumikkal meg pláne nem - akik amúgy erõsebbek nálam és többet is mennek, tehát nem balfékekrõl van szó :)
Egyébként amikor meg fékezek - említettem a normális pofákat - akkor meg mind monti, mind kopasz elsõkereket blokkoltam el vizes aszfalton, ez sem vicces; és sajna Zombieland-ben lakok az autósok/bringások/gyalogosok figyelm(esség)ét tekintve :(

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

matej84

matej84

vendég

• fórumtag
  • 58 posts
[FONT="]
[/FONT]

[FONT="]
[/FONT]

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Tigris, nem rossz, de a legolcsóbb is kétszer annyiba kerül mind a suttogás... Egomi boltban lóg egy DT 76ért, az még csábított, de majd egy tizessel több (meg plusz egy kg, és ugyanúgy outi sárvédõt tudok csak rárakni - igaz, rendes v fék van rajta; de remélem outi fék ACS pofával jó lesz)

stellaz: Persze, az is fontos; de ne csináljunk úgy mintha a minta csak dísz lenne. Igenis vizes, poros, havas úton mérföldekkel jobb egy rendes mintás mint egy kopasz. A hungaroringen egál lenne... A V69eseken meglepõen jól bírja a minta, szinte semmit sem kopott, pedig egy láncot pont most koptattam el - még megnézem, de szerintem az 'morog', pedig nincs benne több mint 2500 az tuti.
Szoktam télen, melóba is. Fékpofából is kapásból olyat rakok be, ami vizes felnin is rögtön fog (ACS-eket szeretem a legjobban).

"A "hidroplán" hatás

Autók és teherautók esetében megtörténhet, hogy ha túl gyorsan mennek esõs idõben, akkor a gumi alatt egy vízhártya alakul ki, a külsõ elveszíti a tapadását. Ez végzetes lehet, így a gumi gyártók jókora barázdákat vájnak a futófelületbe, amely elvezeti az alatta felgyülemlett vizet. Az autóknál ez a hatás azért alakul ki, mivel a guminak négyzet alakú futófelülete van, és a belépõ kontaktus egyenes, és merõleges a haladási irányra. E miatt a víz könnyen a gumi alá jut, és nehezen távozik onnan. A kis nyomás miatt (kisebb, mint a kerékpároknál használt nyomás), a víz nyomása elegendõ lehet, hogy a gumi kontaktfelületének közepét felnyomja és a víz megragadjon ott. A kontaktfelület így nagy mértékben lecsökken, és ha a nyomás megnõ az egész gumi alatt kialakulhat a vízhártya.
A kerékpárnál ez nem fordulhat elõ. Elõször is a gumi profilja nem lapos, hanem félkörív alakú. Ez már magában lehetetlenné tesz jelentõs vízmennyiség felhalmozódást. A vizet a gumi oldalra szorítja ki. Másodszor, az érintkezési felület is jóval kisebb, mivel a külsõ egész vékony az autógumikhoz képest. Harmadszor, a kerékpárral nehéz akkora sebességet elérni, ahol a hidroplán hatás érvényesülhet. Negyedszer, a gumiknál használt nyomás nagyobb, így a víznek nincs esélye "bennragadni" a gumi alatt."

a hó meg egy totál más mûfaj, oda mintás kell, az nem vitás

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Tigris, nem rossz, de a legolcsóbb is kétszer annyiba kerül mind a suttogás... Egomi boltban lóg egy DT 76ért, az még csábított, de majd egy tizessel több (meg plusz egy kg, és ugyanúgy outi sárvédõt tudok csak rárakni - igaz, rendes v fék van rajta; de remélem outi fék ACS pofával jó lesz)

stellaz: Persze, az is fontos; de ne csináljunk úgy mintha a minta csak dísz lenne. Igenis vizes, poros, havas úton mérföldekkel jobb egy rendes mintás mint egy kopasz. A hungaroringen egál lenne... A V69eseken meglepõen jól bírja a minta, szinte semmit sem kopott, pedig egy láncot pont most koptattam el - még megnézem, de szerintem az 'morog', pedig nincs benne több mint 2500 az tuti.
Szoktam télen, melóba is. Fékpofából is kapásból olyat rakok be, ami vizes felnin is rögtön fog (ACS-eket szeretem a legjobban).

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

De q..a jó hogy megint eltûnt a hsz... Akkor már csak röviden: cyclocross nem jó, cross van itthon, az lesz páromé (azt akartunk venni, de a használt kínálat túl drága(55-65), és amiket néztem minden valami (felni szinte összesen) cserés. Ennyiért adják a megmaradt darabokat merevvillával is, újonnan (bár 1-2 dolog szintén még a boltban cserés). Na most a whisper ennek a tetejéért elhozható, és melóba járásra, edzésre használnám, amihez az egyenes kormány, mintás gumi kell. Volt a Corazonomon sportcontact, kanyarban leheletnyi nedvesség vagy por esetén csúszott mint az állat... A Rubena V69 annyira jól tapad, hogy szárazon is kanyarban beérem lefele az outis kollégákat (meg 2× segített a dobogóra vakondfutamon csapatversenyben). Úgyhogy fitness és minta...

esõben a keverék számít, nem a minta, ha megnézel egy schwalbe ultremo aqua gumit, az is majdnem sima, enyhén reszelõs a felülete, ami úgyis lekopik pillanatok alatt, viszont extra lágy a keveréke

télen szoktál bringázni? csak mert akkor máshogy értékelnéd, a csúszik, mint állat kifejezést :D:D:D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,278 posts
amúgy merida speederek ?

gyárilag 32-essel vannak szerelve, de sztem bõven belefér nagyobb is

ott látszik fotón is

Merida 2010 Speeder T5
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
De q..a jó hogy megint eltûnt a hsz... Akkor már csak röviden: cyclocross nem jó, cross van itthon, az lesz páromé (azt akartunk venni, de a használt kínálat túl drága(55-65), és amiket néztem minden valami (felni szinte összesen) cserés. Ennyiért adják a megmaradt darabokat merevvillával is, újonnan (bár 1-2 dolog szintén még a boltban cserés). Na most a whisper ennek a tetejéért elhozható, és melóba járásra, edzésre használnám, amihez az egyenes kormány, mintás gumi kell. Volt a Corazonomon sportcontact, kanyarban leheletnyi nedvesség vagy por esetén csúszott mint az állat... A Rubena V69 annyira jól tapad, hogy szárazon is kanyarban beérem lefele az outis kollégákat (meg 2× segített a dobogóra vakondfutamon csapatversenyben). Úgyhogy fitness és minta...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Ave, elektromos váltókarhoz jól jöhet az a ragacs rövidujjas kesztyûben, hosszúujjasban meg úgysem találod meg.

A sebesség mindent megold.

tolli

tolli

vendég

• fórumtag
  • 94 posts
  • LocationZalaegerszeg, Hungary
Még egy szavazat a cyclocross gép mellett. Én ilyet használok a mindennapokban, télen vastagabb, tavasszal és nyáron 23-as gumival. Korábban országútim is volt, hobbi felhasználás esetén jelentõs hátránnyal nem jár, ugyanolyan jól suhan és kevéssé hozzáértõk még csak észre sem yveszik, hogy nem outi.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Szerintem a 28as gumival a szélességgel lesznek gondok a középcsapágy mögött a láncvilla becsatlakozásnál. Én inkább cross gépet vennék. Abba olyan gumit teszel amilyen neked tetszik és használhatod késõbb virsligumival is ha úgy alakul.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Kormánytól lefele dettó :)
Feltöltött kép

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts

Üdv!
Most lárom csak topikot, lehet itt kellett volna kezdenem.
Fitness gépet nézek, a Sprint Whisper ár nyerésre, ha
1, vagy tudom 28mm-es gumival használni
2, vagy találok némi mintával rendelkezõ gumipárt 25 és 28ból - Michelin Dynamicnál erõsebb (pl Rubena V70 szerû) jó lenne(gondolom hátul simán elfér)
Melóba is járnék vele, olykor télen is, meg amúgy is jó lenne ennyi ballonosság; plusz lejtõs kanyarokban a víztõl/portól sem akarok fosni kopasz gumival - akkor marad a cross gép.
Gumi csak próba után derülhet ki, vagy kép alapján is ki lehet zárni?
Az ilyen gumis villára fogatós outi sárvédõ nem megy be a nyak alá, azt nem oszt nem szoroz semmit ugye?
Segítségeteteket köszönöm!

hi,

fitness gépekrõl itt eddig nem nagyon dumáltunk, de majd a többiek megszakértik a kérdést :-)