Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34366 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Van nálam most 3 generáció shimano elsõváltó, egy 8as, egy 9es és egy 10es. Azt néztem, hogy a 8as és a 9es még bármikor átépíthetõ bilincsesrõl konzolosra, mert csavarozva van, a 10essel ezt már nem lehet megcsinálni, mert az szegecselt.
Az az érdekes még, hogy a 8as és a 10es gyártása között 15év van, de mégis ugyanoda esik minden (bilincs, bovdenek, terelõlemez) a két váltón.

A sebesség mindent megold.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Az eddigi legszebb lanc biztosito megoldas, szerintem.
Feltöltött kép

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.434 hozzászólás

Igen, kb erre gondoltam én is de ráhagytam a boltra.

Más: miért jó az, hogy a kioldókaros SH fékeket elég gyakran úgy látom felszerelve, hogy a kioldókar kifelé áll (vagyis félig kinyitva) vagy teljesen felfelé áll (teljesen kinyitva)?
Én ezt csak akkor nyitom ki ha kiveszem a kereket, mondjuk akkor kell is különben nem fér ki. Esetleg ha üt a kerék, de ahhoz nagyon kell ütnie, hogy a fékpofába érjen a felni fékezés nélkül is.
Ez pl. hogy veszi ki a kereket? az SH váltókarokon nincs kioldó fokozat mint a campákon (vagy mint a régi sh fékkarokon volt némelyiken)
Gallery: Teams Test Paris-Roubaix Bikes At Scheldeprijs - BikeRadar

sztem ez az új profilú dura ace kerék lehet,és úgy látom szélesebb a felni,mint a gumi. bár ez nem biztos. az elõzõ kerék viszont keskenyebb lehetett.

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás
Igen, kb erre gondoltam én is de ráhagytam a boltra.

Más: miért jó az, hogy a kioldókaros SH fékeket elég gyakran úgy látom felszerelve, hogy a kioldókar kifelé áll (vagyis félig kinyitva) vagy teljesen felfelé áll (teljesen kinyitva)?
Én ezt csak akkor nyitom ki ha kiveszem a kereket, mondjuk akkor kell is különben nem fér ki. Esetleg ha üt a kerék, de ahhoz nagyon kell ütnie, hogy a fékpofába érjen a felni fékezés nélkül is.
Ez pl. hogy veszi ki a kereket? az SH váltókarokon nincs kioldó fokozat mint a campákon (vagy mint a régi sh fékkarokon volt némelyiken)
Gallery: Teams Test Paris-Roubaix Bikes At Scheldeprijs - BikeRadar

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Nekem volt ilyenem, igaz sh rotoros. Az enyém 1 éven belül elkezdett kattogni amikor gurulás után újra megkapta a terhelést. Egyet kattant csak és kész, de engem zavart. Visszavittem, szétszedték-összerakták majd újra kattant. Akkor kicserélték de nem akartam már "kockáztatni" és pont volt a boltban fekete 105-ös és inkább azt fûzettem vissza (persze rá kellett fizetnem valamennyit)
Ettõl függetlenül sokan szeretik, sõt keréképítõk is használják. Az osztrákoknál az egyik náluk ismert keréképítõ cégecske is aki karbonkerekeket épít különbözõ profilú felnikkel, küllõszámokkal, stb. is használ ilyen agyat. Innen kezdõdik náluk a lista

Az egyik kalapács tönkrement benne, azért kattogott.

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás
Nekem volt ilyenem, igaz sh rotoros. Az enyém 1 éven belül elkezdett kattogni amikor gurulás után újra megkapta a terhelést. Egyet kattant csak és kész, de engem zavart. Visszavittem, szétszedték-összerakták majd újra kattant. Akkor kicserélték de nem akartam már "kockáztatni" és pont volt a boltban fekete 105-ös és inkább azt fûzettem vissza (persze rá kellett fizetnem valamennyit)
Ettõl függetlenül sokan szeretik, sõt keréképítõk is használják. Az osztrákoknál az egyik náluk ismert keréképítõ cégecske is aki karbonkerekeket épít különbözõ profilú felnikkel, küllõszámokkal, stb. is használ ilyen agyat. Innen kezdõdik náluk a lista

ebben én úgy tudom nem tudod cserélni a csapágyakat,és erre pedig szükség lehet. a record,és a chorus azonos agy. annyi a különbség,h a choruson nincsen zsírzóluk. használtan is megéri megvenni a campát. én annak idején így tettem,és semmivel nem rosszabb a futása,mint amikor megvettem.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.434 hozzászólás
1x kellet cserélnem 1 ilyen váltókart: Campagnolo Record Ergo Left Shift Assembly 99-08 9&10s|eBay. én kb 1/4 áron jutottam hozzá.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

a cikk teljesen korrekt. kommentekhez fáradt vagyok.

szerintem meg minden, csak nem korrekt

ilyen erõvel ne parkolj a járdára majom, vagy ne büdösíts az orrom alá majom cikket is lehetne írni

ez egy kommentvadász cikk, ami igazságon alapszik, de teljességgel hatásvadász és pongyola

a határúton volt kint egy golf, aminek a kipufogójára egy elég nagy hõlégballon volt kötve, és már elég sok köbméter gázt tartalmazott, elég tanulságos és demonstratív

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás
a cikk teljesen korrekt. kommentekhez fáradt vagyok.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás

én mindig nézem. néhány hete volt 1 agypár az apróban.

más. olvassátok a kommenteket is. Totalcar - Magazin - Ne bringázz a járdán, majom! gratulálok a cikk írójának,és a magyar kerékpárosklubnak is.

Kíváncsi lennék, hogy a kommentelõk hány százaléka pesti.
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.434 hozzászólás
én mindig nézem. néhány hete volt 1 agypár az apróban.

más. olvassátok a kommenteket is. Totalcar - Magazin - Ne bringázz a járdán, majom! gratulálok a cikk írójának,és a magyar kerékpárosklubnak is.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
nincs opcióba felsorolva,de én használt recordot vennék.

szóljatok ha tudtok

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.434 hozzászólás

Javaslat:
1. centaur (ha jó, s új campa golyókkal érdemes kicserélni), ld. donciccio;
2. record (vettem ilyet, szívtam a fogam, de megvan! 36 küllõs, „öröke” terveztem),
3. novatec, nem tudom, meddig tart, de pár évig biztosan: MJani01-val értek egyet, van egy hasonló elvû, 4 egybecsapágyas 10-es (9-10-11) campa kerekem, 24 küllõs Gipiemme agy, a minap cseréltem a két kisebb csapágyat a racsniban (a nagyobbak - a kerekek alatt - jók voltak). Nem triviális, se ki, se be, de megoldható, akit érdekel, elmondom (képem is van a részletekrõl).
4. 15 €-ért látttam a héten Campa Decathlon hátsó agyakat. A Decathlon gyárt OEM Campákat, így láttam már 10-es (!) Xenont és Mirage-ot is. Csak „tartaléknak” venném, de arra biztos jó.

ha cserélsz perselyeket,golyókat a centaurban,akkor már ugyan ott lehet árban,mint a használt record. legalábbis itthon tuti. elég macerás lenne összeszedni az alkatrészeket. nincs opcióba felsorolva,de én használt recordot vennék.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.434 hozzászólás

tutira nem húzom túl szorosra. nekem 3 tépõzár van rajta. a 2 kisebb annyira laza,h csak a legnagyobbat kell meghúznom mikor felveszem.

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

igen, akkor ezek az opciók, ha van kedvetek, segítsetek dönteni :-)

- új record 110eur+posta+banki ktsg
- használt centaur, állapottól függõen 15-17 körül tudok érte adni (újonnan amíg volt itthon 26-29 közt adták)
- a belinkelt novatek

Javaslat:
1. centaur (ha jó, s új campa golyókkal érdemes kicserélni), ld. donciccio;
2. record (vettem ilyet, szívtam a fogam, de megvan! 36 küllõs, „öröke” terveztem),
3. novatec, nem tudom, meddig tart, de pár évig biztosan: MJani01-val értek egyet, van egy hasonló elvû, 4 egybecsapágyas 10-es (9-10-11) campa kerekem, 24 küllõs Gipiemme agy, a minap cseréltem a két kisebb csapágyat a racsniban (a nagyobbak - a kerekek alatt - jók voltak). Nem triviális, se ki, se be, de megoldható, akit érdekel, elmondom (képem is van a részletekrõl).
4. 15 €-ért látttam a héten Campa Decathlon hátsó agyakat. A Decathlon gyárt OEM Campákat, így láttam már 10-es (!) Xenont és Mirage-ot is. Csak „tartaléknak” venném, de arra biztos jó.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás

Re: Sky helmet.
Dehogynem, tok feltuno volt. Mar az elso versenyen egybol mindenki kiszurta.

csak jUCI nem? vagy ha látták és nem találták szabálytalannak, akkor miért volt a Cav-es szarkaverés a VB után?
vagy mert a Kask alapból is gyárt ilyen burkolt bukókat a specit meg utólag módosították?
igazából mindegy, mert nem az én fejem sül bele. :)
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
igen, akkor ezek az opciók, ha van kedvetek, segítsetek dönteni :-)

- új record 110eur+posta+banki ktsg
- használt centaur, állapottól függõen 15-17 körül tudok érte adni (újonnan amíg volt itthon 26-29 közt adták)
- a belinkelt novatek

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Szerintem cserélhetõ benne a csapágy.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.434 hozzászólás

Ismeri valaki ezt a terméket?
Novatec F172SB (Campagnolo 9/10/11) (Kerék | Agy - Hátsó | Országúti) | Kerékpár Webshop

tipródok, hogy ezt vegyem mert 2,5-szer ennyi a campa (igaz az már a nem-vagyok-rá-méltó record lehetne)

ebben én úgy tudom nem tudod cserélni a csapágyakat,és erre pedig szükség lehet. a record,és a chorus azonos agy. annyi a különbség,h a choruson nincsen zsírzóluk. használtan is megéri megvenni a campát. én annak idején így tettem,és semmivel nem rosszabb a futása,mint amikor megvettem.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
Ismeri valaki ezt a terméket?
Novatec F172SB (Campagnolo 9/10/11) (Kerék | Agy - Hátsó | Országúti) | Kerékpár Webshop

tipródok, hogy ezt vegyem mert 2,5-szer ennyi a campa (igaz az már a nem-vagyok-rá-méltó record lehetne)