Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34366 hozzászólás a témában

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Nagyon nem rossz eredmeny ez ekkora szelben!

En csak kisertem valakit meg delelott, autobol nehez volt megerteni, miert megy olyan lassan. :)
Visszapele persze repult o is.

Troy

Troy

törzsvendég

• fórumtag
  • 252 hozzászólás
Hatha vkit erdekel/erint

Ebayen latszolag tokeletes allapotban van 2db Prologo Scratch Nack feher szinben..egyik 125 masik 150 dollarrol indul, szerintem nagyjabol ezekhez kozeli arakon el lehet majd oket vinni, 10 dollarert postazzak! Es meg egy fekete is 125 dollaros indulo aron

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.434 hozzászólás
szép volt Jani :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Egy kis Békás idõfutam beszámoló. :)
Márkus Jani kerékpáros blogja: Kerékvár-BÉKÁS Idõfutam Budapest Bajnokság, 2012.04.01.

A sebesség mindent megold.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Már csak a pedálra várok... Tudom, nem outi, de ha már annyit kérdezgettem, itt a gép :)

Feltöltött kép
Feltöltött kép

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

coffein

coffein

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás

Van valami jó módszer a vázban futó bovden befûzésére? Vagy addig kell játszani vele amíg ki nem jön a másik végén? :)

Szia!

Én bedugnék egy hurkot, mely lehet egy rugalmas, lágy drót ( hasonló, mint a hangszer húr ), ez belölrõl teljen hozzá símúl a váz belsõ oldalához.
Utána ha a befüzött bowden ezen áthalad, a hurkot óvatosan kihúzva, a bowdent óvatosan visszahúzva kivezethetõ a vázon.

Remélem segítettem.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

A ház nem fér be, csak a bovden. 3,5mm a lyuk átmérõje. Hogy fogom meg a bovden végét a vázban ezzel?

az necces.
azt hittem nagyobb átmérõ. (bovdenházra rákérdezés alapján). amúgy dáktép vagy szigszalag :).
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

rugalmas acél vagy mûanyag szál. hurok van a végén. ahol a bovdenház befér, ott sztem ez is.
kb
Manyag vezetk behz szl 10m, AQ00038301, Adeleq

A ház nem fér be, csak a bovden. 3,5mm a lyuk átmérõje. Hogy fogom meg a bovden végét a vázban ezzel?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

Az hogy mûködik? Van egy mágnes a végén? Milyen vastag kb?

rugalmas acél vagy mûanyag szál. hurok van a végén. ahol a bovdenház befér, ott sztem ez is.
kb
Manyag vezetk behz szl 10m, AQ00038301, Adeleq
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

csak így parasztos gondolatként, villanyszerelõs vezetékbehuzó ?

Az hogy mûködik? Van egy mágnes a végén? Milyen vastag kb?

kihúztad a régi bovdenházat? ha igen,akkor marad a játék. esetleg ha van bovdenvezetõ a vázban,akkor sem kell szórakozni vele. :)

Csak a bovden fut a vázban és nincs semmi vezetõ. Ráadásul ez a fék, ami még vastag is. Az életben nem fogok beletalálni abba a pici lyukba úgy, hogy a váz jobboldalán megy be a baloldalán meg ki.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

Van valami jó módszer a vázban futó bovden befûzésére? Vagy addig kell játszani vele amíg ki nem jön a másik végén? :)

csak így parasztos gondolatként, villanyszerelõs vezetékbehuzó ?

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.434 hozzászólás

kihúztad a régi bovdenházat? ha igen,akkor marad a játék. esetleg ha van bovdenvezetõ a vázban,akkor sem kell szórakozni vele. :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Cruxa

Cruxa

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás
Köszönöm a válaszokat!
Kép alapján, azt gondoltam volna, h egy forgáspontos a July fék.
Majd írok a tapasztalatokról.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.434 hozzászólás
ezt nem néztem.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

:) nem gondoltam volna,h 1 hazai webshopban lehet még kapni ilyeneket: Campagnolo váltókar alsócsõre (retro) (Váltás | Váltókar | Országúti) | Kerékpár Webshop Shimano 105 "Golden Arrow" '83-'86 (SL-A105) (Váltás | Váltókar | Országúti) | Kerékpár Webshop

én piros kosarat látok a termékek mellett, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy megrendelheted, de majd négy-öt hét várakozás után magadtól visszamondod :)

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.434 hozzászólás
:) nem gondoltam volna,h 1 hazai webshopban lehet még kapni ilyeneket: Campagnolo váltókar alsócsõre (retro) (Váltás | Váltókar | Országúti) | Kerékpár Webshop Shimano 105 "Golden Arrow" '83-'86 (SL-A105) (Váltás | Váltókar | Országúti) | Kerékpár Webshop

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.434 hozzászólás
13000-ért elég jó ez a corsa record hajtómû: Campagnolo C Record hajtás, nyeregcsõ, kormánycsapágy, Super Record hátsó váltó « hajtás « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása
1 ilyen szettel meg megépíteni 1 mapei-es,v rabobank-os colnago-t:Shimano Dura-ace 7410 szett « váltó / fék « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása

:D

csimpy

csimpy

vendég

• fórumtag
  • 184 hozzászólás

Sziasztok!

Mivel nincs tapasztalatom országúti alkatrészek terén, ezért egy kis segítséget szeretnék kérni.
Két fék között hezitálok:
XLC BR-R01 Comp Road (Fék | Fék | Országúti fék) | Kerékpár Webshop
Bike24 - JULY 20F Alu Road Brakes
Ahogy olvasgattam a fórumon a két forgáspontos fékeknek jobb a fékhatása, ezért inkább az XLC fék felé húzódok inkább.
Szerintetek is jobb lenne az XLC?
Elõre is köszönöm a válaszokat!

ezt a july féket én is nézegettem, miután valaki itt a fórumban linkelte. csalóka a kép, mert ez is két forgáspontos, ha jól emlékszem.

andersen volt, júliusban:

"Tapasztalatok a szürke szamárral / 1: FÉK

Féknek nem egy szokványos darabot választottam: July 20F 65 Eur, 229 gramm (összehasonításképpen, a 105-ös fék 63 Eur, 358 gramm)
Érdekes cucc, mert úgy néz ki mintha 1 forgáspontos lenne, de valóban kettõ, mert a piros kar is a saját tengelye körül forog.
Meglepõdtem, mert brutál fékerõt produkál ami az ilyen könnyûsúlyú fékeknél nem általános. Minõségi kidolgozás és anyaghasználat.
Negatívumok: Beállítani kicsit körülményesebb, mint egy shimano féket, és a kerékcserénél kilazítani is nehézkesebb.
Szóval egyenlõre nagyon elégedett vagyok vele, reméljük bírja majd a strapát is, mindenesetre kiváló az ár-teljesítmény-tömeg arány.
A fékgumik kékek azon a féken amit kaptam, nem pirosak mint a képen, amit nem bánok."

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.434 hozzászólás
attól nem kell félned,h amit linkeltél 1 forgáspontos fékkel nem fogsz megállni. az xlc a campa fékjeire hasonlít. a drágább (3x) is mintha rendelkezne vlmi áttételezéssel.