Jelentkezz be Regisztrálj
Országútikról mindent
Posted 2012. April 09. - 08:52
THX!!
Ridley Noah Fast
Posted 2012. April 09. - 01:52
Nálam a gödör 0,5-1cm kormánytól függõen. A kormánymagasság az egyik nagy problémám, mert szeretem ha alacsonyan van a kormányom. Most éppen új stucnit veszek és az alá 0,5cm alátét kerül és ha veszek majd új kormányt is és nem tudom eléggé lerakni a kormányt akkor vehetek megint új stucnit, azért valószínû azt kibírnám, hogy a mostanihoz képest 0,5-1cm-rel feljebb kerülne a kormány. Egyelõre nincs betervezve új kormány, de ki tudja mi lesz pár hét múlva.Nagyjabol igen, kicsit lentebb kell tenni a kormanyt ugyanolyan magas fekkarfogashoz. fel centinel azert tobb, szerintem, 1.5-2cm is lehet szerintem.
Az elorenyulasban sokfele van, 3T Ergosum/Ergonova pl. egyaltalan nem rovid.
FSA-nak van olyan kormanya, ami kompakt szeru, de eleg nagy ejtese van. 80mm elorenyulas es 150mm ejtes. (~130 a norma egy kompaktnal)
Energy New Ergo handlebar
Ezeket az ejtés és elõrenyúlásokat már sokszor próbáltam lemérni, de valahogy soha nem az jött ki, mint a gyártóknak. Persze valószínû, hogy nem a tolómérõ az erre legalkalmasabb eszköz, hanem kéne hozzá valamilyen spéci mérõeszköz.
A sebesség mindent megold.
Posted 2012. April 09. - 01:35
Az elorenyulasban sokfele van, 3T Ergosum/Ergonova pl. egyaltalan nem rovid.
FSA-nak van olyan kormanya, ami kompakt szeru, de eleg nagy ejtese van. 80mm elorenyulas es 150mm ejtes. (~130 a norma egy kompaktnal)
Energy New Ergo handlebar
Posted 2012. April 09. - 01:01
En vegul kompaktnal kotottem ki, messze a legkenyelmesebb.
Amikor a LOOKon mar kompakt volt, a teli bicon anatomikus, hat visszaulve a telire ereztem, hogy nagyon kenyelmetlen. Egy "godorben" volt a kezem, de persze mivel azt szoktam meg, hat amig nem tudtam, hogy van jobb, nem zavart tulzottan. (Ez az anatomikus felso resze lejtett mint a hagyomanyosok, csak nem annyira, mint egy Newton mondjuk.)
Most mar mindket bicon kompakt van.
Kormanyszar szog es magassag nem maradt ugyanaz, de nehezen merheto, mivel ekesbol Ahead adapteres lett.
Nekem is egy kis gödörben van a kezem, emiatt próbálom egy kicsit elõrébb fogni a fékváltókart. Szerintem a gödör miatt szokott zsibbadni a kezem fékváltókar fogásban, mert a kormány pont nyomja az ereket. Olyan kormányom még nem volt, ami tökéletesen kényelmes lett volna alsófogásban (pedig eddig négyet használtam) mindegyiknél rossz helyen van alul a törés, de igazából annyira nem zavar. Lehet nekem is kompakt lesz a követezõ kormányom, de olyan kéne belõle, aminek nagy az esése.
A kompakt összegezve olyan, hogy felül nem lejt ezért picit magasabban van a fékváltókar és minimálisan rövidebb is ezért kb 0,5cm-rel lejjebb kell rakni a kormányt, ami kompenzálja a magasságbeli és a hosszbeli különbséget?
Posted 2012. April 09. - 00:50
Amikor a LOOKon mar kompakt volt, a teli bicon anatomikus, hat visszaulve a telire ereztem, hogy nagyon kenyelmetlen. Egy "godorben" volt a kezem, de persze mivel azt szoktam meg, hat amig nem tudtam, hogy van jobb, nem zavart tulzottan. (Ez az anatomikus felso resze lejtett mint a hagyomanyosok, csak nem annyira, mint egy Newton mondjuk.)
Most mar mindket bicon kompakt van.
Kormanyszar szog es magassag nem maradt ugyanaz, de nehezen merheto, mivel ekesbol Ahead adapteres lett.
Posted 2012. April 09. - 00:18
A kormánymagasság és a kormányszár hossza ugyanakkora volt mindegyik kormánynál? A klasszikusnál nem nyomja a tenyered a kormány? Mert csak minimális szöget tudok elviselni a fékváltókar és a kormány között, ráadásul kicsit felfelé is áll a fékváltókarom.Tudom, hogy nagyon hasznos ezt megirnom, de bar en hasznaltam klasszikust, ergot es kompaktot is, de nem tudnam megmondani mennyi a kulonbseg.
Raadasul konkret modellek kozott kulonbsegek vannak, es ugye a klasszikust lehet kicsit eloreforgatni, azzal lehet emelni a fekkart.
Posted 2012. April 09. - 00:06
Raadasul konkret modellek kozott kulonbsegek vannak, es ugye a klasszikust lehet kicsit eloreforgatni, azzal lehet emelni a fekkart.
Posted 2012. April 08. - 23:49
Posted 2012. April 08. - 18:59
Elég stabil cucc. Az a fémpöcök tökéletesen illeszkedik a fékváltókarba. Szétszedéskor simán ki-be tudtam tologatni a bovdenházat. Ettõl persze még nem esküdnék meg, hogy 100%-osan mûködik.kizárt dolog, hogy tisztességesen be lehet vezetni a házat
Posted 2012. April 08. - 13:32
Posted 2012. April 08. - 13:30
Posted 2012. April 08. - 13:07
Posted 2012. April 08. - 12:04
Posted 2012. April 08. - 11:35
Nem a láncról beszéltem, a láncellenõrzõrõl! :-)az a BBB, amit én használtam nem a legolcsóbb láncuk volt, és semmivel se volt roszabb, mint mondjuk egy sram. shimanorol nem tudok nyilatkozni, azt még nem használtam, de bringaboltos ismerõs szerint (aki szintén outizik) a shimano láncok se egy nagy durranás, ha a tartósságot nézzük.
Ridley Noah Fast
Posted 2012. April 08. - 11:33
Posted 2012. April 08. - 11:24
ha ez megszûnés esetleg nem igaz, akkor tudna valaki valami elérhetõséget?
Posted 2012. April 08. - 11:11
Szerintem még arra is jó lehet, hogy úgy lehet bovdenházat cserélni, hogy nem kell leszedni a bandázst.
kizárt dolog, hogy tisztességesen be lehet vezetni a házat
Posted 2012. April 08. - 10:48
Szerintem még arra is jó lehet, hogy úgy lehet bovdenházat cserélni, hogy nem kell leszedni a bandázst.
Na erre nem is gondoltam.
Posted 2012. April 08. - 10:45
BBB-t ne vegyél, az a legolcsóbb, de annyit is ér.
az a BBB, amit én használtam nem a legolcsóbb láncuk volt, és semmivel se volt roszabb, mint mondjuk egy sram. shimanorol nem tudok nyilatkozni, azt még nem használtam, de bringaboltos ismerõs szerint (aki szintén outizik) a shimano láncok se egy nagy durranás, ha a tartósságot nézzük.
Posted 2012. April 08. - 09:14

Sign In
Create Account

Back to top